אירופה על פי תהום

מי צי

New member
אירופה על פי תהום

תוכנית ששודרה היום ברשת ב'. התוכנית עסקה באנטישמיות הגוברת באירופה, והתראיינו בה אנשים מבריסל, צרפת והולנד. הרב הראשי של אמסטרדם, סיפר איך נשמעות ברחוב קריאות בנוסח - יהודים לגזים. מצמרר. ולא נשאר לי אלא להרהר, למה בכל זאת רצים הישראליים להוציא דרכון גרמני או פולני. האם בשעת מבחן יעמוד להם הדרכון הזר כנקודת זכות?

מי צי

New member
אולי בעקבות זה

יעשו עליה שניים, שלושה, ארבעה, חמישה יהודים.

סליחה שאני מקלקל את החגיגה

וכאן בארץ מה? אנחנו (החילונים) לא מברכים את החרדים בכל טוב? אנחנו אוהבים את שכנינו הערבים? החרדים אוהבים אותנו? וכו' וכו'. ובכלל, לדעתי עיקר הבעיה באירופה אינו האנטישמיות אלא שנאת הישראלים! וחייבים לעשות את ההבחנה הזאת ומה שיותר מהר יותר טוב.

מי צי

New member
החגיגה עוד לא התחילה../images/Emo6.gif

מלחמות האחים היהודים היו ישנם ויהיו, אלא שזו חזית אחרת ודרכי ההתמודדות איתה שונים. כאן מילת המפתח היא - סובלנות. באירופה, יש בפרוש אנטישמיות כלפי היהודים, ונכון שהמצב הפוליטי בישראל, תורם לליבוי האש באירופה. אנטישמיות היתה קיימת באירופה גם לפני היות מדינת ישראל.

שנאת ישראלים - זו ההגדרה

ניתן לראות את זה בכל מקום, שונאים אותנו כישראלים, אנו מסתובבים בחבורות, רעשנים, מפרים חוקים, לא עומדים בתור, צועקים ועושים נזקים בבתי מלון והרשימה ארוכה, במזרח הרחוק יש מלונות ובתי הארחה שלא מקבלים ישראלים (הם לא רושמים יהודים), חברות השכרת רכב לא משכירות רכב לבעלי דרכון ישראלי, ואפילו המחיר לנסיעה באוטובוסים (לא ממשלתיים) היא על פי הדרכון. המצב ביוון, טורקיה ועוד מקומות שהיריעה לא מספיקה לרשימה. שיהיה ברור אני לא מתכחש לאנטישמיות, היא קיימת, במדינות אחדות יותר ובמדינות אחרות פחות, צריך להלחם באנטישמיות ללא רחם אך צריך להבחין בין אנטישמיות לשנאת ישראלים. אם הינו מתנהגים אחרת, האמינו לי כי הרבה "מקרי אנטישמיות" לא היו כלל

Annie46

New member
../images/Emo45.gif

כאשר חצי מהישראלים מגיעים מהרי האטלס... והחצי השני מהשטייטלים... זו התוצאה...

באיה

New member
האנטישמיות וישראלים

זה הינו הך באירופה. כבר שכחת איך הגויים קראו "ז'ידווה דו פלסטינה". אז אתה חושב עדיין שהם לא מקשרים את שני הדברים גם יחד? איך הגעת למסקנה שאת היהודים הם אוהבים וישראלים לא? הלואי, הלואי , הלואי!!!!!!!!!

