איש הרוח

איש הרוח

בפורום מוזיקה חסידית כתב שם אסף שנתן קורל מוציא דיסק חדש אז אולי יש לך אפשרות להעלות לכאן איזה ניגוןג€ ג€משם לפני שהדיסק יצא ויהיה עליו זכויות יוצרים

אוי כמה שאתה מתוק../images/Emo24.gif

א)מהיכן נראה לך שיהיה לי ניגונים מדיסק שעדיין לא יצא? ב)חומר שעדיין לא יצא בצורה רשמית אין עליו זכויות יוצרים?

עובדה

אלי מהרדיו כתב שהוא קיבל במייל שיר של פריד למרות שהדיסק עוד לא יצא והזכויות הם על ההעתקה מהדיסק ואם עוד אין דיסקג€...ג€ :)

יש בדיסק החדש שיצא עכשיו

ניגון שנקרא "הניגון של אברום".עוד לא הפצתי בחנויות כי רק עכשיו הדיסקים יצאו ממכבש השכפול. שם הדיסק הוא: "צפת פתאום תבנה לקט":) עוד דיסק שלי יצא יחד איתו מהמפעל.חלקים ממנו העלתי לכאן."התזמורת הצפתית-שמחת פורים" עם מחרוזת שימחה בת 35 דקות-ניגון ויז'ניץ-לכה דודי בסגנון הצפתי-מחרוזת ניגוני מירון:) ר' אברום יצטרף אלינו בפסטיבל הקרוב,ירקוד עם המקל ויעשה שמיח
כרגע לא נעלה קטעים נוספים מהדיסקים החדשים עד שהם קצת יכנסו לשוק

אין קשר

זכויות היוצרים הן על השיר ולא משנה מאיזה פורמט זה. זה שקיבלת שיר במייל לא אומר שלא הופרו זכויות היוצרים, או שמישהו שיש לו סמכות נותן לך אותו.

BobMarly

New member
צריך לזכור

שאחד הגורמים לכך שמוסיקאים מוציאים דיסקים זה לפרנסתם. הוצאת דיסק כרוכה בעבודה מרובה ומאומצת כמו גם השקעת כספים. מה שאומר שאנחנו הנהנים מכך לא רק צריכים אלא חייבים לשלם על מוסיקה. אחרת בשלב מסויים לא תהיה מוסיקה. העלאת חומרים לרשת חייבת להיות עם רגישות מקסימלית לאמן שייצר את החומר. בעיני זה גם עניין מוסרי וגם לטווח ארוך פוגע ביצירת מוסיקה. אשר על-כן אני קורא לכל חברי הפורום: אם אתם רוצים את הדיסק של איש הרוח, לכו לקנות בחנויות, ואל תקחו ממנו בחינם למרות שהוא מציע זאת. נראה לי ששוה לפנות לנתן קורל ולשאול אותו אם הוא מעוניין להעלות כמה דגימות מהדיסק שלו, ואולי לשוחח כאן עם גולשים על הדיסק החדש. זה יקדם את המכירות שלו מחד ומצד שני יהווה עניין לגולשים.

באופן עקרוני

יש הרבה בדבריו של ר' בוב. לגבי העניין שלי, כמה חברים קבועים כאן שהיו תמיד גם בעת שהפורום היה רדום במקצת יש לי אליהם יחס מיוחד כי אני חושב שבכל זאת נלחמנו כאן על פורום מקצועי שיתן מענה לנושא ולז'אנר שלמעשה לא קיים בכלל באינטרנט הישראלי. בהחלט אני חושב שמי שנכנס לכאן ורוצה ללמוד בצורה מעמיקה,הצצה לא חטופה למאמרי-קישורי וארכיון הפורום תתן לו מידע מפורט ובלתי תלוי על התרבות המיוחדת שהלכה והשתכחה ובעיקר התבלבלה במרוצת השנים. אני במפורש חושב שהפורום שלנו עדיף על פני כל הרצאה-סדנת אמן וכל דרך אחרת ללמוד את תרבות הכליזמרים. הרבה בזכות ר' בוב-בן אהרון-אורה שלא נטשה אפ'פם-ר' נעם ועוד כמה חברים.אני חושב שדיסק שלי מגיע להם ובצדק

asaf2000

New member
תגובה

ולמה לוקחים 60 עד 70 ש"ח לדיסק??? הדיסק עצמו עולה פחות משקל. (אגב ייצור קלטת עולה כ 2.5 שקל ליחידה ובכל זאת לוקחים עליה רק 30 ש"ח). בקיצור סוחטים את הציבור ועוד באים בטענה שאין להם כסף...מסכנים.

