איש לא יבין

bobroni

New member
איש לא יבין ../images/Emo14.gif

מעשה באדם, לא מבוגר, מסתובב הוא ביני ובינך, חי בעולם, ואיש לא מבין.. איך הרגש גווע, איך הלב בו נדם, הלשון נעתקה, ובשקט הוא חי, ואיש לא מבין, איך בתוך הדממה, סערת רגשות חורשת,גועשת,מחכה לניצוץ שיפוצץ את השלווה.. כי אין בעצמו מחפש מחילה. וסיפור כה ארוך, מתקצר לילה אחד, שם בדירה, מעל לגיבעה, הערב ירד, האורות נדלקו, האישה בסלון בעניינה התעסקה וחיכתה למילה, והגבר שלנו, כמו סלע ישב, הביט במסך ורק חשב, מבט על האישה, הפה לרגע נפתח, אך כלום לא יצא, המילה נבלעה. והמבט של הגבר לטלויזיה חזר, ושוב הוא חשב, הלילה עלה, האישה התייאשה, כיבתה את עצמה,ולמיטה היא הלכה, והוא נותר "מיותם", המילה לא יצאה, ועוד שעה בוזבזבה. שקט שרר בדירה הקטנה,בסלון יושב לו גבר שקט, הוא ופנה למיטה, האישה שם שוכבת דימעה בעינה, אולי עוד תקווה אחרונה. כיבוי אורות, הגבר נשכב, שם יד על אישתו, פתח לרגע פיו, וחזר ושתק, המילה לא יצאה, האישה נכנעה, את הגב הפנתה,ובליבה רק בכתה. הגבר שלנו, נשאר מיותם, המילה לא יצאה, והוא הסתובב ונירדם. לילה ויום ולילה ועוד יום, המיטה יתומה, הגבר לבד, הכל כבר ניגמר. וכלום לא נשאר. ואיש לא מבין, איך קורה הדבר.מה הביא לפרידה. איך מילה כה פשוטה, לא יצאה. כי הגבר שלנו בתוך תוכו, חיפש מחילה, חיפשה את המילה. ואיך כשהלב לא פועם והרגש גווע, והגוף לאיטו נרקב מעצבות, להגיד אהבה.. מילה אבודה. ואיש לא יבין, משמעות המילה, כי היא בתוכה טומנת קיסמה, של אושר ועונג, וחיוך של אישה, מילה כה פשוטה, מילה שאבדה. וערב ויום, גבר חלול, יושב לו לבד, מחפש משמעות. את הלב שפעם, הרגש שדגדג, המילה שזרמה, מלשונו לעולם. וערב ויום, הנה גבר אבוד. מחפש משמעות למילה שאבדה. כי לא לכולם, אפשר כך לומר. לומר מהלב, אני אותך אוהב. כי בלי משמעות, אלה סתם עוד מילים.. בלי תוכן,בלי כוונה, בלי אהבה. ואיש לא יבין משמעות של מילה. שכל אחד בימנו משתמש בה בלי מחשבה.

אז הוא נצמד למה?

לאין מחילה? בסיפור המקסים הזה, הגבר הזה שמסתובב בינינו, מחפש אהבה דרך ה"אין". ואולי הוא צריך לשחרר? (שליטה) ולסלוח לעצמו? על מה שקרה, על מה שהיה. אין ספק שטעויות נעשו בדרך. (איך אפשר אחרת?) ואולי הוא כבר למד ולא מוכן להקשיב לעצמו שהוא כבר למד. (כי הוא מעניש\פוחד) אז הוא נצמד לבדידות הזאת ולריקנות הזאת שהוא בטח מרגיש כשהוא חושב על כל הטעויות שלו. כי אם בתוך כל הדממה הזאת, סערת רגשות חורשת גועשת מחכה לניצוץ סימן שעוצרים אותה מלסעור מכבה בכח ואז מרגיש שחלול? אתה לא יודע איך מדליקים אותה מחדש? (לא, כי היא כבר בערה בך פעם...)

bobroni

New member
בערה...../images/Emo16.gif?

כך חשבתי בזמנו, עד לנק' המפנה, שיצרה בערה שמעולם לא חשתי... ממש דלקה.. שרפה.. אבל לא על האישה שלי. וכשהשרפה כבתה..נאבדה המילה.... התעוררה ההבנה. נגמר החלום. איך אפשר לשתף על בחטא החטאים שנעשה במערכת נישואים?

אני חושבת שהדלקה הזאת היתה בשבילך איתות

סטירה אתה לא איפה שחשבת שאתה. והבנת את זה. עכשיו אפשר אולי להציב מטרות חדשות כמו- בערה

bobroni

New member
לצורך העניין

אינני כואב את המצבי כגרוש. אני כואב את העול שאני נושא עליי. אני מניח שיש הבדל. המטרה, ועל אף שלמדתי לסלוח לעצמי היא להשלים עם המצפון שלי..בין עם לבד, או בין עם אותה מטרה, שתצית לי את הבערה ותשכיח את הרוחות..

הגדרתי את זה בפורום אחר כך:

חציית הגבולות המקובלת בין שני בני הזוג (כי מה שמקובל על זוג אחד לא מקובל על זוג אחר) זוהי בגידה מבחינתי. מהי בגידה מבחינתך?

bobroni

New member
אממ..ככל הנראה

כל מגע פיזי/מיני עם אדם שלישי שלא בן הזוג שלך הכולל רגש עכשו הפח שאני טומן לעצמי פה הוא - הוא קיום יחסי מין עם גורם שלישי - ללא רגש מהווה בגידה? - אממ פה יש פרדוקס כי התשובה תהיה כן. אז מהו עם כן, מגע פיזי/מיני הכולל רגש?

מבחינתי האישית- נגעת נסעת.

ברגע שבן זוגי (ולא אכפת לי אם זה משחק אמת או חובה או סתם גל של חרמנות) נוגע בבחורה אחרת, הוא יכול to kiss goodbye את מערכת היחסים שלנו. שוב- לכל זוג הכללים שלו. אם הלכתם לעשות אורגיה בכיף שלכם- אחלה, זה משהו שאני לא אהיה מוכנה לעשות בעתיד למשל- כל עוד זה בהסכמה אצל שני הצדדים, זו לא בגידה. ונראה לי שעניתי על שאלתך- יחסי מין עם רגש בלי רגש, גם וירטואליים, כל עוד הם נעשים מאחורי הגב הם בגידה לכל דבר. הסתרה משמעה בגידה.

אני רוצה להתייחס לחלק הראשון ולשתי השורות

האחרונות שלך. מההתחלה ועד שהגבר מסתובב ונרדם, כאילו תיארת את סופה של מערכת היחסים שלי עם הגרוש שלי. רוצים להגיד, מוותרים, הולכים לישון מאוכזבים, בוכים לפעמים... ונגמר. אבל טוב שנגמר, בפרספקטיבה של היום- אני מרוצה (גם אז הייתי, היום עוד יותר). ושתי השורות האחרונות- אני לא מסכימה איתך, לא *כולם* אומרים אותה בלי מחשבה, ובלי להבין את משמעותה, יש עוד יחידי סגולה שמבינים מה עומד מאחורי 3 מילים כ"כ חזקות...
מה שכן, אני זוכרת איך נתלינו על המילים האלו כזוג נשוי, כששום דבר בעצם לא עמד מאחוריהן כבר הרבה הרבה זמן...

למעלה