אישי, לעמית פורת

שי רגב

New member
אישי, לעמית פורת

עמית נשמה, אתה הרי יודע שאני אוהב אותך (למרות הכל...), אז נסה להתייחס ברצינות ולהקשיב למה שאני רוצה לאמר, כי לדעתי זה יעזור לך מאוד: זוכר את יהודה ואז-דיאס?? הוא היה מומחה ב- 2 שיטות (ג´ו-ג´יטסו ואיגרוף). והוא היה מורה מהטובים שפגשתי, גם אם הטכניקה שלו לא היתה עשירה ומגוונת כשל רוברט קלארק. עמית, אני חלילה לא מזלזל בקלארק (השתגעתי? מי אני שיכול לבקר אותו!!??), אבל האם אתה באמת יודע מה הבסיס ממנו הוא שואב את התורה שלו? גם אני חושב שהוא "מערבב" שיטות שונות, אבל אני לא רואה בכך מגרעה. להיפך. הבעיה היא שאי-אפשר לקחת רק את הטכניקה של השיטה (ואפילו אם אתה עושה זאת ממש ממש טוב) בלי לקחת ולהבין גם את הפילוסופיה שלה (ראה קאטות טאי-צ´י שקלארק הכניס לג´ו-ג´יטסו. שתבין אותי (וזאת אני אומר בכל מקום): אני יודע רק ג´ו-ג´יטסו של קלארק (ושל אמיר ברנע), אבל השתדלתי גם להפנים ולזכור את רוח הלוחם של יהודה ואז-דיאס ובשנים האחרונות, אני משתדל להוסיף לזה גם פילוסופיות לחימה (ואחרות) נוספות. הטכניקה היא ה-מ-ו-ן, אבל היא החלק הקל!!! החלק הקשה הוא הפילוסופיה!!! אז, נשמה, חמוד שלי, שמע לאחיך הזקן, הח´טיאר והפיסח, תירגע, שתה מים, תנשום עמוק, לך, עשה מדיטציה ותתחיל להתעמק ולהתעניין בפילוסופיה (אני ממליץ לך על שיעור "זן" של דני ווקסמן, ברמת-גן). אתה עוד עלול להיות מורה גדול!! (ובלי קשר לניירות מוינגייט!!). רק אהבה,
שי.

אם אישי - אז במסרים!

שי, שלח את ההודעה דרך המסרים בבקשה, מחר אמחק את ההודעה הזו, חבל לדחוק הודעות למטה בגלל פתיחת הודעות אישיות חדשות.

שי רגב

New member
לא כפרה, זה לא כ"כ אישי...

כתבתי את זה בכוונה בפורום הכללי, כי אני חושב שלעמית "יש פוטנציאל" וכי רציתי גם להגיב לכל המתקיפים את שיטתו ואת המאסטר שלו ולאמר מעט דיברי סניגוריה (אפילו אם עמית לא יחשוב שהם מסנגרים...
). כתבתי "אישי", כי זה מתייחס בעיקר לעמית, אבל יש כאן, כפי שאמרתי, גם התייחסות לכל דברי הביקורת (לורנס ושות´...). להבהרה: לדעתי קלארק הוא טכנאי (או, נכון יותר - מהנדס, מדען) מ-ע-ו-ל-ה! חסר לו "העומק הפילוסופי". עמית עדיין צעיר (וזו המעלה שלו, ולא המיגרעה!!). יש לו טכניקה מ-ע-ו-ל-ה. יש לו עוד סיכוי להפנים פילוסופיה (ואז הוא יוכל לקרא לעצמו, באמת, מורה!)

