אירופה לא מחכה לנו...

InbalOrtal

New member
אירופה לא מחכה לנו...

היי כולם,
אנחנו זוג נשוי צעיר, לי יש אזרחות סלובקית (אזרחית אירופאית לכל דבר) ולבעלי לא...
כיוון שאני דור 3 ולא נולדתי בסלובקיה אין לי אפשרות להעביר את האזרחות שלי לבעלי או לילדיי העתידיים.
בנוסף, נשבר לנו מהכל, ורוצים לראות איך אנחנו יכולים לעבור מפה למקום שבו מה שמרוויחים בעבודה קשה יכול לאפשר רמת מחיה סבירה. שאיפות גבוהות... אני יודעת...

לבעלי יש תואר במדעי המחשב ונסיון תעסוקתי בתחום של שנתיים, הוא התקדם ממתכנת למנהל מחלקה תוך פחות משנה כיוון שבאמת הראה כשרון ויכולת ניהול...
כעת, אני רוצה לדעת... מה עושים, איך עושים...

אני בתור אזרחית נוסעת לאירופה יכולה להשאר איפה שאני רוצה כמה זמן שאני רוצה, יש מצב שאני גם יכולה לבקש דמי אבטלה (ברוב חוצפתי חחחח)
איפה אני יכולה לקרוא על הזכויות של בעלי בתור נשוי לי...? האם יש זכויות כאלה?
האם יש אפשרות לקבלת ויזת עבודה עבורו בצורה פשוטה יותר כיוון שהוא נשוי לי?

הבנתי שויזת עבודה, כדאי, והכי נוח, לקבל כאשר דבר ראשון מתקבלים למקום עבודה (כשאתה עוד בארץ) ומקום העבודה מסדר לך את הויזה כיוון שהם "מביאים" אותך אליהם.
היכן כדאי לחפש עבודות מסוג זה?
אנחנו לא נעולים על מדינה לעבור אליה בכלל... אפשר היה לעבור גם לאוסטרליה, ארה"ב, קנדה וכל אירופה... גם מזרח אירופה אם מקבלים שכר הולם...
אני פשוט מנסה לסנן ולהתחיל להסגר על מקום ועל האפשרויות שלנו...
אני לא מצפה שנעלה על מטוס עוד חודש, כבר גרתי בחו"ל בעבר כיחידה (אמנם באמת עליתי על מטוס אחרי חודש אבל אני לא דוגמה לשומדבר)... כעת אנחנו בFAMILY MODE יש לנו גם בע"ח שאנחנו נביא איתנו... וברור שיש גם תהליך של דרכונים וחיסונים עבורם...

תודה תודה למי שטרח לקרוא את החפירה שלי וממש אשמח לתגובות :)
ענבל

Nobilis

New member
בתמצית

בעלך יקבל אישור שהיה ועבודה, בתור בן זוגה של אזרחית אירופית.

כשתיסגרי על מדינה, אפשר יהיה לדבר על הפרוצדורה הספיציפית, אבל לצורך העניין - אין בעיה.

InbalOrtal

New member
זה נשמע פשוט מדי...

בעלי יקבל אישור שהיה ועבודה בצורה אוטומטית?
הוא לא צריך למצוא עבודה לפני זה שתעביר עבורו את הטפסים?

שאלה היפוטתית. בא לנו להסתובב באירופה שנה עכשיו... בלי לצאת מגבולותיה.
אני יכולה... כי ככה... והוא? מקבל אשרת שהיה ברגע שהוא נכנס למדינה?

בנוגע למדינה,
מי נמצא במצב הכי פחות גרוע...? :)
בעלי הייטקיסט... ואני עוד לא כלום... (כל מיני אבל שומדבר ספציפי, יכולה לעשות הכל ויש לי אנגלית כשפת אם אז אני לא באמת דואגת...)

היית יכול להמליץ על מדינה שבה ניתן להשתכר ולחיות בכבוד?

:) תודה תודה

Nobilis

New member
שוב בקצר

כן - את אזרחית אירופית. זכותך לחיות בכל מקום באיחוד האירופי (כל זמן שאת לא נופלת לנטל על משלם המיסים). זכותך להביא את בן זוגך וילדיך עמך, ובן זוגך זכאי לאישור שהיה ועבודה בתור נלווה שלך (אין צורך שמקום עבודה ספציפי ידרוש אותו).

