אם אתה מחפש ספר שאפילו את שמו אינך יודע, אין מי שימצא לך אותו, בטח לא ברובינזון. כמו כן, אין "גורם", שמחזיק ספרי יזכור. זה יכול להיות כל מי שרוכש ספרי יזכור. ספריה, מכון, חנות או אדם פרטי.
עברתי על הקטלוג והוא עשיר ביותר, אם כי חלק לא מבוטל של ספרי יזכור כבר נמכרו. הספר שחיפשתי לא נמצא ברשימה של רובינסון. התכתבתי עם מחבר הספר שבו הוזכר הפריט שאני מחפשת (dregelypalank( והוא אמר שהפריט אמור להימצא ביד ושם, או בספר יזכור של הסביבה. עכשיו אני צריכה ללמוד את הגיאוגרפיה של הונגריה ולזכור מה יש בסביבה... בכל אופן תודה על הנכונות, כל תחנה בדרך מקדמת אותי, גם אם לא מצאתי את מבוקשי.
כמה שאלות: באתר "אבותינו" מופיע ספר How to Document Victims and Locate Survivors of the Holocaust ובו רשימה של כפרים וערים שיש עליהם ספרי יזכור. פניתי למחבר הספר והוא שלח אותי לאתר JEWISH-GEN . זה נראה לי קצת מוזר. פניתי אליו שוב וביקשתי ממנו פרטים כמו שם מחבר, הוצ"ל, שנה וכו', אך עדיין לא קיבלתי תשובה. האם אתה מכיר את הנספח הזה?ה אם הוא אמין? כיצד מאתרים ספרי זכרון/יזכור? האם יד ושם מחזיק בספרי זכרון/יזכור? מהן עצותיך למי שניגש לספריית יד ושם? תודה מראש על התשובות.
לגשת לספריית יד ושם, ולהקיש במחשב את שם העיר. המחשב אמור להעלות כל פרסום/ספר/עדות שקיים אצלם ושם העיר מופיע בו. אם תעשה זאת - אודה לך אם תספר לי (אפילו במסר) , אם זה עזר לך.
באתר "אבותינו" ראיתי את רשימת ספרי היזכור, ובינהם גם ספר על כפר/עיר קטנה בצפון הונגריה, בה גרו סבי וסבתי שנספו בשואה - DREGELYPALANK. אבי מעולם לא הזכיר את קיומו של הספר. לא מצאתי אותו בקטלוגים המקוונים ברשת. האם מישהו יודע היכן נמצא הספר הזה? האם יש מאגר של ספרי יזכור באיזשהו מקום? כל תשובה והדרכה תתקבל בתודה.
נמצאים בספריה הלאומית בגבעת רם - ירושלים. יש גם בספריות אוניברסיטאיות אחרות אבל הספריה הלאומית בהיותה לאומית אוספת כל פרסום יהודי בכל שפה אליו היא מצליחה להגיע.
שראית כיוון שאני הסתכלתי בנספח A של המדריך של מוקוטוף, גם באבותינו, נספח שעינינו עיירות שיש להן ספרי זיכרון ( המקור של הרשימה הוא "יד ושם" והיא מעודכנת לספרים שיצאו עד 1995 ) ושם העיירה כלל לא מופיע. איל.
תחת הכותרת Towns with Published Yizkor Books מופיע באות D: Dregelypalank, Hun. פשוט צריך לגלגל קצת את הרשימה... האם אתה יודע היכן נמצא הספר הזה, או היכן סביר שיימצא? תודה.
יזכור של הג"ג יש כל מיני רעיונות לחיפוש ולינקים לחנויות וספריות שמחזיקות ספרי יזכור וקבוצות דיון שניתן להעלות בהן את הסוגיה. ומלבד זאת, דאגי לכך שעיני הספרנים בפורום ( חיים, ספרן, פרנד ויסלחו לי מי שרואים עצמם מביני עניין ושכחתי להזכירם ) ישזפו את בקשתך ביום חול. איל.
הגדול כולל בקטלוג הספריות המאוחד של ישראל והעליתי חרס בידי. בפרויקט היזכור של הג"ג מוזכרת קבוצת הדיון של הפרויקט וישנה קבוצת הדיון של המתענינים בנושאים הקשורים בהונגריה. לשתי קבוצות הדיון יש להרשם ע"פ ההנחיות. איל.
בן שלשה כרכים הנקרא חורבן אונגרן. אולי שם יש משהו על העיירה הזאת. חיפשתי גם ב library of congress וגם בספריית הרוורד המחזיקה אוסף גדול מאוד של ספרים בעברית ועל נושאים יהודיים
תודה על החיפושים! יש לי כמה שאלות בהקשר זה: האם זה אומר שאי אפשר לסמוך על הרשימה באתר "אבותינו"? שם מצוין הספר על קהילת DREGELYPALANK מצפון הונגריה? מי הגורם שמחזיק ספרי יזכור? איפה לחפש את הספר על ?DREGELYPALANK איך ניתן לאתר פנקסי קהילות שתורגמו לשפה העברית או האנגלית? ושוב תודה למשיבים