אני חייב להבהיר

אין לי ביקורת על הטכניקה של קלארק! אין לי יכולת לבקר את הרמה הטכנית שלו. ייתכן מאוד שבקרב אמיתי הוא היה מנצח את טובי המאסטרים של יושינקאן אייקידו, ואולי גם את גוזו שיהודא, המייסד. מי יודע... הביקורת שלי היא אך ורק על השימוש בשם ג´וג´יטסו! למה? הסברתי כבר, ואני לא מתכוון לחזור על כך. אין לי שום בעיה עם שיטה שלוקחת את המקורות שלה משיטות אחרות. גם אייקידו, למעשה, היא שילוב של כמה שיטות יותר עתיקות. הבעיה היא טרמינולוגית, ועל כך כבר דובר. לעצם הרמה הטכנית של השיטה או של קלארק בעצמו, אין לי שום דרך לדעת או לבקר, וגם לא עשיתי זאת... לורנס

שי רגב

New member
לורנס...

וואלה, אתה יודע? אני קורא את כל השירשורים האלה ומשתגע! איך זה שמריבה כזו גדולה הגיעה לכיוונים כאלו והכל בשל צורת ההגייה בעיברית של מילה ביפנית...! ראבאק, אנחנו מפגרים, או מה??!!! ממש כמו הוויכוחים בעולם החרדי של מאה שערים וישיבות וויז´ניץ... אפשר לחשוב שאנו כ"כ בקיאים ומבינים את יתר הדברים הנוגעים לאומנויות הלחימה בהן אנו עוסקים... חבר´ה (עמית!), צאו מזה! קצת פרופורציה!!! צודק לורנס, מה הוא כבר אמר (בהתחלה)? כ-ולה על צורת ההגייה/כתיבה של ג´ו-ג´יטסו (נו, אתם רואים? אני משתמש "בצורה הישנה"...
) יאללה, תשלימו ואינשאללה, במפגש הבא, לורנס - תעבוד ביחד עם עמית (סה"כ זה די נחמד ומשעשע לעבוד איתו - בתנאי שהוא זוכר לשמור על היריב!)

שייק´ה

א. אני אוהב אותך! ב. רק שרון יבא שלום. ג. כואב לי על הקילקול של שמו של בוב קלארק במיוחד אחרי ההישגים שלו בתחום והקמת איגוד לתפארת שהוא החזק והמיקצועי ביותר שיש! ד. אני אוהב את כולם אבל הכי עצוב פה שלא ממש מכירים אותי כאן ועל זה אני לא מצטער אלא על זה שהוציאו עניינים המקשרם ובלי כוונה זה נהפך לשוק.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif אני שוקל למחוק

את כל הדיון הזה, בכל השרשורים שלו. עברתי על הכל אבל אני עייף. למחוק אפשר תמיד, להחזיר - לא. אולי מחר אראה דברים אחרת. אבל... עמית פורת, לתשומת לבך! ממה שקראתי אתה מתקיף הרבה אנשים בלי סיבה, ולא מבדיל בין נושא הדיון לאנשים המתדיינים. הבהרה 1: אם מישהו אומר שבשפה X אומרים משהו כך ולא אחרת, כדאי לבדוק כמה הוא יודע את השפה לפני שחולקים על דעתו - וגם אם הוא לא יודע כלום, וגם אם הוא טועה, עדין כדאי לדבר בנימוס. הבהרה 2: אם מישהו אומר שמורה XYZ מלמד שיטה ABC ולא EFG, כדאי להגיב על הנושא (מהי שיטה ABC, מהי שיטה EFG) ולא להתקיף את הדובר. הבהרה 3: אם יותר משלושה אנשים קראו הודעות שלך והבינו שהזמנת מישהו לקרב, אולי כדאי לך לכתוב אחרת
הבהרה 4: אתה מרבה להתלונן שאנשים כאן לא מכירים אותך במציאות ולכן לא מעריכים אותך בצורה ש(לדעתך) מגיעה לך. אם תמשיך להתבטא כמו עד עכשיו, יתכן מאוד שגם לא ירצו להכיר אותך. לתשומת לבך.

