איתור אוביט

yaelgro

New member
איתור אוביט

מאחר ואין לי נסיון כלל באיתור אוביט, אני פונה לעזרתכם. ידוע לי על קרוב משפחה, שנהרג בתאונת דרכים כנראה באילינוי, בשנים המוקדמות של המה הקודמת(לפי גיל האחים שלו אני מאמינה שזה בעשור השני). ידוע לי רק ששתי בנותיו נהרגו איתו, ושהבן שרד. לא ידוע מה קרה לאשתו. לצערי, בן הדוד עימו אני בקשר בארה"ב, לא יודע את המידע. האם יש סיכוי בכלל למצוא מידע שכזה? אם לדעתכם יש סיכוי, אצרף את שמות האחים וההורים, באגע שאגיע הביתה. תודה, יעל.

yaelgro

New member
תודה.

הפרטים שאני זוכרת בשלוף הם שלהורים קוראים MOSHE ו-TRANE. שם המשפחה הוא ZIMMERMAN(אותו צימרמן של בוב דילן). שמות שני אחים שאני זוכרת הם JACOB, LEA. כשאגיע הביתה אצרף גם את שנות הפטירה של ההורים, אולי דרך האוביטים שלהם ניתן יהיה לדעת משהו על הנכד ששרד את התאונה.

yaelgro

New member
בנוסף, אשמח אם תסבירו לי

איך ואיפה לחפש בעצמי אוביטים, על מנת שאדע להגיע למידע כזה גם לבד. שוב תודה!

אל דאגה, אך בואי נעשה זאת צעד אחר

צעד. הצעד הראשון - הבאת הפרטים כולם. לפני כן, אין טעם להתחיל. לאחר הבאת כל הפרטים, נחפש יחדיו פרטים אחר המשפחה, כולל אוביטים. ארנון

yaelgro

New member
בצלאל צימרמן - פרטים.

כפי שציינתי בהתחלה, ידוע לי שנהרג עם שתי בנותיו בתאונת דרכים, כנראה באילינוי. הבן שרד, ולא ידוע מה קרה לאם. הוריו של בצלאל הם MOSHE ZIMMERMAN, שנפטר ב-19.6.1919 ו-TRANE ZIMMERMAN שנפטרה ב-14.10.1935 . לא ידוע לי היכן גרו כשנפטרו, אך לא אתפלא אם זה בארה"ב, שכן המשפחה נפרדה לאחר פרעות קישינוב ב-1903. שני עפים היגרו לארץ, והשאר לארה"ב. תתעלמו ממה שרשמתי מקודם שזה כנראה בעשור השני של המאה הקודמת לפי גיל האחים. שמות האחים הם: LEA, JACOB, HAVA, SHEINDEL, PINCHAS אין לי תאריכי לידה של האחים, אבל יש לי תאריכים של חלק מהנכדים של האחים אם זה עוזר. אלו הפרטים. אשמח כמובן לענות על שאלות מנחות על מנת שתוכלו לעזור לי יותר. תודה.

לא מסרת כמעט דבר אודות בצלאל

והרי הוא מוקד הדיון כאן. מתי לערך נהרג? בן כמה היה? מה ידוע על אשתו וילדיו? מתי הגיעו לארה"ב? מתי היה קשר אחרון איתם? האם יש כתובת ישנה שלהם? ארנון

yaelgro

New member
לצערי אין לי

תשובה לאף אחת מהשאלות המנחות שלך. אולי אני בכלל רצה קדימה מהר מידי, ויש דברים שצריך לחפש לפני זה.

thenoam

New member
לא לוותר!

את לא רצה קדימה! תכתבי באנגלית את כל המידע שיש לך ותפני למתנדבים שהצעתי לך (ראי תגובה נפרדת). לפני מספר שנים הם עזרו לי עם הרבה פחות מידע... היה ידוע לי: על בחור שנהרג בשוגג בתחילת המאה ה-20 בשיקגו (המאפיה הייתה אז בשיאה בעיקר בעיר זו). את שם המשפחה (שם נפוץ) ושם שהסתבר ככינוי בלבד של אביו. ושהיו לו שני אחים תאומים שסיימו אוניברסיטה בייחד. מ- Obit שהם מצאו קיבלתי שמות שהוצלבו על ידם למרשם האוכלוסין. לאחר תלאות רבות הצלחתי להגיע למשפחה. לצערי עדיין לא הצלחתי להגיע איתם לאמון מלא. אבל הם צפויים לבקר בקרוב בארץ ואז ניפגש לראשונה.

גם אני אשמח להסבר איך ואיפה לחפש

איך ובעיקר איפה לחפש אוביטים. תודה ושבת שלום, אסנת

segev018

New member
יש לי הפניה לניו-יורק טיימס,

איך אפשר להגיע ללא מנוי לאוביט עצמו?

מה זאת אומרת "הפנייה"../images/Emo35.gif

האם יש בידייך תאריך מדויק בו פורסם בניו-יורק-טיימס אוביט אודות קרוב משפחתך? במקרה זה, ניתן לאתר את המודעה בארכיב המקוון של העיתון ולצפות רק בעמוד הרלוונטי, תמורת תשלום פעוט. ארנון

thenoam

New member
חיפוש Obit במדינת Illinois

חיפוש Obit הוא מלכת מחשבת שרובה מבוצעת בספריות, וקשה מאוד להעביר את תורתה בשתי מילים. בעבר פניתי למתנדבי Genealogy במדינת Illinois. יש להם תור של חיפושים אבל לאחר כחודשיים קיבלתי מידע מדוייק כולל צילומי Obits שנשלחו אלי לארץ בדואר, והכל בחינם. אני אחפש את הכתובת של אלו שעזרו לי (לא כדאי לחכות...), אבל עשיתי חיפוש בגוגל וזאת התוצאה: מתנדבים ב- Illinois לחיפוש Obits בהצלחה.

למעלה