איש איש באמונתו יחיה

ChOp^SuEy

New member
איש איש באמונתו יחיה

כולכם פה הפכתם להיות בדיוק כמו החרדים הם מנסים לשכנע את כולם שיש אלוהים ואתם מנסים לשכנע את כולם שאין אני אישית לא מאמין באלוהים וחושב שדת היא דבר פרימיטיבי אם עוד אנשים חושבים כמוני סבבה אבל אני לא מנסה לשכנע אנשים אחרים זה כבר יהיה כפייה חילונית וזה מה שחלק ממכם עושים בתור שגריר חופש המטרה שלי היא למנוע כפיה דתית לא ליצור כפיה חילונית כמו שאומרים איש איש באמונתו יחיה מה שאדם מאמין בו מבחינתי קיים ואם אנשים מאמינים שיש דבר כזה אלוהים...בסדר שיאמינו בעיה שלהם זה לא עסק שלי מתי זה כן עסק שלי כשמנסים להשפיע עלי ולשכנע אותי בנושא אז חשבתי קצת שכמו שאני מרגיש כלפי הכפייה הדתית כך מרגיש אדם דתי כלפי הכפייה החילונית אז במקום לצעוק כפייה דתית כפייה דתית כל הזמן כדאי שנסתכל קצת על עצמנו ונקשיב למה שאנחנו אומרים אז עוד משפט אחרון שמתאים לעניין: על תעשה לחברך מה ששנוא עליך... ליאור גמבש מחולון

begone

New member
לכבוד מר ליאור גמבש

כל אקציה גוררת ריאקציה - וכל פעולה גוררת תגובה. התגובה שלנו לכפייה החרדית היא כפייה חילונית רדיקלית. יש הרבה חרדים ודתיים שיש להם ספקות קשים בנוגע לדת, והם צריכים לשמוע גם דעות לכאן ולכאן כדי להכריע. אין שום סיבה שלא לגרום לאנשים לחזור בשאלה. מכיוון שהדת היא מוסד מושחת המבוסס על שקר מתועב (´יש אלוהים´ ולכן ´תנו לי כסף כדי שאני אדבר עם אלוהים בשמכם´), אין שום סיבה לעבור לסדר היום על כפייה דתית ועל עצם קיומה של הדת גם בישראל. "איש איש באמונתו יחיה" הוא משפט דתי קלאסי, אבל אם ה´אמונה´ מבוססת על שקר, חובתנו לעקור שקרים מן העולם הזה. הרי אם "איש איש באמונתו יחיה", אז אתה גם לא תיאבק בגזענות, בלאומנות, בכת השטן, באמונות תפלות, בטירוף, בפונדמנטליזם. אל תיתן למשפט המופרך ´איש איש באמונתו יחיה´ להטעות אותך. כאשר האמונה מבוססת על שקר, האמונה היא דבר מסוכן. כדאי להאמין בכמה שפחות דברים בעולם הזה. בכלל, אמונה היא הימור. עדיף לדעת מאשר להאמין.

preacher

New member
ורק נזכיר שוב

שאין שום משפט כזה "איש באמונתו יחיה" - לא בתנ"ך, לא ביתר ספרי הקודש. המשפט האמיתי הוא "צדיק באמונתו יחיה".

begone

New member
וזה כמובן אומר

שאני אינני צדיק (ואינני מתיימר להיות צדיק), אבל גם המחזירים בתשובה אינם צדיקים כלל וכלל. אבל אני אינני מקבל את האקסיומה של המשפט האמיתי הנ"ל - ורצוי להאמין כמה שפחות, ולדעת כמה שיותר.

preacher

New member
"חופשי בספקו יחיה"

אותי ההורים שלי לימדו תמיד להיות ספקן, ואני מודה להם על זה עד היום. אולי הם קצת מעוצבנים שאני מטיל ספק ברוב מה שהם אומרים, אבל ככה זה :) אבל מה לעשות, נראה לי שמבחינה אבולוציונית אנשים פשוט התפתחו להאמין - תראה באיזה דברים אנשים מאמינים היום, הילינג, רייקי, אורי גלר, מכתבי שרשרת ברשת, פוליטיקאים, פרסומות לפלפונים ואבקות כביסה, ואלוהים כמובן. ספק נראה לי דרך הרבה יותר טובה לחיות.

begone

New member
למה זה נגטיבי?

