אישיות המנעותית

yardencfs

New member
אישיות המנעותית

שלום
בילדות חייתי בבית עם הורים שעשו כל דבר שהורים לא אמורים לעשות. לא קיבלתי אף פעם חום או אהבה, ובבית היתה הרבה אלימות פיזית ומילולית על כל דבר פעוט שלא הייתי עושה בסדר כמו לסדר את החדר או לשטוף כלים, למרות שהייתי ילדה טובה ותלמידה טובה. הייתי מאוד ביישנית בבית הספר היסודי ובחטיבה, אך בתיכון הרבה יותר נפתחתי והיו לי הרבה חברים וגם זוגיות. העניין הוא שלקראת גיל 20 התחלתי לחוש עייפות מאוד קשה וחולשה שמאוד הקשו על התפקוד. כעבור כמה זמן אובחנתי עם מחלת הפיברומיאלגיה. התחלתי לקחת כדור נוגד דיכאון שרוב חולי הפיברומיאלגיה לוקחים בשביל הכאבים וגם כדי לשפר את איכות השינה, אך הכדור בכלל לא עזר לי(יש לציין שבכלל לא הייתי בדיכאון לפני שחליתי), ותוך שנה עליתי כ - 20 קילו. בקצרה: בעצם מאז במשך כ 6 שנים בחרתי להתרחק מרוב החברים שלי(היו לי לפני כן ממש הרבה חברים). היה לי קשה להסביר להם על המחלה, אז רק לחלק ממש קטן סיפרתי, ועם שאר החברים פשוט לא עניתי לשיחות ודי סיננתי, עד שכבר התייאשו ממני. הסיבה הנוספת היתה העלייה הגדולה במשקל והבושה... לא רציתי שיראו אותי כשאני שוקלת כל כך הרבה. אז בעצם במשך כ- 6 שנים די נמנעתי מכל פעילות חברתית, והשארתי רק קשר טלפוני עם 2 חברות. ניסיתי ללמוד באונ' בפתוחה, אבל הפסקתי בגלל קושי בריכוז ובזכירת החומר, ומאחר שיש לי 100 אחוז נכות מביטוח לאומי אני לא עובדת, וגם לא מסוגלת לעבוד.(אני מקבלת קיצבה). רציתי בבקשה לשאול אותך: האם המקרה שלי נראה לך כמו אישיות המנעותית? כשאני מרגישה קצת יותר טוב אני יכולה להיות בן אדם מאוד חברותי ולנהל שיחות של שעות, והעניין הוא שבהתחלה כל הזמן חשבתי שהמחלה תעבור ושאני ארזה והכל יסתדר, אז אמרתי לעצמי שאוטוו יהיה שיפור במחלה ואני ארזה, ואז אתחיל להכיר חברים חדשים ואמצא זוגיות. הבעיה היא שזה לא פשוט, למרות שאני בתהליך של ירידה במשקל וכבר ירדתי לא קצת במשקל. למדתי פסיכולוגיה ואני תוהה האם המצב ככה הוא בעיקר בגלל המצב הבריאותי שלי, או שכן ההגדרה של אישיות המנעותית מתאימה לי. תודה רבה ושנה טובה

האם האבחנה, אם את כן, או לא המנעותית, תעזור?

איך האבחנה, אם את כן, או לא, אישיות המנעותית, תעזור לך? לי נשמע שאת חווה מצוקה ריגשית רבה, וכדאי ללכת לטיפול.

גרא.

New member
yardencfs,עצם ההגדרה של מצבך אינו רלוונטי,שכן

השאלה אם אם יש לך אישיות המנעותית,אם לאו,לא היא שתקבע את היכולת שלך לשנות ולהשתנות.ראי נר, אמנם יש קווים מסויימים בהתנהגותך האופיניים לאישיות הימנעותית,אלא שכאן נכנס גורם אובייקטיבי דומיננטי של מחלת הפיברומיאלגיה ,ממנה את סובלת,שבעטייה את סובלת גם ממשקל יתר.את עצמך מעידה על עצמך שכשאת מרגישה קצת יותר טוב,את יכולה להיות בן אדם מאד חברותי ולנהל שיחות של שעות.התנהגות חיובית שאינה אופיינית לאישיות הימנעותית,ויש בכדי לרמוז,שאלמלא המצב הבריאותי שלך היית מצליחה להשתלב היטב בחברה.מה שחשוב כרגע,זו בדיקת האפשרות לרדת במשקל.האם ישנה אפשרות כזו של ניתוח קיצור קיבה?

silverS

New member
וואו זה מאד עצוב לקרוא

את מה שחווית בילדותך קוראים לזה התעללות. ילדה אמורה וראויה לקבל אהבה חום ותמיכה מהוריה. כבוגרת זה מה שאת צריכה להעניק לעצמך- בכל דרך. גם לטעמי חיפוש אחר שמות לבעיות שלך רק יקבע אותך במצב של העדר-אהבה. הניחי לזה. את בסדר גמור. את לא המחלה שלך. את הרבה הרבה מעבר לזה. את אדם מיוחד ורגיש שהוכרע על ידי יחס משפיל בזמן שהיה חסר אונים. מה הפלא שיש בך חלק מותש, זה החלק שאומר "לא" ובצדק לילדות נטולת חום ואהבה. אבל אני משוכנע שיש בך גם חלק חזק ואוהב וזה החלק שיוציא אותך במוקדם או במאוחר מהמשבר. אני מאחל לך שנה טובה שנה של אהבה-עצמית.

nutmeg

New member
שאלת ביצה ותרנגולת

קשה מאוד להפריד היום ולהגיד לך אילו המנעויות בחיים שלך קשורות לפיברו ואילו ל"אישיות" האם הפיברו "לימד" אותך להימנע או שמא זו אישיות שגם ללא פיברו הייתה באה לידי ביטוי. אנשים שחולים בפיברו מוצאים את עצמם נמנעים מדברים רבים הקשורים לעשייה מכיוון שהם למדו שאם הם טיפ טיפה חורגים ממעט האנרגיה שיש לרשותם, הם משלמים בכאבים גדולים. מה כן אפשר לעשות? ללמוד לנהל את הפיברו הכי טוב שאת יכולה. למצוא את הפעילות הגופנית היומית שתעזור לך (משהו כמו פילטיס מתון או מה שאת יכולה לעמוד בו) כי עד כמה שזה נשמע משונה - פעילות גופנית עם ולמרות הכאב בסופו של דבר עוזרת. למצוא משככי כאבים שעוזרים לך ולקחת אותם לפני פעילות יזומה להתחיל להתעניין ולמצוא דרך לרדת במשקל להרים טלפון לאסף הרופא ולשאול על הטיפולים בתא לחץ שנמצאו כמאוד עוזרים לפיברו בקיצור - במקום להתעמק בשאלה על האישיות שלך, הפני את אותן אנרגיות לעזרה עצמית.

למעלה