לפי דעתי, לא כדאי לך למחוק את

השירשור הזה, ולו בגלל הדרך היפה שבה הוא נגמר - אני אפילו מציע לוויטבר לצרף אותו לשירשורי הנוסטלגיה, כדי שיהווה מופת לדורות הבאים!
לורנס

arcidea

New member
דויד, לשיקולך

אבל אם כבר אז ראוי שהודעה זו תמחק עם כל השירשור הזה. כל אתמול התאפקתי לא להכנס לתפוז, האמת שנכנסתי לפורום מתוך חולשה נוסטלגית, הכוונה שלי היתה למחוק את כל תקיית הלינקים שצברתי תחת השם תפוז. (ומי שמכיר אותי ואת הרגלי ניהול הלינקים שלי יודע מה משמעות delete כזה) אבל אז קראתי את שירשורי היום והייתי רוצה להגיב. בצורה שלי, כמובן. אתחיל ואומר- אתם חברים שלי. כולכם, בין אם אתם יודעים זאת או לא. אני מקווה שתוכלו לקבל את מה שיש לי להגיד, התלבטתי הרבה זמן עד שהחלטתי אם זה רלוונטי לפורום- בסופו של דבר ה"אגדה" שאתם כולכם חלק ממנה כאן, מונעת ע"י סיפור אמיתי של שני אנשים אמיתיים, אני יכולה להעיד על עצמי כאחת מהם, סיפור כואב וקשה. אני לא מכירה את קלארק ולא גוגוטסו ונמאס לי מזמן לדבר במשלים ולשחק במצא את הנמשלים. מי שטוב במשחק הזה מוצא עולם ומלואו בכל משל, אבל גם חייב להכיר במגבלות המשחק. מתי הסיפור בא על חשבון המציאות, ונפתח פער בינהם שמשבש הבנה. אנ אדבר על למידה ועל עצמי. הנושאים הנידונים הם עקרוניים אבל מונעים ממקומות אישיים ורגשיים לגמרי. כולי תקווה לשמור על כנות ברמה כזו שתוכלו לקחת את הדברים האישיים והרגשיים שלי ולתרגם אותם לרמה העקרונית, כדי שיהיה פה שיעור רלוונטי לכולנו, אחרת באמת שעדיף למחוק. למיטב הבנתי (וזה שיעור שלמדתי מהמורה הדגול והאהוב פזירפים), אם הלב מעורב, יש פוטנציאל ללמידה אמיתית. כרגע המטרה היחידה שיש לי היא לקדם את השיעור הזה ולהמשיך הלאה לשלב הבא. מספר דברים שצריכים להאמר- אמונה. אני בן אדם מאמין. אני לא דתיה (לא מקיימת מצוות של אף דת ולא מזדהה עם תפיסת האלוהות כפי שהיא מנוסחת באף דת), אבל יש לי בסיס אמונה חזק מאוד בחיי שחשפתי וטיפחתי מאפס. מכיוון שכך, שהיא קניין אמת, לא ניתן לקחת ממני את האמונה הזו, ניתן רק לבחון אותה ולהעצים אותה. לפעמים זה גורם לי להשמע מאוד בטוחה בעצמי, מאוד דטרמניסטית, מאוד עיוורת או סתם מוזרה. לא אוכל להסביר לכם את האלוהים שלי, אבל אני יכולה לתאר את הדתיות שלי- היא מורכבת מהטלת ספק עד הקצה המר ביותר האפשרי לי, ואז עוד קצת, ותפילה- אקט של אמון מלא מרוכז. שתיקה. יש לי פרספקטיבה על מילים ודיבור ובמיוחד כתיבה, שהיא קצת שונה מהמקובל. אני לא יודעת כמה מכם בכלל חושבים על זה, על אקט הכתיבה עצמו, על פרסום דבר כתוב, אני מתייחסת לזה קצת בחרדת קודש, מתוקף האמונות שלי. כאן אוכל לדבר רק על אספקט אחד (הוא לא היחיד)- וותיקי הפורום זוכרים את שרשור לשון הרע, ומי ששכח או פיספס יכול להציץ בחתימה של דוד. אני מאמינה שמילים הן פעולות. מה שנמצא בתוך המודעות שלנו כרגש או מחשבה (כיוון) יוצא כאמירה או פעולה (תנועה). למי שמחפש כנות ואמת- כתיבה זו אמנות מסוכנת לא פחות מלחימה. אני לא מתכוונת רק לאסטתיקה, אני מתכוונת למכלול – לתוכן, לתזמון, לפורמט, להכל. שתיקה היא סוג של דיבור. לפעמים- הדבר היחיד שבן אדם יכול לעשות, בחפשו כנות, זה לשתוק. לא כל שתיקה היא הדחקה. או העלמה. כמו שלא כל דיבור הוא חיפוש כנה ואמיתי. תקשורת. טוב, זה נושא מורכב ורגיש אצלי, ולא מגובש- אני עוד לא השתכנעתי שיכולה