אם אני אבוא ואגיד לך "תשמע, אני צריך ממך 5000 שקלים כי אני זקוק לניתוח קריטי, תאמין לי שזה נכון" - האם היית מאמין לי? למה להאמין למשהו בלי לקבל מידע עובדתי? למה אתה מוכן להמר על החיים שלך, על החופש שלך, על הזהות שלך, על המשפחה שלך - בלי לקבל מידע עובדתי בדוק ומהימן? המידע שמספקת הדת הוא מופרך. המידע שמספק המדע איננו אבסולוטי, אבל הרבה יותר מבוסס. למה אני צריך להמר? הימורים מסוכנים עלולים להביא לאסון. יש הרבה אנשים שאומרים כל הזמן "תאמין לי..." ואני אומר להם - אני לא מאמין לך, תביא לי עובדות ותביא לי ראיות ותביא לי מסמכים. אני לא מאמין לך, כי האמונה היא הימור. חיים המבוססים על ידיעה ולא אמונה - הם חיים הרבה יותר בטוחים. זה לא נגטיבי, זה לגמרי פוזיטיבי.

alond

New member
קצת כבד בשבילי.

התכוונתי לזה בקלות. חיים, גם שלך, מבוססים על אין ספור אמונות. כמובן, לך הן יראו סבירות לחלוטין ובלתי נמנעות, אבל אמונות הן בכל אופן.

begone

New member
תגיד, בן כמה אתה?

אם הדיון הזה כבד מדי בשבילך, אולי תלך לשחק בכמה צעצועים. כנראה שאני קצת גדול עליך - וכנראה שאתה עוד לא לגמרי בוגר. אני מדבר ברצינות. אם אתה חושב שהדיון הזה מאתגר מדי בשבילך - סע לשלום כי המפתחות בפנים. "חיים, גם שלך, מבוססים על אין ספור אמונות". ייתכן שזה כך, אך אני מנסה לצמצם את מספר האמונות למינימום האפשרי, ולהרחיב את אופקי ההשכלה שלי למקסימום. זאת בניגוד לגישה הדתית, שמנסה לכפות אמונות רבות ככל האפשר (תרי"ג מצוות) ולמנוע מהנתינים הדתיים את חופש המחשבה וההשכלה.

alond

New member
סבא, ספר לילדון כמוני,

סתם: יש לך ילד? עשית לו ברית? אם אין לך ילד, תעשה לו? משעשע אותי העניין הרב שיש לך בגילי ואמונותיי. אני מניח שזה נובע מזלזול. אני נפגע
אתה לא מצמצם את האמונות. אתה בוחר את אלה שמתאימות לך. לא תמיד במודע. אני עושה אותו הדבר. אבל קח בחשבון שאני התכוונתי לזה במובן הרחב של "אתה לא יכול לדעת כלום על היקום בוודאות (חוץ מכמה שעשועים לוגיים שאין להם משמעות בחיי היום יום)" שקשור לדיון פילוסופי קודם. זה למה אמרתי את זה בקלות. לא היה לך את ההקשר. קח את זה בקלות, או קיי?

begone

New member
או, נושא מצוין

לצערי הרב, עשו לי ברית מילה בלי לשאול אותי. אבל אני כבר החלטתי שאני לא אעשה ברית מילה לילד שלי. אני מקווה שזה עונה לך על השאלה הראשונה. במשרד שלי, בעבודה, לקחתי את המזוזה וזרקתי לפח. בסופרמרקט אני משתדל לקנות מזון שאינו כשר. בשבת אני נוסע. גם ביום כיפור אני נוסע. לקראת פסח הקרוב חיברתי הגדת פסח חילונית ומתקדמת. עוד שאלות?

בתור אחד שדוגל בחופש

אין לך הרבה בעיות לפגוע בחופש של אחרים. המעשה שלך לזרוק מזוזה לפח יכול מאוד לפגוע באנשים, זה שהמשרד הוא שלך עדין לא אורמ שלא צריכים להיכנס אליו אנשים שמעשיך יכולים לפגוע בהם(אלא אם כן זו מטרתך להטריד ולפגוע בכמה שיותר אנשים שחשובה להם המסורת-ואז אני סתם מבזבז עליך מילים,,,) לנסוע ביום כיפור אם זה לא צורך מאוד חיוני הוא מעשה שמפריע לי אישית ואני בטוח שלעוד רבים(רוב מוחץ של הציבור לא נוסע ביום כיפור), ולא לשכוח שכבישים רבים סגורים עי´ המשטרה אבל למה שדבר קטן כזה יפריע לאחד כמוך אע??

