אישור חברות

Enigma409

New member
אישור חברות

היי,
ב-9.10 שלחתי לכם הודעה אודות אישור חברות בדויה תחת השם Andora4 וביקשתם לחזור אליכם אם התופעה תמשיך.
אז התעלומה עדיין לא נפתרה ואני מאוד מאוד סקרנית לקבל מכם דרך נוספת בכיוון של פתרון מקצועי, אמין וודאי לעניין.
תודה מראש

shoosh2607

Member
מנהל
מזל שיש אותך

כי להתחיל לחפש משהו דרך האייפד - לא כיף גדול...

אישור חברות של אנשים לא מוכרים

האם חוץ מאותם שני אנשים - נוספו מאז לחברים שלך עוד אנשים נוספים שאינך מכירה, או שמאז זה פסק?
&nbsp
האם ביצעת את "ניקוי" המחשב שהמלצתי לך אז במאמר שצירפתי?
&nbsp
&nbsp

Enigma409

New member
אישור חברות פיקטיבי

הי רון,
אכן ביצעתי "ניקוי", החלפת סיסמא וכו'. מה עכשיו ?

Enigma409

New member
אישור חברות פיקטיבי

רון,
למרות שלא נוספו אנשים נוספים, אני עדיין מוטרדת מהעניין (מסיבות אישיות) ויותר מכל מסוקרנת לפשר התופעה (-:

אם כך -

אם ביצעת את הניקוי ואת החלפת הסיסמה, ומאז זה לא קרה שוב - אין לך מה להיות מוטרדת. מדובר במקרה חד-פעמי ואת לא הראשונה שמדווחת על כך. מדובר כנראה על אפליקציה/תוסף שנוספו לך (ייתכן שלא ביוזמתך) ושגרמו לשליחת הבקשה הזו לכאורה, או על תקלה חד-פעמית, או על מישהו שהשתלט על פרופיל אחר שמקושר אלייך. זה לא שמישהו השתלט לך על הפרופיל שלך או על מה שמופיע אצלך.

ממליץ לך להמשיך לעקוב אחרי מספר החברים שלך ואם המספר גדל באחד (או יותר) - לוודא שזה מיוזמתך. סביר שזה לא יקרה שוב, אבל תעקבי אחרי זה. אם זה קורה שוב - תחזרי לכאן, נקווה שזה לא יקרה.

ודבר אחרון - מקרים כאלה הם אמנם די נדירים, אבל הם קורים פה ושם. בסופו של דבר פייסבוק הוא מקום פרטי, אבל רק עד גבול מסוים. מידי פעם יש פריצות ותקלות. אם יש דברים בפרופיל שלך שאת לא רוצה שאף אחד יראה בשום מקרה (למעט חברים) - אולי כדאי לא להעלות אותם בכלל לכרטיס שלך, כי בסופו של דבר אין הגנה הרמטית על מה שמופיע שם כפי שאת רואה.

Enigma409

New member
השתלטות על פרופיל...

רון,
לא מבינה את המשפט הזה:"...או על מישהו שהשתלט על פרופיל אחר שמקושר אלייך. זה לא שמישהו השתלט לך על הפרופיל שלך או על מה שמופיע אצלך"
מצד אחד אתה כותב שלא שזה מישהו שהשתלט על הפרופיל שלי ומצד שני אתה כותב שאולי זה מישהו שהשתלט על פרופיל שמקושר אליי, מה ההבדל ?? אם מישהו יכול להשתלט על פרופיל של מישהו שמקושר אליי הוא יכול להשתלט גם על הפרופיל שלי, לא ברור לי מה ההבדל ?

פירוט

הכוונה במשפט הזה שלי הייתה אחרת. לפעמים קורה שמישהו פורץ לחשבון פייסבוק של אדם אחר (בגלל סיסמה חלשה, בגלל שמצא פלאפון פתוח וכן הלאה) ואז הוא "משתלט" על הפרופיל שלו, משנה את השם ואת התמונות ומנצל את רשימת החברים לכל מיני מטרות כאלה ואחרות.
אם האדם הזה שפרצו לו לחשבון הוא חבר שלך - את תמצאי פתאום אדם "חדש" ברשימת החברים שלך, אבל כמו שאת מבינה - זה לא באמת חבר חדש ברשימה. וכמובן שזה לא שהשתלטו על הפרופיל שלך, לזה הייתה כוונתי.
&nbsp
במקרה שלך יכולות להיות המון אפשרויות למה שקרה ורק נתתי כמה דוגמאות, לא אומר בהכרח שזה משהו מסוים. יש כל הזמן דיווחים (גם כאן בפורום) על מקרים של תוספים/אפליקציות שגורמות לבעיות או השתלטויות חלקיות (כמו מה שמתואר במאמר שבלינק ההוא), זה נדיר אבל זה מתרחש, ואולי זה מה שקרה אצלך (לדעתי באופן חד פעמי). כל זאת בהנחה שלא מדובר על אחת משלוש האפשרויות הראשונות שבתשובה שלי מאז, כפי שכתבת שאת בטוחה.
מה שברור כמעט בוודאות שלא השתלטו/פרצו לחשבון שלך.
&nbsp
&nbsp

Enigma409

New member
התראה מתפרצת באנדרואיד על חברות פיקטיבית

צר לי רון,
אך גם הכיוון הזה לא פותר לי את התעלומה, היות וכפי שכבר כתבתי לך בעבר-מדובר בכרטיס נקי לחלוטין מחברים !!! כרטיס ניסיוני שבניתי במיוחד לצרכים שונים ומשתנים עם הרבה מאוד עניין בתחומים שונים-אך לא למטרת חברות ומכאן באה לי התמיהה והסקרנות הולכת וגוברת

זו הייתה רק דוגמה

כתבתי במפורש כמה פעמים שזה לא בהכרח מה שקרה לך, תיארתי באופן כללי את כל האפשרויות.
מה שקרה לך הוא כנראה תוסף או אפליקציה ששלחו בשמך בקשה, או האקר מאוד משוכלל שהצליח לייצר באופן חד פעמי אישור לבקשת חברות, או אחת משלוש האפשרויות הראשונות בתשובה הראשונה שלי. אנחנו נתקלים לא פעם במקרים כאלה, לא שכיח - אבל קורה. פייסבוק הוא לא המקום הכי בטוח בעולם.

למעלה