אישימוטו , בושה !

JackR1

New member
זה טוב מאוד, ומחליפים אותה ->

כשמצטברות יותר מדי "נקודות מתות" בשרשרת, או שכאין יותר אפשרות למתוח אותה, או כשהמתיחה של השרשרת נדרשת כל שבוע מחדש. "נקודות מתות" - כאן אני לא סגור לאיזה מהן קוראים בשם הזה. לשרשרת יש תופעה שבה חלקים ממנה מתחילים להתקפל בקושי, וחלקים אחרים מאוד בקלות. זה אומר שבמרווח בו השרשרת חופשיה, כל הקיפולים בנסיעה מתרחשים בנקודות ה"רכות", שנשחקות הרבה יותר מהר בגלל זה. רק שאני לא סגור אם "הנקודות המתות" הן האלה עם הקיפול הרך או האלה עם הקיפול הקשה. נדמה לי שאלה עם הקשה, אבל אני לא בטוח, שיתקנו אותי אלה שמבינים יותר..

C O L T

New member
נקודות מתות - חולית שלא מתיישרות

ברגע שקיימת התופעה, זה אומר שהשרשרת כבר גמורה, ומספיק נקודה אחת כזאת כדי לדעת שצריך להחליף ומייד. שרשרת זה לא מכלול בודד, אין לשכוח שהגלג"שים יחד איתה בעסק, והבלאי מסתדר לפי המכלול השחוק ביותר, זאת אומרת שאם מחליפים רק את השרשרת, החיים שלה יהיו קצרים מאוד בגלל הגלג"שים השחוקים, יש להחליף הכל כסט. באופן רשמי בלאי השרשרת נמדד ע"י מדידת קטע ממנה תחת לחץ, שמים משקולת של 10 קילו ומודדים 10 חוליות מציר לציר, בכמה מקומות, ואם מתקבלת מדידה אחת מעל נתון היצרן, יש להחליף. כמובן שלא לכולם יש נתונים וכלים מתאימים, לכן בדה"כ מסתמכים על בדיקות פשוטות יותר: אם הגלג"שים שחוקים, במיוחד האחורי, כנראה ההחלפה נדרשת. אם אין כבר אפשרות למתוח שרשרת בגלל שהמותחנים הגיעו לסוף, זה גם יכול להיות סימן, אבל רק בתנאי שהשרשרת לא הייתה ארוכה מהתחלה והגלג"שים במידות מקוריות.

למעלה