אישור עבודה

אישור עבודה

שלום רב, לאשתי ולבת שלי יש דרכון גרמני. כשהיינו בשגרירות גרמניה לפני שנה והוצאנו את הדרכונים אמרו לנו שגם אני, למרות שאין לי דרכון/ אישור עבודה, אוכל לעבוד באירופה בזכות הדרכון של אשתי והבת. אשמח לדעת ממי שמכיר את החוק היכן אני יכול לעבוד? האם בכל מדינות האיחוד? מה לגבי שוויץ? האם יש סוגים שונים של אשרות עבודה או שזה מתחלק למי שיש לו אישור ומי שאין לו אישור? תודה מראש

TrigATUSA

New member
תוכל לעבוד באיחוד בתנאי שאישתך גם כן גרה שם

ותוציא לך וויזה בתור בן זוג זה אמור גם לכלול את שוויץ

Nobilis

New member
שוויץ, היקום ואזרחית גרמניה

לפי החוק בשוויץ (וכבר קישרנו כאן בעבר), ובהתאם להסכמים בין שוויץ לאיחוד, אם אשתו (אזרחית גרמניה) מנצלת את "זכויות האמנה" שלה בשוויץ, גם הוא זכאי לאישור שהיה ועבודה. זכויות האמנה, נזכיר, כוללות עוד דברים חוץ מעבודה. בין השאר, הן כוללות פרישה לפנסיה, לימודים כסטודנטית, עבודה כעצמאית או שכירה (וכן, אישור העבודה הוא אוטומטי במקרה שלה, כאזרחית איחוד), או סתם חיים (שלא על חשבון המדינה), גם בלי לעבוד. במילים אחרות - בכל מדינות האיחוד, כמו גם בנורווגיה, איסלנד, ליכטנשטיין ושוויץ, הדאגה שלהם היא לא אישורי שהיה ועבודה. אין ספק שכפי שאמרנו בעבר, זה משאיר את כל שאר הדאגות - שפה, עבודה, וכו'.

Nobilis

New member
והבהרה

"אישור העבודה הוא אוטומטי" פירושו שקבלתו של האישור במידה והוא נדרש היא הליך טכני שאישורו מובטח, בניגוד לזה שצריכים לעבור מי שמעוניינים בגישה לשוק העבודה השוויצרי ואשר אינם מן האיחוד. כמו כן, יודגש - הכוונה היא לויזת העבודה עצמה (קרי - המעמד המשפטי שמאפשר עבודה בשוויץ). במידה ויש צורך באישור של גילדות מקצועיות עבור עבודה במקצוע מסויים, וכו', יש להשיג אותו בדיוק כפי שצריך להשיגו כל מועמד אחר.

עברתי על אתר האינטרנט של השויצרים

וראיתי סוגי ויזות של עבודה, פנסיה וכיו"ב אבל לא לסתם חיים שלא על חשבון המדינה גם בלי לעבוד. איך הם קוראים לזה?