כשתתמקדי על מדינה יהיה אפשר לדבר על הנוהל הספציפי. אבל המהות זהה.

איפה תוכלו להתקיים בכבוד? זה תלוי. כמה חסכונות יש לכם בשביל התקופה הראשונית? אילו שפות אתם דוברים? המעבר הוא לתקופה ארוכה או רק למספר שנים?

InbalOrtal

New member
פתוחים להצעות

תודה על התשובות הזריזות :)

מאוד נחמד לדעת שהוא פשוט יכול לבוא איתי, מאוד דאגתי בנושא. אני יודעת שסלובקיה ספציפית מאוד לא עוזרת ותומכת בכל מה שקשור בבני זוג של אזרח.
בכל מקרה,
הכוונה כרגע היא למעבר של כמה שנים, כמה שנים? תלוי... כמה יהיה טוב...
אני רוצה לתת לילדים שלי את הפריבילגיה של אזרחות זרה. אנחנו עבדנו מאוד קשה בשביל לקבל את האזרחות עבורי, דבר שאחי שנולד בארה"ב לא היה צריך לעבור.
(אני גדלתי בארה"ב עם ההורים שעברו בגיל צעיר בשביל לתת לעצמם הזדמנות וחזרנו לארץ אחרי 8 שנים. אגב, 8 שנים זו תקופה לא ארוכה למגורים בחו"ל...)

אני לא מחפשת לסוע "לעשות בוחטה" ולחזור. חוויתי על בשרי עם ההורים איך זה נראה... וזה לא נראה טוב... לכן אין לי שום שאיפה שכזו. המציאות נמצאת בעדיפות ראשונה.

העדיפות היא מאוד פשוטה, לגור במדינה שההכנסה עבור אקדמאי בתחום המחשבים ובת זוג לא אקדמאית בתחום המחשבים יכולים לחיות בכבוד וגם לחסוך.
גרתי בצ'כיה שנתיים, ואני רואה חברים שלי שנשארו שם, שאין להם תואר כלל שעובדים בעבודות פשוטות למדי ומצליחים לחיות... ברווחה עצומה (לעומת הארץ ובכלל)
כמובן, שהייתי מעדיפה שנגור במדינה מעט יותר מתקדמת ונוחה כמו גרמניה/אירלנד/פינלנד... פשוט בגלל שאני יודעת שכל כך קשה לגור במדינה אפורה... (תרתי משמע)

עדיפויות:
עבודה בתחום היי טק
עלות מחיה נמוכה יחסית לגובה המשכורת
אפשרות לחסוך

תודה תודה שוב :)

forglemmigej

New member
שלום לסלובקית

קודם כל ברוכה הבאה לפורום הכי אירופאי בתפוז, דבר שני אין דבר כזה אקדמאי למי שלא מתעסק באקדמיה ,היינו מרצה או פרופסור בהתהוות , תואר אקדמאי יש כמעט לכל אחד בכדור היום זה לא הופך אותו לאקדמאי כמו שמי שהדביק פעם סוליה של נעל עם דבק היפוקסי לא הופך אותו לסנדלר.
הניסיון של הוריך לא רלונטי לגביך, מה שעבר עליהם זה מים מתחת לגשר לך ולבעלך יהיה את הניסיון שלכם ואין מה להשוות לאחרים כי חיים של אחרים זו רק שמה של תוכניתו המדהימה של ערן סבאג אבל גלשנו פה מהנושא.

