אישתי

ברונו20

New member
אישתי

אז ככה: אנחנו נשואים כ 5שנים, יש לנו ילדה בת שנתיים ולא מזמן נולד ילד נוסף. לפני ההריון הראשון היחסים והאהבה הייתה ממש טובה. מאז ההריון הראשון והולדת הילדה הראשונה, היא כאילו תפסה את הלב של אישתי, אני מבין שזה די טבעי והכל אבל אני מבחינתי עם כל האהבה שיש לי לילדים ,עדיין דואג לנסות לפנק את אישתי,ללטף,לעשות כל מיני דברים רומנטים כמה שניתן. בתמורה אני לא מקבל מספיק לדעתי.היא לא אומרת שהיא אוהבת אותי(פעם בהרבה זמן אולי)למרות שאני כן אומר לה,היא כועסת עלי הרבה בלי סיבה מוצדקת וכו'. אני מניח שזה קורה בגלל הלחץ שהיא נמצאת בו והאחריות והמסירות שיש לה לילדים והריכוז בהם. יש לציין שזה לא כל הזמן ככה,לפעמים כשהילדים רגועים או ישנים והיא במצב רוח טוב אז יש לנו את החיוכים וכלה דברים הטובים. העניין הוא שאני משתדל להפגין עליה יחס טוב גם כש"לא הכל רגוע עם הילדים" ככה בשביל לשלב בחיי הזוגיות שלנו רגעים טובים גם כשהלדים בסביבה. אני מפחד שאני אתייש באיזה רגע..ואני לא רוצה,מה ניתן לעשות בשביל לגרום לה להבין את החשיבות הטיפוח של הזוגיות למרות שיש ילדים בבית? היא הודתה כמה פעמים שהיא לא מסוגלת לחשוב על זה כי היא שקועה כולה בגידול ילדים.. אינני חושב שיש לה איזה כוונות רעות או משהו,אני חושב שהיא לוקחת אותי כמובן מאליו וחושבת שברגעי פנאי אפשר לטפל בי טיפה וזה מספיק. ולי זה לא מספיק. לא יודע מה לעשות ואיך לגרום לה להשתנות? אפילו לפעמים פרחים לא ממש עזרו לטווח ארוך, וארוחת בוקר שאני מביא לה למיטה מתקבלת כמובנת מאליו גם..

אייבורי

New member
יבבן

אם לדעתך זה מובן מאליו ולא תורם דבר, אז הגיע הזמן שתפסיק. אף אחד לא מכריח אותך להביא לה ארוחת בוקר למיטה שנית, אישתך תחזור להיות אישתך בערך שנתיים שלש אחרי הלידה האחרונה, למה, ככה, עד אז היא במוד אמא ומערכת ההפעלה לא מתפקדת הורמונלית אחרת. כדאי שתמתין בסבלנות

I C E M A N 7

New member
מאיפה אתה יודע

ואולי יש עוד ילד או יותר בקנה? הבעיה שאנחנו הגברים יצורים מתרגלים ואחרי שנים של יובש היא פתאום תבוא חרמנית אש ולמי יהיה את האנרגיות לזה. עדיף שישמור על הכושר ושיהיה מוכן להתעוררות הגדולה.

תחרות בלתי אפשרית

תראה, מה שקורה לך, קורה לכמעט כולם, רק לא כולם מסוגלים לבטא את זה בפה מלא. תשכח ממה שהיה. זה נגמר. הילדים זה עם שמנצח כל תחרות על התשומי. היום, כשיש לך בבית שני תינוקות (שהם גם שלך), התשומי מתחלק באופן בלתי פרופורציונלי לטובתם. בייחוד בשלוש השנים הראשונות, כל עוד הם תלויים לחלוטין בחסדי המטפלים בהם. קרי - יש לך לשלוש שנים הבאות, לפחות, מחנה צבאי סגור. השמועה אומרת: if you can't beat them, join them... לאמור, אתה כבר לא אחד המטופלים בבית הזה. אתה הוא המטפל בעצמך. אם תוריד מאישתך חלק מהמטלות וחלק מהדאגות, אתה באופן אפקטיבי משחרר אותה מהטוטליות של הטיפול בהם, ומייצר אופק מדיני לשנים הבאות. או במילים אחרות, עליך לקחת חלק יותר אקטיבי ופחות מתחנחן. כדי לשרוד את התקופה מבלי להישבר, לא צריך לבנות על משהו שעוזר לטווח ארוך, אלא על הכאן והעכשיו. דברים שעוזרים לך בטווח המיידי לא לצבור תסכולים. אתה כבר לקחת על עצמך תפקיד חשוב מאוד, והוא לשמור על הגחלת הזוגית. תמשיך בכך, כי אישתך גם צריכה את הכוחות האלה ואת התמיכה הזאת, לדעת שהיא לא רק מכונה הורית, ולא רק מחלבת תנובה. ככל שתתמיד להדגיש במחוות קטנות את היותה אישתך, ולא רק אמא של הילדים, זה יעזור לה ליצור הפרדה בין שני התפקידים האלה. עכשיו, מאחר והצורך לא להיות מוזנח הוא שלך, והיא מתאוששת מהלידה, ושרויה באינטנסיביות של שני תינוקות, תיזום אתה ערבי איוורור זוגיים, תגייס את צי הסבתות והדודות, אם אפשר, כדי לשחרר אותה רק לעצמך. אם אין עזרה בילט אין - ביביסיטר. תיזום, תוביל, אל תסתרך מאחור בציפיות של ילד. תזכור - צעדים קטנים בכל פעם. וזה יילך וישתפר, בהדרגה...