BobMarly

New member
על התמחור של הדיסק

אפשר להתווכח, אבל קח בחשבון שאמן מתפרנס מהדיסק הוא משקיע הרבה זמן להוציא את הדיסק ורוב התשלום שלך הולך על הזמן שהאמן מקדיש להוצאת הדיסק, הציוד (שאל את איש הרוח כמה השקעה הוא שם באולפן שלו),פרסום וכו'. תחשוב שמ 70 ש"ח לדיסק במקרים של אמנים עם הפצה לא גדולה בארץ, מדובר בכמה מאות דיסקים בשנה וזה לא הרבה. אם זו הפרנסה היחידה של האמן אזי מדובר בהחלט בשכר צנוע אפילו צנוע מאוד. העלויות הגבוהות לא נמצאות בייצור. באותה מידה שכשאתה קונה כוס קפה בבית קפה אתה משלם גם על השכר דירה, שכר המלצרים (במידה ולא עושקים אותם), תחזוקת המכונה פרסום וכו'. רוב האמנים לא עושים הרבה כסף מדיסקים בפרט בארץ (רוב פרנסתם מהופעות בכל מיני חורים בשעות בלתי מוגדרות). מספרים על אריק איינשטיין שרק בשנים האחרונות הצליח להתבסס כלכלית וזה למרות שהוציא הרבה מאוד דיסקים בכמויות די גדולות.

לפי ההגיון שלך,

עיתון צריך לעלות שקל וחצי כמו חבילת טישיו נכון? מה הקשר כמה עולה הפלסטיק של הדיסק? מאחורי הדיסק מושקעים הון כסף והון כוחות ואין קשר כמה עולה הפלסטיק.

כולכם צודקים

האמת כרגיל אי שם באמצע. מה שהולך מאחורי הקלעים זה פחות או יותר כך. אני עשיתי הפעם את השיכפול בOMI. לרוב לא מדובר בצריבה רגילה כי בקומפקטים מסוימים זה יכול לעשות בעיות.עושים "GLASS MASTERING" שהוא מעין "אב טיפוס" שממנו משכפלים את הדיסקים. המחיר לGLASS MASTERING הוא 200 דולר.במידה ועושים 1000 דיסקים הGLASS MASTERING בחינם עלות כל דיסק כולל ניירת ניילון מכווץ הבית של הדיסק,אריזה וכולי מגיעה בערך ל 3.85 ש"ח פלוס מינוס. הזיכרון של המוזיקאים בהשקעה באולפן הוא די קצר
שלמה ארצי-אריק אינשטיין ושאר הגדולים משקיעים בנוסף מאות אלפי דולרים באולפנים-נגנים-פרסומות ושאר ירקות. אצלינו הקטנים זה שונה. בעיה נוספת היא המכירה לחנויות. החנות או המפיץ נותנים לי בערך בין 20 ל25 ש"ח במקרה הטוב (אם יבוא מישו ויקח עכשיו 500 מכל סוג,כלומר 1000 דיסקים במחיר של 15 ש"ח ליחידה הוא יקבל בשמחה).את ההפרש בין ה60-70 ש"ח שר' אסף מתרעם עליו ובצדק הם לוקחים ישירות לכיס.הם החנויות, לוקחים סיכון וצריכים להתאזר לפעמים בסבלנות,להחזיק צוות עובדים וכולי.מאידך עדיין ההפרש הענק בין השווי של החומרה למחיר בפועל בהחלט קצת מרגיז. מצד שני ההשקעה בזמן ובעצבים של ההקלטה נשכחים לאט לאט והרווח נהיה פחות או יותר "נקי". רוב רובם של האמנים ה"קטנים" לא מתפרנסים ממכירת החומר שלהם.עיקר הפרנסה היא מהופעות.מכירת הדיסקים היא הכנסה נוספת וצדדית.

BobMarly

New member
צריך לקחת בחשבון שגם

לחנות יש הוצאות מרובות ארנונה ענקית , שיווק , מוכרים, ועד כיוב'. לכן כשאני מחשב את העסק המוכר בחנות לא מרוויח מי יודע מה מהקטנים, הוא דווקא מרוויח מהגדולים. ואם הוא קונה אצלך את הדיסקים ואין החזרת סחורה אזי הוא גם לוקח סיכון... הוא השקיע ואולי לא יצליח למכור.

למעלה