ברוב מדינות אירופה הותיקות יקר מאד לחיות בכלל לא הייתי ממליצה להגיע בלי רזרבות רציניות לחודשים הראשונים עד שמארגנים וזה בשקט יכול לקחת שנה לפעמים, יש היום משבר כלכלי בכל העולם שלא פסח גם על האיחוד .
משלושת המדינות שהעלת פה הייתי חושבת שגרמניה הכי מתאימה, פינלנד היא מדהימה בלי שום צל של ספק הייתי בהלסינקי לא מזמן וזו עיר חלומית וממש לא כמו כל המגה ערי בירה אבל הם במשבר כלכלי לא קטן ובכלל חושבים לצאת מגוש האירו בעתיד הקרוב לא הייתי בונה על מקום מתנדנד כזה בנוסף מדינות צפוניות לא מתאימות לכל אחד צריך סטייט אוף מינד מיוחד עבורן ודי אופי מסתגר , אירלנד נראית לי כמו מדינה שמתלהבת מהר ונופלת חזק ולכן מה שנשאר זו גרמניה שדי יציבה במים הגועשים של ימינו חובה ללמוד גרמנית בשביל להסתדר.
צ'כיה ממש לא נראית לי כמדינה שאפשר לחיות בה ברווחה עצומה, היא עד לא מזמן היתה תחת שלטון קומוניסטי וקשה לי להאמין שהכל השתנה שמה בעשרים השנה האחרונות בצורה כזו מהירה לא הייתי משוה אותה כלל לישראל.
מדינות שאפשר לחיות בהן בזול באירופה הן אולי קוסובו, אלבניה ומונטה נגרו השאלה אם בא לכם להגר לשם. דרכון של האיחוד לא מביא שום רווחה כלכלית זו טעות לחשוב ככה.

InbalOrtal

New member
שלום שלום :)

אז... תודה תודה ברוכים הנמצאים :)
בנוגע לאקדמאי... אני מקבלת :) בהתחשב בעובדה שאבא שלי אקדמאי BY THE BOOK אני מוכנה לתת ל"תואר" (תרתי משמע) כבוד ראוי.
בנוגע לרווחה כלכלית בצ'כיה.... התחלתי לפרט הכנסות והוצאות, החלטתי לקצץ ולהגיד, אפשר לחסוך 3-5 אלף שקל בחודש לזוג. וזה אחרי דירה יפה ומרווחת, אוכל ומסעדות, בילויים...
שזה לא מדהים, אני חייבת לציין... ולכן צ'כיה פחות נראית לי, כי גם בעלי תואר ועבודה מכובדת לא מרוויחים פי 2...

אוף, איזה בלבול..
גרמניה מאוד קורצת לי... יש לי קליטה מאוד טובה לשפות, ובעלי בתחומו, לרוב לא דורשים שפה נוספת מעבר לאנגלית, פשוט בגלל שרוב העבודה באנגלית בכל העולם... אם מצליחים למצוא עבודה במקום גדול מספיק שמחפש להעסיק גם זרים אז בכלל..

אנחנו לא מחפשים לעבור מהיום למחר, ברור לנו שזה תהליך ואנחנו התחלנו את התהליך שלנו, היום בערך... :)
ההתחלה מבחינתנו היא חיפוש עבודה, להבין כמה מקבלים שכר בכל מיני מדינות, אחרי שנוכל להבין מה המשכורות הממוצעות יהיה לנו הרבה יותר פשוט גם לחשב עלויות מחיה במדינות השונות.
עוד דבר, חשוב לי כן לגור במדינה מתוקנת. קוסבו, אלבניה ומונטה נגרו לא ממש עומדים על הפרק בכנות.
אנחנו התחתנו לא מזמן, אבל הציפייה שלנו להגדיל את המשפחה (אני חושבת...) מובנת, ולכן גם חשוב לי לגור במדינה שבה יש מערכת תברואה נורמלית. (בצ'כיה למשל... אם כואבת לך הרגל, הבטן או הראש התשובה של רופא המשפחה תהיה אנטיביוטיקה ולרוב גם המלצה לשתות כוס שתיה חריפה לפי בחירתך... )

אפשר לשאול איפה אתה גר? כמה זמן אתה שם? לפני כמה זמן היגרת מהארץ?

