אישור כשירות נהיגה

nitsansh

New member
אישור כשירות נהיגה

לכל המעוניינים... לפי דברי המורה שלי, ברכב שבו נוהג תלמיד צריך להיות "הטופס הירוק" כאשר הוא מוחתם בחותמת "כשיר לנהיגה".

אמנם האחריות היא של המורה ולא של התלמיד, אבל אם המורה לא מכיר את החוק, או גרוע מזה, עובר עליו ביודעין, אני הייתי תוהה לגבי התאמתו לתפקיד גם בתחומים אחרים...

Superdror

New member
כולנו מאמינים, אל חשש

אגב, האחריות היא ממש לא רק על המורה. המורה נוהג בחוסר אחרית ועושה טעות חמורה אם הוא נותן לתלמיד לנהוג טרם קבלת כשירות.

מצד שני, גם התלמיד חותם בטופס כי הוא מבין ויודע שאסור לו לנהוג לפני קבלת כשירות רפואית.

במידה וחס וחלילה יקרה אירוע כלשהו בזמן שיעור נהיגה כשהתלמיד לא קיבל כשירות - גם המורה בבעיה וגם התלמיד בבעיה גדולה, במיוחד אם רופא משפחה סימן משהו הדורש התייחסות ובדיקה פרטנית.

nitsansh

New member
אבל נתקלנו במקרים שתלמידים לא ידעו שלא לומדים

לפני שמקבלים אישור ממשרד הרישוי...
התלמיד לא בהכרח יודע את החוק בעניין זה, ויעידו על כך השאלות הרבות שנשאלות בפורום, אז זו צריכה להיות האחריות של המורה לוודא שהתלמיד קיבל אישור.

כששאלתי את המורה בענין זה, הוא אמר שייתכן גם מצב ש"תלמיד" הוא בעצם נהג שרישיונו נפסל (לא ברור לי איזה תועלת יש לו מכך).

למיטב הבנתי מורה שברכבו נוהג מי שאינו כשיר מבצע עבירה שנקראת "התרת נהיגה" שנחשבת לעבירה חמורה שהעונש עליה הוא בדרך כלל פסילת רישיון לתקופה ארוכה. מן הסתם במקרה כזה גם ביטוח הרכב לא תקף מכיון שלנהג אסור לנהוג.

inbal116

New member
תודה, אז אני נוהגת 11 שיעורים בלי היתר לנהוג,

איזה כיף לי

Kורן

New member
האחריות היא של מורה הנהיגה

הוא אמור לקבל מהתלמיד את הטופס חתום / או להחתים את הטופס במשרד הרישוי עבור התלמיד - ורק אז להתחיל ללמד את התלמיד

אגב הפיקוח על כך אמור להיות של משרד הרישוי - המפקח על בתי הספר לנהיגה.... רק שהמשרד לא מכיל מספיק מפקחים שיוכלו לעשות ביקורות כמו שצריך - ולמורים טוב על כך......

Superdror

New member
אני קצת חולק עליכם בעניין האשמה.

אומנם המורה צריך לבדוק שהתלמיד קיבל כשירות, אך מצד שני גם לתלמיד צריכה להיות אחרית על עצמו והוא אף מצהיר בחתימתו בטופס הירוק כי : " ידוע לי כי אהיה רשאי להיבחן וללמוד נהיגה רק לאחר קבלת אישור רפואי ממשרד הרישוי".

כלומר, התלמיד לא יכול לטעון שלא ידע שאסור לו להתחיל ללמוד, התלמיד מודע לכך שהוא עובר על החוק והוא עובר עליו ביודעין.

בסיטואציות מסויימות אני בטוח שהחוק עלול לסבך את המורה וגם את התלמיד.

nitsansh

New member
יש תלמידים שלקחו שיעורים עוד לפני שהוציאו את

הטופס...אז איך הם היו צריכים לדעת?

Superdror

New member
ויש אנשים שגנבו מחנות בלי לדעת שזה אסור.