לא וסליחה, לא אמרתי כי הם אוהבי

יהודים, אך הם שונאי ישראלים, ולטעמי בצדק, לצערי זה לא מיעוט שמתנהג כמו שמתנהג, כל קמפין שהמדינה עושה לא עוזר. טענתי היא שבמידה והינו מתנהגים אחרת כישראלים, חלק מה"אנטישמיות" היה נעלם, מהסיבה היחידה כי יש חוקרים שלא מבחינים (או לא רוצים להבחין) בין אנטישמיות (האסורה לטעמי) לשנאת הישראלים (הלא מקובלת עיל אבל אני מסוגל להבין)

שרה16

New member
בטיולי לחו"ל,התביישתי הרבה פעמים

לראות את "אחי" הקולניים. את הטונים הגבוהים והצחוק הפרוע במקומות ציבוריים,בזמן שהאחרים יושבים בשקט ומנהלים שיחה חרישית ותרבותית. ,את הילדים המתרוצצים ונוגעים בכל דבר,בזמן שילדי האחרים מעיינים בחוברות או פשוט יושבים. ובעיקר את תרבות האוכל (סליחה,את החוסר תרבות!)ההתנפלות על האוכל,הסנדוויצ'ים שעושים בשביל כל היום... אני זוכרת שבפאריז היקצו לנו הישראלים ,מקום אכילה מרוחק מחדר האוכל במלון,למרות שהיה שם מקום. כשהייתי באילת במלון קלאב ספורט (יעני אכול כפי יכולתך),ראיתי את הפנים של כמה תיירים שהסתכלו בגועל על השולחן המלא צלחות עם אוכל שרק נגסו בו,ליכלוך וזוהמה,בעוד השולחן שלהם רייק ויש רק את הצלחות הרייקות שלהם.

מי צי

New member
בוקר טוב לא "קולני" ../images/Emo6.gif

ישנן עוד כמה מדינות שהקולניות היא חלק מהתרבות שלהן, ועדיין היחס אליהן הוא לא כמו אל הישראליים. באחד מהביקורים שלי במחנה השמדה, נכחה קבוצה של יוונים שתויים וקולניים, שהתבדחו על השואה. לא היה אחד שלא שמע אותם ועדיין לא היה אחד שניגש אליהם וביקש לכבד את המקום. האיטלקים מטבעם קולניים ומהכרות אישית איתם, הם ואנחנו די דומים בהתנהגות, ועדיין הם יותר "מקובלים" בעולם. כאחת שנוסעת המון בעולם, יש לי לפעמים את התחושה שכל ישראלי שמגיע לחו"ל, אשם באופן אוטומטי בהרס התרבות המעודנת שאירופה מנסה להקרין. אין לי כוונה לגונן על הישראליים, כן. יש גם צעקניים מביישים, אלא שהמושג סובלנות, ביחוד כשהוא נוגע בישראליים, הולך ופושט רגל. אגב, אוסטריה לא הסכימה להלין בצימרים שלה יהודים עוד לפני 30 שנה, לא בגלל היותם ישראליים, אלא, פרופר, מטעמים אנטישמיים. בוקר טוב ומחוייך.

andreas

New member
לא נלמד הלקח...

הרי ברור שיש אנטישמיות, השאלה היא עד כמה התעמולה הבלתי פוסקת שישראל פוגעת לכאורה בעם שלא יכול להתגונן הפלסטיני מלבה את הבערה. כמעט כל דבר שקשור באפליה מיד מפנים לעניין האנטישמיות, הגמל לא רואה את הדבשת שלו. את חושבת שאם היתה לי אפשרות לבחור לצד מי לחיות הייתי בוחר את רובם מכאן? האנטישמיות הכי גדולה היום לידיעתך היא כאן מסביב ואצלנו פנימה של הקיצונים האיסלמיים. גם העם הנבחר צריך לשנות כמה ממנהגיו, ומה את חושבת על אקט הברית מילה? בעיני זה נראה פרימיטיבי ואכזרי, אז מה אני אנטישמי? אם היית שומעת קבוצת פולנים גלוחי ראש אומרים זאת, מה היית אומרת?

