איתור שם עיר בלועזית

קורניקו

New member
איתור שם עיר בלועזית

שלום, שמי אמיתי כהן מבית ספר מור מטרו ווסט רעננה, ואני כרגע נוטל חלק בפרויקט נצר אחרון. אני עובד על אדם בשם מרדכי שוארץ, וע"פ המידע במאגר יזכור, עיר מגוריו היה "שהי צ'שירי" שבצ'כוסלובקייה. על מנת לבנות אילן יוחסין אני צריך את הפרטים של הוריו מן המאגר של יד ושם, ולשם כך אני צריך את שם העיר בלועזית. אם מישהו שמע פעם על המקום, יודע מה משמעות השם (בצ'כית?) או כיצד סביר להניח שהוא כתוב במאגר, אנא הגיבו.

עב

New member
ניחוש

ישנה עיר בסלובקיה בשם שאהי SAHY (בהונגרית Ipolysag( ממש על גבול הונגריה סלובקיה. יתכן שמדובר בכפר או עיר קטנה על יד שאהי. מצרפת לינק. בספר היזכור של שאהי מופיעים היישובים בשמות ההונגרים אז צריך לבדוק הלאה את הכיוון הזה. אולי יבואו חברות/ים עם פתרונות ברורים יותר.

עב

New member
מקווה שדף היזכור מדויק

יש כמה רמזים בדף היזכור: כתוב שעם פרוץ מלחמת העולם השניה נלקחו ההורים למחנה הסגר והשמדה. זה מאפיין את צ'כיה וסלובקיה חוץ מאשר אזור הדרום. זאת משום שחלק מדרום סלובקיה נקרע לטובת הונגריה כבר ב - 1938 (כמו שאהי). יהודי שאהי נשלחו להשמדה באביב 1944 לאחר פלישת הגרמנים להונגריה. לכן זה לא מסתדר לי שהוא היה מאזור שאהי בסלובקיה, אלא אם יש טעות בדף היזכור. דבר אחד די ברור - הנער גדל בסביבה הונגרית ואף הוסתר על ידי עגלון הונגרי. דף היזכור כתוב ברשלנות. חבל שבמשרד הביטחון לא השכילו לכתוב באיזה אוניה עלה. טוב שאתה מחפש את העובדות לאשורן ובהצלחה.

talia olav

New member
בנוסף לפי המקורות שבידי

לא היתה אניה המתאימה לתאור שמובא באתר יזכור. אני הייתי פונה לארכיון גורדוניה - מכבי-צעיר בקבוצת חולדה - סביר להניח שיהיה שם מידע אודות מרדכי שוארץ.

friend9

New member
ספר זיכרון

הוספה לפרטים שהביאה עב: שם הספר: נר תמיד: לזכר יהדות איפולישאג והסביבה. 1994. נמצא בספריות: יד ושם, הספרייה הלאומית, SZB, HUC, BGU, BAR. שם העיירה בהונגרית Sag ובסלובקית Sahy.

עב

New member
אולי לא עקרוני אבל שם העיר איפוישאג

העיר שוכנת לגדות הנהר איפוי ומכאן שמה. בספר היזכור מוזכרים כמה יישובים ששמם נגזר משמו של האיפוי. LY בהונגרית מבוטאים כמו י' בעברית. הספר מופיע גם בספריה המקוונת כאן.

תודה רבה מצאנו את החלל

תודה רבה על המידע המדויק,מצאנו את החלל בספר יזכור של קהילת sahy בברכה אורית

חברי צאלים שבנגב, עברו לכפד החורש

תמונתו של מרדכי שוורץ מוצגת אצלנו ביום הזכרון, בין החללים האחרים.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif האם מצוי אצלכם מידע נוסף

אודותיו (או, באופן כללי, אודות החללים) בארכיון מסודר, או אולי אפילו בחוברת זכרון? ארנון

למרבה הצער, הארכיונאי הלך לעולמו.

כעת נעשים תהליכים למציאת ארכיונאי חדש. התהליך, (פורסם מכרז פנימי, ניגשו מספר מועמדים, ובקרוב תעשה הבחירה והתוצאות יתפרסמו) יארך כנראה עוד מספר ימים.

למעלה