איך הם היו אמורים לדעת ?
יש חוק במדינה, אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש.

nitsansh

New member
יש חוקים נורמטיביים שאדם סביר מקיים אותם

ללא צורך ללמוד את ספר החוקים...
אבל חוקי התנועה (בחלקם הגדול) אינם דבר מובן מאליו למי שלא נהג מעולם. להפך: נוסעים ברכב נחשפים לנהגים שנוהגים בניגוד לחוקים ולעתים אפילו לא מודעים אליהם. חלק מחוקי התנועה הם גזירה שרוב ציבור הנהגים אינו עומד בה, והם כמעט שאינם נאכפים.

nitsansh

New member
מה יש פה לא להסכים?

אתה טוען שאפשר לעשות גזירה שווה בין החוק הפלילי וחוקי התנועה?
או שהקפדה על חוקי התנועה היא דבר נורמטיבי כמו שמירה על החוק הפלילי??
המציאות היא שלפחות 90% מהנהגים הם עברייני תנועה סדרתיים...

nitsansh

New member
נורמטיבי זה מה שנחשב על ידי רוב האנשים

באוכלוסיה הרלבנטית כהתנהגות מקובלת.

בהקשר של נהיגה, למשל, אפשר לדעתי הגיד שנסיעה של עד 10 ק"מ מעל המהירות המותרת במקום שתנאי הדרך מאפשרים זאת היא נורמטיבית, כי ידוע שחריגה כזו לא נאכפת על ידי המשטרה.

בתור תלמיד נהיגה שמחויב לנהוג בהתאם לחוק אני מכיר קטעי דרך שבהם רק אני נוסע במהירות המותרת וכל הנהגים סביבי עוברים אותה...

Kורן

New member
המורה היה צריך לעדכן אותם!

חד וחלק, כמורה אני לא מעלה תלמיד לאוטו לפני שבדקתי טפסים,

מה יקרה אם התלמיד לא יקבל אישור ללמוד? התלמיד הפסיד כסף על שיעורים ואפילו יוכל לדרוש אותם חזרה כי למורה אסור היה ללמד אותו

ואם השתגעתי אחרי שחתמו לי?

בהדגשה של תוך כדי ובעקבות שהייה במחיצת כמה מורי נהיגה שרוששו אותי וז**נו לי ת'שכל. סיוט שלא ברא ה

nitsansh

New member
אם להתיחס לשאלה ברצינות, אז ישנו סעיף בחוק

המחייב רופאים לדווח לרשות הרישוי על נהגים שיש להם ליקוי בריאותי (כולל פסיכיאטרי) העלול לסכן את המשתמשים בדרך..
הפיקוח על קיום התקנה, כמו בנושאים אחרים, הוא רופף למדי...

אם אני לא טועה, נהגים מגיל 70 ומעלה מחויבים לקבל אישור רפואי כדי לחדש את רשיונם...

yanivgr

New member
נקודה אחרת למחשבה

שלום רב לכולם,
ראשית המורה אמור לדאוג לכשירות רפואית של התלמיד לפני שהוא מתחיל ללמוד נהיגה.
אחריות התלמיד לדווח על כל חריגה או שינוי במצב הבריאותי שלו.... תמיד ניתן לשקר, אולם תחשבו אם לדוגמא שיקרתם ולא דיווחתם על בעיה רפואית ולאחר קבלת הרישיון עשיתם תאונה..... המשטרה מהר מאד תגלה את האמת ואני לא מרחם על הנהג ששיקר.

נחזור לנושא הראשון של כשירות רפואית - ניקח מצב לדוגמא, תלמיד שיש לו סכרת נעורים, לוקח בערך חודש ימים במיקרה הטוב עד שמשרד הרישוי מחליט לאשר או לא לאשר לו ללמוד נהיגה, במידה והמורה לא הגיש את הטופס בזמן אלה חיכה שהתלמיד יעשה לדוגמא 25 שיעורים, המורה לא יכול להגיש את התלמיד לטסט בלי חתימה זו ..... ועכשיו התלמיד צריך לחכות סתם הרבה זמן ולאחר מכן שוב לעשות ריענון של שיעורים.... חבל על הזמן ועל הכסף.
אני רוצה להאמין שהמורים פועלים עפ"י חוק ודואגים לכך שיהיה חותמת של כשירות רפואית לטופס ולאחר מכן הוא שומר על הטופס עד הטסט.
בברכה,
יניב

למעלה