איש הפלדה!

mulon1984

New member
אני לא מתווכח עם הנאה

אבל בחייאת,
איך אתה יכול להגיד שדמותו של סופרמן היתה שם?
היה שם שחקן בחליפה שלא עשה שום דבר ממה שסופרמן עושה,עשה, או יעשה אי פעם. הדמות של סופרמן לא היתה נאמנה למקור בשיט - וכמובן שאיני מדבר על פרטים ביוגרפיים קטנים, אלא בעניין המהות של הדמות.
בעלילה יש יותר חורים מבמסננת של מקרוני (אתה מוזמן לבלוג שלי לרשימה מלאה), כמו האהוב עלי שמצורף כאן כתמונה, וכמובן הרגע האלמותי שבו סופרמן מסביר לזוד כיצד הוא יכול לשלוט בכוחות החדשים שלו (ובכך בעצם להיות חזק יותר...).

בקיצור,
נפלת שבי אחרי התקוות שלך והאקשן. תתעורר!!!

Guid

New member
כמו שאמרתי,

העלילה לא מושלמת, התסריט לא מושחז במיוחד- אבל את סופרמן כן ראיתי בהנרי קאביל.
זו העלילה האינטנסיבית (והאגרסיבית, כשמתייחסים לכמות האקשן) שלא נתנה לו מנוח בשביל להראות את עצמו, לדעתי.

ולגבי התמונה... [ספוילר מכאן ומטה]

זוד חונך להיות לוחם מלידה, נכון, אבל הוא גם חונך להיות מגן על קריפטון. נוסיף לזה את ההערכה שיש לו כלפי ג'ור-אל (הוא בעצמו הביע אותה כלפיו כמה פעמים), אז אני לא חושב שהוא נתן מעצמו את המקסימום ב"קרב" נגדו בתתחילת הסרט.
זוד שנלחם בסופרמן בסוף היה טעון בהרבה מאוד שנאה, אכזבה וייאוש, וזו הסיבה שהוא נתן 100% מעצמו, ולא כמו שקרה עם ג'ור-אל.

ויודע מה, רוצה להתווכח עם זה?
אז אוקיי, ג'ור-אל חונך להיות מדען?
יופי, הוא גם חונך להביא ילדים לעולם דרך ההנדסה הגנטית ההיא שלהם, אבל הוא לא עשה את זה. למה? כי הוא לא מאמין בהגבלה הזאת שקריפטון מטילים על התושבים.
אז מי אמר לנו שהוא לא לקח שיעורים בלחימה בזמנו החופשי?
זה שהוא מדען זה נחמד, אבל הוא גם פורץ גבולות, וזו יכולה להיות אחלה סיבה עלילתית ללמה הוא הצליח להביס את זוד בקרב שלהם.

קיצר, אני בוחר פשוט לזרום עם הסרט, ולזרום עם העובדה שאין דבר כזה שלמות בקולנוע (במיוחד לא כשמדובר בסרט קומיקס), ובמקום לנסות להבין מה היה רע, לנסות להבין מה היה טוב

ושוב, אולי זה פשוט אני שעדיין לא קראתי את הסיפורים הגדולים של סופרמן, ולכן אין לי שום תבנית ברורה של סופרמן בראש בשביל להשוות אותה למה שראיתי בסרט הזה.

Guid

New member
לא יצא איקון. יש
באמצע ההודעה שמעליי

לא רוצה להרוס לאף אחד, למרות שאלה דברים די טריויאליים.

mulon1984

New member
אתה ראית אותו ויזואלית

גם אני שמחתי על הבחירה בו. הוא ממש מתאים. אבל בחייייייאת!!!! זה לא סופרמן!!! סופרמן לא היה עוזב את תושבי מטרופוליס למות מחייזרים ומפצצות של טייסים אמריקאים רק כדי להילחם במכונה באוקיינוס השקט - על אחת כמה וכמה שלמכונה אין שום תועלת אם הוא פשוט היה משמיד את חללית האם של זוד! לא היתה לו סיבה לטוס לשם!

אתה ממש מרחם. ג'ור למד להיות לוחם בזמנו החופשי? are kidding me?
ולמה שזוד ירחם עליו אם הוא צרח כמו פסיכופת והיה ברור שהוא חייב להשיג את החללית ואת הקודקס?
לא היתה לו שום סיבה לרחם.

קיצר,
אתה אהבת את האקשן ואת זה שהשחקן נראה דומה, וכל השאר לא מעניין אותך - לא עלילה, לא סיפור, לא בימוי, לא עריכה (בהכל הסרט כושל) ולא בשמירה על הערכים הבסיסיים ביותר של סופרמן. ברגע אחד הסרט הזה לקח דמות אגדית והפך אותה לסתם ניאנדרטל ובריון.

הרחבתי עוד בנוגע לסרט אצלי בבלוג. אם תרצה, אתה מוזמן.

mulon1984

New member
אגב, אם כבר הזכרתי את הסיום

ניכר שהיוצרים ידעו שעכשיו נשאלת השאלה "איך נדע שסופרמן לא ירצח את כל מי שיתחשק לו?",
אבל הדרך בה הם בחרו לענות עליה היא פחות מטובה...

