אירוע מדהים.............

leef

New member
לאמיר ולמארגני הארוע

קודם כל היה נחמד לפגוש אנשים נחמדים שתחום הספורט הזה בדמם המסלול בעין יהב מדהים , ושוב פשוט חבל ממש חבל שמעבר ל30 ש"ח לביטוח כפי שנאמר לי הפכה התחרות לתחרות המנוהלת ע"י הקלוב , לצערי צליל עדיין צעירה וחסרת נסיון בניהול תחרות בסדר גודל כזה . צליל אני מקווה שהינך מבינה שאינני כועס עליך אלא רושם ביקורת בונה לפעם הבאה . וכה חבל שהתחרות עברה בפציעה של אחד המתחרים ועוד כמעט פציעה של אחר רמת הבטיחות בארוע היתה נמוכה מאוד . לי פשוט נראה שבתאונה שקרתה אינני יודע בכמה אך האחריות היתה על קלוב התעופה שהמשיכה בתחרות ולא הוציאה את האנשים אל מעבר הגדר . אותו שומר בכניסה לשטח ההטסה לא יכל לסכל את כל האנשים שהועברו אליהם תגים ע"י מתחרים שהיו מעבר הגדר , לחלק גדול של אנשים כולל אותי ניתנו תגים עף על פי שלא היה לי מה לחפש במתחם שכן הגעתי ללא טיסן , כבר שנים הבהרתי הן להנהלת הקלוב והן למארגני גביע אלקלאי שלא להגביל מתחרים בזמן אלא בגיחות , הגבלה בזמן סופה קרש . בכל מקרה שרוצים להגביל בזמן טיסנאים אם פחות מ 5 שנות וותק , יש לכסות את הקהל בגדר עילית על מנת למנוע כל אפשרות של התרסקות טיסן על אחד הצופים . אינני מבין מה היה צריך לחפש באקאי מאוייש מעל המסלול כשטיסנים טסים בו בו זמנית וגם לאחר שפניתי למארגנים וביקשתי לסלקו משם הוא חזר לטוס שם שוב . איך ניתן אישור לחנויות טיסנים למכור מערכות רדיו לקהל ולמוסרם בזמן התחרות? . המערכות היו צריכות להימכר ועל המוכר לשמור אותם עד לסיום התחרות ורק אז למוסרם לידי הרוכשים . תארו לעצמכם שאיזה ילד יפעיל מערכת כש טיסן נמצא באויר . דוחני המזון היו קרובים מאוד למסלול המכוניות שייצר ענני אבק בלתי נסבלים על יושבי הצל וכמובן על המזון הנמכר שלא היה מכוסה דיו . לא מצאתי מים זורמים באתר לפי דרישת משרד הבריאות כשמוכרים מזון מבושל שלא באריזה מהיצרן . להלן חוות דעתי :לפי נסיוני וכישורי בארגון ארועים בסדרי גודל גדולים 1 . היה צורך במיקום אחר של מסלול המכוניות על מנת למנוע את האבק שנוצר בו ולמקם את המסלול רחוק יותר ולפי כיווני הרוח הממוצעים באותו יום בשנה . 2 . היה צורך להפעיל את תחרות המכוניות ואת הטיסנים בנפרד כך שהקהל יוכל לצפות בכל התחומים . 3 .היה צורך להפריד בין התצוגה לתחרויות . לדוגמה לבצע את התחרויות בבקר אך ורק עם טיסנאים ומשפחותיהם ובסיומם להפעיל את מפגן תחרויות הסקיילים המרשימות לקהל שיוזמן כדי לצפות בטיסות המדהימות הללו . 4 .לגבי הגדר פשוט להעמיד שוטרים במדים או סדרנים גם בשני צידי הגדר שממנה נכנסו אנשים , במפגןבסאייקלון היו נערים ונערות וכן שוטרים או מתנדבים במדים ואף אחד לא עבר את תחום ההפרדה שהיה בסך הכל שני חבלים והקהל ישב לאורך כל המסלול בצידו ללא מרחק ביטחון מפאת מבנה השטח. 5 לא היו שלטי הכוונה בכניסה ולא לאזור החניה מה שגרם לכלי רכב לעלות על המסלול. 6. לא היתה כל סיבה לא לתת לטיסנאים להחנות את רכבם ליד הטיסנים בצד המתאים לכיוון הרוח מבלי להסתיר לקהל ,זהו מנהג בתחרויות של הקלוב כדי שהטיסנאים ירגישו קצת צבא .אולי. תשאלו את מי שהטיס במפגן בצקלון אבי אמסלם , דניאל דקל , גדעון דמבו , חיימה ברייטמן ובנו, משה שוורץ , ועוד רבים אחרים. בקיצור תודה לכל מי שארגן ,שפרסם , שעמל , שעזר, לאמיר ידידי מהאתר ולכל האחרים , מקווה שתוכלו להפיק תועלת ממה שכתבתי לארועים אחרים, אשמח לעזור בתכנון לוגיסתי לכל מי שיחפוץ לארגן ארוע מסוג זה . מתוכנן ל 30 במרץ שבת בפסח מפגן עפיפונים ענקי בכרמיאל שאחוז מהכנסותיו יועברו לארגון פתחון לב שעוזר לאנשים במצוקה כספית שאין להם ממה להיתקיים .ברצוני לבקש מתנדבים שיש ברשותם מסוק או דאונים חשמליים קלים בלבד לבוא להדגים את הטיסות , רק בעלי וותק של 5 שנים מוכחות בתחום יש להתקשר אלי ל 7 7 3 7 8 8 9 - 4 0 בברכה האריה פישמן ת.צ כרמיאל

