אירלנד-עצות וטיפים בבקשה :)

ashmash

New member
הצוקים של מוהר הם אחד הסמלים של אירלנד

בהחלט לא הייתי מוותר עליהם. רק רציתי להדגיש שאירלנד בכלל וצוקים בפרט, לא נגמרת מעל קונמרה.

לגבי גשר החבלים, המינימום שזה ייקח למיטב זכרוני זה שעתיים, אם באמת מתאמצים. זה פשוט לא מקום שעוצרים עם האוטו, מצלמים וממשיכים. שוב, מדובר במקום יפה, רק שהתמורה לעומת הזמן שהביקור דורש לא מצדיקה את הטיול בפרק זמן כה קצר גם צריך לשלשל כמה פאונדים לנשיונל טראסט לצורך הביקור. הנה סרטון שצילמתי במקום: http://www.youtube.com/watch?v=HiS1Tt_U-FM

בנוגע לניו גריינג', יש במקום שלושה תלים עתיקים - ניו גריינג', נוט' ודוט'. בשניים הראשונים ניתן לבקר בהסעות שיוצאות מהמרכז.
ניו גריינג' הוא הגדול והמפורסם שבהם. יש בו מגליתים וציורם נהדרים באבן (המון אומנות קלטית נעשתה בהשראתם). לדוגמא התמונה הזו שצילמתי: http://www.flickr.com/photos/eyair/4374025998/
נוט' מעט קטן יותר ויש עוד כמה תלים קטנים המקיפים אותו. הנה תמונה מבפנים: http://www.flickr.com/photos/eyair/4664166579/
האתרים דומים, אבל שונים. לא הייתי מוותר על אף אחד מהם. הפתחים למשל מובילים לנקודות אחרות, כך שהשמש זורחת בדיוק מעל הכניסה לניו גריינג' ביום הקצר בשנה, בעוד בנוט' ישנם שני פתחים לימי השוויון.
למיטב זכרוני, ניו גריינג' פתוח כל השנה, בעוד נוט' רק בקיץ.
וזה נכון, הסיורים נוטים להתמלא די מהר, לפחות בעונה. בפעמיים שביקרתי במקום, הגעתי למקום מדבלין די מוקדם בבוקר, כך שלא נתקלתי בבעיה שציינת, אך הבנתי שהיא קיימת.
מקווה שזה עזר.

utoo

New member
אנחנו היינו מחוץ לעונה בחודש מאי

וגשר החבלים היה כמעט ריק מאנשים (תראי שוב את המצגת ששלחתי לך ). לקח לנו כמה דקות לעבור את הגשר. אני ממליצה לעשות את המאמץ כי זה מקסים (גם בטריפאדוייזור ממליצים מאוד). זה אולי 10-15 דקות הליכה מהחניה .
הכי טוב שתזרמו עם היום ותראו. מקסימום תמיד אפשר לוותר אם יש המוני אנשים.

בעקבות העצות כאן חשבנו "לשחק" קצת עם המסלול

עד עכשיו התכנון היה לטוס מאדינבורו לדבלין ולנסוע לאורך הקפה מעגלית מלאה.
כדי לרווח את הטיול חשבנו לשנות את המסלול בצורה הבאה:
לטוס מאדינבורו לשאנון (SNN) שליד לימריק.
משם לעלות לצוקי מוהר, ובמקום להמשיך צפונה לקונאמרה - לרדת דרומה נגד כיוון השעון ולעשות בעצם את המסלול בכיוון הנגדי עד דבלין. מדבלין לעלות לצפון אירלנד עד בושמילס ולחזור חזרה.

יתרונות: "חוסכים" יומיים טיול - יום בחצי האי קונאמרה ויום שברובו תכננו לנסוע עד בושמילס.

חסרונות: יש לנסוע הלוך חזור משאנון למוהר. לפי Google זה שעה לכל כיוון כך שזה לא נראה נורא.
יש נסיעה הלוך חזור מדבלין לבושמילס אבל בהנחה שצד אחד יעשה על הדרך המהירה שוב לפי Google זה יקח שלוש שעות נסיעה.
בנוסף יש לברר האם יש קנס על החזרת הרכב בנקודה שונה. האם מישהו יודע?

