אירלנד.

שחר נוי

New member
אירלנד.

שלום. אני ומספר חברי רוצים לעשות טיול בן 7-10 ימים באירלנד. טיול לפני הצבא... הטיול לא אמור להיות מובנה או משהו כזה... פשוט לקחת תיק עם מספיק ציוד וללכת לאן שהרוח תוביל אותנו (או לאן שאתם תפנו אותנו). המטרה היא לעבור בין כפר לכפר במרחבים העצומים... להשביע את רעבוננו במסבאות המקומיות עם בירה טובה ונזיד חם. האם זה אפשרי או שמא זהו חלום? ואם זה יתברר כנכון... לאיזה אזור באירלנד כדאי ללכת? (במספר כל כך מועט של ימים בטח אפשר לכסות רק אזור אחד ובקושי). כמובן שאנחנו מחפשים הרבה נוף, צוקים, אגמים.. מרחבים ירוקים, טבע, חיות. הכל...

אמנון כ

New member
יש טיולי תרמילאים נפלאים וזולים

אי עשיתי טיול שכזה עם חברה שכבר לא עובדת, אבל לדעתי ניתן למצוא אחרות. בכ-100 יורו (זול יחסית) קיבלתי טיול של יומיים וחצי ברחבי צפון אירלנד כולל לינה באכסנייה (12 איש בחדר), אוטובוס ומדריך צמודים וביקור בכל האטרקציות המדהימות של צפון אירלנד כולל סיורי פאבים והסברים מרתקים. יש לקחת בחשבון שאתם חייבים להיות מעל גיל 18 אחרת אף פאב לא יכניס אתכם ושהאנגלית שלכם צריכה להיות טובה במיוחד משום שהמבטא המקומי מאוד קשה להבנה. הנה כמה תמונות בשביל לפתוח את התאבון...

שחר נוי

New member
זה לא ממש...

מה שאנחנו מחפשים... אנחנו לא רוצים ללכת עם עוד אנשים בטיול מאורגן עם מדריך. אנחנו מחפשים לקחת ציוד על הגב, ופשוט ללכת... לעבור מכפר לכפר ופשוט להחליט ששם אנחנו עוצרים לישון בלילה, מעין טיול נוודים שכזה... בשיא הספונטניות. השאלה היא לאן? אירלנד היא עצומה.... ואיזה אזור אפשר להספיק ולעשות בשבוע ימים... שוב, אנחנו מחפשים הרבה הרבה נוף, צוקים, אגמים.. מרחבים ירוקים וטבע...

Blueyes2

New member
אכן שבוע זה מעט...

טיול שכזה עשיתי כשלושה שבועות . הטיול הכיל גם את צפון אירלנד. ב 10 ימים כדאי להיות בדבלין (2 לילות) , להמשיך לאזור וייקלו ההררי , שם ניתן לעשות טיולים רגליים ולישון בגלנדלוך היפה .. משם להמשיך לאזור של ה ring of carry , נראה לי שישנים ב קילרני ( אני כבר לא ממש זוכרת..)...שם לקחתי טור של יום למסלול הטבעתי שכולל לגונות וחוף ים מדהים וירוק !! כדאי לשהות באזור 2 לילות .. אם יש לכם זמן אפשר להמשיך לכפר דינג ודונאגל..כדאי שתסתכלו בדיוק איפה זה במפה.. וכאן כבר יגמר לכם הזמן..ותאלצו לחזור לדאבלין אלו המקומות היפים יותר כמובן שיש עוד בדרך שלא ציינתי כמו קילקני היפה .. כל הנסיעות באוטובוסים , אך ניתן גם לתפוס טרמפים , האירים אנשים מדהימים אבל נוסעים כמו מטורפים.. בהצלחה

עומר ד

New member
אוקיי. שמע מה תעשה.

