לאמיר ולמארגני הארוע
קודם כל היה נחמד לפגוש אנשים נחמדים שתחום הספורט הזה בדמם המסלול בעין יהב מדהים , ושוב פשוט חבל ממש חבל שמעבר ל30 ש"ח לביטוח כפי שנאמר לי הפכה התחרות לתחרות המנוהלת ע"י הקלוב , לצערי צליל עדיין צעירה וחסרת נסיון בניהול תחרות בסדר גודל כזה . צליל אני מקווה שהינך מבינה שאינני כועס עליך אלא רושם ביקורת בונה לפעם הבאה . וכה חבל שהתחרות עברה בפציעה של אחד המתחרים ועוד כמעט פציעה של אחר רמת הבטיחות בארוע היתה נמוכה מאוד . לי פשוט נראה שבתאונה שקרתה אינני יודע בכמה אך האחריות היתה על קלוב התעופה שהמשיכה בתחרות ולא הוציאה את האנשים אל מעבר הגדר . אותו שומר בכניסה לשטח ההטסה לא יכל לסכל את כל האנשים שהועברו אליהם תגים ע"י מתחרים שהיו מעבר הגדר , לחלק גדול של אנשים כולל אותי ניתנו תגים עף על פי שלא היה לי מה לחפש במתחם שכן הגעתי ללא טיסן , כבר שנים הבהרתי הן להנהלת הקלוב והן למארגני גביע אלקלאי שלא להגביל מתחרים בזמן אלא בגיחות , הגבלה בזמן סופה קרש . בכל מקרה שרוצים להגביל בזמן טיסנאים אם פחות מ 5 שנות וותק , יש לכסות את הקהל בגדר עילית על מנת למנוע כל אפשרות של התרסקות טיסן על אחד הצופים . אינני מבין מה היה צריך לחפש באקאי מאוייש מעל המסלול כשטיסנים טסים בו בו זמנית וגם לאחר שפניתי למארגנים וביקשתי לסלקו משם הוא חזר לטוס שם שוב . איך ניתן אישור לחנויות טיסנים למכור מערכות רדיו לקהל ולמוסרם בזמן התחרות? . המערכות היו צריכות להימכר ועל המוכר לשמור אותם עד לסיום התחרות ורק אז למוסרם לידי הרוכשים . תארו לעצמכם שאיזה ילד יפעיל מערכת כש טיסן נמצא באויר . דוחני המזון היו קרובים מאוד למסלול המכוניות שייצר ענני אבק בלתי נסבלים על יושבי הצל וכמובן על המזון הנמכר שלא היה מכוסה דיו . לא מצאתי מים זורמים באתר לפי דרישת משרד הבריאות כשמוכרים מזון מבושל שלא באריזה מהיצרן . להלן חוות דעתי :לפי נסיוני וכישורי בארגון ארועים בסדרי גודל גדולים 1 . היה צורך במיקום אחר של מסלול המכוניות על מנת למנוע את האבק שנוצר בו ולמקם את המסלול רחוק יותר ולפי כיווני הרוח הממוצעים באותו יום בשנה . 2 . היה צורך להפעיל את תחרות המכוניות ואת הטיסנים בנפרד כך שהקהל יוכל לצפות בכל התחומים . 3 .היה צורך להפריד בין התצוגה לתחרויות . לדוגמה לבצע את התחרויות בבקר אך ורק עם טיסנאים ומשפחותיהם ובסיומם להפעיל את מפגן תחרויות הסקיילים המרשימות לקהל שיוזמן כדי לצפות בטיסות המדהימות הללו . 4 .לגבי הגדר פשוט להעמיד שוטרים במדים או סדרנים גם בשני צידי הגדר שממנה נכנסו אנשים , במפגןבסאייקלון היו נערים ונערות וכן שוטרים או מתנדבים במדים ואף אחד לא עבר את תחום ההפרדה שהיה בסך הכל שני חבלים והקהל ישב לאורך כל המסלול בצידו ללא מרחק ביטחון מפאת מבנה השטח. 5 לא היו שלטי הכוונה בכניסה ולא לאזור החניה מה שגרם לכלי רכב לעלות על המסלול. 6. לא היתה כל סיבה לא לתת לטיסנאים להחנות את רכבם ליד הטיסנים בצד המתאים לכיוון הרוח מבלי להסתיר לקהל ,זהו מנהג בתחרויות של הקלוב כדי שהטיסנאים ירגישו קצת צבא .אולי. תשאלו את מי שהטיס במפגן בצקלון אבי אמסלם , דניאל דקל , גדעון דמבו , חיימה ברייטמן ובנו, משה שוורץ , ועוד רבים אחרים. בקיצור תודה לכל מי שארגן ,שפרסם , שעמל , שעזר, לאמיר ידידי מהאתר ולכל האחרים , מקווה שתוכלו להפיק תועלת ממה שכתבתי לארועים אחרים, אשמח לעזור בתכנון לוגיסתי לכל מי שיחפוץ לארגן ארוע מסוג זה . מתוכנן ל 30 במרץ שבת בפסח מפגן עפיפונים ענקי בכרמיאל שאחוז מהכנסותיו יועברו לארגון פתחון לב שעוזר לאנשים במצוקה כספית שאין להם ממה להיתקיים .ברצוני לבקש מתנדבים שיש ברשותם מסוק או דאונים חשמליים קלים בלבד לבוא להדגים את הטיסות , רק בעלי וותק של 5 שנים מוכחות בתחום יש להתקשר אלי ל 7 7 3 7 8 8 9 - 4 0 בברכה האריה פישמן ת.צ כרמיאל