אירלנד

אירלנד

שלום לכולם, אני מעוניינת לנסוע בשנה הבאה לאירלנד לתקופה של לפחות כמה חודשים-כנראה לאיזור דבלין. אשמח ליצור קשר עם ישראלים שעברו לגור שם ויכולים לעזור לי עם מספר שאלות בעניין. תודה והמשך סופשבוע מהנה!

דברים מאד בסיסיים...

כיצד אוכל למצוא דירה? עבודה? איך מטפלים בכל הנושא של אשרות שהייה?מה בעצם צריך לעשות כשרוצים לעבור לאירלנד...
אני ממש בהתחלה...

forglemmigej

New member
יש לך איזה אזרחות אירופאית?

אם לא, חפשי מעביד שישלח אותך והוא אמור לטפל באשרות למינהן. מעביד הכונה שאת מומחית למשהו שאין אף אחד באירלנד או ברחבי האיחוד שמסוגל לבצע את העבודה ולכן שולחים אותך. אפשרות אחרת היא להתחתן עם אירי [שמעתי שהם מגניבים] ולעשות איחוד משפחות.

bulllli

New member
אז ככה

בהנחה ויש לך אזרחות אירופאית את פשוט עולה על מטוס ובאה. את ההרשמה כתושבת את עושה במשרד מסויים שאינני זוכר את שמו כעת אך אוכל לברר. את יכולה לחפש דירה דרך אתר שנקרא DAFT עבודות יש המון דרך סוכנויות השמה. תרגמי את קורות החיים ושלחי בהמוניהם. מידע על אתר הדירות ועל הסוכנויות יש בגוגל. אם אין לך אזרחות אז את צריכה מקום עבודה שאין לו בעיה להוציא אשרות עבודה לזרים. איך זה עובד? אין לי למזלי מושג.

jonbaum

New member
הכל טמון באזרחות

כמו שאמרו כאן, אם יש לך אזרחות של אחת המדינות של האיחוד האירופאי, את רק צריכה לעלות על מטוס ולהתחיל עם הסידורים הנחוצים - חיפוש דירה, חיפוש עבודה, רישום במשרד הרווחה וכו'. אם אין לך אזרחות, הסיפור הוא קשה מאוד. אם אין לך איזה מקצוע נחוץ, את יכולה למעשה לשכוח מזה. הוצאת אישור עבודה לעובד זר היא סיוט שקשה לתאר. המעסיק צריך לפרסם את מקום העבודה במשך חצי שנה, ואם לא מגיע אף אזרח אירופאי, מותר לו להתחיל לחפש זרים. הוא צריך להוכיח שלא הגיע אף אירופאי ולכן חייב להעסיק זר, או להוכיח שרק מישהו לא אירופאי יכול לעשות את העבודה הזו (נגיד אם הוא חייב להיות דובר סוואהילי כשפת אם). בקיצור זו פרוצדורה שנמשכת בלי סוף. אם יש לך מקצוע נחוץ (נגיד אחות בבית חולים, או מתכנתת מקצועית ברמה גבוהה) אז יש סיכוי, הרי בערך חצי מהאחיות באירלנד הן מהודו והפיליפינים. נדמה לי שהדבר נעשה דרך כל מיני סוכנויות, אבל אני לא בטוח.

למעלה