אישורים חיצוניים

אישורים חיצוניים

לאחרונה גיליתי שאני כל הזמן מחפשת אישורים חיצוניים לגבי כל מיני דברים. אישרוים שלאו דווקא נובעים מהרצון להיות בסדר. האם גם אתם מחפשים אישורים חיצוניים? ואיך בונים את 'האישור הפנימי'?

unicorn1a1

New member
שאלה שחשבתי עליה הרבה בזמן האחרון

אני חושבת שכולנו מחפשים אישורים חיצוניים באיזושהי מידה. גם כאלו שאומרים שלא אכפת להם מכלום. אולי בשביל לבנות את האישור הפנימי, צריך קודם לקבל הרבה אישורים כאלו מבחוץ. ולא רק לקבל- להאמין בהם, לשים לב אליהם. לזכור אותם. הרבה פעמים יותר קל לשים לב לאישורים השליליים- כל אלו שאומרים לנו כמה אנחנו לא בסדר. גם אם הם קטנים יותר ומופיעים פחות. איכשהו הם תמיד, אצלי לפחות, יותר בולטים, נכנסים יותר עמוק. אולי בגלל הכוח שלהם לפגוע. אולי בגלל שאני רגילה לחשוב שאנשים לא נותנים מחמאות. רגילה לא לקבל את הדברים שלהם כל כך בקלות. לחשוב- אולי הוא אומר ככה לכולם. אולי הוא לא מכיר אותי עד הסוף. אולי במקרה יש לו מצברוח טוב היום. ברגע שמתחילים להאמין בכל האישורים האלו, להזיז הצידה את כל השליליים ולשים אותם במרכז, אולי ככה מגיעים לאישור הפנימי. אני רואה את ה"אישור הפנימי" בעצם כמושג אחר ל"ביטחון עצמי". ואיך מקבלים בטחון עצמי? אין לי מושג. אבל אני חושבת שזה מתחיל באישורים חיצוניים. יש כאלו שזקוקים להם פחות ויש כאלו שיותר, אבל נראה לי שזו ההתחלה. ואולי בעצם מספיקה תחושת הצלחה כדי לבנות את ה"אישור הפנימי". לדעת שהצלחת, שעשית את זה בכוחות עצמך, שאת מסוגלת. שאת "בסדר". שאת יכולה לסמוך על עצמך ולא צריכה את כל אלו שמסביב. ולא משנה מה הם יגידו, את תדעי מי את. תדעי שאת יכולה. אבל לא הבנתי משהו- איזה אישורים את מחפשת שלאו דווקא נובעים מהרצון להיות בסדר?

1gaia1

New member
כ" כ הרבה שנים

חיפשתי אישורים ותגובות מאנשים אחרים, אני יכולה להקצין ולהגיד שרק מזה חייתי, ולא בשבילי, ופשוט לאט לאט הבנתי שאי אפשר לחיות רק על זה כי כל אדם שונה ולכל אחד יש תגובה אחרת, ואם חיים רק על פי תגובות של אחרים אז זה יוצא מכלל שליטה, בכל אופן אני חושבת שהדרך הכי טובה, היא כמובן לעשות מה שטוב לך- אבל לדעת גם לקבל ביקורת ולא להיעלב ישר ולחשוב שרוצים לפגוע בך- ככה זה אצלי בכל אופן זה מאוד נחמד לחיות בשבילי תנסי אני ממליצה בחום

meravor

New member
אישורים...

אצלי האישורים הפנימיים הגיעו כשהתחלתי להאמין בעצמי... להקשיב לקולות הפנימיים... זה תמיד כייף לשמוע דעות נוספות מהסביבה, זה יכול לחזק... לעיתים אף לשנות, אך רק במידה ומתחברת לאותה דעה... ומאמינה בה. היו מצבים בהם הלכתי אחריי האינטואיציה שלי גם כשרובם אמרו אחרת... זה היה נכון בשבילי... ערב קסום.

למעלה