איתור בעיה

איתור בעיה

יש לי בעיה במחשב שחוזרת על עצמה כבר שנה שלמה, גם אחרי שפירמטתי והתקנתי מחדש XP PRO מס' פעמים עד הלום. 1. לכן, אפשר לשלול בעית וירוסים ובעית תוכנה. תיאור הבעיה: המחשב לפעמים נתקע כשהוא פותח דף, מפסיק פעולות של יציאות כל מס' שעות עד שצריך להוציא עכבר ומקלדת כדי לתת לו לנוח מהם למשך 2 דקות ואז כשמחברים הוא מאפשר להם לעבוד לעוד מס' שעות, גם לאחר החלפת 4 עכברים והחלפת 2 מקלדות ל USB המחשב מפסיק את פעולות. 2. קניתי עד היום 4 עכברים ולאחר שראיתי שביציאה הטורית מאחורה שום עכבר לא מופעל, קניתי עכבר USB . יציאת ה USB כן מפעילה את העכבר אבל כפי שכתבתי כל מס' שעות העכבר מפסיק לפעול וצריך להוציא את העכבר מהיציאה כדי שהמחשב ינוח ממנו למס' דקות וכשמחזירים העכבר חוזר לתפקודו. קניתי עכבר USB חדש והבעיה ממשיכה. המקלדת החדשה עובדת דרך יציאת ה PS2 שמפעילה אותה מצויין. 2 לכן, אפשר לשלול בעית עכברים ומקלדות. לעתים אני מגלה שהמחשב סגר את עצמו כאילו מהחשמל ואז אם אני מדליקה אותו, הוא מסרב להדלק ולא משמיע שום קול של זרם חשמל כאילו שאין לו אספקת חשמל בכלל. רק אחרי שאני מחכה מס' שעות שינוח קצת ומדליקה אז הוא נדלק כאילו לא היתה שום בעיה. מאחר והמחשב נדלק כאילו לא היתה שום בעיה ומעלה את המערכת ההפעלה רגיל ופועל רגיל אז
3 אפשר לשלול בעית מעבד .
מקודם המחשב נתקע וכל לחיצה על העכבר או על המקלדת לא השפיעה עליו. אפילו זמן תצוגת השעון נתקעה על 12:59 למשך חצי שנה שבה חיכתי שהמחשב יזוז. ניסתי לכבות את המודם ובמסך לא היתה ההודעה הקבועה שהתקשורת לאינטרנט נותקה, הוצאתי את השקע של הדיסק הקשיח ולא הופיע לי מסך האזהרה הכחול שאמור לאתחל את המחשב אחרי ספירת 100 שניות. ונאלצתי לסגור את המחשב ידנית. לאחר מכן הפעלתי את המחשב והוא עלה כרגיל וגלשתי באינטרנט רגיל. שוב פעם הוצאתי את השקע של הדיסק הקשיח כשהוא עובד מצויין והפעם מסך האזהרה הכחול הופיע כפי שהוא אמור להופיע. זאת ועוד, שאין הפרעות לדיסק הקשיח. מההתנהגות הזאת, למדים שאין שום בעיה בדיסק הקשיח. אם היתה בעיה בדיסק הקשיח אז כשהוצאתי את השקע של הדיסק הקשיח ביזמן שהוא תקוע, הוא היה אמור להראות מסך אזהרה כחול שמאתחל אותו תוך 100 שניות. אולם, לא הופיע מסך כזה ולא נראו שום שינויים והמחשב נשאר תקוע. לכן - 4 זו לא בעיה בדיסק קשיח. אני נורא מתלבטת לגבי האפשרויות שנשארו. מה נשאר ? נשארו החלקים: כרטיסי זכרונות,כרטיס מסך ולוח אם. וכאן אני לא יודעת כי - לגבי כרטיסי זכרון - כשהוצאתי בעבר כרטיסי זכרון ממחשב אחר,הוא לא דלק בכלל כפי שכשיש בעיה במעבד אז אין "התנעת חשמל" למחשב. וזה גורם לי לחשוב שאם היתה בעיה בכרטיסי זכרון, המחשב לא היה פועל בכלל. לגבי כרטיס מסך - אם הוא לא היה תקין, הייתי שומעת את המחשב עובד אך לא רואה כלום במסך. כמו כן לעולם לא קיבלתי הודעת אזהרה לגבי הכרטיס מסך. ולגבי הלוח אם - אם הלוח אם היה בעייתי אז הבעיה היתה קבועה ולא לפעמים. כמו כן, המחשב היה נכבא לפעמים כאילו שאין לו אספקת חשמל. ולא כך משום שכבר חודשיים הוא נכבא סתם כפי שהיה נכבא לפני כן. ואני יודעת שכאשר יש בעיה בלוח האם אז המחשב לא נדלק בכלל כפי שהוא לא נדלק כאשר יש בעיה במעבד אז אין "התנעת חשמל" למחשב. אני מתלבטת באפשרויות שנשארו ומבקשת את עזרתכם להתלבט איתי באיתור הבעיה. אשמח לקרא את תגובותיכם.

Y. Welis

New member
נראה שהבעיה היא עם הספק

אם המאוורר שלו לא עובד (אפשר להקשיב ולהסתכל דרך החרכים), הוא מתלהט תוך רבע שעה עד חצי שעה ומפסיק לעבוד (לכן צריך לחכות עד שיתקרר). כדאי גם לבדוק שהאיוורור בתוך המארז תקין ושהמעבד או הלוח לא מתלהטים יותר מדי (בד"כ יש ב-BIOS סעיף בשם PC HEALTH עם פרטים על הטמפ').

למעלה