איש איש ויסודות דתו ..

hemi32

New member
איש איש ויסודות דתו ..

מתוך התבוננות על מה שקורה במגזר החרדי אני מוצא שיש אלפי מגזרים קטנים שבסך הכל מרכיבים אורתודוכסיה אחת גדולה ... ולכל אחד מהקבוצות האלו יש את עיקרי הדת שלו והוא טוען שזה של האחר שוים כקליפת השום עד כדי כפירה רח"ל .. אני הצלחתי לדלות את הקבוצות הבאות - ויזניץ סערט ויזניץ חזון איש ברסלב נחמנים בריסק פונוביז' שובו בנים בעלזא חברון מאקווע סלונים שווארצע סלונים וויסע קרעטשניף נדבורנא צאנז צאנז זימיגראד העדה החרדית נטורי קרתא תולדות אהרן חב"ד חב"ד משיחיים גור ראדזין נעראל בוטושאן באבאוב 1 באבאוב 2 בויאן פרימישלאן סוכוטשוב קוידינוב עטרת סאטמער קרלין קרלין סטאלין תולדות אברהם יצחק אמשינוב מפד"ל חרד"ל מרכז הרב ספרדים בני תורה ש"סניקים אוזורוב אלכסנדר דארג לעלוב אני בטוח שיש עוד מאות אשמח אם תוסיפו כפי ידעתכם .. זה חשוב לי זה חשוב לנו ..

ephi79

New member
אהבתי.. העולם הדתי לאומי

הצטמצם למפד"ל ומרכז הרב.. בורות או התנשאות חרדית?

ephi79

New member
על קצה הלשון

מרכז הר המור גוש חבקו"ק הקיבוץ הדתי אורתודוכסיה מודרנית אמריקאית (גם כאן יש כל מיני קבוצוות.. יותר שחור ופחות) דתיים לייט (על כל סוגיהם) קרליבכניקים שירה חדשה וכן הלאה.. כל קבוצה עם האמונות שלה, עם הרבנים שלה (חלקם בלי), ואפשר לחלק יותר (לא הייתי טורח, אבל מכוון שהרמתי להנחתה..)

ephi79

New member
נ.ב. מפניני השותפה

נשבע לך ששמעתי אותה קודם צורחת: "אברבנאל, קחו אותי" ולפני שעתיים היא ביקשה מצלמת אינטרנט לחצי שעה, ועכשיו בוקעת מהחדר מוזיקה יוונית. לכי תביני.

אני מבינה לגמרי למה אתה

לא רוצה לשלם לכבלים. תתרווח אח שלי וקח גם בירה. אל תשכח להזמין אותנו כשיהיו התפתחויות דרמטיות. אם שותפה כמו שלך מי צריך את חנה לסלאו?

להתנשאות היצב``שית

והראיה של החרדים תופעה אנתרופולגית. יש לי בוטנים, להתחיל את הסיבוב בבני ברק או ברמת בית שמש?

הם קופים שבחרו להישאר על העצים

ואנחנו קופים שירדנו מהעצים. "הם רצים ואנחנו רצים, הם רצים לבאר שחת ואנחנו וכו' וכו'..."

אין!

נגמר!

למעלה