אני הייתי בדיוק לפני צבא, לפני כ3 שנים(קיץ 02') בטיול כזה עם שני חברים. היינו 12-13 יום. לך יש כ9 ימים בערך? אז שמע מה תעשה. סע לדבלין. מדבלין קח רכבת לקילרני(עיירה בקצה דר' מע' אירלנד,תיירותית מאוד.) משם - קנה מפה 1:25000 של דיסקברי. אני מניח שאתם יודים לנווט/אוהבים ללכת ברגל. בכל מקרה זה נייוט מאוד פשוט ורוב המסלול מסומן. מקילרני, בה תקנו קצת אוכל, מקל הליכה ותארזו תמיל עם ציוד ובגדים סבירים, תתחילו מסלול של 5-6 ימים בRING OF KERRY שזו דרך מעגלית של כ220 ק"מ. אתם תעשו חלק ממנה, עד השפיץ של חצי האי - לSKELLIG ISLANDS. שפיצים משוננים באמצע הים עליהם יש מנזר אפוף ערפל. בכל מקרה, בסוף כל יום יש B&B במהלך המסלול עלות של כ20-25 יורו, יש מקלחות, אייריש ברקפאסט מאוד משביעה. גם אם תוך כדי המסלול אתם לא עומדים בקצב, יש תחבורה לאורכו, תמיד אפשר להגיע לשביל /כביש ולקחת טרמפ/אוטובוס/מונית(צרו קשר עם מספרי תחנות מוניות לאורך המסלול למקרה שנתקעתם). בכל מקרה לא צריך אוהלים במסלול. בשביל המסלול- לכו לאיזה חנות של המטייל ותסתכלו בספר OUGH GUIDE TO IRELAND. ספר מויין ויפרט לכם כל מה שצריך למסלול. מפות כאמור תקנו כבר שם. במסלו תראו נחלים, אגמים, צוקים,עתיקות וכפרים ציוריים וכמובן "40 גוונים של ירוק" כמאמר השיר האירי המפורסם
בכל עיירה בסוף כל יום יש הרבה מסבאות ומוזיקה. לסיום המסלול תחזרו לדבלין ושם תשהו ערב אחרון לפני הטיסה +חצי יום קודם, העיר תוססת ומגניבה ותשהו בTEMPLE BAR שזה הרח' העיקרי של חיי הלילה והפאבים התוססים. אני לא מציע לך כאן את צוקי מוהר כי הם מדהימים אמנם אבל לא נאה לי שיש לך זמן, אתה בלי אוטו.. לחילופין יש כמו RING OF KERRY מסלולי הליכה עם עצירות בעיירות בסוף כל יום בחצי האי DINGLE וכמובן פארק קונמארה שהוא צפוני יותר ונק' המוצא אליו היא גאלאווי. אני ממליץ בחום על דינגל ועל קרי(שם הייתי). טיסה אמרה לעלות סביבות 600-500 יורו לדבלין, עם רכבות אוכל נסיעות וכו' שהות של 12 יום עלתה לי כ500-550 יורו. היה גדול, ומאוד כיף לפני הצבא (במקרה שלי - לימודים, היות ואני בעתודה..) תהנו. עומר

שחר נוי

New member
ועוד שאלה בצירוף מפה.

הכוונה שלך לskellig islands היא אולי לחצי האי שמסומן במפה כ - valentia isalnds ???

שחר נוי

New member
שים לב ש...

skellig islands שלך מופיע כ skellig rock וזה למעשה אי שלם. השאלה היא למה התכוונת ולמה צריך להפסיק את המסלול שם? מחמת חוסר זמן או סתם כי שם זה מקום טוב להפסיק? המסלול המעגלי השלם הוא בר ביצוע בשבוע ימים נראה לי.

אירלנד אחרת קצת...

