אירוע

אירוע

אנשים, אני רוצה לארגן אירוע רולר/אופניים, מסע חוצה ישראל, ממטולה/קריית שמונה עד אילת. אני יודע שזה דבר קשה לארגן לוגיסטית, אבל אני אהיה מאושר גם אם רק 20 איש ירצו. העדיפות היא לארגן קבוצה עד סוכות כי אחרי זה הגשמים עלולים להוות בעיה לרולר (במיוחד בירידות). בבקשה תגיבו לי אם אתם מעוניינים.

RieM

New member
תראה ..

בוא נתחיל קצת יותר בקטן ...... למשל ... היום ! ממש במקרה !!! מתקיים אירוע החלקה (קצת יותר בקטן) ברחבי תל-אביב וסביבותיה בלבד. נכון, זה אמנם לא כל הארץ אלא יותר "בקטנה" .... אבל עדיין זה משהו. לא ?

אני בTAR

כבר לא מעט זמן, רק שבאמצע השנה לא יכולתי בגלל הלימודים והבחינות. הייתי שחופש הגדול שעבר וגם בפסח

בעיה לוגיסטית קטנה

שמע, טיול משותף רולר-אופניים הוא בעיתי. אופניים (אופני כביש) נעים במהירות של כ-60 קמ"ש במישור. מחליקים מהירים מאד יחליקו בסביבות 40 ...

forestdevil

New member
ועוד דבר.

מעבר לזה שאופני כביש יכולים להגיע ל-60 קמ"ש במישור (למרות שזה לא ממש קורה אם אתה לא איש אופניים) ומחליק רולר ברמה ממוצעת מגיע ל42 קמ"ש בירידות בלבד (בדקנו לפני כמה זמן ב TAR עם קילומטאז') והתאכזבנו מהתוצאות... היינו בטוחים שבירידות הארוכות נראה לפחות 50... שביל חוצה ישראל אינו(!!!) סלול בחלקו. יש המון דרכי עפר, ולרולריסטים אין מה לחפש שם. בעסה. אור

גיאגלגל

New member
אני מניח ש...

מחליק שמגיע ל-40 קמ"ש, הוא באותה הרמה של רוכב שמגיע ל-60 קמ"ש

בתבתי "מהירים מאד".

וזה בהחלט לא אני. יתכן שאלעד, אייל המהיר ואסף יכולים להגיע לקצבים הללו.

Explize

New member
כאחד שעשה את השביל

עשיתי את שביל ישראל ברגל (לקח 51 יום..) אחד החוויות המדהימות..רק שאתה מפספס את כל הנק' היפות שיש בשביל עם רולר כי אתה מקובע לכביש...עם אופניים זה שונה אבל עדין יותר טוב... כי יש לך גישה ליותר מקומות ואופניים אפשר לשים על הגב..ובשביל כאלו צריך לוגיסטיקה די מורכבת..כלה ברכב מלווה ועוד ועד דברים שאני יכול לפרט אבל המקום קטן מלהכיל...

תראו.

האופניים נוסעים במהירות של הרולר (אז תיסעו לאט, מה יש?) וסוחבים חלק מהציוד, את רוב האוכל והצידה, עד לאיזור באר שבע- אפשר לקנות בישובים. לא נוסעים בחוצה ישראל כי הוא לא סלול, אבל מצד שני גם לא בעיקר בכבישים ראשיים אם יש חלופה כי אנחנו אוהבים לחיות ושונאים להידרס. גם אם נוסעים מהירות ממוצעת של 30 קמ"ש, בחישוב של עליות וירידות ומישורים והכל, אז נגיד 4-5 שעות נסיעה ביום וכבר הגענו לבערך 150 ק"מ ביום, מה שמתרגם לכל המרחק בארבעה ימים. כך שאפילו אם ניסע רק 20 קמ"ש או פחות שעות ביום, זה אפשרי...

גיאגלגל

New member
מהירות ...

