איתור מידע

DSWartski

New member
איתור מידע

שלום!

אני מחפש מידע על משפחתי.

מקור המשפחה בקאליש, פולין. המשפחה הגרה לאנגליה בסביבות 1887-88.

שמות בני המשפחה ידועים לי (עד הסבא של הסבא) ואני מנסה לאתר שמות של דור אחד אחורה (לפחות)

האם יש מישהו ישכול לעזור לי?

תודה מראש!

DSWartski

New member
הידוע לי עד כה

סבא רבה שלי - יהודה לייב וורצקי - נולד בקאליש ב1843

הוא התחתן שם (שנה לא ידועה) עם Annie - (לא ידוע לי בשלב זה השם העברי שלה) ובקאליש נולדו להם 4 ילדים (2 בנים ו2 בנות).

בסביבות 1887-8 הם היגרו ללונדון שם נולדו להם עוד 4 ילדים.

אני מנסה לאתר את השם של אביוולברר עוד פרטים על אשתו והאם כל משפחות וורצקי מקאליש (הבנתי שיש די הרבה כאלה) הם כהנים.

חיפוש בגוגל על וורצקי קאליש

נותן מידע שיכול לעזור כבר בתוצאה הראשונה.
בחיפוש עם השם הפרטי מקבלים דברים אחרים לגמרי.
ראה קישור

DSWartski

New member
תודה

לצערי כבר ביצעתי חיפוש כזה. לא הצלחתי למצא מידע רלוונטי בתוצאות.

ט א

New member
ורצקי, קאליש

שלום,
אני מציעה לך לקרוא בעיון את מדריך JRI-Poland בוויקיגניה, שם מופיע הסבר מפורט כיצד להשתמש במאגר JRI.
במאגר זה נמצא רישום לידה של יהודה לייב וורצקי מקאליש, יליד 1843. תוכל להזמין את תעודת הלידה מבית התפוצות, ושם יופיעו שמות הוריו.
הבעיה היא שאם לא תערוך מחקר מקיף, לא תוכל לדעת בוודאות שהתעודה מתייחסת לסב-סבך.
בכל מקרה, כשהמידע מהתעודה יהיה בידיך ניתן יהיה לבחון תאימות לרישומי נישואין שקיימים עבור גברים בשם זה.

בהצלחה,

אורית

DSWartski

New member
אורית, תודה ושאלת המשך

לפי המידע שברשותי אני מאמין אכן מדובר בסב - סבי מכיוון שזה תואם את רישום הפטירה שבידי מ1925 בגיל 82

קראתי את המדריך (בעיון רב, יש לציין) אך באתר של בית התפוצות לא מצאתי היכן מזמינים עותק של התעודה אלא רק הזמנת חיפוש במאגר, האם יש לך יותר מידע ספציפי על איך להזמין עותק של התעודה?

ט א

New member
יש לי

/www.bh.org.il/database-lds-form.aspx?genealogy" target="_blank" rel="nofollow">https://www.bh.org.il/database-lds-form.aspx?genealogy" rel="nofollow" target="blank">כאן.

ט א

New member
מצטערת - דוקא בדקתי לפני השליחה

/www.bh.org.il/database-lds-form.aspx?genealogy" target="_blank" rel="nofollow">https://www.bh.org.il/database-lds-form.aspx?genealogy" rel="nofollow" target="blank">נסיון נוסף

DSWartski

New member
אני מקבל שגיאה...

אולי תוכלי לשלוח לי את הלינק במייל?

ט א

New member
נראה לי שהתקלה היא בתפוז, כי

בשני המקרים בדקתי ב"תצוגה מקדימה" שהקישור עובד.
הכנס באתר בית התפוצות ל - גנאלוגיה יהודית
שם בתפריט ימין בחר - אוסף המיקרופילמים LDS
ושם לחץ בחלק העליון של המסך על "לחצו כאן לטופס הזמנת חיפוש מיקורפילם"

למעלה