Guid

New member

זה קטע שגרם לי להרים גבה, בהחלט.
הדיאלוגים בסרט הזה היו די גרועים, והיה חבל לי לראות שלא מציגים את סופרמן כאינטליגנט...

תראה, בתכלס? הטענות שלך כלפי הסרט צודקות. קראתי את הפוסט בבלוג שלך.
אני לא אנסה להתווכח פשוט כי אתה צודק, אבל אני פשוט אומר שאני לא מתכוון לנתח את הסרט ברמה כזאת פשוט בגלל שאני אתאכזב מכל סרט שאני אראה.
וזו לא דרך חיים מהנה. לפחות לא מבחינתי.

אבל כן, לגבי הסוף של הסרט (ואני לא אספיילר, אבל אתה יודע למה אני מתכוון), גם אני לגמרי מאוכזב ממה שסופרמן עשה ומאיך שהוציאו אותו שם.
יהיה להם מאוד קשה לשנות את זה.
אבל הם שינו את הדמות, ואני חייב לציין שאני מסוקרן לדעת לאן הם ייקחו את זה בסרטים הבאים.

mulon1984

New member
הם לא יכולים לשנות את זה

חוץ מריבוט נוסף של המותג, אין שום אפשרות להתעלם מכך שהתסריטאים יצרו סצינה עלובה (למה האנשים שם לא ברחו מהלייזר??) שבעקבותיה סופרמן בחר בדרך הכי קלה וכך הדמות פשוט נהרסה. לבני האדם אין שום סיבה להאמין בו, לסמוך עליו, או לתלות בו תקוות. הוא ביריון שלא ממהר להגן עליהם, ואין לו בעיה לקחת את החוק לידיים ולהרוג את מי שהוא חושב לנכון. זה בושה. אתה תוהה לאן הם ייקחו את זה? אותי זה לא מעניין.

אני טרחתי לציין בפוסט ובמקומות נוספים שהקונספט ארט של הסרט היה אדיר. הצורה בה קריפטון נראה (אם נתעלם מהדרקונים), הטכנלוגיה שלהם, ודברים נוספים פשוט מפילים מהרגליים. זה היה אדיר. גם האקשן היה מבורך והרגישו שסניידר מרשה לעצמו ללכת עד הסוף ולהשתולל עם דברים נהדרים.
אבל ראבאק! כשאני בא לסרט של שעתיים וחצי אני מצפה גם לעלילה! וכשמדובר בסופרמן אני רוצה כבוד לדמות.

Guid

New member
הקונספט ארט היה מעולה בהחלט,

כל הקטעים הטכנולוגיים של קריפטון גרמו לי להתלהב כמו ילד בן 4, וסצינות האקשן בכלל היו ממתק לעיניים,
ותכלס ידעתי מראש שמבחינה ויזואלית הסרט יהיה מרשים, פשוט כי זה סניידר. לצערי הבנאדם לא יודע לעשות הרבה מעבר לויז'ואל חזק.

mulon1984

New member
מסכים

היו קטעים בהקשר של קונספט ארט שגרמו לי להרגיש רע עם זה שהסרט חרא ושאני הולך לקטול אותו. כמעט התחרטתי על כך שצחקתי בקול רם כשג'ונתן התפגר. כמעט.

העולם אמין למקור?! העולם לא אמין לכלום! מזעזע

איפה להתחיל?
נעזוב את זה שסופרמן אמור להיות מגן האנושות, והוא לא.
בוא נתמקד בדברים אחרים. למשל, שלויס ליין היא פקאצה מטומטמת שלא תדע למצוא סיפור טוב גם אם הוא מתחת לאף שלה. אבל לא - הלויס ליין הזו היא כתבת תחקירים שלא הייתה מביישת את בוב וודוורד וקרל ברנסטין (חושפי שערוריית ווטרגייט).
סצנת המוות של ג'ונתן קנט, מה היא משרתת בדיוק?
עיצוב הטכנו' של קריפטון - חשבתי לרגע בטעות שזו אדפטציה של FATHOM (של מייק טרנר - בעיקר ה VOL המאוחרים של הסדרה).
בקריפטון יש שפיריות שקוראים להן 'חרק'?! באמת?! וכולם לובשים שריון שחור מתכתי עם כל מיני תכשיטים שמזכירים את המלכים של פרס העתיקה? באמת?!
קריפטון זה כוכב מלומדים, שהכל בו אוטומטי לחלוטין ואין בו מלחמות כבר מאות שנים. משהו שאפשר אולי להפוך למקדש בודהיסטי אם אתם מתעקשים.
בקיצור, מה זה החרטא הזה?

אני נוטה להסכים עם מולי - נשבית בקסמי האקשן הרדוד והשבלוני, ועד כה פספסת לחלוטין מה אמור סופרמן לסמל לתרבות הפופולארית הגלובלית בכלל והאמריקאית בפרט.

Guid

New member
יכול להיות,

מצד שני אם הייתי מקבל לויס ליין מפגרת וקריפטון שנראה כמו פרס העתיקה, אז למה לי ללכת לקולנוע כשיש לי את שניהם בערוץ 22 כמעט כל ערב?