taro

New member
דווקא זה אשר דוגל בחופש

סביר להניח שישתחרר מתפיסת השוויון, שכידוע נוגדת חופש, ולכן רגשותיהם של אחרים, לא בהכרח שתהיה להם חשיבות בעיניו.

begone

New member
לצערי אין אמת בדבריך

"המעשה שלך לזרוק מזוזה לפח יכול מאוד לפגוע באנשים" תן לי להפתיע אותך - אפילו הרמב"ם אמר שאין להתקין מזוזה במשרד, אלא רק במגורי קבע (דהיינו בית). בנוסף - אף אחד לא נפגע מזריקת המזוזה אצלי במשרד, כיוון שכולנו חילונים אצלי בעבודה. אתה פשוט מיתמם: עסקי המזוזות הם עסקים כלכליים, ומתקיני המזוזות רק רוצים להרוויח כמה שיותר כסף, בלי שום קשר להלכה האמיתית. ואני כאמור לא מאמין בשום הלכה. "לנסוע ביום כיפור אם זה לא צורך מאוד חיוני הוא מעשה שמפריע לי אישית ואני בטוח שלעוד רבים". מפריע לך אישית? תתגבר על זה. זה נקרא סובלנות. אין שום חוק נגד נסיעה ביום כיפור, ולכן מותר לי לנסוע לאיפה שאני רוצה. אין לך שום זכות לעצור אותי. ואם זה מפריע לך, כאמור, תספור עד עשר ותתאפק.

מה מפריע לך?

כיום, העובדים, עפ"י רוב, גרים במשרד, כך שהבעיה הזאת נפתרה. ובלי קשר לחלוטין- יש הבדל בין לא לקבוע מזוזה, או להוריד אותה, לבין לזרוק אותה לפח. זריקת מזוזה, שהיא דבר יקר לי, פוגעת. למרות שלא ראיתי. למרות שהיא לא שלי. אתה לא חייב להתחשב בי, כמובן. זו הייתה סתם נקודה למחשבה על רגשות של אנשים אחרים- שאתה יודע בדיוק מה הם, ושהם קיימים, אפילו אם הם נראים לך טיפשיים. כותבי ומוכרי המזוזות לא "רוצים להרוויח כמה שיותר כסף". זו עבודה קשה, שאין בצידה רווח גדול, בדרך כלל, אלא אם כן יש לך כתב נדיר ביופיו, או משהו כזה. זו עבודה שהם מעוניינים להתפרנס ממנה, כשם שהיו מעוניינים להתפרנס מכל עבודה אחרת. אני מכירה באופן אישי יותר מידי כותבי מזוזות, שלא מהססים לתת מזוזות חינם, או במחיר מוזל מאוד, יחסית. ולא בגלל שמשעמם להם, אלא בגלל שהם מאמינים שחיוני שתהיה מזוזה בכל פתח של בית או חדר של יהודי. אני מבינה שמפריע לך שיש דתיים בעולם, אבל מה הסיפור שלך עם האוכל הכשר, וכדומה? דווקא לקנות אוכל לא כשר? למה? מה ההבדל? מה מפריע לך שיש איזו חותמת שם? או שיש איזו קופסת פלסטיק בכניסה לחדר? מפריע לך לנקות את המשקוף? לא יודעת.. זה לא ברור לי.

ד ו ר י ס

New member
החותמת הזאת שאת כותבת עליה

היא לא סתם חותמת. תעשיה שלמה עומדת לפניה. כאחת שעובדת בעסק בתחום המזון, הרשי לי בבקשה: עבור תעודת כשרות (חתיכת נייר!!!) משלמים פעמיים בשנה כמה אלפי שקלים טובים. גם על חותמות הכשרות הנ"ל משלמים. כשרות לפסח? משלמים. הכשר בד"צ? משלמים המון. בנוסף לכך, בעיני ראיתי שתמורת סכום סימלי הרב גם יודע לא להסתכל למקומות שלא רוצים שהוא יסתכל. למה מפריעה לי החותמת? 1. כי זו ש - ח - י - ת - ו - ת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! האירי נא את עיני - לאן הולך כל הכסף הזה???? 2. כי כל הכסף הזה לא בא מכיסו הפרטי של מנהל העסק. ההוצאה הזאת ישר מגולמת במחיר. למה מפריעה לי המזוזה? סיבה אחת ויחידה: היא מסמלת בשבילי מה שמסמל הצלב בשבילך. אה, זה לא אותו דבר? למה מפריעה לך חתיכת עץ בצורת צלב? אה, נכון, זה כבר לא "סתם", עכשיו יש לזה משמעות, ערך, זה מסמל משהו. בשבילי המזוזה מסמלת דת שהיא לא חלק ממני, ואני לא רוצה חלק ממנה. זה למה.

