איש כתום.

AmitNHB

New member
איש כתום.

שלום, לאחרונה אומרים לי שאני "כתום" בכפות הידיים וגם בפנים
ככל הנראה, אני אוכל יותר מידי גזרים בשנים האחרונות
האמת היא שאני לא ממש אוהב ירקות ואוכל רק כי צריך לאכול, למיטב הבנתי, 5-6 ירקות ביום. ביום יום אני אוכל 2 גזרים, 1-2 עגבניות, 1 מלפפון, 1-2 בצלים קטנים (אדום ולבן) ולפעמים גמבה צהובה. ככל הנראה שילוב המכיל יתר מיד קרטין. שאלתי היא אלו ירקות לאכול בשביל לא להיות כתום. אין לי בעיה אישית עם שום ירק. תודה

גש לשוק ותראה איזה שפע.

יש טונות של סוגי ירקות אגב מה עם פירות - גם הם חשובים וטעימים יותר מרוב הירקות (לטעמי) רק אזכיר משהו קטן... כדי שמינרלים יספגו טוב יותר מהירקות עליך לתת להם סביבה שומנית (שמן זית, שמן סויה, טחינה גולמית...) כדי שהסידן יקלט טוב יותר תוסיף גם מעט לימון - כך תוסיף על חומציות הקיבה והסידן יספג טוב יותר

AmitNHB

New member
פירות אני אוכל גם ובכייף.

מנגו, בננה, מלון אבטיח, אפרסק, תות שדה, אפרסמון, אגס... 3-4 פירות שונים ביום. זה שיש שפע זה מגניב אבל ככל הנראה בחירה הנוכחית שלי לא טובה אז פשוט תגיד לי מה לאכול בשביל לא להיות כתום ואני אוכל

צר לי עמית אך אני לא יכול לייעץ מה לאכול.

אבל אני יכול לתת לך רשימת ירקות ממנה תבחר לך : עגבניה, מלפפון, ברוקולי, צנון, תרד, כרפס, כוסברה, פטרוזיליה, קולורבי, גזר, כרוב בצבעים, כרובית, קישוא, פלפל גמבה, פלפל חריף, שום, עוד אחינו ???? אם יש לך כוח אני אוהב להנביט בבית - חילבה, מש, עדשים שחורות, חיטה............ http://www.articles.co.il/article/3977/נבטים: מזון-על

פצית219

New member
אולי באמת כדאי להוריד את הגזר ולראות אם יש

שיפור במצב צבע העור. אחר כך יהיה אפשר להחזיר לפחות חלקית. עקרונית אין בעיה בריאותית עם הצבע.

יש הרבה מאכלים לא כתומים

למשל ירוקים, שהכתום מסתתר שם ולא רואים אותו בגלל הירוק. אבל בשביל לקבל בעור גוון שכזה צריך כל יום לשתות לפחות שתי כוסות של מיץ גזר. ואם אתה לא שותה מיץ כזה, אז כנראה שבאמת הגזמת עם הירק הכתום.

למעלה