אירופה על פי תהום

תמנונה

New member
חנה גונן אכן כאן פורום../images/Emo140.gif

תרבות פולין שהגיעה משם.......ולכן בעיני הנושא מאד אקטואלי. וחוץ מזה לא נורא באם מערבבים מוסיקה יוונית, מנהגים, מפיות, אוכל עם מעט אקטואליה.......זה חלק מחיינו. ובאשר לאלה שיושבים שם...שיישבו הם מעולם לא הפריעו לי...לי אין ארץ אחרת לטוב ולרע. שבת שלום. נונה ....................

lutz2

New member
חנה שלום

האם קיבלת את הודעתי בקשר לרות לזרוביץ? יהודה

andreas

New member
תלוי איך תופסים את הדברים

אני לא רק בקרתי הרבה באירופה אלא עבדתי אצל חברות עם שלוחות בגרמניה. דעי לך שהגעתי כעובד מקצועי,וחרוץ ובהתאם הייתה ההערכה כלפי בסביבת העבודה. שמעתי מקולגות על הבעיות והנקודות הכואבות הפנימיות שלהם. נכחתי ביחס משפיל כלפי הודים, שיכורים פנו אלי פעם ואמרו לי, שצריך להעיף אותם ולמה אני מסתובב איתם. וההודים טענו בפני (למרות שניסיתי להגן על הישראלים) שהחברה הישראלית כפי שהכירו אותה דרך מקום העבודה היא גזענית ונצלנית. כך שברור שיש גזענות והתנהגות גסה ביותר לעיתים. יש גם את הגזענות של הצווארון הלבן. לא תמיד זה נגד יהודים בכלל. בהתבוננות ארוכת טווח, ראיתי שתי תופעות קיצוניות מדאיגות, האחת שישראלים מגיעים ומתנהגים כמו חנפנים ונרמסים והאחרת המנוגדת, היא של אי התאמה לסביבה, ישראלים שבאים וממשיכים בהתנהגות הבוטה וחסרת התרבות. ישנם רבים שמסתדרים כך או אחרת. כמעט ולא נתקלתי בישראלים שמתנהגים באופן טבעי ומאידך שומרים על נימוס וכבוד עצמי גם יחד. כלומר מנומסים אסרטיביים שלא נותנים למקומיים לדרוך עליהם. אולם הם באותו הזמן דורכים על קולגה שלהם ומלכלכים עליו מאחורי הגב ועוד למי למקומיים... מבחינתי זה יותר גרוע מאנטישמיות. ממש לא ברורה לי התופעה.

שרה16

New member
המצב בכללותו לא משביע רצון

יש תחושה של הליכה על פי תהום. זכורה לי תחזית אסטרולוגית מאוד פסימית לגבי שנה זו,למרות שאני לא מחסידי הנסתר. ולוואי ונתבדה
ובהקשר הקודם בעיתונות..

Annie46

New member
איזה כושר הבחנה! ../images/Emo45.gif

לצערי, עלי להודות כי האבחנה שלך היא נכונה לגבי רוב העם הישראלי, וכפי שכתבתי למעלה (קצת בבדיחות-הדעת וקצת באופן רציני) - עָם שהיה אלפיים שנה בגלות, תלוי לחסדי האומות - כנראה באיזשהו מקום, משהו השתבש אצלו... אפשר לפרק את המסר שלך למשפטים, ועל כל משפט לכתוב דוקטורט שלם! עד כדי-כך אתה מדויק. אך אבחר רק להתייחס רק לחלק קטן מדבריך (בעיקר אל החלק המעובה להלן): "... כמעט ולא נתקלתי בישראלים שמתנהגים באופן טבעי ומאידך שומרים על נימוס וכבוד עצמי גם יחד. כלומר מנומסים אסרטיביים שלא נותנים למקומיים לדרוך עליהם. אולם הם באותו הזמן דורכים על קולגה שלהם ומלכלכים עליו מאחורי הגב ועוד למי למקומיים... מבחינתי זה יותר גרוע מאנטישמיות. ממש לא ברורה לי התופעה." תופעת "המלשנות" הישראלית-יהודית הנה לצערי עתיקה ביותר. האם היא החלה כבר לפני אלפיים שנה??? טוב, לא חשוב. ואם כן, אז ודאי זה אמור להיות שייך לדיון של הפסיכולוגיה של הפילוסופיה של התיאולוגיה היהודית. יש חיה כזאת?
ולעניינו, האם אנו מודעים לכך, כי בגלל כל הביקורת ההומנית שלנו בעולם ביחס אל האויב - האם בגלל כך, נוצר יותר נזק מאשר תועלת לעניין הציוני?! אם בארה"ב - אמריקאיים היו יוצאים נגד מדינתם כפי שישראלים אחדים עושים, הם מזמן היו נשפטים בעוון בגידה. אך שוב - גם דיון זה כבר מתחיל לחרוג מכאן, והוא מתאים לפורום "אקטואליה". אז ברשותך - אפסיק. ליל מנוחה, ואהבתי את דבריך

למעלה