במידה ונעשה זאת אז המסלול יתחלק כך:
1. טיסה מאידנבורו +צוקי מוהר
2.חצי האי דינגל
3.טבעת קירי
4.+5. מקילארני לדבלין (עכשיו נוכל לרווח ולראות יותר מקומות)
6+7 דבלין-בושמילס-דבלין (יומיים לבקר בצפון אירלנד ובניו גריינג')
8+9 דבלין

לנו זה נראה מרווח יותר, ולכן כרגע מועדף. מה אתם חושבים?ההתלבטות היחידה היא שלא נבקר בחצי האי קונאמרה.

צביקה101

New member
בעיקרון המסלול בסדר אבל אתם מוותרים על גאלווי

וקונמרה וקצת חבל.
מה איבדתם בבושמילס? האם כדי לבקר במזזקת וויסקי אתם מוותרים על גאלווי? הרי אתם מגיעים מסקוטלנד ואני מניח
שתבקרו שם בכמה מזקקות. התהליך כמעט זהה ואם תתעקשו תוכלו לבקר במוזיאון המזקקה של ג'מסון בדבלין.
אלא אם לא קלטתי משהו בתכנון שלכם....
אגב, גם ניוגריינג' הינו מקום שמבקרים בו בדרך כלל מי שמגיע בפעם השנייה או השלישית לאירלנד ולא מי שמגיע לאירלנד ל - 9-10 ימים בפעם הראשונה.
אני יודע שאם אתם טסים לשאנון יש לכם בעיה עם גאלווי וקונמרה ולכן אולי הדרך הטובה ביותר היא בכל זאת לטוס לדבלין, לעשות סיבוב טבעתי (ולא משנה
אם אתם נוסעים עם כיוון השעון או נגדו) ולבסוף לחזור לכיוון דבלין ולתת גיחה של יומיים לכיוון בלפסט וצפון אירלנד ולחזור דרומה.
אבל ההחלטה היא שלכם, כמובן

לגבי המסלול החדש

בושמילס-הכוונה לא הייתה המזקקה עצמה אלא הנקודה הכי רחוקה מדבלין שאליה רוצים להגיע בצפון אירלנד. אין לנו בעיה לוותר על הביקור שם.
הביקור במסילת הענקים הרבה יותר חשוב לנו.

הוויתור על גאלווי וקונאמרה הוא החיסרון הגדול במסלול המתואר ועל הויתור הזה ריציתי להתייעץ בפורום.
האופציות שלנו הן או לעשות את כל הטבעת ואז בחלק מהזמן "נרוץ"/ נוותר על אתרים מסויימים,
או מראש להגדיר מקטע שאותו לא עושים ואז לרווח איזורים אחרים.

ושוב אבקש את עצתכם, מה עדיף?

nitsansh

New member
חוץ משאנון ודבלין יש עוד מקומות שאתם יכולים

לטוס מסקוטלנד?? יש עוד שדות תעופה שראיינאייר ואולי עוד חברות טסות אליהם...

את ענין ה"קנס" צריך לבדוק עם חברות ההשכרה... זה לא חוק שמחייב את כולם...

Hippolyta

New member
Beautiful Isle of Eire

לא הייתי מכסה את שני המקומות בטיול אחד במיוחד כששניהם כל כך יפים ועמוסים.
לצוקי מוהר וגאלווי הייתי מקדישה יומיים-שלושה לכל הפחות. זה מהמקומות היפים בעולם ותרצו להתענג עליהם, לא לעשות V ולעבור הלאה. אני ממליצה לשקול לכלול עוד כמה יעדים יפים:
Kylemore Abbey Castle
Hill of Tara בדרך מדאבלין לגאלווי
Torc Waterfall, Killarney National Park פיסת גן עדן

nitsansh

New member
תבדקו אופציה של השכרת רכב בקורק והחזרה בדבלין

זה יחסוך לכם יום נסיעה אם תוותרו על הביקור בקאשל.