אוף כתבתי המון וזה נימחק לי

אז ככה כאזרחית גרמניה היא יכולה לבוא לשוויץ כמה שהיא רוצה ל 3 חודשים וטו לא לגבי עבודה היא צריכה למצוא עבודה בשוייץ המעסיק שלה העתידי צריך להוכיח שהוא ראיין לפחות 3 אזרחים שוצארים לאותו תפקיד והם לא רצו לגבי אישור B להתחייב להעסיק אותה לפחות לשנה ולהוכח שאכן יש לו עבודה לתת לה מיותר לציין שרוב המעשיקים לא מש יסקימו לזה אחרי זה הקנטון צריך לאשר רשמית לוקח עד 8 שבועות לגבי אזרחים מה 12 מדינות הראשונות באחוד לוקח ממש מהר הבעיה במקרה שלה שאין לה תז של גרמניה ואין רישום בגרמניה עליה לכן זה עלול להתעקב מעט אחרי זה מזל טוב אישתך יכולה לעבוד ב שוויץ אבל אתה לא חוקי כאן אתה יכול כישראלי לשהות פה 3 חודשים בשנה ואם אתה רוצה להיות חוקי כאן אתה חייב לשמור על זה אתה חייב לחזור לישראל ולהפקיד את הדרקון שלך בשגרירות שוויץ בישראל ולהמתין שוב לאישור קנטון שיכול לקחת כ 3 חודשים ולאחר מזה אישור פדראלי אם אשתך תמלא נכון את המסמכים ואין לך דברים פלילים כניאה שתקבל ויזה לחודש אחד לשוויץ אבל אל תאגה בחודש הזה אתה תרוץ מהר ותארגן לך את ה B שלך כמובן שכל התהליך עולה ולא מעט יש לאישתך כמה סוגי ויזה שהיא יכולה לקבל G . אני לא סגור על זה בדיוק אני חושב שעם זה אי אפשר לעבוד בכל מקום L זמני לשנה ללא ממש זכויות והמון מקומות עבודה לא יסקימו לקבל אותה אם היא תרצה להחליף עבודה B לחמש שנים (יש קנטונים שצריך להעריך כל שנה) C מקבלים 5 שנים אחרי מיום שיש את ה B את הB אפשר לבטל די מהר אם לא הופעתם למישפט, תיק פלילי,הפחתם להיות נטל על המדינה וכו אחרי התקופה אישתך חיבת להוכח שעבדה כל התקופה ושוב יש מקומות שצריך להוכח כל שנה ואתה שאתה נשוי לה ואז אפשר להעריך כאמור אחרי 5 שנים מיום קבלת הB אפשר לעלות לועדה של הקנטון ולהמיר ל C בהצלחה

Nobilis

New member
בפעם האחרונה (באמת) - אתה מטעה.

על קצה המזלג: א) אזרחית גרמניה יכולה לשהות בשוויץ כמה זמן שרק תרצה (תוך מילוי הפרוצדורה הטכנית הנדרשת, כמובן), כל זמן שהיא אינה נזקקת למשאבים של המדינה. ב) אישור העבודה ניתן ללא תלות בקיומם או אי קיומם של אזרחים שוויצרים שיכולים לעשות את העבודה. זאת בדיוק המשמעות המשפטית של Free Movement of Persons. ג) בן זוגה של האזרחית זכאי לאישור שהיה ועבודה בשוויץ. כל המידע הרשמי נמצא כאן: http://www.bfm.admin.ch/bfm/en/home/themen/schweiz_-_eu/aufenthalt_der_eu.html ובפירוט מלא כאן: http://www.bfm.admin.ch/etc/mediali..._eu/broschueren.Par.0010.File.tmp/blau_en.pdf ציטוט אחד לדוגמא: For citizens of France, Germany, Austria, Italy, Spain, Portugal, the UK, Ireland, Denmark, Sweden, Finland, Belgium, the Netherlands, Luxemburg, Greece, Cyprus, Malta, Norway, Iceland und Liechtenstein the full free movement of persons applies since June 1 2007. No more transitional measures are applicable. ועוד (בנוגע לבני זוג של אזרחים אירופיים): Yes, in principle your husband or wife and your children can work in Switzerland whatever their nationality, and whether or not you have gainful employment. The right to family reunion grants privileged admission to the labour market to the spouses and children of citizens of the EU-17 member states. They are not subject to any restrictions (such as the principle of national priority, wage controls or quotas) and therefore already enjoy full freedom of movement. ירון - מאחר שאתה מתעקש להמשיך להטעות אנשים בנושא, מסיבות שאין לי שליטה עליהן, הודעות נוספות בנושא תמחקנה.