תלוי

גם אני חושבת שחלק נרחב מן הכשרויות גובלות בשחיתות, ולכן אני גם לא סומכת על כל כשרות, רק על כאלה שאני *יודעת* שאפשר לסמוך עליהן. אבל זה המצב, אנחנו חיים בארץ, ואין כמעט מוסד ציבורי נעדר שחיתויות, שאינני מסכימה להן, אך חוץ מלהלחם בתופעות השחיתות, אי אפשר לחסל את כל המפעל, כי הוא חשוב. (לאו דווקא כשרות. אני מדברת על כל מפעל ציבורי בארץ, שאפשר להשוות אותו לכשרות, במקרה זה. ולא חסר.. אין לי דוגמא כרגע). לשלם על הכשרות - צריך! כי זו עבודה. אמורה להיות עבודה, בכל אופן. אמור להיות משגיח בכל תהליך ההכנה, וזה שעות עבודה של בני אדם. וכו´ וכו´. אם בשטח זה לא קורה, זה חמור מאוד, אבל עדיין לא שולל את העובדה שעל כשרות - בכלל - צריך לשלם. אני מאוד מקווה שאת לא גולשת דרך קווי זהב, כי הבעלים שלה הוא בנאדם מושחת, ואסור לתת לזה יד (בניגוד לדברים אחרים, שהשחיתויות הן רק חלק צדדי מהעיקר החשוב). לפי אותה גישה, של הימנעות מרכישת כל מוצר, עליו יש תעודת כשרות, אולי גם לא כדאי להצביע לשום מפלגה בבחירות, כדי לא לתת יד לשחיתויות. הבעיה הזאת מפריעה גם לי, אבל אני לא רואה שום טעם באי קניית מוצרים בעלי חותמת כשרות עליהם. טוב, אם הוא מרגיש בכך את הנקמה הפרטית שלו, שיהיה... המזוזה מסמלת לך מה שמסמל לי צלב??? המזוזה מסמלת בשבילך רצח של המון אדם חף מפשע?!? ועוד ועוד.. ממתי?? משהו שאני לא יודעת?! המזוזה היא בסה"כ קופסת פלסטיק או עץ, לכל מי שלא מכיר בקדושה שלה. כי פיזית, זה מה שהיא. אז מה אם את לא רואה במזוזה חלק ממך? אני לא מבינה על מה ההוקעה של כל סממן יהודי, כאשר, בעצם, הוא לא אמור לסמל כלום... ? אין כל בסיס להשוואה לתמונות של בחורות. כבר כתבתי על כך היום. ובקשר לתועבה- מעולם לא שמעתי על תורה חילונית האוסרת ומוקיעה קופסאות שבתוכן ניירות קלף, עליהן כתובים "סיפורים".

