אירלנד אחרת קצת...
אוקי, דבר ראשון - מצטער על האורך של המכתב... אבל קצת התלהבתי...

הייתי בספטמבר האחרון למשך שבועיים באירלנד... לא באמת ידעתי לאן אני מגיע (בהתחשב בעובדה שעל הטיול עצמו החלטתי בערך שבוע לפני היציאה...) הרעיון שלי היה שבשבוע הראשון אני אשכור מכונית עם חבר (יקררר אבל אין מה לעשות) ולמצוא מקומות טובים ולא מתויירים... ובשבוע השני אני מחזיר את החבר לדבלין ולוקח ידידה טובה שלי ושנינו ביחד נוסעים באמצעות תחבורה ציבורית להיי לייטס של השבוע הראשון... אז בא נראה כמה דברים שאמרו כאן אנשים : - דבלין - העיר המדהימה, התוססת, ללא הפסקה, מיליארד פאבים, המפעל של גינס, של ג'יימסון... או במילים אחרות - עיר אירופאית בינונית ורגילה לכל דבר - הצעה שלי, אם אתם באתם לראות את אירלנד - אל תיכנסו אליה אפילו (אולי ביום האחרון של הטיול תגיעו מוקדם לשם ותעשו קניות במעפלי הבירה..אבל לא יותר מזה... פשוט לא שווה את האנרגיות... - קורק וקינסייל - מכיוון שאני וחברי נסענו ללא הרבה הכוונות... הגענו לכמה מקומות נהדרים ומקסימים... קורק היא לא דוגמא לכך...

קורק היא עיר בדרום האי, מהווה צומת מרכזית מבחינת תחבורה ועוד... אין הרבה מלראות שם מלבד מדרחובות גדולים עם המון חנויות... אבל לא בשביל זה הגענו ?? מקורק את פונה דרומה עוד יותר לכיוון קינסייל... עכשיו קינסייל זה מה שרצינו !!! מדובר בעיירה צבעונית ויפיפייה, הגענו לשם והתאהבנו בה ישר, יש לה נמל נחמד, וכל העיר נותנת לך הרגשה של ימי ביניים משולבים במאה ה-20... כמו כן, להפתעתנו הרבה גילינו כי קינסייל היא בירת הקולינריה האירית - יש בעיירה הקטנטנה הזו מעל 20 סוגים שונים של מסעדות, משהו באמת מדהים... - הטבעת של קרי - אין ספק, מקום מדהים ויפיפיה בעל גישה נהדרת עם תחבורה ציבורית, ומושך אליו המוני תיירים ואוטובוסי תיירים כל שנה... מה שכמובן גרם לי ולחברי למחוק אותו מהרשימה... מה שציינו כאן אבל לא בצורה חזקה זה את חצי האי דינגאל, בדיוק מעל הטבעת של קרי הוא נמצא, מקום מדהים ויחסית קטן (בלי אוטובוסי תיירים), בקצהו יש את העיירה דיהגל, מקום מקסים ואם אתם רוצים המלצה למקום זול לישון שם - תנסו אחוזה שנמצאת קילומטר לפני הכניסה לעיירה, אחוזה מקסיהמ שמארחת טרקיסטים באזור, הכי זולה - זה בטוח... צוקי מוהר - אולי המקום התיירותי היחיד באירלנד שנתקלנו בו ושמענו עליו לפני כן ולא הצטערנו שהגענו אליו... פשוט מדהים !!! צוקים של 200 מטר גובה... לאורך עשרות ק"מ... חוויה מהסרטים, אפשר להגיע לשם בדרך המסורתית של אוטובוס תיורים, או ע"י תחבורה ציבורית או ... ע"י דרך אחרת שמצאנו... בהמשך... דולין - כואב לי שאני "חושף" את הכפר...אבל מצד שני, הוא בכל מקרה מפורסם... כפר מטריף שנמצא צפונית לצוקי מוהר, תחשוב על כביש בודד, עם 3 פאבים, שתי חנויות מוסיקה אירית אותנטית, מכולת אחת, בית קפה, תיבת דואר שזופה והמון הוסטלים לטרקיסטים... מקום עלייה לרגל לטיילים ולאוהבי מוסיקה (הפאבים שפ זה משהו באמת אמיתי שלא תוכלו למצוא בערים הגדולות של אירלנד... בשבילי אירלנד זה דולין ! (אוטובס פעמיים ביום לדבלין) יש בדולין טרק של כמה עשרות ק"מ באזורי ההר שם, ניתן לעשות אותו ביום או יומיים... משהו נהדר... לצאת עם ביגוד מתאים ואספקה חמה... כמו כן, משם לקחתי טיול של בערך שמונה ק"מ לצוקי מוהר, אני והידידה שלי הלכנו לשם, היה נהדררררר... וכמו כן אחרון - ניתן לקחת משם מעבורת לאי ארן הקטן ביותר... גלוואי - אפשר לומר - הגרסה של דאבלין לחוף המערבי של אירלנד, עיר הרבה יותר צעירה ותוססת, חיי לילה מטורפים... המקום העיקרי ממנו ניתן לקחת מעבורת לכל איי ארן... קונמרה - אם דולין הוא הכפר שמסמל את אירלנד בשבילי, אז קונמרה זה המחוז !!! מקום פראי ומטריף, אין לי הרבה מילים לומר עליו משהו כי הוא באמת עוצר נשימה, יש שם מעט כפרים והמון טבע... אז בסופו של דבר, מה שאתה צריך להבין זה מספר נקודות חשובות : 1. תגיעו עם ציוד נגד גשם טוב, לא סתם מעילים רוח. 2. תחבורה ציבורית מועדפת באירלנד - אוטובוס, לא רכבת. 3. אם אתם נוחתים בלילה בדבלין - או שתזמינו כבר מקום לישון בארץ או שתגיעו לדבלין עם האוטובוס ותמצאו שם אכסנייה מהר... 4. אם אתם בקטע של לטייל ולראות אירלנד, תעזבו את כל השטויות - תסעו ישר לקונמרה ותקנחו באזור של דולין (מדולין יש אוטובוס בוקר לדבלין שמגיע בצהריים), תעזבו את כל השטויות התיירותיות... תגיעו לקונמרה ותשכחו מהכל... 5. על מנת להגיע לקונמרה, נדמה לי שצריך לעבור דרך גאלווי, לא ממליץ על הנסיעה לאיי ארן, אלא אם כן יש לכן יום-יומיים לשרוף... 6. כל החוף המערבי (בעיקר באזור הצפנוי) דובר קלטית/גאלית - אל תתבאסו אם אתם לא מבינים, תהיו נחמדים וידברו אליכם באנגלית... אל תתבאסו אם אתם לא מבינים את האנגלית... תמיד יש שפת סימנים...

7. אם אתם בדולין, יש שם כמה הוסטלים נחמדים, ממליץ בחום על הרינבאו (קשת) הוסטל - עולה משהו בסביבות 10-15 יורו ללילה, כמו כן - אם אתם בדולין - לכו על הטרק ההוא לצוקי מוהר, יש שלטים... 8. כשאתם נוחתים ונמצאים באיזו עיר, תמצאו מרכז מידע-תיירות ותקנו/תקבלו ברושור אחד לפחות - חוברת של 4 דפים שנותנת לכם את כל ההוסטלים הזולים ברחבי אירלנד, היא עלתה לי שני יורו וחסכתי איתה מעל ל-200... 9. תהנו ותעשו מה שבראש שלכם !! זה כל הרעיון בטיול מעין זה... שיהיה לכם רק טוב...

עמית