איתור בארצות הברית

איתור בארצות הברית

אני מנסה לאתר בארצות הברית את דוד שרפשטיין.
יליד העיר פלונסק בפולין.
על פי ספר היזכור של העיר, הוא נפטר 1952 בארצות הברית.
איך אני יכול למצוא את שמות הוריו?

מתי נולד? היכן גר? מי היו בני משפחתו?

הייתי ממליץ לך להתחיל בחיפוש ב - Ancestry.com על מנת לאתר "חשודים". משם אפשר להמשיך.

יתכן שנולד 1899

כל המידע שלי אודות דוד שרפשטיין, הוא מספר היזכור של פלונסק, שם כתוב שהוא נפטר בארצות הברית 1952.
אין שם שום מידע נוסף.
בJRI מצאתי אדם בשם דוד שרפשטיין שנולד ב1899.
אני משער שזה הוא.
ואני רוצה לברר מי היו הוריו, ואני חושב שברישומי פטירה בארה"ב, יהיו הפרטים הללו.
[אופציית הזמנת התעודות מבית התפוצות לא זמינה כרגע].

שרי סילבר

Active member
דוד שרפשטיין
באנססטרי מופיע דוד שרפשטיין, יליד 1898. הוא מופיע במפקד 1840, נשוי ואב לבת. במפקד נרשם שהוא יליד אוסטריה (שלצורך העניין זה יכול להיות גם גליציה בתקופה זו), וזה לא תואם את מיקומה של פלונסק. עם זאת, לא הייתי ממהרת לשלול (אלא אם כן יצוצו ממצאים אחרים ששוללים זאת), משום שאישית נתקלתי כבר בהמון אי דיוקים בפרטים שמופיעים במפקדים.

אני מנסה להעביר את הקישור עם תמצית-הפרטים, ניתן להיכנס ולצפות גם בטופס של המפקד עצמו:

http://tinyurl.com/of2sttq

שרי סילבר

Active member
מנסה שנית
צירפתי תמצית של הפרטים אודותיו. בתחתית-הדף אפשר לראות שבנוסף אליו התגוררו גם דורותי ואנה. דורותי היא אשתו, ואנה (המקבילה העברית היא בד"כ חנה) היא הבת.

קח בחשבון, שהפרטים הם מהמפקד של שנת 1940, וזה אומר, שאם אכן זהו האיש שאתה מחפש, הרי שהוא היגר לארה"ב לפני המלחמה. האם יש לך אינדיקציה לכך מהפרטים שאיתרת בספר היזכור אודות דוד שרפשטיין?

שרי סילבר

Active member
הטופס המקורי כבד מדי להעלאה כאן
אם אקטין אותו זה יפגע ביכולת לקרוא את הפרטים. עדיף שתאתר בעצמך. חפש ע"פ David SCHARFSTEIN.

המניפסט באנססטרי

ערוך חיפוש עם האיות David Szarfstein
שנת לידה 1899
שנת הגעה 1948
הנה הפרטים: הפלגה מרוטרדם ב יולי 1943. דויד בעל נתינות פולנית, אשתו בעלת נתינות גרמנית
יעדם:
679 Ocean Parkway Brooklyn NY
בשלב זהמלצה שלי היא להתקשר לבית הקברות ולבקש את שמות ההורים או תמונה של המצבה. חלק מבתי הקברות יתנו גם שם של קרוב משפחה

תודה רבה שרי וסמדר

כעת נותר לי להחליט, מיהו דוד שרפשטיין מפלונסק.
האם זהוא הנזכר במפקד 1940?
או זה שהגיע לאמריקה ב1943?

למעלה