shadowfury

New member
נצל"ש בנוגע לגרמניה

היי. ציינת את גרמניה כמתאימה לתנאים שצויינו - אני הייטקיסט שמחפש אפשרויות רילוקיישן, ואשמח אם תוכלי לפרט מדוע דווקא גרמניה (המדינה גם ככה מושכת עבורי, אבל אם יש אפילו סיבות פרקטיות שהופכות אותה לכדאית, אולי מצאתי את היעד הנכון :)

nadav1974

New member
כמה עובדות על גרמניה

גרמניה זולה אני לא יודע מה הבסיס לטענה שהיא יקרה; אולי מידע לא עדכני על עלויות המחייה בישראל. דוגמאות: מוצרי מזון עולים כמחצית ממחירם בישראל, וזה פרט לפירות וירקות, שעולים, במקרה הרע, אותו דבר באיכות ובבקרה גבוהות בהרבה. במזרח גרמניה (וזה כולל את ברלין) מחירי השכירות זולים משמעותית מאשר בישראל. נכון להיום, גם בערים שנחשבות מסורתית כיקרות, כמו מינכן או המבורג, השכירות יותר זולה מאשר בת"א. המשכורות אולי נמוכות יותר במזרח (אבל לא במערב), אבל במה שנשאר אפשר לעשות הרבה יותר. התחבורה הציבורית מצויינת.

בנוסף לכך, אם אין לך אזרחות של מדינה באיחוד האירופי, ה-EU Blue Card יאפשר לקבל תוך שנתיים או שלוש של עבודה שהיית קבע, כלומר - אותן זכויות כמו של אזרח פרט לזכות הצבעה בבחירות הכלליות ואולי עוד כמה דברים יחסית שוליים (שנתיים אם יש לך הוכחה על ידיעת השפה ברמה B1, שלוש - בלי).

nadav1974

New member
מחירים בגרמניה

מחירי המזון כמעט זהים בכל הערים.

מחירי הביגוד יקרים יותר בערים אחרות, אבל תלוי גם מה ואיפה קונים.

שכירות יותר יקרה במערב גרמניה, ועדיין, כפי שכבר כתבתי, גם בערים שמוכרות לישראלים כיקרות, כיום יותר זולה מאשר בתל אביב.

בשורה התחתונה: גרמניה אולי יקרה, אבל בהשוואה למה? הרי זה תמיד יחסי. בהשוואה לישראל - גרמניה, לפחות בערים - אני לא יודע מה מחירי הלחם, החלב והשכירות בכל כפר וכפר, נכון להיום ולא ללפני 10 שנים, זולה יותר.

InbalOrtal

New member
חוצמזה שברלין מאוד יפה...

זאת עיר מאוד יפה, כייפית, תוססת, יש המון מה לעשות כל הזמן... הרבה איזורים שהם לאו דווקא מרכז העיר שהם איזורים טובים למחיה, התחבורה הציבורית נוחה בצורה בלתי רגילה וכיאה לגרמנים מדויקת להפליא.
הייתי גם בשטוטגרט ובנירינברג שהן גם כן יפות בצורה בלתי רגילה...
שטוטגרט למשל, יש לי חברה שעובדת במלצרות. גם בארץ מלצרים מקבלים אחלה משכורת, אבל היא מרוויחה מספיק בשביל להשכיר דירת סטודיו במרכז העיר, לחיות (אוכל, חשבונות ,יציאות) ולהשכיר עם עוד חברה סטודיו לאופנה (היא מעצבת אופנה מתחילה שמרוויחה את הכסף ממלצרות.)
בארץ, לא היה כסף לדירת סטודיו במרכז ת"א מהשכר של מלצרות בלבד, שלא לדבר על שכר של אדם שהיה בלימודים.

גרמניה מאוד קורצת לי כי היא מרגישה לי מאוד נוחה, יש שירותי תברואה כמו שצריך, האנשים לרוב מאוד נחמדים (בצ'כיה אנשים מאוד לא נחמדים למשל...), מבחינת סיבה להיי טק... אני לא חושבת שיהיה הבדל כל כך גדול בין מדינות, אנחנו מסתקרנים על הולנד, סתם בגלל עצלנות, שעות העבודה הקצרות שם, המדינה היפה ומגורים באמסטרדם לא יכולים שלא לקרוץ... אך שוב, אני מאמינה במשפט אחרי שינוי: Good things come to those who work their ass off (לעומת המקור... לאלה שמחכים... לחכות לא מוביל אותך להרבה מקומות...)