אוקי, דבר ראשון - מצטער על האורך של המכתב... אבל קצת התלהבתי... :) הייתי בספטמבר האחרון למשך שבועיים באירלנד... לא באמת ידעתי לאן אני מגיע (בהתחשב בעובדה שעל הטיול עצמו החלטתי בערך שבוע לפני היציאה...) הרעיון שלי היה שבשבוע הראשון אני אשכור מכונית עם חבר (יקררר אבל אין מה לעשות) ולמצוא מקומות טובים ולא מתויירים... ובשבוע השני אני מחזיר את החבר לדבלין ולוקח ידידה טובה שלי ושנינו ביחד נוסעים באמצעות תחבורה ציבורית להיי לייטס של השבוע הראשון... אז בא נראה כמה דברים שאמרו כאן אנשים : - דבלין - העיר המדהימה, התוססת, ללא הפסקה, מיליארד פאבים, המפעל של גינס, של ג'יימסון... או במילים אחרות - עיר אירופאית בינונית ורגילה לכל דבר - הצעה שלי, אם אתם באתם לראות את אירלנד - אל תיכנסו אליה אפילו (אולי ביום האחרון של הטיול תגיעו מוקדם לשם ותעשו קניות במעפלי הבירה..אבל לא יותר מזה... פשוט לא שווה את האנרגיות... - קורק וקינסייל - מכיוון שאני וחברי נסענו ללא הרבה הכוונות... הגענו לכמה מקומות נהדרים ומקסימים... קורק היא לא דוגמא לכך... :) קורק היא עיר בדרום האי, מהווה צומת מרכזית מבחינת תחבורה ועוד... אין הרבה מלראות שם מלבד מדרחובות גדולים עם המון חנויות... אבל לא בשביל זה הגענו ?? מקורק את פונה דרומה עוד יותר לכיוון קינסייל... עכשיו קינסייל זה מה שרצינו !!! מדובר בעיירה צבעונית ויפיפייה, הגענו לשם והתאהבנו בה ישר, יש לה נמל נחמד, וכל העיר נותנת לך הרגשה של ימי ביניים משולבים במאה ה-20... כמו כן, להפתעתנו הרבה גילינו כי קינסייל היא בירת הקולינריה האירית - יש בעיירה הקטנטנה הזו מעל 20 סוגים שונים של מסעדות, משהו באמת מדהים... - הטבעת של קרי - אין ספק, מקום מדהים ויפיפיה בעל גישה נהדרת עם תחבורה ציבורית, ומושך אליו המוני תיירים ואוטובוסי תיירים כל שנה... מה שכמובן גרם לי ולחברי למחוק אותו מהרשימה... מה שציינו כאן אבל לא בצורה חזקה זה את חצי האי דינגאל, בדיוק מעל הטבעת של קרי הוא נמצא, מקום מדהים ויחסית קטן (בלי אוטובוסי תיירים), בקצהו יש את העיירה דיהגל, מקום מקסים ואם אתם רוצים המלצה למקום זול לישון שם - תנסו אחוזה שנמצאת קילומטר לפני הכניסה לעיירה, אחוזה מקסיהמ שמארחת טרקיסטים באזור, הכי זולה - זה בטוח... צוקי מוהר - אולי המקום התיירותי היחיד באירלנד שנתקלנו בו ושמענו עליו לפני כן ולא הצטערנו שהגענו אליו... פשוט מדהים !!! צוקים של 200 מטר גובה... לאורך עשרות ק"מ... חוויה מהסרטים, אפשר להגיע לשם בדרך המסורתית של אוטובוס תיורים, או ע"י תחבורה ציבורית או ... ע"י דרך אחרת שמצאנו... בהמשך... דולין - כואב לי שאני "חושף" את הכפר...אבל מצד שני, הוא בכל מקרה מפורסם... כפר מטריף שנמצא צפונית לצוקי מוהר, תחשוב על כביש בודד, עם 3 פאבים, שתי חנויות מוסיקה אירית אותנטית, מכולת אחת, בית קפה, תיבת דואר שזופה והמון הוסטלים לטרקיסטים... מקום עלייה לרגל לטיילים ולאוהבי מוסיקה (הפאבים שפ זה משהו באמת אמיתי שלא תוכלו למצוא בערים הגדולות של אירלנד... בשבילי אירלנד זה דולין ! (אוטובס פעמיים ביום לדבלין) יש בדולין טרק של כמה עשרות ק"מ באזורי ההר שם, ניתן לעשות אותו ביום או יומיים... משהו נהדר... לצאת עם ביגוד מתאים ואספקה חמה... כמו כן, משם לקחתי טיול של בערך שמונה ק"מ לצוקי מוהר, אני והידידה שלי הלכנו לשם, היה נהדררררר... וכמו כן אחרון - ניתן לקחת משם מעבורת לאי ארן הקטן ביותר... גלוואי - אפשר לומר - הגרסה של דאבלין לחוף המערבי של אירלנד, עיר הרבה יותר צעירה ותוססת, חיי לילה מטורפים... המקום העיקרי ממנו ניתן לקחת מעבורת לכל איי ארן... קונמרה - אם דולין הוא הכפר שמסמל את אירלנד בשבילי, אז קונמרה זה המחוז !!! מקום פראי ומטריף, אין לי הרבה מילים לומר עליו משהו כי הוא באמת עוצר נשימה, יש שם מעט כפרים והמון טבע... אז בסופו של דבר, מה שאתה צריך להבין זה מספר נקודות חשובות : 1. תגיעו עם ציוד נגד גשם טוב, לא סתם מעילים רוח. 2. תחבורה ציבורית מועדפת באירלנד - אוטובוס, לא רכבת. 3. אם אתם נוחתים בלילה בדבלין - או שתזמינו כבר מקום לישון בארץ או שתגיעו לדבלין עם האוטובוס ותמצאו שם אכסנייה מהר... 4. אם אתם בקטע של לטייל ולראות אירלנד, תעזבו את כל השטויות - תסעו ישר לקונמרה ותקנחו באזור של דולין (מדולין יש אוטובוס בוקר לדבלין שמגיע בצהריים), תעזבו את כל השטויות התיירותיות... תגיעו לקונמרה ותשכחו מהכל... 5. על מנת להגיע לקונמרה, נדמה לי שצריך לעבור דרך גאלווי, לא ממליץ על הנסיעה לאיי ארן, אלא אם כן יש לכן יום-יומיים לשרוף... 6. כל החוף המערבי (בעיקר באזור הצפנוי) דובר קלטית/גאלית - אל תתבאסו אם אתם לא מבינים, תהיו נחמדים וידברו אליכם באנגלית... אל תתבאסו אם אתם לא מבינים את האנגלית... תמיד יש שפת סימנים... :) 7. אם אתם בדולין, יש שם כמה הוסטלים נחמדים, ממליץ בחום על הרינבאו (קשת) הוסטל - עולה משהו בסביבות 10-15 יורו ללילה, כמו כן - אם אתם בדולין - לכו על הטרק ההוא לצוקי מוהר, יש שלטים... 8. כשאתם נוחתים ונמצאים באיזו עיר, תמצאו מרכז מידע-תיירות ותקנו/תקבלו ברושור אחד לפחות - חוברת של 4 דפים שנותנת לכם את כל ההוסטלים הזולים ברחבי אירלנד, היא עלתה לי שני יורו וחסכתי איתה מעל ל-200... 9. תהנו ותעשו מה שבראש שלכם !! זה כל הרעיון בטיול מעין זה... שיהיה לכם רק טוב... :) עמית

