אירופה

morf123

New member
אירופה

שלום אז ככה אני בכיתה י"ב עכשיו אינ מתכנן לקיץ טיול תרמילאים באירופה..שזה אומר שוויץ איטליה צרפת ספרד פורטוגל גרמניה שבדיה פינלנד בריטניה ויתר המדינית שבמרכז אירופה....בעקרון חשבנו על טיול של לא פחות מחודש שכולל מעבר ברכבות לילה ושינה באכסניות זולות יחסית בכדי להוזיל את הטיול...אז רציתי לדעת טווח מחירים של טיול כזה של חודש? ועוד משהו אם אפשר קצת הסבר על האאכסניות באירופה כי הבנתי שזה הולך כמה אנשים בחדר... תודה!

ashmash

New member
המלצה קטנה

נקבת את השמות של המון מדינות ופרק זמן של קצת יותר מחודש... לדעתי כדאי לצמצם את מספר המדינות או להאריך משמעותית את השהות, אחרת עיקר הטיול שלך יהיה נסיעות ומעבר ממקום למקום...

Yo-man

New member
שלא לומר בעדינות "יצאת מדעתך"...

10 מדינות בחודש ? אולי תספיק לראות את הנוף מחלון הרכבת. אולי. אני הייתי מציע להוריד במינון 80 אחוז, להתרכז ב-2 מדינות ולהנות מהן. אנגליה וצרפת מלאות פינות נסתרות ששווה להגיע אליהן וכמובן ערים גדולות שיכולות בקלות למלא שבוע שלם כל אחת. איטליה ושוויץ גם יכולות להתאים לחודש. אני הייתי 18 יום באיטליה עם אישתי, רצנו כמו עכברים מטורפים ברכב שכור ועדין לא הספקנו להגיע לאגמים הצפוניים (כן היינו ברומא, נאפולי, סורנטו, האי קאפרי, פומפיי, אומבריה, טוסקנה - 4 הערים החשובות, צ'ינקווה טרה - הריבירה, פארמה, ונציה, ורונה ומילאנו). מעבר לזה שלא הספקנו הכל, גם בדרך לא ראינו כל מה שאפשר וכדאי לראות. אבל זו רק דעתי...

Yo-man

New member
אה, ולגבי לינה באכסניות

אם תשאר עם התיכנון ל-10 מדינות אין לך מה לדאוג, אתה מילא תישן רק ברכבות... יש חדרים משותפים שהיתרון בהם הוא המחיר הזול של המיטה. אם אתה מחפש פרטיות זה יעלה עוד 1-2 יורו ללילה. תלוי באופי שלך, אם אתה מסתדר בציבור או נבהל בקלות, מפחד שיגנבו או מתחבר על כל אחד תוך דקות. בכל מקרה זו לא חוויה מפחידה כמו שניתן לדמיין אותה. זה אנשים כמוך ממקומות אחרים שמטיילים לבד. יופי של הזדמנות לפגוש אנשים אחרים, לפתח שיחות וללמוד על העולם עוד קצת.

RacerX

New member
הוא אמר לא פחות מחודש

לא קצת יותר מחודש. אבל בלי קשר, בשביל לטייל בכיף ב 10 מדינות בתור תרמילאי תצטרך בערך שנתיים, ועם מחיר היורו כרגע, כדאי שתהייה מאוד מאוד עשיר.

natyh

New member
בדרך כלל אנו מסכימים

אך למרות זאת הטיול באירופה שונה משהו . ניתן פשוט למצוא אתרים מסוימים ולרוץ מאחד לשני . נתי

א י י ל 20

New member
אני גם מציע לך את מה שהציעו אחרים

זה מזכיר לי מאוד את האמריקאים שפגשתי באירופה. כולם מיהרו מעיר לעיר, מקום למקום. ולמה בעצם? כי הם רגילים שארה"ב גדולה ורחבה, וחושבים שהולנד או שוויץ לבדן זה כלום בשבילם. לדעתי צרפת לבדה היא מדינה שאפשר לטייל בה גם יותר משנתיים והיא לא תמאס. זה תלוי מה אתה אוהב. הייתי ממליץ לנסוע לצרפת, לקנות בה את ה-pass לרכבות, במחיר של 50 יורו, ולהנות מנסיעה חופשית ברכבת הצרפתית במשך שנה בתשלום של 50% בלבד ממחיר כל כרטיס. כל הריצה הזאת מסביב לאירופה תשאיר אותך מפורק, ואדיש למראות. עוד מוזיאון, עוד מפל, שוב כל הנסיעה המפרכת ברכבת... ככה אתה תרגיש בדיוק. אתה פשוט תפתח אדישות להכל. אז מבחינת החוויה ומבחינת התקציב, אני ממליץ לך לחשוב בצורה קצת יותר מציאותית ולעשות מעט מדינות.