Nobilis

New member
מטרה

אם המטרה היא לתת לילדים אזרחות זרה, זה משנה מאד את הבחירה. יש מדינות (כמו גרמניה) שיקח שנים ארוכות מאד לקבל בהן אזרחות זרה, וזה יצריך ויתור על האזרחות הישראלית.

יש מדינות (כמו בריטניה, לדוגמא) שזה יהיה קצר יותר בהן ולא יצריך לוותר על האזרחות הישראלית, אבל עדיין אומר לפחות 6 שנים של מגורים לפני קבלת האזרחות.

אתם מוכנים לנסיעה באורך כזה?

Nobilis

New member
ועוד משהו

ההערה שלך על "ילדים עתידים" לא ברורה. על פניו לפי חוק האזרחות הסלובקית אם את אזרחית סלובקית, ילדיך (העתידיים) יהיו אזרחים סלובקיים (בהנחה ואת תהיה אזרחית סלובקית כשיוולדו).

InbalOrtal

New member
אני חושבת שאולי לא הייתי מובנת...

אני אזרחית סלובקית לפי חוק, לא לפי לידה.
סבא וסבתא שלי אזרחי סלובקיה, לכן אבא לי קיבל אזרחות, ומהאזרחות של אבא שלי קיבלתי אני אזרחות.
יש חוק בסלובקיה שמי שנולד לפני 1974 ולא בסלובקיה, יכול להעביר את האזרחות שלו לילדיו (אך לא לאשתו), וילדים של הדור הזה לא יכולים להעביר הלאה את האזרחות בכלל.
האופציה היחידה שאני אוכל להעניק אזרחות אירופאית לילדים שלי היא אם אני אלד אותם באירופה, ואז, עפ"י זה שאני אירופאית והם נולדו באירופה הם מיד יקבלו אזרחות בלידה, ולא יהיה צורך לחכות לאף אחד ושומדבר. בכל מקרה, לא יהיה צורך לוותר על אזרחות ישראלית כי כשהם יוולדו לא תהיה להם אזרחות ישראלית... אלא רק גרמנית/סלובקית/ איפה שלא יוולדו.
בעלי בכל מקרה לא יכול לקבל אזרחות רק בגלל שהוא בעלי, יש אפשרויות במדינות מסוימות אחרי מספר מסוים של שנים כתושב, ניתן להגיש בקשה לאזרחות, אבל זה כבר עוד כמה שנים קדימה ואין צורך להטריח את עצמנו במחשבות על זה כבר עכשיו.

מה שחשוב, מדינה שיש בה עבודה להייטקיסטים, יש מערכת תברואה תקינה ונורמלית שבה אפשר לעבור בדיקות הריון ברמה כמו בארץ לפחות כמו כן בתי חולים נורמליים...
צהבת בשילוב עם לידה נשמע לי כמו שילוב לא משהו והייתי מעדיפה להמנע ממנו בשלב הזה בחיים...

אגב, למען הסר ספק, ילדיי העתידיים כיוון שאני לא בהריון כרגע, אבל כן יש לי תוכניות להביא ילדים בשנתיים הקרובות ולכן הייתי רוצה לוודא כבר מראש שהמקום שבו נעבור יהיה מתאים לשלב הבא בחיינו...

InbalOrtal

New member
עוד דבר...

אני לא נוסעת כרגע בשביל ללדת ילדים, אם הייתי רוצה רק ללדת ילדים הייתי מחכה לחודש 7, שוכרת דירה ל3 חודשים יולדת וחוזרת לארץ...
אנחנו רוצים לבדוק את האפשרות לחיים אחרים, שונים וחדשים לתקופה של כמה שנים בחו"ל.
מבחינת מקצוע זה לא אמור להיות קשה מדי... היי טק כולם צריכים בכל מקום...
מבחינת דרישות, אנחנו לא מחפשים להתעשר בשנה ולחזור לארץ עם בוכטות... אז אני מרגישה שאנחנו מציאותיים...
מבחינת סיפוק, כיף חיים לשנות מקום לעבור דירה, תמיד מאוד כיף... (לי לפחות... יכול להיות שזה סוג של... התמכרות/הרגל)

:)
סה"כ אני מנסה לקבל מושג, לאן כדאי להפנות את המאמצים, איזו מדינה נשמעת לכם, אנשים שגרים ונמצאים וחווים את זה ביום-יום, כמתאימה לזוג צעיר בלי ילדים, בלי מחויבות של משכנתא, מאוד ספונטניים ומאוד רוצים לעבוד קשה ולהצליח.

