איתור שם משפחה מישהו יודע מה הפירוש של השם משפחה חנניה? תודה על העזרה
א א ש ר ת New member 3/6/05 #5 אם זה שם של אשה (סבתך) אולי .... זה חנֶינֶי,זה שם ידוע לעירקיות ופירושו טובת לב ומרחמת.
M mongol1 New member 3/6/05 #10 בנוסף יש לי עוד שאלה(אם תוכלו לי לענות גם על הקודמת בבקשה גם למה כל יהודי עיראק כתבו בכתב רש"י כאילו איך הם למדו את זה?
בנוסף יש לי עוד שאלה(אם תוכלו לי לענות גם על הקודמת בבקשה גם למה כל יהודי עיראק כתבו בכתב רש"י כאילו איך הם למדו את זה?
ד דיין2 New member 3/6/05 #11 mongol1 ,רש"י וארמית. יהודי עירק למדו ב"חדר"תורה,כתב רש"י וארמית,אגב,הארמית היא היידש של העירקים,הסוחרים בשוק שוחחו ביניהם בארמית כדי שהגויים לא יבינו. במחשבה שניה, לא הגיוני לתת שם של גבר לאשה. הגיוני יותר השם, "חנינה" שפירושו:רחומה, רחמנית.
mongol1 ,רש"י וארמית. יהודי עירק למדו ב"חדר"תורה,כתב רש"י וארמית,אגב,הארמית היא היידש של העירקים,הסוחרים בשוק שוחחו ביניהם בארמית כדי שהגויים לא יבינו. במחשבה שניה, לא הגיוני לתת שם של גבר לאשה. הגיוני יותר השם, "חנינה" שפירושו:רחומה, רחמנית.
M mongol1 New member 3/6/05 #14 גיליתי אולי את מקור השם יש נביא חנניה שקבור באזור צפון עיראק כנראה שיש קשר לשם משפהה
א א ש ר ת New member 3/6/05 #15 מצאתי בשבילך mongol1 יש 4חנניה.... חנניה אבי שלמיה -ירמיהו לז 13 חנניה בן עזור ירמיהו כח 1 חנניה בן יהודה דניאל א 6 חנניה אבי צדקיהו לו 12 מקווה שזה עוזר לך שבת שלום
מצאתי בשבילך mongol1 יש 4חנניה.... חנניה אבי שלמיה -ירמיהו לז 13 חנניה בן עזור ירמיהו כח 1 חנניה בן יהודה דניאל א 6 חנניה אבי צדקיהו לו 12 מקווה שזה עוזר לך שבת שלום