yayou

New member
כמה תשובות

הי, למרות שעקרונית אני מסכימה למה שכולם אמרו לך (תצמצם קצת) מכיוון שמדובר בטיול בלי רכב באירופה אתה יכול לבחור כמה מדינות ולטייל בעיקר בערים הגדולות שלהן. את המדינות אני ממליצה לך לבחור לפי איזור הכיסוי ברכבות : בעיקרון ה"פסים" לצעירים ברכבות מחולקים לפי איזורים, אתה יכול לבחור איזור מסויים ולנסוע בו חופשי 8 ימים מתוך חודשיים (זו רק דוגמא תבדוק בדיוק את הסוגים השונים באתר eurail.com) אם יש לך במקרה אזרחות אירופאית יש דילים יותר טובים, אם זה רלוונטי אני אסביר. האכסניות באירופה לא זולות גם ככה, אז כן, כדאי לך לישון בחדרים משותפים. זה יכול להיות אפילו נחמד! אם אני לא טועה מחיר ב youth hostel הוא 7.5 יורו למיטה בחדר משותף בינוני, כשאתה חבר בארגון האכסניות. אגב, אל תקנה את כרטיס החבר: בכל פעם שאתה לן באכסניה שלהם נותנים לך בול עד שבסוף אתה מקבל כרטיס חבר. לשלם עליו זה פשוט בזבוז כסף... עוד טיפ, כדאי לך לארגן נסיעות לילה זה חוסך כסף על מלון וזמן יקר. טיפ אחרון חביב: הרכבות והאכסניות בקיץ באירופה מפוצצות במטיילים, אז גם כשיש לך את הפס תדאג להזמין מקום מראש ברכבת ובאכסניה. זה אומר שני דברים: צריך להיות לפחות שלושה ימים בעיר (כדי שיהיה לך סיכוי לשריין את כרטיס הנסיעה הבא וגם כי אחרת זה פשוט לא מספיק זמן) וצריך להיות גמישים וברוח טובה (לא להתקבע על היעד הבא שלך). בהצלחה!

א י י ל 20

New member
רק לתקן אותך, יעל

- למה רכבות אם אפשר אוטובוסים. Eurolines מציעים פאס ל-15 נסיעות, אם אני לא טועה, בסכום דיי מגוחך. אפשר לנסוע באוטובוסים בלילה, ולהיות טיפה עייפים אח"כ במשך היום, אבל עדיין לחסוך את ההוסטל. - אני כן מציע לקנות כרטיס חבר של איגוד האכסניות. אפשר לסמוך על למצוא את האכסניות האלה בכל מקום (בצרפת יש לאיגוד האכסניות מין "דפי זהב" משלו). אם אין כרטיס חבר, משלמים כ-3 יורו נוספים בכל פעם, עד שמשיגים את הבול. אם תחשבי את התשלום על הכרטיס מראש, בארץ, תראי שזה יוצא יותר זול בהרבה לעשות את זה כאן. אני יודע, כי אני מאלה שנדפקו. - איפה יש מיטות ב-7 וחצי יורו?!

yayou

New member
אוקיי

לגבי המחיר ייתכן שטעיתי - אני כבר לא זוכרת, זה היה מזמן...
העניין לגבי האכסניות (כשאני טיילתי זה יצא בערך אותו מחיר) שלא תמיד מנצלים את הכרטיס, בהרבה מקרים לא. וככה, משלמים רק אם מנצלים אותו. לגבי האוטובוסים אכן לא ניסיתי את זה באירופה, ואולי זה באמת עדיף. אבל בכל מקרה צריך לזכור שרכבות זה א) יותר נוח ב) יותר מהיר...

yayou

New member
אופס - מחירים

טוב, טעיתי בגדול. ביררתי קצת כדי לכפר על הטעות שלי והמחירים נעים בין 14 יורו (בערים לא פופלוריות) לבין 18 יורו (פריז, אמסטרדם וכו') אני חושבת שזה לפני ההנחה של הכרטיס המדובר.

א י י ל 20

New member
אגב, לגבי ה-18 יורו

זה פחות או יותר ככה, ובלונדון אפשר אפילו לשלם 24 פאונד ללילה. בפריז למשל, ישנתי ב-13 יורו ללילה (12 אם את מוכנה לישון על מזרון במקום על מיטה). בלונדון ב-10 פאונד, באמסטרדם ב-16.5 יורו, ובעיירה בלוּאה בצרפת (עמק הלואר) רק 6 יורו (במקום 7, כי לא היו מיים חמים במקלחת). בלגיה והולנד הן קצת יותר יקרות מאשר צרפת, אבל זה הבדלים של 2-3 יורו בד"כ. בקיצור, זה סתם עניין של ניסיון ומיומנות של ייקים !

sela v

New member
תלוי איפה בלונדון

גם בלונדון אפשר לישון אפילו ב-50 פאונד לשבוע. אני עשיתי את זה, וזה היה לפני כמה חודשים. ואנו נכנסים לכל הדקויות, והשואל המקורי, אפילו לא חזר וענה למשיבים לו.

למעלה