איתור ספרים, שאלה

Lורליי

New member
איתור ספרים, שאלה

הנה השאלה כפי ששאלתי בפורום "שאלה קטנה" הציעו לי לשאול גם כאן. נשמע מוכר? אשמח לרעיון שיסייע באיתור המון תודה

Suiren

New member
נדמה לי ששמו "ליפתן צימוקים הקטנה".

ניסיתי לחפש את שם הספר בחנויות ספרים און-ליין, לא מצאתי... =/ ככל שאני חושבת, אני נעשית בטוחה יותר בכך שזהו שם הספר... =/ מוזר, אם השם ממש ממש ממש דחוף-אוכל לברר אצל חברה , ממנה לקחתי את הספר לפני שנים. ^-^ (אבל רק אם נוראאאאא חשוב לך, כי היא פרחה, וקצת "פאדיחות" לבקש ממנה סתם ככה שתבדוק לי שם של ספר. O_O;;) מקווה שעזרתי. אה, ושלום אנשים, אני נופר- קוראת אנונימית בפורום. ^-^

ורדה ש

New member
אכן לפתן צימוקים

הספר המתואר הוא אכן "לפתן צמוקים הקטנה". כתבה אותו יונה טפר (הוצאת זמורה 1988). מזמן אזל מהחנויות, וכדאי לחפש בחנויות של ספרים משומשים.אגב: אם מחפשים בקטלוגים מקוונים כדאי לחפש בכתיב חסר, ככה הוא מופיע ברוב הקטלוגים: "לפתן צמוקים הקטנה". אני חושבת שיונה טפר אוכלת את הלב עכשיו כי הרעיון שלה כל כך דומה לרעיון של רולינג בהארי פוטר... אבל כנראה שלא מספיק רעיון, צריך גם כשרון להתחבר לקצב הנכון והמתאים. עובדה שרולינג "עשתה את זה" ושאת הספר המקסים הזה של יונה טפר כמעט לא זוכרים. עם הצלחה אי אפשר להתווכח! אני חושבת שמבחינה ספרותית ליפתן צימוקים הקטנה עולה בהרבה על הארי פוטר, אבל יש לספר הזה בעיה רצינית: רוב הילדים לא הצליחו להתרגש ממנו. יש לי הרגשה שהתיאורים ארוכים מידי לסבלנות הילד/ה הממוצע/ת והעברית גבוהה מידי. רוב הילדים שניסיתי להלהיב אותם עם הספר הזה החזירו אותו אחרי כמה דפים (ההתחלה במיוחד מייגעת ומתארכת, וכמעט כולם נשברים הרבה לפני שמגיעים ל"אקשן". טוב לשמוע שיש מישהי שבכל זאת אהבה אותו כמוני!

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום ספרים וספרות במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

למעלה