אירשאד מנג'י

sela v

New member
תסביר לי איך זה מקרב אותנו לדו קיום

? ואני יכול למצא לך גם דוגמאות של פרסומים של ישראלים או יהודים שלא פורסמו בעברית.

../images/Emo31.gif

רק בישראל שמעתי עליה, היא בכלל לא סופרת, בכל זאת אם אתה רוצה להיות סופר אז תכתוב ספר נגד האיסלאם,הערבים,מוחמד, והעולם יחבק אותך בחום רב, הדרך שלה לא נכונה וכל מה שהיא מחפשת זה פירסום פה ושם

sela v

New member
מי קובע מי סופר?

כל מי שכותב ספר הוא סופר, ולא משנה איפה מפסרמים אותו. גם את הספר של רשאדי (אני בטח לא מאיית נכון) המוסלמים רצו להרוג אותו. אבל גם ישראל יצאה נגד אובסטרובסקי שגר בקנדה, ורשם על המוסד.

יש הבדל

בין חשיפת סודות מדינה, לבין ביקורת. אבל אני מסכים ששניהם סופרים.

הסיפור הזה מעניין

במיוחד בשל העובדה שמישהו מאצלם מעיז לקום ולהטיל ביקורת אצלנו כידוע כל אחד נושא דעות שונות על כל נושא ואנחנו סובלנים לכל סוג של ביקורת אצלם מילדות מחנכים לדוגמות מסויימות ומי שמעיז להטיל ביקורת נחשב בוגד כאן יש ביקורת עצמית דבר נדיר ביותר באוכלוסיה הכוללת מליארד איש שאף אחד לא מעיז להטיל ביקורת נגד המוסכמות שנכפו (ובמיוחד לא אישה) ככל שיפתחו לעולם אני צופה כי יהיו פחות פאנטים ויוכלו לקבל את השונה מהם בזמן האחרון כל ביקורת בפורום זה על נוהגים מסויימים אצל המוסלמים נענית על ידי אנשים מסויימים סתימת פיות ובשאלה - איך זה קשור לפורום? אותנו לימדו לשאול ולנסות להבין. דו קיום יכול להתקיים בחברה פתוחה וביקורתית אבל נראה לי כי יש כאן אנשים שיושבים הרחק הרחק מאיתנו ומנסים משם ללמד אותנו על יופיו של האיסלם. אחד מהם מספר כי הוא יושב בסקוטלנד והשני מספר כי הוא יושב בלונדון. מחר אנשים שיושבים בקוטב (אבל סיימו גנון בישראל) יבואו ללמדנו איך לעשות דו קיום עם אוכלוסיה שחיה בקירבנו

Ragamala

New member
אנחנו סובלניים??????????

תקרא תגובות שלך ותגיד לי אם אתה סובלני? מבחינתך כל שמאלן הוא שונא ישראל. חתיכת סבלן אתה

סובלנות

אינה מתבטאת בדעה אחידה שבה אתה מעוניין שיהיה בפורום הזה, אלא מעצם העובדה שלא מוציאים עליך פסק הלכה שדינו מוות, רק בגלל שאתה חושב אחרת, או בגלל "שאתה שמאלן שונא ישראל". היא אינה מתבטאת בביקורת אינסופית כלפיי ישראל ובזהירות מתמדת בביקורת על הערבים. סובלנות מתבטאת גם באמירות קשות משני הצדדים, עם גבול מאד דק, שלפעמים קשה לראות עם עברנו אותו או לא. רק כאשר ישנו מעבר ברור מאד מן הסובלנות לעבר התחום הפלילי, או אז, ישנו מקום להתייחסות אחרת.

Ragamala

New member
לדעתך! סובלנות אינה רק עניין פוליטי

אלא עניין של יחס. אני לא שואף לדעה אחת, אני פשוט לא מוכן שמי שלא חושב כמוני יגדף אותי. אתה מבין את ההבדל?? הגידוף והשנאה הן סממנים של חוסר סבלנות לאחר. אתה מוזמן לא לחשוב כמוני, אבל אתה חייב להבין שזכותי לחשוב כמוני, ואין לך זכות לפגוע בי בגלל מחשבותי. גידופים וקללות הם פגיעה ישירה בי על דעותי. אמנם אנחנו לא במערכה הפוליטית אבל הסממן הזה מופיע בכל הרבדים של החיים. חוסר סובלנות לאחר. תראה מה קורה בכנסת בדיונים. ומעניין אותי מדוע, אם אני מטיף לריבוי דעות, אתה מסיק שאני מעוניין בדיעה אחת? כי אני לא מוכן שיקראו לי שונא ישראל? האם זו דיעה בעינך? אם כן, אני חושב שעליך לבנות מחדש את מערך החשיבה שלך שיכלול דיעות אמיתיות, ואת הגידופים תשמור לחברים שלך בשכונה.

מה הבעיה עם מישהו

שחושב ששמאלנים הם עוכרי ישראל? ממש כמו שיש חברים בפורום שחושבים שימנים הם שונאי ערבים. שיחשבו, שיגידו, זכותם, גם אם הם טועים, לי זה לא מפריע, אני מנגד אנסה להעמיד אותם על טעותם, ואם זה יחזור, אתעלם.

sela v

New member
גם אני יכול לחשוב

שימני הוא עוכר ישראל, והולך נגד דעת התורה. אפשר אף להביא רבנים שהם שמאלנים. זה מה שהשמאל בפורום מנסה לעשות, ולא חשוב אם אני גר בקוטב או באנגליה או בעזה. האם אני יודע איפה X ו-Y גרים? בני כמה הם וכו'? מחר יגידו שעולה חדש לא נחשב והוא לא מבין או מישהו בן 19 גם לא נחשב.

Ragamala

New member
את זה אפשר להגיד על כל מורד

שהוא מחפש תשומת לב. אבל מה עם התייחסות לכתיבה עצמה? אני חושב שכל מי שמעיז לכתוב משהו שעלול לעלות לו בחייו ראוי שלפחות יגיד דבר מה חשוב. עוד לא קראתי את ספריה אבל נחמד לדעת שיש תנועת אינטלקטואלים מוסלמים שמבקרת את האיסלאם, לא משנה מה המניעים.

ההפך, כדי להיות פופולארי באירופה

צריך לכתוב כתב פלסתר נגד ישראל, היהדות ואמריקה.

....

לא חסר בעולם הערבי ספרים נגד האיסלאם ומוחמד, ספרים כאלה ניתן למצוא בשפע בכל מיני מקומות ובשפה הערבית.

תוכל להביא דוגמאות?

אם כך, מה הייתה הבעייה עם סלמאן רושדי ואירשאד מנג'י, למה מצנזרים אותם, ומאיימים על חייהם?

...

לא שמעתי משהו רציני נגד מנ'גי בעולם הערבי, לגבי רושדי אני חושב שהמהפכה האיסלאמית באירון והפתווה של ח'ומייני מנהגי המהפכה הם שהובילו לפירסומות.

למעלה