יתכן שיש אנשים שיכולים להחליק בקצבים שחישבת, המהירות הממוצעת בסיבוב TAR היא אי שם בסביבות 10 קמ"ש (35 קילומטרים קשים בשלוש שעות ומשהו, מזה המשהו הוא הפסקה בפאב). ולא נראה לי שרבים מאיתנו יוכלו להחליק הרבה יותר מזה ברצף (אולי החברה שבכושר טוב, אני עם הכרס שלי, לא). הערה: המהירות המרבית שלי היא 27 קמ"ש (מישור), ואני לא יכול להתמיד בה יותר מקילומטר, ויתכן שאפילו זה לא. בכל מקרה, אני גם לא יכול להרשות לעצמי חופשה מספיק ארוכה, אבל אשמח להתעדכן. אם הארוע מתוכנן בתקופה בה חם, יתכן שכדאי לתכנן את התנועה לשעות הלילה\ הבוקר המוקדם, כדי שאנשים לא יקבלו מכת חום. (זה לא נועד לרפות את ידיך, אלא רק לידע אותך על המציאות עם המחליקים). כדאי גם לברר בפורום אופניים מה המהירות הממוצעת הסבירה אצלם למרחקים כאלה. (הטור דה פראנס, שהם רוכבים מאד מהירים, המהירות הממוצעת בשנים האחרונות היתה אי שם בסביבות ה-40 קמ"ש, והם עברו בסביבות 170 ק"מ ליום).

../images/Emo11.gif

אתה מחשב את כל העצירות לחכות לזנב? גם אם ניסע 10 קמ"ש, 6 שעות ביום, 8-9 ימים לסה"כ (6 שעות שהן חלק בבוקר וחלק בצהריים/ערב). במדבר הנסיעה תהיה רק בלילה, אחרת זאת תהיה התייבשות בטוחה. אתה יכול אוליי להגיד לי מאיזה גודל של קבוצה כבר צריך לתאם עם המשטרה? הנסיעה מתוכננת לסוכות, שזה יוצא באוקטובר, לפני הגשמים הרציניים.

בכל גודל.

על כל פנים, תכנן ככה שניתן יהיה להצטרף גם לקטעים ספציפיים מהדרך (יתכן שנהיה מעונינים ללוות קטע מהמסלול, או בגלל מגבלות שונות - חופש, יהיו אנשים שלא יוכלו לעשות את כולו). (משום מה אני לא רואה שרשור מקביל שלך בפורום אופניים).

אני בעד

אבל זה דורש כבישים ראשיים לפי דעתי, לא? בכ"א יש גם סיכוי גדול שאני אבקש מכם לעזור לי לתכנן את המסלול. וכנראה שזה ייצא ב20 לאוג' כי בגלל שהשנה סוכות יוצא באוקטובר אני חושש הגשמים.

חדש פה, אבל רוכב אופניים.

אז יש אירוע מסודר שנקרא רוכב ישראל, ומאורגן ע"י חברת "צימוק". זה מסע של 3 ימים שבהם חוצים את הארץ, ביום הראשון בסביבות 190 ק"מ , ביום השני 210 ק"מ ובשלישי עוד בערך 180 ק"מ. המסע מלווה בחסימה משטרתית ומקומות לינה וכו. וגם שם זה מחולק לרמות של רוכבים לפי מהירות רכיבה. ובנוגע למהירות של רוכבי אופניים, אז רוכב אופניים מגיע במישור ל-60 קמ"ש רק בספרינט וזה גם לכמה שניות. מהירות ממוצעת לרוכב בודד ברמה גבוהה בערך 38 ק"מש ולרוכב רגיל שמתאמן זה בסביבות ה-33 קמ"ש. (כמובן תלוי במרחק הרכיבה) מקווה שעזרתי.

שכחתי, כמובן יש גם רוכבים שמארגנים

רכיבות כאלה באופן עצמי עם יותר ימים ואפילו רצוף. המהירות הממוצעת שלהם לדעתי לא יותר מ-30 קמ"ש.

ברוץ הבא, ותודה על המידע.

לא נראה לי שאני מסוגל להחליק יותר מאשר 80 ק"מ ביום (מבוסס על 8 שעות, במהירות ממוצעת של 10 קמ"ש כולל עצירות, שזה בערך הקצב בסיבוב של TAR). (מי שלא מאמין - שיעשה חשבון ... TAR ממוצע באורך 30 ק"מ דורש כשלוש שעות. הסיבוב הנפלא אתמול של השרולרס באורך 17 ק"מ דרש 1:40). דרך אגב, אם אתה מסתובב גם בפורומי האופניים, מה קורה בנושא סיבוב המחאה לזכר גולן? האם תהיה אפשרות להצטרף עם מחליקיים?

בקשר לרכיבת מחאה תנסה לברר

עם המארגנים. אני לא יודע מה המהירויות שמגיעים אליהם בקטע מישורי ברולרבליידס אבל ברכיבות מחאה בדר"כ רוכבים לאט

למעלה