אירלנד

tom7tom4

New member
אירלנד

קראתי פעם לפני כשנה שמי שפותח עסק באירלנד זכאי לקבל תושבות.
האם זה נכון? ואם כן אז האם יש דרישות מסוימות שאתה צריך לעמוד בהם?
ומה צריך לעשות ולאיזה משרדים באירלנד צריך לפנות.

אשמח לפרטים בנושא, תודה.

tom7tom4

New member
תודה, המידע בלינקים זה לגבי מי

שרוצה לפתוח עסק ולקבל תושבות, נכון?

ראיתי שאין לי אפשרות לעמוד בתנאים האלה עדיין, אבל אם אני בכל זאת רוצה לרשום את העסק באירלנד בלי לקבל תושבות, אני יכול? אם כן אז איך?

חיפשתי בלינקים ולא בידיוק מצאתי.

ושוב תודה.

tom7tom4

New member
תודה, בגדול מה שאני רוצה זה לרשום שם את העסק

כדי לחסוך במס, ממה שהבנתי המס שם זה בין 7-12.5% מס הכנסה.
זה עסק שהוא חנות אינטרנטית, אם זה משנה והעסק לא יפעל באירלנד כך שאני לא צריך רישיון עבודה לאירלנד, רק להירשם.
ראיתי שאפשר להירשם כעצמאי וכחברה, מה ההבדלים? ראיתי שעמצאי זה פחות מיסים רק 7% נכון?

נראה לי

שתצטרך לרשום את העסק כחברה (Limited Company) באירלנד עם כל מה שזה אומר - כתובת מקומית וכו
אבל זה רק ממה שקראתי ברפרוף
תנסה לחפש באתר של Revenue.ie (מס הכנסה)

jonbaum

New member
נשמע לי שאתה רוצה להשתמש באירלנד כ-tax haven

ועד כמה שידוע לי זה אסור.
בשביל להיות זכאי לתנאי מס של 12.5% העסק חייב לפעול באירלנד.
אבל תצטרך להתייעץ עם רואה חשבון אירי.
אם זה לא יעבוד, לא חסרים tax havens בעולם. ברמודה וכו'.

tom7tom4

New member
אסור מאיזה בחינה?

שאלתי פעם יועץ מס בארץ והוא אמר לי שזה חוקי לגמרי לרשום את העסק במדינה אחרת ולשלם שם מס מופחת כל עוד הכסף נשאר שם, ואם אני ירצה להביא אותו לארץ אז יכול להיות שאני יצתרך לשלם הפרשי מס או משהוא כזה.

או שהתכוונת שהם באירלנד לא מאשרים דבר כזה?
למרות שזה לא נשמע הגיוני שלא יאשרו.

republik

New member
אז מה זה עוזר לך?

אם בעצם הכסף נמצא באירלנד ואתה לא יכול לגעת בו, מה זה עוזר לך להקים את זה שם?...
הרי ברור לך שכל עוד אתה תהיה תושב ישראל, זה לא ממש משנה איפה תקים את החברה, ברגע שתעביר את הכסף לישראל אתה תהיה חייב במס שם כתושב ישראל. אז מה זה עוזר לך?

tom7tom4

New member
המטרה הסופית היא לעבור לגור בחול

אז ככה שאין לי בעיה שהכסף יהיה שם כל עוד זה יהיה יותר כסף.
ואני בכל קרה עוד מעט מוותר על התושבות הישראלית לפני שאני טס להסתובב קצת בעולם עד שנמצא מקום שיאפשר לי לגור שם בצורה חוקית.

republik

New member
זה יפה שאתה מוותר על התושבות

אבל זה לא כזה פשוט מבחינת רשות המיסים. מבחן התושבות לקביעת חבות במס בארץ הוא גם כמותי (כלומר כמה ימים בשנה אתה בישראל) אבל גם איכותי- כלומר איפה מרכז החיים שלך, ובמובן הזה ככל שאתה קשור לישראל יותר מאשר כל מקום אחר- אתה תהיה חייב במס בארץ (כלומר אתה לא יכול להגיד למס הכנסה "אני לא תושב של שום מקום", אלא תצטרך להראות שאתה תושב של מדינה אחרת ולכן לא תושב ישראל).
רק שתהיה מודע לענייין הזה.

tom7tom4

New member
עוד שאלה קטה

There are three rates of Corporation Tax: (Rates effective from 1 January 2002:
12.5% for trading income
25% for non-trading income
12.5% for small and medium-sized enterprises where the trading income does not exceed €253,948 (provision for marginal relief where income does not exceed €317,435).

מה זה אומר הכנסה מסחר =הכנסה ממכירות?
ומה זה כנסה לא מסחר? לא הבנתי את זה.

ואם ההכנס היא פחות מ€253,948 אז העסק משלם בכל מקרה 12.5% מס?

republik

New member
מונחי מס הכנסה

trading זה הכנסה מהעסק הרגיל שלך, למשל מכירות.
non-trading זה כל מיני הכנסות צדדיות, למשל נתת הלוואה לעובד (ואתה לא חברה שנותנת הלוואות) אז הריבית שאתה לוקח ממנו. או רכשת נדל"ן להשקעה (ואתה לא חברה שעוסקת בנדל"ן להשקעה) אז ההכנסות משכירות מאותו נדל"ן.
לגבי השאלה השנייה זה מה שאני מבין.

tom7tom4

New member
זה מה שחשבתי, תודה. והאם יש באירלנד עוד

מיסים נוספים שצריך לשלם כמו מס מקביל של ביטוח בריאות בארץ? ואם כן אז כמה זה יוצא?
או ש12.5%זה מס כולל הכל.
אשמח לתשובה.

republik

New member
לגבי אירלנד אני לא יודע

אני יודע שבבריטניה עבור עסק יש שני סוגים של ביטוח לאומי (אחד, לא מאד משמעותי שמשלמים בכל מקרה ואחד שהוא אחוז מההכנסות החל ממחזור מסויים), עבור חברה אין את זה כמובן. ויש מע"מ, גם זה החל מסף מסויים של הכנסות.
אבל שוב, זה בבריטניה ולא באירלנד, זה רק רעיון לגבי הדברים שאולי תצטרך לחשוב עליהם. יכול להיות שבאירלנד יש עוד מיסים/היטלים/אגרות...

למעלה