"אישור מס במקור"

"אישור מס במקור"

שלום, אני חייל משוחרר לפני תחילת הלימודים, ובאחרונה התחלתי לעבוד בכתיבת תכנים לאתר אינטרנט. אני עובד מהבית ואמור לקבל תשלום בהתאם לתוצרים (פר כתבה). בינתיים הספקתי לשלוח כמה כתבות, ואמש קיבלתי הודעה מהמעסיק שאלה עיקריה: על פי חוקי המס, כל מי שעובד עבור האתר באופן קבוע, חייב להמציא לנו צילום של תעודת זהות, בכדי שנוכל לדווח על העסקתו לרשויות. אם ההעסקה היא חד פעמית, אנו רשאים לתת צ'ק ללא ניכוי מס. אם התשלום הוא יותר מאשר חד פעמי, יש להמציא לנו אישור מס במקור, אחרת נצטרך לנכות את מדרגת המס 49%. תוכלו כמובן לצבור סכום ורק אחר כך לקבלו, מה שיבטיח צ'ק ללא ניכוי על סכום גדול יותר. בכל אופן עומד העניין לשיקול דעתכם. מאחר שזה עתה השתחררתי מהצבא, אני חסר כל ניסיון עם רשויות המס (לשמחתי...). ממה שהבנתי מהמכתב, ותקנו אותי אם אני טועה, עומדות בפני שתי אפשרויות (אם נזניח את האפשרות לוותר על חצי מהשכר): 1. לקבל את כל הכסף בפעם אחת, עם סיום עבודתי, ולהימנע מתשלום מס. 2. "להמציא אישור מס במקור" ולקבל את הכסף באופן תקופתי. האפשרות הראשונה נראית לי מעט בעייתית, משני טעמים: ראשית, איני יודע מתי אסיים את עבודתי עבור האתר, ואני זקוק למזומנים כעת. שנית, אני לא מכיר את המעסיקים לעומק, ולא הייתי רוצה שייצבר אצלם חוב לטובתי (מה אם יפשטו את הרגל או פשוט ייעלמו?) את האפשרות השנייה אני פשוט לא מבין. מהו "אישור מס במקור", איך אני "ממציא" אותו, ובעיקר - מה משמעויות הדבר לגביי? האם יש לכך השלכות עתידיות (חובות דיווח למס הכנסה וכו' וכו')? אודה על עזרתכם! רון

EDAS

New member
ניכוי מס במקור

לא ברור מדבריך אם התקבולים שלך כעצמאי או שכיר. אם כשכיר מספיק להצהיר כי זו עבודתך היחידה. אזי לא ינוכה מס והמעביד משלם גם בטוח לאומי. אם כעצמאי עליך בעצם לפתוח תיק עוסק במע"מ ותיק במס הכנסה ובהתאם לזאת לקבל פטור מניכוי מס במקור. מובן שתצטרך לדאוג גם הירשם במוסד לביטוח לאומי כעצמאי בהתאם לנת לנתונים שלך. בהצלחה

mstern

New member
אפשרות שלישית

להוציא ממס הכנסה "תיאום מס" עבור הכנסותיך ממעביד זה במישור של "הכנסות שאינן ממשכורת". עפ"י התיאום ינכו לך מס מהשכר. מקריאת מה שהם כתבו נראש לי שזה מה שהם מעדיפים.

לא לגמרי הבנתי את תשובותיכם

אני לא עצמאי, כמו שכתבתי - אני בסה"כ חייל משוחרר שמחלטר כמה חודשים כדי להשלים פערים פיננסיים לפני הלימודים. מה בעצם ההגדרה של עצמאי (אול יאני עצמאי ולא יודע את זה???) בפני מי עליי להצהיר כי זו עבודתי היחידה? בכל מקרה, כחייל משוחרר, אני מקבל תוספת של כמה נקודות זיכוי מס, ולכן אמור להיות פטור מתשלום מס הכנסה עד תקרה כלשהיא, שאין סיכוי שאגיע אליה. "תיאום מס" זהה ל"אישור ניכוי במקור"? ומדוע "הכנסות שאינן ממשכורת"? תודה!