להיות הבנה אמיתית מלאה בין שני בניאדם, או יותר, מטכעה של תקשורת. אני חושבת שיש רמות שונות של אמינות אשלייה של הבנה. שאולי הבנה אמיתית, כפי שאני תופסת אותה, היא עניין חוייתי שנמצא בין אדם למושא החוויה (שיכול להיות אדם אחר). במקרה כזה הבנה אמיתית בין שני בניאדם, או יותר, היא בעצם "שירשור" (בהיררכיה אחידה) לאותו מושא חוייה. ציור: חוייה | ---- אדם 1 | ----אדם 2 | וכו מצד שני, תקשורת אינה חסרת תכלית, קודם כל כי יש אשליות הבנה שעובדות מעולה, וגם כי תקשורת היא דרך מעולה להבין את עצמנו. אנחנו אף פעם לא מודעים לגמרי למה שאנחנו אומרים ולמה זה נאמר דווקא ככה, אבל זו המראה הטובה מכולם לשיקוף התקשורת הפנימית בין חלקי המודעות שלנו, וכך יוצא שדיבור, ובמיוחד כתיבה, הם סוג של תיקשור עם עצמנו, הרבה לפני שזה נהיה תקשורת עם הסביבה. מי שמחפש לדעת את האמת ימצא אותה במילותיו שלו הרבה לפני שימצא אותה במילים של מישהו אחר. מכאן האחריות העודפת במילה הכתובה, תיעוד של המודעות שלנו ברגע נתון. כמה שיותר ספונטני- יותר מחייב. צנעת הפרט. כח מין והצלחה. מה יעשה אדם אשר גובר עליו יצרו? ייתכן שהתשובה שלי השתנתה מאז שנערך השירשור הזה. בזמנו, הייתי נציגת רטוש. אני בוחנת את ההתנהגות שלי בזמן האחרון, סממנים ואנרגיה רטושית בה לרוב, אך היא השתנתה. יוסי- יש דברים שאוכל לומר רק לך תוך כדי מבט ישיר והדדי בעיניים. אלה דברים שאין מקומם בפורומים ציבוריים. באופן עקרוני, יש דברים שחשבתי שלא אוכל לומר לאף אדם חי וקיים. באיזה שהו שלב בהכרות שלנו התחלתי להאמין שאולי אוכל לומר לך אותם. אולי טעיתי. בכל מקרה, האמונה הזו מוטלת בספק כבד. אם יש דבר שמכאיב לי ומאכזב אותי בכל הסיפור הזה, זה שאני חוזרת לדעה שיש דברים שאני לא יכולה לומר או לשמוע. שאי אפשר להשתתף בהם, לא באשליית הבנה ולא בהבנה "אמיתית" (שוב, במידה והיא קיימת). אני יודעת כמה נתת, כמה נתתם. אני יודעת על התסכול, מזה שכביכול "לא לקחתי". להרבה אנשים היו כל מני ציפיות וכל מיני שיפוטים. רובם ניתנו מאהבה וכוונה טובה, אני יודעת את זה. חלקם לא. חלקם ניתנו בציניות. אין דבר מכוער מציניות. I should know best, I practised for many years. גם אני התלכלכתי וליכלכתיבציניות הארורה, וזה קרה כשאיבדתי את שיווי המישקל שלי, את המרכוז שלי, את היכולת לדבר בכנות. לכן גם שתקתי הרבה. 2 סיבות- 1 נקלעתי לתגובתיות 2 איבדתי איזון. לא רציתי להחריף את המצב ע"י פירסום דברי ברבים במצב כזה, לראיה- כשכן כתבתי, זה עשה רע. זה לא אומר שהדחקתי את הפחד והכאב והעצב וההשפלה ותחושת הכשלון, זה אומר שרציתי להמנע מלהעמיק את הטעות. ביני לביני, ביני לבין חברים שיש לי בם אמון, בסיטואציות של אמון ואינטימיות, פרקתי את מה שהיה לי לפרוק (ואני כנראה אמשיך לעשות את זה עוד הרבה זמן, כי יש הרבה חומר). אתה הפכת את המקום הזה לבלתי אפשרי בשביל תקשורת. אני לא יודעת אם הכשלון שלך נבע מהכוונה או מהטכניקה. האמת שכולם, כולל אני, שותפים בזה, אז השאלה מופנית לכולם- מהיכן נבעה הטעות- מהכוונה או מהטכניקה? כל אחד לעצמו. אבל על היוזם מוטלת האחריות העודפת. קשה להיות מורה. כל מערכת יחסים אוטורטיבית היא כפוית טובה וחד צדדית לרמה מסוימת. יש לי כמה דברים חשובים לומר לך בנושא. אבל זה באמת לאישיים, ורק אחרי שעניינים ירגעו, אם תרצה לשמוע אותי. רגע- יש המשך