ד ו ר י ס

New member
כמה עובדות

1. התשלום עליו דיברתי בסך כמה אלפי שקלים הוא תשלום על הוצאת התעודה, ללא כל קשר למשכורת המשולמת למשגיח הכשרות מצד העסק. ז"א שעסק "כשר" משלם לא רק את המשכרות של משגיח הכשרות (משכורת לא רעה...), אלא גם עוד אלפי שקלים על תעודה!!!! (2 תעודות בשנה, כשרות לפסח, קצת מהצד כדי שלא ימצא סיבה לא לתת תעודה, משכורת לא רעה, כאמור = הוצאות ענק לעסק = מגולם במחיר המוצר לצרכן.) עכשיו תסבירי לי שוב, בבקשה, למה אלפי שקלים על תעודה שלא קשורה למשכורת? 2. אם זה כל כך חשוב - לא, אני לא גולשת דרך קווי זהב. 3. הצלב מסמל רצח של חפים מפשע? בשבילך, אולי. אעפ"י שכפי שכתבת על המזוזה: "המזוזה היא בסה"כ קופסת פלסטיק או עץ לכל מי שלא מכיר בקדושה שלה." והצלב הוא לא חתיכת עץ? כמו שבשבילך הצלב מסמל דברים למרות שאת לא נוצריה, ככה המזוזה מסמלת בשבילי דברים למרות שאני לא דתיה. בשבילי המזוזה מסמלת כפייה עלי לחיות שלא כבחירתי בשבילי המזוזה מסמלת כיבוש והשפלה של עם שלם בשם "ארץ ישראל השלמה". בשבילי המזוזה מסמלת את הלקוחות הדתיים שלי בקיץ שתוקעים לי עיניים לגופיה כמו שאף חילוני לא עשה מעולם, מזילים ריר. (וכן, כולם בלי יוצא מן הכלל, מכל הזרמים, וככל שקיצוניים יותר, מזילים יותר ריר). בשבילי המזוזה מסמלת את ש"ס בשבילי המזוזה מסמלת את ח"כ טל (ש"ס) שיצא השבוע בסערה מדיון פרלמנטרי במחאה על המשתמטים חותמי מכתב הקצינים. באיזה זכות?!?!?!?!?!? בשבילי המזוזה מסמלת אמונה שהופכת אותי טמאה למגע שבוע בכל חודש. בקיצור - במושגים שלי, בשבילי, המזוזה היא תועבה. אבל... אני לא מבקשת מכם להוריד מזוזות, רק מורידה את שלי. למה אתם לא יכולים לתת לי לאכול מה שאני רוצה, ללבוש מה שאני רוצה, ליסוע מתי שאני רוצה? 3. אין לזה שום קשר ל"תורה". זה בדיוק העניין. אנחנו לא צריכים "תורות" כדי שדברים יסמלו משהו בשבילנו. יש לנו חשיבה עצמאית, וכן, גם אתם יכולים: עכשיו במבצע! רק 1.90 וקצת הפעלת המוח!!! מהרו לפני שיאזל המלאי!!!!

אני לא מופתעת

בטח בשם החופש.. את משווה בין הרג של אנשים לכפייה? הצלב מסמל בשבילי דת, בשמה נהרגו רבים מבני דתי. הצלב מסמל בעיני רשעות של חיות אדם, ש"בשם הדת" רדפו את בני עמי, ועשו להם צרות, שאני לא מאחלת לשונאים הכי גדולים שלי. 1. אני צריכה לומר שוב שאני *בדיוק כמוך* חושבת שזו שחיתות? ההכשרים האלה הם לא הכשרים בשבילי. הכשרים אמיתיים, שאפשר לסמוך עליהם, הם הכשרים הניתנים בדרך כשרה. הן השגחתית, והן מבחינת נקיון כפיים. זה ברור. יופי. נקסט. 2. אני שמחה. 3. "הצלב מסמל רצח של חפים מפשע? בשבילך, אולי." סליחה?!? אז מה? רצח של אופֶי מצות בדם של ילדים נוצרים? של חוטפי ילדים? של מי? ואני לא אכנס לפוליטיקה ישראלית-פלשטינאית. נמאס לי לחזור על עצמי. את מוזמנת לחפש את דעתי בהודעות קודמות, אם זה מענין אותך. "הלקוחות הדתיים שלי בקיץ שתוקעים לי עיניים לגופיה"- שיתביישו להם, או שזה סתם נדמה לך? מי הלקוחות שלך? הם בטח לא מדגם מייצג, כי אני מסתובבת לא מעט במקומות מעורבים חילונים-חרדים, וכמעט שלא נקלתי בתופעה הזאת. אם המקרה שלך לא מיוחד, הייתי מהמרת על כך שאת משקרת, או מדמיינת. מעניין. "אמונה שהופכת אותי טמאה למגע שבוע בכל חודש" שבועיים, לא שבוע. ולא טמאה, אלא אסורה. מעניין שרק למי שלא שומרת על כך, יש בעיה עם זה. ולידיעתך, חילוניות רבות (תקראי להן מסורתיות אולי, אבל זו המצווה היחידה שהם שומרות עליה. אפילו לא צמות ביום כיפור..) שומרות על כך, מרצונן החופשי. שום כפיה. כפיתי עליך לשים מזוזה? מישהו כפה עליך לשים מזוזה? לא אמרתי לך לא להוריד, רק ציינתי שהזריקה לפח היא אקט פוגע. הפרעתי לך לאכול מה שאת רוצה? הפרעתי לך ללבוש מה שאת רוצה? הפרעתי לך לנסוע מתי שאת רוצה? באופן פרטי, את יכולה לעשות מה שאת רוצה. אך כשאת עוברת לפסים פומביים, את צריכה ללכת לפי חוקי המדינה. וכאן כבר אין לך שום קשר ישיר למזוזה. זו הבעיה של המדינה. יש לי בעיה עם להישבע לחינם. אז יש לי בעיה להעיד בארה"ב. אז עכשיו אני אתעב את החוקה האמריקאית, אשרוף את דגל ארה"ב, ואזרוק את האפר לפח. 4. חזרת על 3 פעמיים. לא חשוב. אם לא אכפת לך, אם לדבר על הפעלת מוח, התורה מעודדת את זה מאוד. כ"כ שקוף לראות מי לא מכיר את התורה *באמת*.. - הופך אותה לגיבוב חוקים שיטחי ועיוור, חלילה. תהני בחייך. החשיבה העצמאית הזאת לא שווה בעיני, גם לא 1.90.