Nobilis

New member
בלגן

> אני אזרחית סלובקית לפי חוק, לא לפי לידה. <

זה לא משנה. את אזרחית, ולפיכך הילדים שיוולדו לך בעתיד הם אזרחים. לאיזה חוק את מתייחסת כשאת מדברת על מי שנולדו לפני 1974?

> האופציה היחידה שאני אוכל להעניק אזרחות אירופאית לילדים שלי היא אם אני אלד אותם באירופה, ואז, עפ"י זה שאני אירופאית והם נולדו באירופה הם מיד יקבלו אזרחות בלידה, ולא יהיה צורך לחכות לאף אחד ושומדבר. <

אזרחות אירופית מקבלים מי שהם אזרחים של אחת המדינות באיחוד האירופי. עצם זה שאת אזרחית אירופית והילדים שלך נולדים באיחוד האירופי לא אומר כלום. השאלה היא האם יש מדינה שתעניק להם אזרחות.

אם הם יוולדו בבריטניה (לדוגמא) הם לא יקבלו אזרחות בריטית אלא אם את תושבת קבע (בגדול - חיית בבריטניה לפחות חמש שנים). מדינות באירופה (בניגוד לארה"ב, לדוגמא) לא מעניקות אזרחות למישהו רק בגלל שהוא נולד בתחומן.

> בכל מקרה, לא יהיה צורך לוותר על אזרחות ישראלית כי כשהם יוולדו לא תהיה להם אזרחות ישראלית... אלא רק גרמנית/סלובקית/ איפה שלא יוולדו. <

את ובעלך אזרחים ישראלים ומכאן שהילדים הם אזרחים ישראלים מלידה, ולא משנה היכן יוולדו.

ולגבי גרמנית/סלובקית/וכו' - שוב, זה תלוי במדינה. בגרמניה, לדוגמא, הילדים לא יקבלו אזרחות גם אם יוולדו בה. עצם הלידה בה אינה מספיקה, אם לכם אין זיקה (תושבות קבע/אזרחות) בגרמניה.

> בעלי בכל מקרה לא יכול לקבל אזרחות רק בגלל שהוא בעלי, יש אפשרויות במדינות מסוימות אחרי מספר מסוים של שנים כתושב, ניתן להגיש בקשה לאזרחות, אבל זה כבר עוד כמה שנים קדימה ואין צורך להטריח את עצמנו במחשבות על זה כבר עכשיו. <

אכן, זה נכון :)

InbalOrtal

New member
סלט אזרחות :)

אוקיי... עדיין האופציה של לגור איפשהו באירופה, לטוס לסלובקיה ללדת ילדים בשביל אזרחות ולחזור "הביתה" לאנשהו באירופה תקפה...
בסלובקיה הם יקבלו אזרחות כי אני אזרחית...
אם אני אלד אותם בארץ הם לא יקבלו בגלל החוק שיש להם...3 דורות... סבא וסבתא שלי-אבא-אני... זהו אצלי זה נגמר ולא יכול לעבור יותר הלאה בancestry (רק בגלל שאנחנו בקשר דם)

את עניין הילדים אני אברר לעומק... כרגע זה פחות עקרוני... פשוט כי אנחנו עוד לא שם...

זה שבעלי יכול לקבל אישור עבודה פשוט בגלל שהוא בעלי מאוד מאוד מנחם...

יש המלצות על אתרים לחיפוש עבודה באירופה בכלליות עבור הייטקיסטים?

תודה,

Nobilis

New member
המשך

אומר שוב - אני לא רואה רמז בחוק הסלובקי לזה שילדים שיוולדו לך לא יקבלו אזרחות. מי אמר לך את זה?

לגבי אתרים לחיפוש עבודה - זה תלוי במדינה. אתם דוברים שפות פרט לאנגלית?

למעלה