אירלנד :)

אירלנד :)

היי לכולם! בסוף יולי אני נוסעת לאירלנד ביחד עם חברה לטיול של 10 ימים, עם כל הציוד על הגב. אני לא יודעת מה ההגדרה המדוייקת של טיול תרמילים, אבל אנחנו כן מתכננות להתנייד במינימום הוצאות (הוסטלים, אוכל שמכינים לבד, אוטובוסים/טרמפים...) ואנחנו כן הולכות להסתובב עם תרמיל גדול עלינו - לפחות בנסיעות ממקום למקום - ולא עם מזוודות. בסוף עשרת הימים אנחנו נתפצל - כהחברה חוזרת לארץ (לגיוס) ואני ממשיכה לארה"ב לעוד חודשיים וחצי. בנינו לאירלנד מסלול מתוכנן בקפידה - דאבלין (3 ימים), קילארני (3 ימים) וגאלוואי (3 ימים) והיום האחרון חזרה בדאבלין - ואנחנו גם יודעות מה אנחנו רוצות לראות ואיפה לטייל. אנחנו רק לא יודעות איך הכי עדיף להתנייד מעיר לעיר (אוטובוסים? טרמפים?) ואיפה אפשר למצוא מידע מעודכן? (על זמנים ומחירים למשל..) האם כדאי להזמין מראש מקומות בהוסטלים או פשוט לקוות שיהיה פנוי? (בכל זאת... יולי זה שיא עונת התיירות..) מה טווחי המחירים לצורך העניין? אנחנו יודעות שאירלנד יקרה נורא - ובנינו לוח הוצאות משוער, ולא ידענו כמה להקציב לאוכל... 100 יורו (כל אחת) ל10 ימים זה מספיק? או שזו התקמצנות של ממש...? אם מישהו יודע, זה יהיה נהדר! ואם יש למישהו גם המלצות ספציפיות, גם זה יהיה מעולה.. המון תודה! :)

StatusLine

New member
כמה דברים...

אני בעצמי עכשיו מתכנן טיול לראילנד. אבל כבר שלב תכנון די מתקדם אז יש לי כבר כמה דברים להגיד בנידון: 1. לגבי התקציב שלכם התקמצנתם מאד מאד! בחישוב גס שאכסניה של חדרים משותפים יכולה לעלות מינימום 15-12 יורו ללילה. 10 ימים זה כמובן יותר מ 100 ירו. זה לא כולל מזון בסיסי שצריך לקנות ולהכין בהוסטל במטבח המשותף. שלא לדבר על מסעדות, פאבים, נסיעות. בקיצור יש חריגה בתקציב. ההמלצה היא כ 15-20 ירו ללילה לשינה תוסיפי נסיעות אם אתם לא נוסעות בטרמפים 5-10 יורו. אוכל זה תלוי בכל אחד אז קשה לחשב פאבים 4-10 יורו. יש גם אתרים שכניסה עולה כסף 4-10 יורו. אני הייתי הולך לכיוון ה 500 יורו לכל ה 10 ימים לכל אחת מכם. 2. לגבי הנסיעות והתכנונים הכי טוב: חברת האוטובוסים הלאומית של אירלנד: http://www.buseireann.ie מכל לכל מקום מתי, כמה ואיפה... 3. לגבי האכסניות, מתחיל להיות צפוף שם עכשיו לפי מה שאני מבין ללילה הראשון והשני מומלץ מאד לגבי השאר לדעתי אפשר גם להזמין כבר משם. אבל להזמין ללילה הראשון חובה! בכל מקרה תהני מקווה שעזרתי!

הסנדל

New member
../images/Emo45.gif וקצת תוספת

אני נוסע לשם בעצמי בעוד שבועיים, והתכנון הוא בגדול לתקציב של משהו כמו 50 יורו ליום. ככה לפחות בערים, בכפרים קצת פחות. כדי לחסוך בכל זאת אפשר לעשות כמה דברים: לאכול בפאבים ולא במסעדות, לבשל לבד, לישון בקמפינגים עם אוהל, להצטרף כחבר לאיגוד אכסניות הנוער ולקבל הנחות וכמובן- לנסוע בטרמפים. שימו לב שאוטובוסים הם הוצאה שיש לקחת בחשבון. כמו כן תעשו לעצמכן טובה ותזמינו עכשיו מקום בדאבלין לתאריכים שתכננתן. אם אתן רוצות שם של מקום שנשמע אחלה, פנו אליי במסרים. תזכרו שני דברים: האחד, אם כבר נוסעים ומשקיעים כסף בטיסה וכו', לא כואב לשים עוד קצת כסף ולהנות בלי לדאוג מהעלות תמיד. אתן בפאקינג חופש, אז מגיע לכן להנות הכי הרבה, תרשו לעצמכן! דבר שני- אירלנד זה לא גווטאמאלה או לאוס, זה מדינה אירופאית, מה שאומר- יקר אבל נוח. תהנו!

sailor

New member
בקשר לחברות

כדאי לעשות חברות אנ"א בארץ, בכל אכסניה שהיא. באירופה זה עולה בערך פי 10.

למעלה