איש לא מצליח

סליחה: בלי סימן שאלה. ניר דוד(תלעמל

"הם היו הראשונים, בשני מובנים, המייסדים היו בני המקום הראשונים שיצאו והקימו, וההקמה היתה הראשונה מסוגה. הראשונים ישבו והכשירו עצמם בשטח בית הקברות, בו טמון היום קדוש רב פעלים, הקדוש הפרטי של אחד משועי ארצנו. אל הראשונים הצטרפו אחרים, שמעמדם היה נחות, אולם המממנים, יושבי ארץ רחוקה עמדו על כך שהמקום לא יקרא בשם הסימבולי האהוב, אלא על שם היורש בן המקום. וישנו גם הנהר הזורם במרכז היישוב, כפי שרואים בבירור בתמונת הלוויין העדכנית. מי אני ומה שמי? מי כתב את המנוני? מדוע נשאלת השאלה דווקא עכשיו?" על השאלות האחרות אין לי תשובה, אבל יש לי שאלה משלי- ממתי האסי הוא נהר??

YoreShmaNa

New member
תשובות לשאלות

מי אני ומה שמי? ניר דוד תל עמל) מי כתב את המנוני? נתן אלתרמן ("תל עמל ראשונה לחומה ומגדל") מדוע נשאלת השאלה דווקא עכשיו? כי בחנוכה השנה חגג קיבוץ ניר דוד 70 שנה לעלייתו על הקרקע.

שפרה9

New member
ניר דוד (תל עמל)

ראשון לחומה ומגדל. הקיבוץ הראשון של תנועת השוה"צ הארצישראלית. היישוב הראשון בעמק בית שאן המתחדש. הקיבוץ הראשון שגידל קרפיונים בארץ. את ההמנון כתב נתן אלתרמן. בימים אלו מלאו 70 שנה לעלייתו על הקרקע (חנוכה תרצ"ו 1939)

המם...

1936, מן הסתם. ואיך הוא יכול היה להיות הראשון בעמק בית שאן, כשמקימיו גרו בבית אלפא עד העליה על הקרקע? או שבית אלפא עוד לא עלה אז למקומו הקבוע? תמהתני.

למעלה