אירוע משפחתי

אירוע משפחתי

לפני חודשיים ילדתי בלידה שקטה (כתבתי על כך שבוע שעבר) ובשבת הקרובה לאחיין שלי יש בר מצווה. אני מאד חוששת מזה, מוזמנים מלא אנשים, משפ' וחברים, חלקם מכירים אותי וחלקם לא. אין לי מושג איך אני הולכת לעבור את זה.. מאז הלידה לא נסענו לשבתות והיינו עם עצמנו בשקט שלנו... פתאום שבת שלמה (אני דתייה) להתלבש ולפגוש אנשים וזה ממשיך גם למוצ"ש.. מה עושים? איך עוברים את זה?

יערה140

New member
זה כל כך קשה

אם את קרובה מספיק למשפחה ומסוגלת לדבר איתם אני הייתי מבקשת בית לבד (באירועים כאלה אני יודעת שבד"כ מקבלים דירות מחברים וכו) ותגידי לאחיך או אחותך שיהיו רגעים שתצטרכי ליהיות לבד ופשוט תאפשרי לעצמך ליהיות לבד לפעמים גם ברגעים שבמצב נורמאלי היו מצפים ממך ליהיות עם כולם. יש משהו שהפסיכולוגית שלי כל הזמן אומרת לי ומזכירה לי-שכרגע אני צריכה לחשוב רק על עצמי. זה מנוגד מאוד לאופי שלי-אני מאוד דופקת חשבון לסביבה כל הזמן, אבל כרגע מספיק קשה לנו.אני יכולה להגיד לך שגיסי התארס בערך חודש אחרי שהתינוק שלנו נפטר ופשוט התנצלתי והודעתי שאני לא באה ודווקא כולם ממש הבינו ...אז אני לא אומרת לך לא ללכת (למרות שנראה לי שזה מה שאני הייתי עושה
) אבל תקלי על עצמך ותוותרי לעצמך.את לא חייבת ליהיות בכל החגיגה...

תודה לך

אני גם בתק' הזאת מנסה לשים את עצמי במרכז ולהיות מדוייקת עם עצמי. קשה לי לא לבוא לשבת, אני מתארת לעצמי שהיו מבינים וגם אם לא זה די בעיה שלהם אבל אני לא מסוגלת לא לבוא, יש לי תחושה שאצטער על כך אם לא אבוא, זה אחיין שאני מאד אוהבת וגם הילדים שלי ממש סופרים את הימים לזה. אני מקווה שאצליח להיות שם ואם וכאשר יהיה קשה מדי אדע גם לא להיות. אני חוששת בעיקר מהמפגש עם דודים שלי שלא ראו אותי עדיין אחרי ומהתגובות של אנשים באופן מאד מרוכז ואינטנסיבי. באירוע המשפחתי האחרון שהיה לנו זה היה שבוע לפני שגילינו שמשהו לא בסדר בהריון. זה גם היה בר מצווה של אחיינים... בבר מצווה הנוכחית חשבתי שכבר אהיה עם תינוק בין שבועיים בערך ובעיקר דאגתי איך אוציא אותו בקור הזה... עכשיו אני דואגת איך אוציא את עצמי

תעשי מה שטוב לך

תהיה חזקה ותעשי מה שטוב לך , זה בסדר לא ללכת או להיות לבד קצת בחדר אל תרגישי רע . זה זכותך

למעלה