Nobilis

New member
והערה קטנה

שים לב לשינוי שחל ב-1 ליוני 2007, עם הסרת כל האמצעים הזמניים לבקרת ההגירה (בכל הנוגע לאזרחי האיחוד "הישן"). אני מניח שאולי אתה לא מודע לו, אבל אני מבקש, בכל לשון של בקשה, שתדאג להתעדכן מאחר שכרגע אתה פשוט מטעה, וחבל. קל יחסית להתעדכן. כאמור - מקום טוב להתחיל בו הוא המסמך הזה: http://www.bfm.admin.ch/etc/mediali..._eu/broschueren.Par.0010.File.tmp/blau_en.pdf כפי שציינתי, הודעות מטעות נוספות תמחקנה. אני לא נוקט צעד זה בקלות, אך מאחר שזאת לא הפעם הראשונה, או השניה, ומדובר בפורום שעוסק בעובדות, לא דעות, אני לא יכול להתיר הטעיה ברורה של פונים מעל דפיו.

אני חי פה

אני עברתי את הפרצדורה ! יש פה בעבודה גרמני שהגר לפני חודשיים והוא עבר את אותה הפרוצדורה!! אבל כניראה שאני טועה לך יש הרבה יותר ניסיון בזה מימני מה שאתה אומר גם משקף את עמדת SVP ולכן ניראה לי הגיוני יותר שאתה צודק ולא אני טוב אני כפי הניראה צריך עוד ללמוד המון BTW השינויים מי 2007 לפי מקורות יודעי דבר מתיחס לעצמאים בלבד

Nobilis

New member
בוא נסגור את זה כאן.

במקום לסמוך עלי או עליך, אני מציע לכל מי שרוצה שיקרא את ההסברים הרשמיים של הממשלה השוויצרית בנושא (קישרתי אליהם מקודם). בידידות וכבוד רב, וגו'.

סגור - רק ממליץ בחום לא רק לקרוא באינרנט אלא

לברר ב Kanton שרוצים להגר איליו כלומר ה Kanton של מקום העבודה

Nobilis

New member
תשובה

המון מידע בנושא נמצא כאן: http://www.bfm.admin.ch/etc/mediali..._eu/broschueren.Par.0010.File.tmp/blau_en.pdf בין השאר, לדוגמא, מוסבר שם שאם יש לך ממה לחיות (ואני מניח אזרחות מהאיחוד "הישן"), וביטוח בריאות, תקבל אישור שהיה לחמש שנים (שניתן לחידוש ללא מגבלה), כמובן. כאמור, זאת אחת המשמעויות של Free Movement of Persons. אם יש שאלות פרטניות נוספות, הייתי ממליץ לפנות בשאלה לרשויות הקנטון שבו אתה רוצה לגור, או לחפש עוד מידע כאן: http://www.bfm.admin.ch/bfm/en/home/themen/schweiz_-_eu/aufenthalt_der_eu.html בהצלחה.

הצעה שבטוח כולם יסכימו

רוצה שוויץ בבקשה מה אתה מכיר יודע על שוויץ ? לך לטיול בשוויץ תבדוק את המקומות שם תראה מה זה ציריך ואיפה זה בזל ואולי ברן או לי מתאים לך האיזור הצרפתי או איטלקי או אולי רומנג' לך לבדוק תפגש עם הקהילה היהודית ותראה מה ואיך הם יכולים להציע לך או לעזור לך לבית חבד נניח בלוצרן באיזה חג תפגש עם ישראלים שם תשאל שאלות ותחזור לארץ תישנו על זה וחתשבו אם מתאים לכם ואיפה הכי אהבתם אולי את הפשטות והעממיות של ZUG מקום זול לחיות בו אולי את האנשים הנאורים בURI השליטה המוחלטת באנגלית שם תגלו שיש הבדלים בין בKANTON ל KANTON גם באנשים מינהגים שפה רמת פתיחות ועוד החלטתם שאתם אוהבים ואז תחזרו שוב לטיול יותר ממוקד תתחברו מעט יותר לקהילה תבררו במשרדי ההגירה המקומיים מה הפרוצדורה שלכם בדיוק אילו מסמחים אתם צריכים להציג ובאיזה שפה אל תסמכו על פורום וירטואלי באינטרנט אילו החיים שלכם שיהיה רק בהצלחה

למעלה