איש באמונתו -יתחשב.

ספיישיל

New member
איש באמונתו -יתחשב.

כל אחד יעשה ביום כיפור על פי רוחו.רצונו.השקפתו ,אבל אני חושבת שיותר מזה... נישאלת השאלה: "האם אנחנו כהורים מחנכים את ילדנו להתחשב בזולת ביום כיפור במי שמוקיר את היום הזה וצם ,כי זה יום כיפור? האם אנחנו כהורים מחנכים לחוסר התגרות והפגנתיות בבישול ארוחות שחיתות?רעש לא סביר?התנהגות מרעישה? ריסון ילדים קטנים בהתנהגות פרועה ומרעישה ברחוב? (צורחים עכשיו ילדים ברחוב ממשחק קלפים...ההורים לא יודעים שזה יום כיפור?)

MoRoSH11

New member
מה את רוצה מהילידים?

יום אחד בשנה הם יכולים להסתובב ברחוב בלי פחד יום אחד בשנה הם יוכלים לשחק בחוץ נו באמת, ילדים עושים רעש. ואין לזה שום קשר אלייך

אני מחנכת להתחשבות בזולת

לא מרשה להם לאכול מחוץ לבית, לא מרשה לשמו מוזיקה בבית בקולי קולות, לא מטגנת או צולה בשר. ולא רק ביום כיפור - חשוב להתחשב בזולת כל הזמן, זו דרך ארץ.

נומלה

New member
כל המרחב הציבורי

מתחשב מאוד. אין יוצא ואין בא מהמדינה. כל הכבישים ריקים. אם זו לא התחשבות מה זו התחשבות? ארוחות שחיתות בתוך הבית פנימה? לא ענינו של אף אחד. צורחים ילדים בחוץ? זה בניגוד לאיזושהי מצווה שלא ידעתי עליה? רעש לא סביר? אני לא שומעת הילולות וקולולות. אני גם לא שמעתי מוזיקה בווליום גבוה. אני חושבת שצריך האוד להזהר להפריד בין התחשבות לבין כפיית דעה אחת על כולם. אני חושבת שההתחשבות ביום כיפור היא מעל ומעבר. ונמאס לי כבר משיטת הסלאמי. מחר תגידי שזה שאני לא בבית הכנסת זה חוסר התחשבות.

השאלה היא - האם אנחנו מתחשבים באחרים

האם אנחנו נותנים לילדים דוגמה וחינוך של התחשבות באחרים? ולא רק ביום כיפור, בכל יום ורגע?. האם הדתיים שמפגינים בירושלים ושורפים עגלות אשפה, כי החילונים רוצים לבקר בעיר הבירה גם בשבת שזה יום החופשה שלהם - מתחשבים באחרים? לגבי יום כיפור והתחשבות באחר - גרתי בעבר (לפני שהיו לי ילדים) בדירה ומולנו גרה משפחה חרדית עם 5 ילדים קטנים. הגיע יום כיפור - לא הפעלנו מוסיקה,אכלנו ארוחות קרות, כדי שלא יהיו ריחות. בצהרים, הם הוציאו את הילדים לשחק בחדר מדרגות - המון רעש. יצאתי ובקשתי שקט - קבלתי תשובה שלילדים משעמם בבית. הייתי רעה - נכנסתי הביתה והתחלתי באפיית עוגה. לדעתי, כולם צריכים להתחשב בכולם ולא רק החילונים בדתיים ביום כיפור.

../images/Emo141.gif../images/Emo42.gif../images/Emo45.gifמסכימה אתכן.

התחשבות היא דרך ארץ ויום כיפור הוא ביטוי מופלא להתחשבות הקיימת כאן בציבור הדתי. אין לי נגד ההתחשבות הזו זה נכון בעיני
אבל ילדים הם ילדים....... והלוואי שהיתה לנו הבוגרים את חדוות החיים חדוות המשחק וההתלהבות הבלתי תלויה בדבר שמצרך כל כך חשוב בחיינו
חלק שאובד מאיתנו (מרובנו) עם השנים.

הלוואי ובמדינה הזו הדתיים היו מתחשבים

בחילוניים, חצי ממה שהחילוניים מתחשבים בדתיים, זה כבר היה שיפור. הדתיים בארץ הזו מתנהגים כאילו רק על פיהם ישק דבר והחילוניים צריכים להתאים את עצמם. באיזה מדינה כל החנויות סגורות בסוף שבוע? באיזה מדינה אין תחבורה ציבורית בשבת? באיזה מדינה על מנת להחשב נשוי אתה צריך להנשא נישואים דתיים ברבנות או בחו"ל? באיזו מדינה מחלקים קנסות למי שמוכר חמץ בפסח? באיזו מדינה ציבור שלם של אזרחים מממן מכיסו וממיסיו ציבור אחר רק בשביל שהם יוכלו לשבת בבית וללמוד תורה?! באיזו מדינה מזיזים את שעון הקיץ לפני הזמן ומפסידים מליונים, רק בשביל שלציבור הדתי יהיה נוח לקום לתפילות יום כיפור? באיזו מדינה נוספת בעולם, מדינה שלמה משותקת למשך יותר מ-24 שעות בגלל צום יום כיפור? אז אל תדברו איתי על התחשבות....... מלאי ההתחשבות שלי בציבור הדתי כבר נגמר ממזמן.

למעלה