I C E M A N 7

New member
תתמיד, תיזום, תגייס, תשחרר, תוביל

עדיף רומן, פחות כאבי ראש

אתה יודע

עדיף זה תלוי מטרות. הבחור רוצה פתרונות לטווח ארוך. נתתי. בטווח הקצר, אין ספק ששלך יותר אפקטיבי. זאת גם אחת הסיבות לא לרצות ילדים.

רומן כפתרון?! אולי כבדיחה...

אבל כמציאות - ממש לא. למה? - כי ברגע שהוא מתחיל עם צעדים אגוצנטריים כאלה מחוץ לנשואים - הוא לא פרטנר. מה לעשות, יש תקופות בחיים הזוגיים שצריכים לעבור אותם עם נשיכת שפה. בגידה היא בריחה, היא לא התמודדות ובטח לא פתרון. להתבגר !!!

I C E M A N 7

New member
מצטער על האינפנטיליות

אני רק לומד מהמומחים. הנה לדוגמה משהו שנאמר לפרטנרית שנשכה שפתיים והתעוררה: ביזיון מה שעשו לך. פשוט ביזיון! את בת אדם ואת זכאית כבת אדם למגע, לחום, למין (סקס מטורף!!!), לאורגזמות, לעונג צרוף ולפינוקים מפה ועד הודעה חדשה. מגיע לך. ותתחילי לשנן את זה כל יום "מגיע לי מגיע לי מגיע לי" הוא רוצה בובה-אמא?!- שיקנה. 10 ש"ח.

חמודי...

)אני גם זוכרת את אותו מקרה. דיברה מישהי שסבלה מסוג של אלימות תקשורתית מבעלה 15 שנה (מבלי להסתכל בכלל בקישור שהבאת...). 1. קיים הבדל עצום בין אותו הסבר שלי בזמנו למערכת של 15 שנה עם ילדים בוגרים לבין הפיתרון שלך לפצוח ברומן מחוץ לנשואים צעירים. 2. שוב, להבין, יש פה שני מקרים שונים. הפתרון שנתתי בזמנו עבור התעללות של 15 שנה אינו בריחה. אבל הפתרון שאתה נותן לבחור שסה"כ עובר תקופה של נשיכת שפתיים: בריחה, אלימות רגשית ובור ללא תחתית. כמובן, בחירתו של השואל באופציה הנראית לו. וכמובן - הגיון בריא ביכולת הבדלה בין שני המקרים של אותה אישה שתיזכרת את המקרה שלה(בתגובתי דאז) לבין המקרה שלו. 3. אני יכולה לחזור על סעיפים 1+2 שחוזרים על עצמם כדי להסביר שוב את השוני של התשובות, אם לא הבנת, שוב. יום טוב

I C E M A N 7

New member
אייבורי תרשום תרשום

עוד אלימויות בנוסף לאלימות המילולית, הנפשית, המשפטנית וכמובן הכלכלית של שילה הקוזינה החיפאית: אלימות תקשורתית ואלימות רגשית. כל כך הרבה אלימות בזוגיות, זה נורא. האם נגיע ל-10 עד לסוף שנה"ל השנייה שלי בפורום? ימים יגידו לגבי השאלה הטכנית שלך: תעלי למעלה, בצד שמאל של הדף יש רובליקת חיפוש בפורום. תרשמי את שם המשתמש וכמעשה קסם כל ההודעות שלו יופיעו בתוך כמה שניות. נא להיזהר במה שכותבים, דבר לא נמחק גם כאשר ההודעה נעלמת בדפים האחוריים. ועתה שהכשרתי במו ידיי מרגלים נוספים, עלולה להתפתח בפורום אלימות ארכיונית

איני חוזרת בי משום מילה שאמרתי ויחד

עם זאת, זה עדיין 'פאק' של תפוז... כי זו אופציה שלא אמורה להיות במידה וכך הגדרתי בכרטיס משתמש שלי. (-:

נומלה

New member
כיוון שהשרשורים עצמם לא נמחקו

הכל על האינטרנט. החבר גוגל מגלה אותך ולא רק החבר תפוז. תפוז לא יכולים להעלים אותך אם השרשור עדיין קיים.

אגב מותק...

נחמד יהיה לדעת איך השגת שחזור של התגובה שלי אם אין אופציות שמירת הודעות בכרטיס משתמש שלי. זה אגב יכול לעזור לי במקרים אחרים כאן בתפוז..

למעלה