leef

New member
דלק דלק דלק מה יש בו

כל האמת על מה שיש בתוך הדלק בקרוב דלק חדש בשוק הודגם בעין יהב, תשאלו את מי שראה. {אמיר אני ממתין לתגובה על הדלק שאשארתי לך} . כל מה שרצית לדעת על דלק טיסנים ולא היה לך את מי לשאול , עם הפצת הדלק אפרסם מאמר על הפיתוח ובדיקות מעבדה שבוצעו לשמנים ודלקים המסופקים בארץ הנתונים מדהימים. בעוד חודש ימים יצא לשוק , כל מי שמעוניין בדוגמית דלק 1/4 ליטר חינם לנסיון נא לשלוח אלי לדואר אלקטרוני עם שם וכתובת למשלוח , יש לציין את נפח המנוע 2 או 4 פעימות ושימושו כגון מכונית, מסוק ,טיסן. ערבוב תעשיתי ראשון ללא מגע יד אדם יצא בערך בעוד חודש ימים לשוק פותח במעבדות חברת ביולאב ע"י טובי מהנדסי הכימיה של החברה ונבדק זה מעבר על יותר מ-50- מנועים שונים . את ה מטוסים האמריקאים השבחנו למה את הדלק לא ? זוהי גאווה ישראלית . הדלק אינו משאיר שמן שחור שרוף במנוע איננו מלכלך את הטיסן / מכונית שומר על טמפרטורת עבודה הרבה יותר נמוכה מכל דלק אחר , מאריך את חיי המנוע משמן כל הזמן את המייסבים אין משקעים במנוע ועשן מופחת במיוחד בברכה ,אריה פישמן

ראיתי הדגמה בעין יהב...

המנוע באמת כמעט ולא התחמם... השמן נשרף במלואו למעט תוסף שמן הקיק (הידוע כקשה יותר לשריפה) גם המטנול לטענת אריה איכותי יות רומכיל מעט מאוד מיים. לדעתי שווה לנסות...

