אירופאי מטייל ל EU

אירופאי מטייל ל EU

אני תושב ישראל. עם אזרחות ישראלית וגרמנית. אני נוסע ללונדון. האם אני צריך לעשות ביטוח ביראות (של ישראל), או אם חלילה קורא לי משהו בלונדון אני מבוטח בתור אזרח ה EU ? תודה רבה

אשנתי

New member
אין לאיחוד הארופי בטוח בריאות

ובכל מקרה - ביטוח כזה הוא על בסיס תושבות, לא על בסיס אזרחות. בקיצור - תדאג לעצמך לביטוח, על כל צרה שלא תבוא.

Nobilis

New member
זה לא לגמרי מדוייק

יש ביטוח בסיסי אם תושב אחת המדינות. http://en.wikipedia.org/wiki/European_Health_Insurance_Card ובהרבה מקרים בתי חולים יטפלו על סמך דרכון אירופי גם בלי הכרטיס האמור. מה שכן - זה לא תחליף לביטוח נסיעות, בעיקר אם הולכים לעסוק בפעילות אתגרית/מסוכנת.

TrigATUSA

New member
בדיוק כמו שנאמר

הביטוח שהבאת הוא לתושבים בלבד לא לאזרחים. זה כתוב בפירוש באתר שלהם זה שאולי במקום כלשהוא יש LOOPHOLE ולא בודקים תושבות זה לא משנה את העובדה שאין *זכאות לביטוח*, ואזרח שאינו תושב לא מכוסה

Nobilis

New member
כן ולא

א) אם כבר עד הסוף - זה למי שמכוסה באחת המדינות. יש מדינות שמכסות את אזרחיהן גם בלי שיהיו תושבים. ב) אבל באופן כללי - אשנתי אמרה "אין דבר כזה פיצה, ובכל מקרה היא רק עם גבינה". ואני אמרתי "דווקא יש דבר כזה פיצה, והיא אכן עם גבינה". אין ויכוח על זה שיש גבינה, אלא על עצם זה שיש פיצה (קרי - הסדר ביטוחי שמוסדר על ידי האיחוד).

אשנתי

New member
אני מכירה את זה

זה כרטיס שמי שמבוטח במדינה בה הוא תושב (או משלם ב"ל) יכול לקבל כשהוא נוסע למדינה אחרת באיחוד כדי לקבל טיפולי חרום. לא חשבתי על זה כעל ביטוח של האיחוד, יותר הסדר בין המדינות... והשורה הכי חשובה משם: It only covers healthcare which is normally covered by a statutory health care system in the visited country, so it does not render travel insurance obsolete

Nobilis

New member
חשבת או לא...

אני מניח ששלוש המילים הראשונות במשפט European Health Insurance Card מעבירות את המסר בדבר קיומו של הסדר ביטוח בריאות אירופי :) ואין ספק - זה לא מתיימר להיות תחליף לביטוח נסיעות. ציינתי את זה בהודעה שלי.

למעלה