אישור מאוסטריה

אפרתי345

New member
אישור מאוסטריה

אודה למי שיוכל לתרגם מגרמנית או אוסטרית את המסמך הבא. המסמך קשור לאבי חיים בן ציון שינדלר ז"ל אך איני מבינה את הכיתוב.

העברת דיירים לדירה

באופן כללי, הוראה לאחראי על הבית לאפשר לאנשים שניזכרים [שינדלר וגיסו] במסמך לקבל לרשותם את הדירה בת החדר.

אפרתי345

New member
שינדלר וגיסו

תודה רבה אילן, אם כך כנראה שטעיתי ומדובר בפולין. האם שמו של הגיס רשום במסמך?

חוה3

Member
עד שאילן יענה

מדובר בעיר וינה ב-(רחוב) Rauscherstrasse מס' 8

שם הגיס הוא השל דיאמנט Diamant Heschel

חוה

אפרתי345

New member
דיאמנט השל

תודה רבה, חווה, יש כאן מידע חדש עבורי כיון שלא ידוע לנו על שום גיס של אבי בשם זה. והנה תעלומה חדשה התווספה לשאר המיסתורין. האם ברור שמדובר פה בגיס?

חוה3

Member
שוויגר זה גיס

אך כאן כתוב Schwager . עד כדי כך איני מבינה את הדקויות, נדמה לי שזו טעות הקלדה אך קטונתי כאמור.

חוה

דניעל

New member
Schwager זה גיס.

דיאמנט מוינה? אולי משפוחה של הרצל... (אמא של תאודור הרצל הייתה דיאמנט לפני הנישואין. אפילו השל = הרצל. זה אותו שם... צבי בעברית)

אפרתי345

New member
הגיס המסתורי

אין לי מושג מי הגיס המדובר. לאבא שלי היו ארבע אחיות, אף אחת מהן לא נישאה למיטב ידיעתי לאדם בשם השל דיאמנט. על כל פנים, וינה היא תחנה בדרכו של אבי לארץ ישראל. הוא עבר מפולין לאוסטריה באופן לא לגלי, הגיע לקיבוץ הכשרה של בני עקיבא בלינץ אבלסברג, ובוינה היה לו עניין כלכלי לסדר, בית שהיה שייך לאביו ושנים מאוחר יותר גם הוכיח עליו את זכותו ומכר אותו, כך שהרעיון ההרצליאני הוא יפה, אבל לא נראה לי קשור כל כך.

דניעל

New member
נתקלתי ב"השק" שבארץ היה צבי

אז הנחתי שהשק הוא שם חיבה להשל.

דפנה2011

New member
תרגום כמיטב יכולתי

עיריית וינה
מחלקה [עירונית] מס' 51 ל[חלוקה מחדש] של דירות ובתי עסק
הקצאה
וינה 17 באוקטובר 1946
לנציג הבתים, וינה מחוז מס' 20, רחוב ראושר מס' 8
בהסתמך על ההסדר עם כוחות הכיבוש הרוסיים, מוקצית הדירה מס' 6 בבניין שלך, שבה חדר אחד, [ לא מזהה את הקיצור] אחד, מטבח אחד למר חיים שינדלר ביחד עם גיסו מר [לא הצלחתי לברר אם SCH לפני 'דיאמנט' הוא קיצור של מקצוע או תואר אקדמי. יכול להיות שזה סתם קיצור של 'שינדלר'?] דיאמנט השל.
את תכולת הדירה שאולי תימצא בה יש לרשום בנוכחות [מי שמשגיח ומטפל בדירות -- שרת?] ואת הרישום יש למסור בכתב למשרד הדירות (מחלקה עירונית 51).
מנהל המחלקה [חתימה]

למעלה