ד ו ר י ס

New member
גם אני לא מופתעת כבר מכלום

1. אבל למה לך מותר שהצלב יסמל בעינייך דברים, ולי המזוזה אמורה להיות "קופסה"? לא ממש ענית לי על זה. מה מסמל הצלב בשבילי? הוא מסמל דת לגיטימית, שרוב רובם של מאמיניה מעולם לא נגעו ביהודי ולו בקצה ציפורן. וכן, זה כן קשור לפוליטיקה, כי גם מה שיהודים עושים היום לערבים הוא הרבה יותר מ"צרות" ועלילות דם. שוב, בשם הדת הזאת קיים המושג "ארץ ישראל השלמה". 2. אני שמחה שברור לך שקיימת שחיתות בנושא הכשרות אבל עדיין לא הסברת לי למה בדיוק צריך לשלם אלפי שקלים על תעודה (שוב - בלי קשר למשכורתו של המשגיח)? (אני שואלת כי אמרת שעל כשרות באמת צריך לשלם, אני רק לא מבינה מה בדיוק צריך לשלם מעבר למשכורת המשגיח). 3. הלקוחות שלי הם מדגם מייצג, תאמיני לי. כל הזרמים, כל הסוגים, כל הטיפוסים. כפי שאמרתי, אני עוסקת בתחום המזון. כל הדתיים אוכלים, נכון? או שאולי רק ה"דתיים הרעים" אוכלים? מאחר ואני עובדת באזור תיירותי למדי אני עומדת עכשיו לפני תקופה קשה : חול המועד פסח. מצד אחד, חם לי פחד !!!! מצד שני, ממש לא בא לי על המבטים האלה. וכן, כן מפריע לי יותר כשהם באים מדתיים. למה? כי זאת משמעות המושג "צביעות". חוץ מזה, בכל הכנות, הם באמת מגיעים מדתייים הרבה הרבה יותר מאשר מחילוניים. ולא, המקרה שלי לא מיוחד - כולה 75 B , לא משהו... 4. לא שבוע - שבועיים, לא טמאה - אסורה. קיבלתי והפנמתי. תראי, אני באופן אישי לא מקיימת יחסי מין במחזור, אבל אני עושה את זה כי אני לא רוצה, לא כי "אסור" לי, ויש הבדל גדול מאוד. למה? כי אני ובן הזוג שלי כן מתחבקים, ומתנשקים והוא עושה לי מסאז´ים שעושים מה ש- 30 משככי כאבים בחיים לא יעשו. והכי חושב - אני לא אסורה לאף אחד, אף פעם. אני חופשיה לבחור מה שאני רוצה עפ"י דעתי וחשיבתי. 5. הבעיה שלי עם הדתיים מתחילה בדיוק במקום בו מתחילים החוקים הדתיים. למה אני צריכה להתחשב בציבור שלא מתחשב בי ולו לרגע? ואל תתחילי לדבר איתי על מדינה יהודית, כי מילא שלא נותנים פה זכויות לערבים (לא מילא, אבל לא משנה) - אני יהודיה, המדינה הזאת שייכת גם לי ולעוד רבים כמוני. עובדה שאני יהודיה - אני לא יכולה להתחתן איך שאני רוצה, אני לא יכולה להקבר איך שאני רוצה (כבר אמרתי מה אני אעשה אחרי מותי למי שיעיז לגעת לי בקעקוע?) - אם זאת המשמעות של להיות יהודי בארץ ישראל, אז אולי כבר עדיף להיות בודהיסטי. 6. טוב, נו. התורה מעודדת להפעיל את המוח. נניח שאני מסכימה איתך. תוכיחי לי את זה, תעני לי, תסבירי לי למה אני אמורה להיות אסורה במשך שבועיים (שימי לב, אני לומדת!!!!!)? ואל תדברי איתי על כי בתורה כתוב ש..... תראי לי שיש חשיבה מאחורי זה.

למעלה