עומר ד

New member
פיקח פיקח אבל...

נסעת לאירלנד ע אוטו..! מה ציפית? הבחור מדבר על ללכת ברגל. ככה באמת לדעתי אפשר לראות את אירלנד האמיתית. אז נכון שטבעת קרי ודינגל מתויירות. אבל מתויירות באוטובוס. המסלול הרגלי של קרי ודינגל, עובר בכפרים, שדות,חופים וצוקים שאין שם כביש. וזה הבדל עצום. כי אתה יכול לחצות שדה של משפחה שתזמין אותך לנוח אצלה, או סתם לדבר עם איכר תוך כדי שאתה חוצה גשר בחווה שלו. באוטו- אין סיכוי. כמו כן קח בחשבון שקונמרה שוממת יותר מה שיחייב אותך להרבה יותר תכנון לגבי ההליכה מבחינת לינה וכמות ימים. בקרי את יכול להיות יותר חופשי ולדאוג לזה פחות ובמיוחד אם זה הטיול הראשון שלך. למרות שקונמרה לפי הסיפורים - מודה שלא הייתי- יפהפה. אבל וזה אבל גדול. אתה בלי אוטו - יתרון: את רואה בטרקים את אירלנד באמת. חסרון: אל תתפרש על פני יותר מדי שטח. תבחר יעד אחד+דבלין(אתה חיב להיות יום בדבלין כי אתה נוחת וטס משם) ותתמקד בו. אחרת תפספס. שהיעד האחד הזה יהיה נוח (קרי,דינגל,קונמרה,וכו'). קרי הכי נוחה, אח"כ דינגל, ואחר כך קונמרה. עומר

Blueyes2

New member
מסכימה איתך!!