שיר ורד

New member
בחוקי מדינת ישראל לא מכירים בחלטורה

יש שתי אפשרויות חוקיות לעבוד ולקבל תמורה על כך. 1. להיות שכיר של המעסיק. 2. להיות עצמאי (או בעל חברה). לבחירה בין שתי החלופות יש השלכות הן מבחינת הזכויות הנלוות לשכר \(כמו חופשה דמי מחלה דמי הבראה פצויי פיטורים) והן מבחינת חובת תשלומי המס. לגבי שכיר- כל גביית המס נעשית ע"י המעסיק. לגבי עצמאי - העצמאי מחויב בתשלום המס בעצמו, אך המעסיק חייב לבצע ניכוי מס במקור, אם העצמאי לא מציג אישור משלטונות מס ההכנסה לניכוי מס במקור. אם אתה עצמאי, אז הכנסתך נחשבת להכנסה שלא ממשכורת. אני מניח, שמעסיקיך לא מעונינים שתהיה שכיר (בעיקר בגלל הנושא של הזכויות הנלוות) ולכן אתה עצמאי. כאשר תפנה לפקיד שומה לבצע תיאום מס, אתה צריך להצהיר שזו עבודתך היחידה, לתת ההערכה לגובה ההכנסה החודשית או השנתית ובהתאם לכך יחשב פקיד השומה את המס שעליך לשלם (אם בכלל) ואז או שיתן לך פטור מניכוי מס במקור או שיתן לך אישור לניכוי של אחוזים נמוכים.

Oded12321

New member
האישור הזה הולך למעסיק?

כלומר האישור הולך למעסיק שמנכה מהשכר את המס? או שהעצמאי המועסק צריך לשלם את אחוזי המס בעצמו למס הכנסה בהתאם לאישור ממס הכנסה? ובכל מיקרה, מה לגבי תשלום מע"מ?

שיר ורד

New member
האישור מועבר למי שצריך לשלם את הכסף

האישור מאפשר לו לבצע ניכוי במקור באחוזים מופחתים ממה שנקבע בחוק או לא לנכות בכלל (לפי מה שכתוב באישור). לגבי המע"מ זה יותר מסובך. אם אתה עוסק מורשה, אתה נותן חשבונית הכוללת את המע"מ ומעביר לשלטונות המע"מ את הסכום. אם אתה עוסק פטור, אתה לא גובה מע"מ, אבל ישנם מעסיקים מסוימים שמחויבים לבצע הפרשות מע"מ בעת התשלום ואז צריך להעביר להם אישור פטור מניכוי מע"מ במקור (זה אישור אחר). אם אתה שכיר, אז אין בכלל גביית מע"מ.

תודה, ועוד קצת

תודה על התשובה המפורטת. מאחר שאני חייל משוחרר "טרי", אני זכאי לפטור מתשלום מס הכנסה עד לתקרה מסוימת, ש(לצערי)לא אגיע אליה. לפיכך, אני מצפה שמס הכנסה יעניק לי אישור לניכוי 0% מס במקור. כעת, אני מבקש לדעת האם לאחר קבלת האישור המדובר והצגתו למעסיק, עליי לעשות דבר מה נוסף בהקשר זה (בשבועות, בחודשים או בשנים הקרובות)? כאמור, אין לי כל ניסיון עם מס הכנסה וקצת מטריד אותי להפוך ל"עצמאי" פתאום. אני מנסה להבין האם, בהנחה שאקבל את הפטור הנ"ל, אני מכניס את עצמי למחויבות נוספת שלא הייתי מצוי בה עד היום (מילוי טפסים בסוף השנה, דיווח שוטף למס הכנסה, תשלומים נוספים וכו') - או שמדובר באקט חד-פעמי ונטול השלכות עתידיות. תודה.

למעלה