אישיות גבולית

אישיות גבולית

שולם לכולם,
סיפור קצת מורכב...הכרתי בחור מדהים שההתנהגות שלו הייתה קצת מוזרה, כל היום היה מסתובב סביבי אבל אם הייתי קצת משחררת ונחמדה אליו, היה נעלם.
הוא סיפר לי שהוא מאובחן כאדם עם אישיות גבולית ושהוא בטיפול אצל פסיכולוגית ופסיכיאטר כבר כמה שנים ושלוקח גם כדורים.
סיפר גם שלא זוכר חלק גדול מהילדות שלו, יש לו חרדת נטישה מובהקת ופחד מאינטימיות.
ממה שקראתי במאמרים מדובר על משהו לא פשוט בכלל...השאלה האם יש דרך כלשהי לשפר את המצב? יש סיכוי אמיתי לנהל מערכת יחסים עם בן אדם כזה?
אני לא רוצה לוותר על הקשר איתו אבל אני כבר על סף ייאוש, אני באמת מנסה להבין ולהכיל את כל מצבי הרוח שלו אבל לפעמים פשוט אין לי כוח ואני מוצאת עצמי חסרת אונים מולו...
מה עושים?

זה תלוי

עד כמה הוא מודע, אם יש לו תובנות לגבי ההפרעה ואם הוא הולך לטיפול. אם לא יהיה לך קשה לדעתי.

sharpantie

New member
כמו שנאמר בספר משלי.

שומר נפשו ירחק. התמודדות קשה ביותר עם מצבים בלתי צפויה, צפויים לך עם מצב כזה.
אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה.

niva99

New member

avishaypsy

New member
זוית ראיה נוספת

נכון שאחד המאפיינים של אנשים הסובלים מהפרעת אישיות גבולית הוא חוסר יציבות ביחסים הבין אישיים האינטימיים אבל זה לא אומר באופן גורף שלא ניתן לקיים קשר אינטימי עם אדם שסובל מהפרעה כזו.
יש מקום למידה בה האדם מפיק תועלת מן הטיפול, המידה בה בן/בת הזוג שותפים לתהליך ומוכנים לדרך לא פשוטה.
בינינו, איזו מערכת זוגית (אינטימית) פשוטה?

אופירA

New member
מנהל
עזבי כל מה שקראת על האבחנה

זה לא רלוונטי עבורך. הרי חלק מהאנשים סובלים מסימפטומים אלו, וחלק מאחרים, ובעוצמות שונות. לך זה בכלל לא משנה.

מה שמשנה לך זה שני דברים, ואותם את צריכה לשאול את עצמך עם הרבה מחשבה:
1. ההתנהגות שלו של חיזור כאשר את בלתי מושגת, ושל היעלמות כאשר את מושגת - זו ההתנהגות שמאפיינת אותו. זה מתאים לך לחיות כך? (לדעתי התשובה שלך על כך פשוטה, וכתובה כבר בהודעתך...).
2. מדוע את לא רוצה לוותר על הקשר הזה? למה את מעוניינת ביחס לא נעים כזה? האם באמת את לא מעוניינת בזה אבל יש שם יתרונות מדהימים שמאפילים על זה, ולכן ההתלבטות? או שאולי יש גם בהתנהגות הזו משהו מפתה ומושך, שבעצם בלי מודעות בה את מעוניינת? (אם החלק השני של השאלה נכון, תברחי כמו מאש... אם החלק הראשון נכון, תחזרי לשאלה 1 ותתמקדי רק בה).

למעלה