בתור מי שהייתה ללא רכב ... מאד קשה להגיע לקונמרה כשיש 2 אוטובוסים ביום או כשצריך לחכות שעות לטרמפים.. בכל המסלול שקודמי תאר גם אני הייתי ואני ממש ממליצה על הטבעת של קרי .. פשוט אזור מדהים..ולא ממש מתוייר יחסית למדינות אחרות שהייתי..יש סיבה שאנשים הולכים לשם!!! גם מאד פשוט להתנייד שם..יש שם מכוניות!! ולכם אין הרבה זמן.. טיול שכולל את המסלול שתואר + דונגאל והסביבה בצפון צפון + צפון אירלנד וקצת מעל דבלין לקח לי 3 שבועות ולא מאד בסבבה . חוץ מזה ממליצה להנות קצת מדאבלין ומחיי הלילה שם .. ממליצה על הוסטל בטמפל בר שהייתי בו , Barnackle's או משהו דומה. ממוקם במרכז , עם א.ב סבבה ומטבח לבישול- מאד חשוב למפגש עם עוד תיירים ואכילה בצוותא.. לגבי קונמרה -מקום מדהים ביופיו , די קשה להגיע לשם ואין זמן לפי מה שאתה מגדיר..אז או שתאריך או שבפעם הבאה..

עומר ד

New member
ואגב, DOOLIN סופר ממוסחר

לפחות כשאני הייתי. כמובן שעדיין מגניב. אבל באותו איזור מעט דרומית וקרוב יותר למוהר יש עיירה יותר אותנטית בשם ליסקאנור LISCANNOR . פחות צפוף יותר מומלץ.

שחר נוי

New member
ווואווו..... המון תודה לכולכם

אבל יש לי עוד המון שאלות ואני מקווה שאני לא מטריד אותכם. קודם כל, שוב, המון תודה על המידע... לא האמנתי שאני ידע כל כך הרבה מ4 הודעות בפורום. אז ככה... ממה שהבנתי מהחקלאי הפיקח ומעומר ד'. המקום שנראה לי האולטימטיבי לטיול של 10 ימים (מתוכם יום וחצי בדבלין, היום שנוחתים והיום שטסים). הוא הטבעת של קרי - השאלה היא איך זה עובד? אני מגיע לאן? מתחיל ללכת מאיפה? הטרק הוא מסלול מסודר או שמא הליכה לשם הליכה בתוספת של נופים מרהיבים? עומר, אמרת שסגרת את כל הטיול ב600 יורו כאשר רק הכרטיס טיסה עלה 500 יורו?! זה כלום... אם זה ככה אז אני רגוע. כמה כסף אני צריך בשביל המחייה שם? (הרבה בירה כל ערב). אנחנו מאוד רוצים לעצור בכפרים ולישון שם, בלי יותר מדי בלאגן מסביב, במקומות של אנשים מסבירי פנים ונעימים, האם זה באמת ככה? או שמא אלו אנשים הרוצים לחגוג על כספנו? בהנחה שאכן אנחנו הולכים על הטבעת של קרי... אנחנו יכולים לעשות את כולו במשך שבוע ימים? (עוד יומיים בדבלין, זה מתקזז). שוב, המון תודה לכל העונים...

Blueyes2

New member
אמנם שמי הוא לא עומר ../images/Emo6.gif

ועשיתי את הטבעת בטיול מאורגן ( אבוי לי!!! ) אבל דבר אחד אני יכולה להגיד , שבמשך 3 השבועות שטיילתי באירלנד ובצפ' אירלנד , אף אחד לא ניסה לחגוג על כספי - ההפך הוא הנכון. אני נתקלתי שם באנשים מחייכים ומסבירי פנים שהיו יושבים ומדברים איתנו בכיף. זכור לי טרמפ אחד שלקחנו מקונמארה לדונגאל ממש בצפון .. הטרמפ לקח 6 שעות עם אחד שבעצם עבד שמשווק יינות לסופרים.. במשך 6 שעות הוא עשה לנו סיבובים באזורים המדהימים ביותר של אירלנד תוך כדי שמיעת דיסק של הסאונד טרק של "לב אמיץ" זה היה מדהים !! הוא הראה לנו כל מיני אתרים כמו הפאב הכי קטן באירלנד וכדומה ולקח אותנו לכל מני כפרים נידחים וגם לסופרים.. שם חיכינו לו באוטו של החברה ואכלנו סנדוויצ'ים מהסופר .. בהחלט טרמפ חוייתי.