אין חדש תחת השמש

עירבבתם פה שני נושאים אחד האנטישמיות באירופה ושני התנהגות הישראלים בחול,את השני בודאי שאני לא מצדיקה,אני נסעתי ביולי האחרון לאוקרינה עם קבוצה והשתדלנו לנהוג בשיא האדיבות כלפי המקומים(גם אם לא הכי מגיע להם) אבל מי צי פתח שירשור על הנושא הראשון וכפי שכתבתי בכותרת אין חדש תחת השמש המקום היחיד בעולם שבו יהודי יכול להלך זקוף קומה היה ונותר מדינת ישראל ועצוב לי שאחינו היהודים מעדיפים לשבת עלך סיר הבשר ולאטום את עיניהם לנוכח המציאות. שלכם חנה גונן

אנחנו הוכלים את התבשיל שלנו!

השנאה לישראלים כמובן שיש בה מאפיינים אנטישמיים מסוימים אבל זה רחוק מאוד מלאפיין את התמונה השלמה. אנחנו הישראלים מתנהגים בגסות אחד עם השני, ויותר מכך אנחנו עם כובש! תכניסו את זה טוב טוב לראש: ישראל היא המדינה היחידה בין משפחת העמים המערביים (לכאורה) שמחזיקה עם אחד תחת כיבוש מבלי לתת להם אזרחות! שננו את זה שוב ושוב ותלעסו את המידע הזה עד תום. אחר כך אולי נוכל לדבר על ה"תדמית" שישראל זוכה לה ברחבי אירופה והעולם. לדעתי, התנהגות הישראלים בחו"ל אמנם גם משפיעה על היחס אלינו אך זהו פקטור לא משמעותי ביחס לחטא הקדמון של המדינה. ואם באנטישמיות מהסוג הישן עסקינן, אזכיר לכם שוב: שנאת החילונים את החרדים מאגדת בתוכה כמעט את כל המאפיינים של האנטישמיות הקלאסית. אלא מה? בכלל שאנחנו יהודים ששונאים יהודים אין זה נחשב לאנטישמיות. ומכן שכאשר "גוי" שונא יהודי זה כן אנטישמיות ולא חשוב האם המניעים שלו צודקים או לא.

הדיון שייך גם לפורום הזה

הרי מדובר ביחס המדינות, ובמיוחד האירופאיות, אלינו היהודים הישראלים. אנחנו כמתעניינים בתרבות פולין, מענין אותנו גם לדעת איך ולמה מתייחסים אלינו כך בארצות נכר.

בין אנטישמיות לשנאת ישראל

שנאת ישראל היא היום המסווה לשנאת יהודים. לכאורה אין קשר בין הדברים. למעשה הם שלובים זה בזה כמו בחוק הכלים השלובים. לשנאת ישראל יש מספר מקורות, והעיקריים שבהם הם שניים: א. האנטישמיות הקלאסית הלטנטית. ב. האיסלמיזציה ההולכת וגוברת באירופה. האנטישמיות הקלאסית, במיוחד לנוכח השואה שהפכה אותה במידה רבה ללא לגיטימית, חיפשה את ההזדמנות להתנער מרגשות האשמה. היא מצאה אותם בארועי השנים האחרונות, ועיוותה אותן על מנת לומר שהנה היהודים נוהגים אותו הדבר, למרות שאין דימיון, אפילו קלוש, בין הדברים. חברה לכך האיסלמיזציה של אירופה. אוכלוסיה גדולה של מהגרים מוסלמים הגיעה לאירופה שלא על מנת להטמע בה אלא על מנת לבולל את האירופים בתוכה. זו אוכלוסיה שבחלקה הגדול, ובוודאי בחלקה הקולני, מנסה לנצל את הכלים הדמוקרטיים על מנת להשתלט על אירופה, ואת המחיר משלמת ישראל. אין כל קשר בין התנהגות הישראלים, הראויה במקרים רבים לכל גינוי, ובין השנאה הזו. הפרדוקס, אגב, בכל הסיפור הוא שהגורמים הלאומיים/לאומנים באירופה, החרדים מפני פלישת האיסלאם, רואים בישראל וביהודים בני ברית. בבחינת - אויבו של אויבי הוא ידידי. עד הפעם הבאה...

למעלה