2fly ron jerasi

New member
היה ממש נחמד !!! ../images/Emo13.gif

היה ממש נחמד באירוע. אני לא יכולתי להגיע ביום שישי לכן הגעתי מראשון למנחת ביום שבת ב 5:30 בבוקר. על הבוקר כבר התחלתי להטיס , וכבר פגשתי אנשים נחמדים ומוכרים מהנט. האירוע היה ממש מגוון ולמרות שהוא התחיל קצת מאוחר מהמתוכנן הוא הסתיים בדיוק בשעה שתוכננה כלומר ב 16:00 , אחלה של עמידה בלוח זמנים
היה ממש כייף לקבל מזכרת מהאירוע , הכובעים והחולצות - ממש רעיון יפה. וזהו חזרנו הביתה עייפים מאד ו"שרופי עור" מהשמש שדפקה לנו בראש כל היום החמסיני הזה. מקווה להיות בעוד הרבה אירועים כאלו בעתיד. אמיר כל הכבוד !!!

בלי כל כוונה לפגוע בכרוז( אור שמו?)

אך צריך מישהו עם יותר ידע וניסיון לתפקיד כזה. קריינות בנוסח :תראו איזה יופי,שימו לב,מחיאות כפיים ל... זה כל אחד מסוגל. אבל הסברים בסיסיים על התרגילים והכנסת הקהל לסוד הענין צריך אדם הבקיא בכל התרגילים ומבין בתאוריה. למשל הכרוז ב"גביע אלקלאי" (מתקיים ברמת דוד כל שנה לאחר פסח) מעולה לדעתי.נותן הסבר ממצא על כל התרגילים ומסביר את רמת הקושי שלהם. ובכלל,לדעתי גביע אלקלאי הוא הארוע היפה והמהנה ביותר בתחום הטיסנאות. מדוע? הוא מתקיים בשעות אחר הצהריים אז מזג האוויר מאוד נוח. יש המון מקומות ישיבה לקהל התחרות זורמת בצורה מרשימה האזור מאוד מסודר ונוח להגעה מכל קצוות הארץ. קיימת התיחסות לילדים שבאים (זריקת סוכריות מטיסן וכו´)

alonj

New member
לדניאל - לגבי הכרוז

דניאל שלום. כמו לרוב המציגים היה חבל לי שהכרוז לא היה מעורה בפרטים טכניים לגבי המפגן, וחלק מהעניין והאפקט "הלך". למיטב הבנתי הכרוזית המתוכננת פשוט "הבריזה", ואור גוייס ברגע האחרון. מעבר לכך אני בטוח שנהנת כמוני.
להתראות ב"ערבה 2003".

ofersi

New member
תודה ובקשה

לכל מארגני וטורחי אירוע ערבה 2002 כמי שמכיר את האירוח הנפלא של אנשי הערבה, לא התפלאתי למצוא את אתר הנחת בעין יהב מסודר מאורגן ומלא רוח חיים. היה פשוט נפלא לראות את האנשים מנסים וטורחים לענות כמעט לכל מענה. פשוט כל הכבוד !!! אירוע מצער אחד העיב על האירוע הנפלא הזה, פציעתו של יניב. אינני יודע מי היה אחראי על אירגון הרפואי במקום, לדעתי יש הרבה מה לתקן באירועים הבאים. 1. ערכת העזרה ראשונה חייבת להיות מונחת במקום נגיש על שולחן המזכירות בתוך שטח המנחת. 2. יש לרענן את הערכה לפני תחילת האירוע (חלק מהתחבושות האישיות פשוט לא היו תקינות). 3. האמבולנס, לדעתי, חייב לחנות בצד המסלול, אך עם אפשרות גישה מהירה יותר. אנא קבלו את ההערה שלי כהערה בונה, אינני מתכוון להתנגח או להקניט גורם כלשהו מצוות המארגנים המסור. יש אדם בקלוב התעופה שאינני מתכוון לנקוב בשמו, שהסתובב על המסלול כמו נאד נפוח, האיש חסר טעם, חסר רגישות וחסר כושר שיפוט (לאו דווקא בתרגילי הטיסנים). אדון נכבד אני מקווה שאתה מבוגר מספיק להישאר מאחורי הגדר, חולצת קלוב התעופה עם סמל ישראל עליה איננה מקנה לך שום זכות יתר אלא חובת הדוגמא האישית ושוב תודה לכל המארגנים עופר

למעלה