מה שהתכוונתי כשאמרתי שזה אמין למקור זה שלא עשו שום שינוי דרסטי בסיפור אוריג'ין של סופרמן, זה הכל.
גם אני אוהב יותר את המראה של קריפטון מהקומיקס (זו שרואים הרבה בסאגת New Krypton, אאל"ט), אבל ממש לא התבאסתי מהאדפטציה שהציגו לנו בסרט הזה.

להשאר דבוק למקור זה לא תמיד עובד כשמחליפים מדיה.

DDN

New member
גם אני נהניתי ממנו

הוא עלה על הציפיות הנמוכות (מאוד) שהיו לי ממנו. הוא נאמן למה שעשו מסופרמן מאז הריבוט (הפכו אותו לאימו, דמות של VTM - "אוי, אני חיזר ופריק, איך אני מתמודד עם זה? בני האדם לא יאהבו אותי, בו-הו")

ויזואלית היה מהמם, השחקן לא היה רע כמו שחשבתי (בעקבות הביקורות פה), לויס ליין הייתה מעולה לדעתי (אבל אני מקבל את אמי אדאמס בכמעט כל תפקיד), זוד היה ראבאן מחולית (מה שאומר - רע), וראסל קרואו היה גלדיאטור.

אבל למרות הכל, נהניתי

Guid

New member
בסופו של דבר,

אחרי כל הדיונים על חורים בעלילה והיצמדות למקור ושינויים שעברו על הדמות, ההרגשה של הנאה מסרט נובעת פשוט מתוך טעם אישי.
ועם זה אין ממש מה להתווכח

DDN

New member
נדמה לי שמולי מעביר ביקורת

על זה שאני כותב שנהניתי בכותרת, ואז כותש את הסרט בהודעה עצמה.
אחרי שקראתי שוב, אני מסכים עם מה שהוא אומר - קשה להבין ממה נהניתי אם יש לי כ"כ הרבה תלונות

אבל אני מסכים גם איתך - זה נובע מטעם אישי.
אני לא יכול בדיוק לומר ממה נהניתי. אני יודע שלא סבלתי, לא פיללתי שיגמר כבר. זה עדיין לא הסופרמן שרציתי, אבל זה סופרמן שאני יכול לחיות איתו.

Guid

New member
זה מה שהתכוונתי,

שלמרות כל הדברים שלא אהבת במהלך הסרט, כשאתה מסתכל עליו בכלליות אתה מבין שאהבת.
וזה משהו שאי אפשר להתווכח איתו, פשוט בגלל שזה עניין של טעם אישי.

mulon1984

New member
זה אל הסופרמן שרצינו...

וה גם לא הסופרמן We deserve ;)
חבל שסרט כזה מגיע רק לרמה של "סופרמן שאפשר לחיות איתו".

DDN

New member
הבעיה הגדולה בDC בימינו

זה שהם מנסים לקלוע לקהל חדש.
אנחנו מבחינתם הקהל השבוי. אנחנו נלך לסופרמן בכל מקרה (וכנראה גם להמשך שלו)

ולמרות שנהניתי בסרט (ועדיין לא יודע להסביר בדיוק למה) אני מסכים איתך, ומעבר, אני לא חושב שהסרט הזה מזמין קהל חדש לאהוד את הדמות.

מסכים איתך שזה לא הסופרמן שרצינו, לא הסופרמן שמגיע לנו.
אני לא חושב שאנחנו היינו קהל היעד העיקרי (וחבל)
אבל בניגוד לפיאסקו של 2006 (או אולי בגלל) זה כן סרט שאני יכול "לחיות איתו"

Guid

New member
לא רק זו הבעיה אצלם,

אלא גם הנסיונות שלהם לעשות סרטי קומיקס ב"עולם המציאותי". זה סתם נותן פוטנציאל להרוס דמויות.
כמו שעשו עם באטמן ביקום היבש וההזוי של נולאן.
למה בכלל להתחיל להפיק סרט גיבורי-על מבוסס קומיקס מנקודה כזאת? זה כזה מיותר.

עדיף שיישתחררו, יבינו שמי שבא לסרט קומיקס מצפה לסרט קומיקס, ופשוט יהיו תותחים כמו מארוול.
זה עצוב לדעת שליקום DC יש כל כך הרבה חומרים מעולים ודמויות חזקות, אבל כל מה שראינו ממנו עד היום זה 17 וריאציות שונות של באטמן ו-3 של סופרמן. (ה-17 זו הגזמה, כן?)

בנתיים מארוול נכנסו כבר לשלב השני של סאגת יקום הסרטים שלהם, והשבוע גילינו שהם כבר מתכננים סרטים לשנת 2016.

ו-DC תקועים הרבה מאחור. חבל.
לפחות האנימציות שלהם איכותיות מאוד. בדרך כלל.

DDN

New member
מזמן אמרנו חבר ואני

שלמחלקת הקולנוע של DC יש הרבה מה ללמוד ממחלקת האנימציה.

למעלה