איתור ניצולי שואה

changmay

New member
איתור ניצולי שואה

שלום! מבקש את עזרתכם בהכוונה לתהליך איתור ניצולי שואה. אימי ילידת הונגריה,בתום המלחמה כילדה קטנה עלתה ארצה יחד עם אחיה באמצעות אוניית המעפילים "אקסודוס" נוסעי האוניה גורשו חזרה לגרמניה למחנות מעצר. אחיה של אימי לא יכל לעמוד בהמשך הסבל והחליט להישאר במחנות המעצר בגרמניה ואילו אימי עלתה ארצה וכאן דרכם ניפרדה. ידוע לי שבשנות השמונים אימי קיבלה מכתב מבית חולים בשיקגו ארצות הברית שאחיה מאושפז שם. מאוחר יותר נסעו הוריי לארצות הברית ובמיוחד לשיקגו במטרה לאתר את אחיה,אך לצערנו העניין לא צלח והאמריקאים סרבו לתת מידע (צנעת הפרט). בנוסף לכך ידוע לנו שלאימי הייתה אחות שגרה בהונגרייה וזאת מהקשר המכתבי שהייה בין אימי לאחותה ופסק זמן קצר לאחר עלייתה של אימי ארצה. מאיפה מתחילים? אימי הרבה לא זוכרת וזאת בגלל היותה ילדה קטנה. כל מה שידוע לי לגבי אימי הם הפרטים הבאים: שם משפחתה של אימי: נויברון,כנראה שיש כמה צורות כתיב לשים הזה NEUBRON שם אביה: וילמוש,רפאל שם אימה: קתרין שמו של האח שנמצא בארצות הברית:ארווין שמה של אחותה שחיה בהונגריה:אנה אני רוצה לתת לאימי מתנה (מידע) עוד בחייה אודה לכם על התייחסותכם אורי 0547881208

ronitcohen26

New member
אני הייתי מתחילה

המאגר המרכזי של שמות קרבנות השואה http://www.yadvashem.org/lwp/workplace/IY_HON_Welcome שם גם ריאתי מידע אודות וילמוש Neubrunn אבל קודם רצוי להוסיף תאריכים, תאריכי לידה .. האם המשפחה לא מאוסטריה? או צכוסלובקיה? הרבה מהתוצאות המתקבלות בחיפוש הן משם. אפשר למצוא שם גם את השם:אנה Neubrunn ילידת 1930 טוב זה ממש להתחלה. עצות להמשך תקבל בודאי אצל המקצוענים כאן

bilen

New member
אחרי שחיברתי תשובה מפורטת, ניסיתי

בעצמי לבדוק את אחת האופציות שהצעתי.... ואז מצאתי במדור לחיפוש קרובים ב-JEWISHGEN שם מאוד דומה מסלובקיה (יש הרבה דוברי הונגרית מסלובקיה ולעיתים זה מטעה בחיפוש). האיש מוסר שם את כתובתו המלאה ויש דרך להגיע אליו במייל. שמו ernest neubrun והוא מתגורר בסינסינטי. השם הזה ניוברון מאוד נדיר בכל רחבי ארה"ב. מציעה לכתוב את האיש בהקדם ולנסות לראות אם יש קשר כלשהו. כי במאגרי מידע אחרים לא נמצאו דברים קרובים או סבירים. מציעה לך לקרוא את "צעדים ראשונים" שמשמאל וגם להרשם לאתר של JEWISHGEN כדי שתוכל לכתוב לאחרים וגם לכתוב בקשה לסיוע בהמשך. אופציה נוספת: פניה למוזיאון השואה בוושינגטון שמסייע רבות במקרים כאלה. בהצלחה !

עב

New member
קישורשים

בספרית קישורשים יש הרבה הפניות למאגרי מידע הקשורים ל"הונגריה הגדולה" - כלומר להונגריה בת ימינו והשטחים עליהם שלטה עד 1918. (נכנסים לאזורי מחקר>אירופה>הונגריה). כדאי לבדוק שם. כמו כן ישנו מאגר הרישום של חברה קדישא הנאולוגית כאן. כדאי לבדוק האם האחות מופיעה בו. יש גם ספר טלפונים פה. מקווה שיועילו.

changmay

New member
איתור ניצולי שואה

שלום! לדעתי עם עליית הנוער אני יודע שתחנכה בבין שמן ואני יודע שגם השומר הצעיר היו מעורבים בסיפור תודה

עב

New member
לריענון הזיכרון

אם אתה רוצה לרענן את הזיכרון של אמך גש לארכיון כפר הנוער בן שמן. אם אינני טועה מסמכי עליית הנוער נמצאים בארכיון הציוני (בכל מקרה כדאי לבדוק). אולי יש שם פרטים שפרחו מזכרונה - רוב האנשים השקיעו את האנרגיה שלהם בבניית החיים החדשים והעבר נדחק, אך לא נשכח.

כוכה

New member
ארכיון כפר הנוער בן-שמן

הארכיון אינו מסודר ואינו רשום. הוא אינו מכיל מסמכים מקוריים מלפני שנות דור, אלא בעיקר צילומי מסמכים (גרועים) של כתבות על אירועים וכו' שנערכו בכפר. הארכיון מנוהל ע"י ילדי הכפר ללא כל ידע מקצועי. לא מצאתי שם אף מסמך מקורי. אבל, היה זה לפני יותר משנה וייתכן שחל שינוי. לא מאמינה שבמצאי אלא רק בסידור.

Ervin Neubrunn מאילינוי

שלום וברוכה הבאה לפורום
אתר Veromi.info מעלה תוצאה מעניינת במיוחד: Ervin NEUBRUNN, בן 73, מתגורר ב - Thomson או Savanna במדינת אילינוי. לא מצויינים ליד שמו של ארווין אנשים נוספים, ולכן אין (עדיין) מידע על בני משפחה נוספים. כיוון שהשם הנ"ל (על צורותיו השונות) נדיר, בפרט בארה"ב, וכיוון ששתי הערים הללו קרובות מאוד לשיקגו, נראה לי שייתכן מאוד ומדובר באדם המבוקש. אמנם, בספרי הטלפונים המקוונים הוא אינו מופיע, אך באתר הנפלא ZabaSearch.com אנו מקבלים את פרטיו בעיירה Thomson. אנא, חזרי שם על החיפוש ותגלי זאת בעצמך. כיוון שהסוגיה בוערת מאוד, הייתי ממליץ להתקשר למספר המופיע שם ולברר אם אכן זהו אותו האדם. אם לא יילך - ניתן למצוא דרכים עוקפות בעזרת אנשי העיירה. ארנון

עכשיו ראיתי שהמספר אינו חסוי

ומופיע בחיפוש מספרי טלפון בגוגל. הקישי בגוגל:
neubrunn, thomson, IL​
ותקבלי אותו מעל לתוצאות החיפוש, כולל כתובת מדויקת. הוא מופיע כאן כ - Erwin ולא כמקודם כ - Ervin. ארנון

nuf

New member
ארנון כל הכבוד לאתרים שיידעת אותנו

גם אני חיפשתי בהם, איתרתי את שינפלד פאול, שמצאתי בדפי עד שמילא אודות משפחתו(ומשפחתי), הוא אחיו של שינפלד איגנץ שחיפשתי מקנדה, ולפי האתר שנתת לעיל מצאתי שהיה יליד 1900, ונפטר בגיל 91. אני מנסה לאתר בני משפחה שלו בלוס אנג'לס, אין לי שום מידע, אבל אני מנסה לבדוק שמות הונגריים. נראה אולי אצליח משהו. חן חן מ-NUF

למעלה