שחר נוי

New member
חחח.. טוב לדעת.

כיף לדעת שנוסעים למקום שהאנשים בו מסבירי פנים לטיילים.

שחר נוי

New member
עוד משהו ששכחתי.

כל הטיסות שמצאתי דרך החברות המוכרות עולות בסביבות ה550 דולר. לפי מיטב הבנתי יש חברות לא כל כך מוכרות שאפשר איכשהו להגיע אליהן ולהוציא מחירים ממש ממש לא רעים. למישהו יש מושג על חברה שעושה טיסות מישראל לאירלנד או אפילו מישראל ליעד נידח באירופה ומשם לאירלנד... משהו כזה?!

sela v

New member
יש טיסות

של ארקיע בקיץ, שלפעמים אפשר להשיג מחיר יותר זול. נסיעה דרך אירופה. בד"כ הטיסות מישראל למשל למינכן יותר זולות ברגע האחרון, אבל הטיסה מאותה מדינה לאירלנד תהיה דווקא זולה אם תקנה חודשים מראש ככה שזה כמעט ודאי שלא תמצא יותר זול. אם בכל זאת אתה רוצה לבדוק יש בקישורי הפורום קישורים לחברות תעופה הזולות, אבל אף אחת מהן לא טסה מישראל.

גילקי

New member
אין מה לעשות,

טיסה "זולה" תמצא רק מחוץ לעונה. אולי באמת כדאי לטוס ליעד זול באירופה ומאז להמשיך בטיסה של ryan air או easy jet? למרות שסלע צודק- ככל שתזמין מוקדם יותר יהיה זול יותר. ודעתי האישית, אל אף שהמערב הוא "אירי" יותר, הרבה יותר קל להתנייד במזרח האי, ככל שקרובים לדבלין כך קל יותר ושירותי האוטובוסים רבים יותר. אלא אם כן אתם בעד טרמפים.

עומר ד

New member
הכוונה- SKELLIG ROCK

לגבי כל הטבעת שבוע, זה בכ"ז 200+ק"מ..ולא כדאי לך לקרוע את עצמך. אתה לוקח מדבלין רכבת לקילארני, עולה סביבות 40 יורו, זה מס' שעות סיעה, תבדוק באינטרנט לגבי רכבות וזנים. מגיע לקילארני (נראה לי שמחליפים רכבת אחת בדרך) ושם תמצא לך B&B נחמד וכמו שהסברתי תחפש מפות. אז, תתחיל את הטיול קצת מחוץ לעיירה או שאפילו בעלי הB&B יסבירו לך (ואולי יציעו לך טרמפ לנק' ההתחלה.) עדיף שתשיג את הסםר "ROUGH GUIDE TO IRELAND". קח בחשבון שהנחיתה+הגעה לקילארני לוקח יום שלם. כמו כן יקח לך סביבות יום מקילארני לדבלין. כל זה יום שהות בדבלין(מלא)+ 6 ימים ברינג אוף קרי נראה לי מספיק. אם יש לך ימים ספייר היייתי מציע לך אולי להגיע לצוקי מוהר. אבל - עדיף לך לקחת את הזמן, יש הרבה צוקים (אמנם לא כמו מוהר) באירלנד. מחייה: B&B זה 20-25 יורו ללילה. הוסטלים לנוער 10 יורו ואף פחות. פיינט גינס זה סביבות 3.5 יורו. אתה הולך ברגל ולכ לא תריך לנסוע ולשלם. רכבות - 50 יורו לכל כיוון. אוכל - 10 יורו ליום, וזה גג. כמו שאמרתי לדעתי תבחר את הימים היפים במסלול (מתוך הספר) ואין צורך לעשות את כולו. תהנה. עומר

שחר נוי

New member
המון תודה.. עוד משהו קטן.

1. כמה עלה לך כל הטיול? 2. האם אצלך למצוא טיסה זולה יותר מ550 דולר (יקר יקר יקר!!!)? 3. איך מגיעים לסקלינג רוק? מעבורת? במפה אני לא רואה חיבור יבשתי.

למעלה