arcidea

New member
המשך

אוכל. חשוב מאוד להכין את האוכל הנכון מהחומר הנכון. (מסעודה) המיטבחון המדיני? המטבחון הכלכלי? העם רוצה מטבח! (פרסומת) אי צינג, 27, תזונה\הזנה. Pay heed to the providing of nourishment And to what a man seeks to fill his mouth with. The holy man provides nourishment for men of worth and thus reaches the whole people. אל תתרגשו מהטרמינולוגיה של האיש הקדוש וכו, זה ספר מלפני 5000 שנה, שחקו משל\נמשל כאוות נפשכם. מי שטוב במשחק יכול למצוא עולם ומלואו. אם יטיב להבין את מגבלות המשחק, והשאלה שלו תשאל על הלב- אולי יקבל הבנה. חזרתי הרבה על המילים אמת וכנות. אם תחפשו תראו שזה תמיד בא עם המילה חיפוש. זה בגלל שאצלי הם מושג אחד. חיפוש סיזיפי אחר כנות. למול זה- חוייה. השתתפות, עם הכלים המוגבלים שיש לנו.זה מה שיש. ככה אני רואה את זה. אני רוצה להתנצל מעמוק בלב על כל המילים הפוגעות שיצאו לי, במישרין או בעקיפין. על כל הרגעים הציניים המכוערים. על טעויות בשיקול הדעת לגבי תזונה נאותה ומקורות נאותים. אל כל מי שפגעתי בכבודו. לכל מי שפגע בכבודי, בריבונות העצמאית שלי, בפרטיות שלי, באמון שלי- ולא משנה מאיזה מניע או איזה כוונה או באיזה טכניקה- אני מאחלת לכם התבוננות עצמית. בריאה. תזהרו עם זה. בקלות אפשר לגלוש לבהייה עיקשת תקועה. כשתשחרר את הכעס אני אשמח מאוד לפגוש אותך להסתכל לך בעיניים להגיד את מה שניתן להגיד לשמוע אותך ולעבור הלאה. אני מצטערת עד עמקי נשמתי על כל הכאב. למרות שאתה לי מורה נשמה דגול ואהוב , לא ביקשתי להיות תלמידת נינגיטצו או מטופלת שלך. בשביל זה הייתי משלמת לך כסף בשיעור רגיל כמו כולם. אם אי פעם ביקשתי משהו שלא רצית לתת, היית צריך לומר לי בפשטות- לא. ייתכן שיש שוני מהותי בשיטות שלנו- אצלי, באהבה ובאחווה, אין כסף. נקודה. בתקווה גדולה שתחזור לפה האחווה והרגישות, מהר, כי אני מתגעגעת לכולכם וצריכה אתכם. תודה על החברות וסליחה על המגילה.

למעלה