אישה שלומדת לרבנות

גליה12

New member
בניגוד לדעתו של חברי המלומד

אני חושבת שבדת עצמה יש הרבה יופי- הממסד הדתי הוא שמשניא את הדת עלינו- ואשה בתפקיד כזה יכולה להגרום הרבה לקירוב לבבות בין דתיים וחילוניים- (אם היא נאורה)... ובברור אשה יכולה להיות רועה דתית לקהילה שלה טוב לפחות אם לא יותר כמו גבר- ובקשר להשפעה על הילדים? למה זה אמור להשפיע?

אטיוד5

Active member
בפראפרזה על משפטך הראשון אומר

אני חושב שבדת עצמה יש הרבה כיעור, והממסד הדתי המושחת (איזו ברירה יש לו? הרי הוא מתעסק בהבל) משניא את הדת שבעתיים. לכן איננימוכן אפילו לדון באספקטים השונים של דת ככה או דת אחרת. מצידי שכל הרבנים יהיו רבניות או ושכל הכהנים יהיו סוחרי מטליות. או להיפך.

bimbo.

New member
בדת ישנם כמה דברים לא מובנים

ולא לעניין, אבל בשום פנים לא הייתי קוראת להם "מכוערים".

AYELET1

New member
למה כיעור?

מלבד העובדה שאינני מאמינה, אינני מוצאת כיעור, למי שכן מאמין. נראה לי שהמשפט השני שלך מסביר את הראשון: הממסד הדתי המושחת, גורם לדת להראות כזו בעיני המתבונ מהצד, שגם צריך לסבול מדברים שונים הקשורים לדת, ואינם מדברים לליבו.

אטיוד5

Active member
חוסר אמת ויושר מכוערים בעיני.

אמר מי שאמר (ניטשה נדמה לי) "גדול האדם מאלוהים, שהרי אלוהים הוא יציר מחשבתו". כלומר יש פה סגידה ליציר מוחנו. הפרבולי אט-ואס. חסר הגיון וכנות. עכשיו אני חושב בקול רם. רגע, ואם אנחנו מאזינים ליצירה מוזיקאלית למשל - הרי גם אז אנחנו סוגדים ליציר מחשבת אדם. אז מה ההבדל? ואם כולנו נהיים עבדים להלך מחשבה קומוניסטי/קפיטליסטי ויוצאים למלחמת צלב בצד הכופר. אז מה ההבדל? אתם כבר תמשיכו את קו המחשבה הזה.

AYELET1

New member
חוסר אמת ויושר????

לא חושבת. מי שמאמין, מאמין בזה. נקודה. מבחינתו זו האמת ואין בילתה . חוסר כנות, זה דבר שמלווה לו כוונה (מבחינתי לפחות). לי מפריעה מאד יציאה למלחמה "דתית"-קנאית / מסע צלב בתחומים שונים, גם מה שהזכרת. וישנו חשש , שדווקא במקרה כזה, הסיכויים לשכנע בצדקת דרכך (או דרכם
) פוחתים, בגלל אנטגוניזם והתגוננות שהמלחמה הזו מעוררת. אז לפחות בנקודה זו אנו מסכימים... ה"סגידה " ליצירה מוסיקלית היא אחרת מה"סגידה" לאל. במקרה הראשון היא מהווה דרך ביטוי, במקרה השני אמת טוטאלית...

אטיוד5

Active member
נכון שיש המאמינים באמת ובתמים.

את המילה בתמים יש להדגיש. הם תינוקות שנשבו. עברו שטיפת מוח. עוד פן מכוער של הדת - מנגנוני שטיפת המוח, ההחזרה בתשובה (אצלנו) וההצלה (אצלם).

bimbo.

New member
אני מסכימה עם גליה. אלא

שהאורתודוכסים מקימים צעקה גדולה בעניין זה, בדיוק כמו שהרפורמים עומדים להם כמו עצם בגרון.

AYELET1

New member
עשוי בהחלט להשפיע לטובה על הילדים

בכיוון של חינוך לקצת יותר פתיחות, פחות שוביניסטי.

דליה .ד

New member
מה הבעיה עם אשה רבה?

אני בהחלט לא מבינה את הבעיה. לפני 3 שנים נסעתי בשליחות לקנדה והייתי בכנס בטורונטו. היה זה כנס ליקהילות יהודיות מכל רחבי קנדה ומשלחת מישראל (מנהיגות צעירה ופורום נשים בפרויקט "שותפות 2000" - למי שמכיר). בקיצו: ערב שבת התאספנו בבית המלון בבית כנסת מאולתר שהיה מחולק ל3 חלקים: גברים, מעורב נשים וגברים ו - נשים. כל אחד יכול היה לשבת איךשנוח לו. התפילה, הקידוש וקבלת השבת נערכו בו זמנית באופן אורתודוכסי ובאופן רפורמי. את הנוסח האורתודוכסי התפלל רב ואת הרפורמי (כולל דרשה) הגישה רבה מניו יורק. אני חושבת שזו היתה אחת החוויות המדהימות והיפות שלי במפגש עם היהדות וצדדיה היפים והמקבלים. למחרת אפילו עליתי לתורה....! בסיום הכנס הודיתי להם על ההתנסות הזאת ואני שהגעתי מישראל לא יודעת מספיק על הדת שלי וכמה היא יכולה להיות יפה. ואמרתי שאולי כדאי שאגיע לכמה שנים לקנדה כדי שהילדים שלי יספגו יהדות קצת אחרת....!!! בשנה הבאה יש לי בר מצווה בבית והילד אמר שהוא רוצה לומר הפטרה ולעלות לתורה. כשיגיע המועד אצור קשר עם הקהילה הקונסרבטיבית בבאר שבע.

שאלתי על הילדים כיוון....

שלפי דעתי הם שחיים בקהילה דתית, עלולים להתקל בקשיים, וזה עלול להשפיע על הילדים, כי המתנגדים עלולים להגיד לילדיהם שלא יהיו בקשר עם ילדיה של אותה אחת. קשה להיות מנהיג או מחדש כאשר יש לך ילדים שעלולים להיות מושפעים. כאמור, הילדים עלולים להיפגע, ועלולים לדבר עליהם, אפילו עלה בדעתי, שאחד מילדיה שירצה להתחתן יגידו שהוא לא ממשפחה טובה, ועלול להיות לו\לה בעיות לקראת הנישואים, או אפילו הורים של בן\בת הזוג המיועד שעלול להיות מורחק מילדיה של אותה אישה.

גליה12

New member
דליה- כשהבן שלי עלה לתורה

בחרנו בבית הכנסת הקונסרבטיבי בקבוץ חנתון- שם הטקס יפה בצורה מדהימה- שם גם אמהות עולות לתורה- ואשה משמשת כחזן- ושם עורכים גם טקסי בת מצוה לבנות- ....

למעלה