ואי ואי איזה

מסלול מעייף:) רק מלראות ולחשוב על כמות הנסיעה שתצטרכו לעשות (ובאירלנד אין כבישים ידידותיים).
אני לא רוצה לתת לך המלצות כי באמת אתם יודעים מה אתם אוהבים או לא (הייתי בכל המקומות שציינת כי אנחנו אוהבים לטייל) אבל הנה חידוד לגבי המקומות שראיתי שלא ענו לך עליהם:

לגבי ווסטפורט - מאחר וגרתי שם אני יכולה לספר לך על המקום: מדובר בעיירה נחמדה, המלונות שם יקרים כי המקום מאוד תיירותי - יש מלא מסיבות של HEN & STAG, פאבים מעולים ומסעדות לא רעות בכלל. הקרבה של ווסטפורט לחוף הים ול"ריק" (הקרו-פטריק שנחשב הר קדוש מאוד לקתולים) כל זה יחד עם הפסטיבלים האין סופיים שיש בווספורט ותחרויות אתגר של ספורט וטבע הופכים את העיירה למקום מעניין.
אם נופלים על יום שאין בו עניין - ומספיק לכם לטייל ולשבת בפאב אז זה יכול לעניין.
אם בא לכם לטפס על הקרו-פטריק אז זו באמת חוויה והנוף המרהיב מפצה על הקושי בטיפוס.

זה לגבי ווסטפורט.

דינגל - עיר נמל חביבה עם פאבים נחמדים ומסעדות דגים. גם לדינגל האירים הולכים כדי לנפוש או כדי לחגוג לפני החתונה. מה יש באזור? חופים מרהיבים, גלים למי שגולש, מסלולי הליכה והרבה נוף.
אפשר לשכור חליפת צלילה ולהכנס למים (המים קרים) ואם יש אומץ להכנס עם בגד ים.
מדינגל אפשר ליסוע ולטפס על ההר השני בגודלו מאונט בראנדון. לא חובה לטפס עד לראש ההר למרות שמומלץ אפשר גם בחצי הדרך להנות מהנופים:)

בכל נקודה באירלנד שתהיו יש מסלולי הליכה ודברים לראות.
אני אגב לא הייתי מוותרת על גולוואי אני מאוד אוהבת את גולוואי.

הלינקים לא עושים חסד עם המקום ואני ממליצה לחפש תמונות באינטרנט ולהתרשם.

מצטרף להמלצה החמה על westport - מקום ממש נחמד, גם ליד הנמל וגם בעיירה עצמה. ואפשר לטפס על הגבעה (הר בלשון האירים) - Croagh Patrick - המראות שווים את הטיפוס (הבינוני מבחינת קושי). החופים שם גם נחמדים.
גם אני לא הייתי מוותר על גאלווי והסביבה - הרבה מה לעשות והרבה מקומות ללכת בהם.

שווה לזכור שבאירלנד מרחקים לוקחים זמן לנסוע וכדי לא לבלות את כל היום ברכב (זה אולי נחמד אם יורד גשם בחוץ אבל אם זאת לא מטרת הטיול) עדיף לא לכסות מרחקים גדולים בנסיעות אלא לצמצם את הזמן הזה ולבלות יותר בחוץ

תודה רבה לכולם על התגובות

אני כבר ממש מבולבלת :)
מצג אחד לעשות את כל ההקפה יהיה דחוס ולחוץ מידי,
ומצד שני לעשות את חלקה, יגרום לנו להפסיד דברים יפים שבדרך.
אני חושבת שאנחנו צריכים לשבת ולחשוב על מה באמת אנחנו רוצים להתמקד, ואז אחזור עם שאלות ספציפיות.
שוב תודה :)

dor1002

New member
לא קראתי אם כתבו לך את זה פה,אבל הכבישים

באירלנד מלבד מה שממש קרוב לדבלין, הם כבישים מזעזעים, כך שבמידה ואתם רואים נסיעה של 90 קילומטר,זה לא כמו לנסוע מתל אביב לחיפה,אלא יותר כמו לנסוע מחיפה לבאר שבע..
אם אתה רוצים לחשב זמן שזה יקח,תחשבו כאילו המרחק כפול בערך.

נקודה מצויינת

עד עכשיו תכננו זמנים על פי Google maps
האם הזמנים שם אכן רלוונטים? אם לא אז האם יש אתר אחר שיתן לנו הערכה מדוייקת יותר?

צביקה101

New member
זה נכון בגדול אבל ממש לא מעודכן

היום קיימים כבישים נוחים מאד (מהירים) בין דבלין וגאלווי ובין דבלין וקורק. גם הכבישים האחרים באירלנד עברו הרחבות. הכבישים סביב לימריק
מעולים.
נכון, שאם נוסעים באזורים הכפריים הכבישים עדיין צרים ואפילו מאד אבל בהחלט אפשר לנסוע ואפילו די מהר בין המקומות העיקריים.

utoo

New member
אתר viamichelin

נותן מרחקים וזמני נסיעה מותאמים לתנאי הכביש

למעלה