אירוע חריג בגן חובה

bambi31

New member
אירוע חריג בגן חובה

אני אפילו לא יודעת איך לקרוא לזה, אבל אתמול שמעתי את הסיפור הזה ואני רוצה לחלוק אותו אתכם. בגן מעורב -גילאי טרום וחובה-שתי ילדות בנות 5 לקחו בכוח ילדה בת 4 וחצי, הילדה התנגדה וממש לא רצתה לבוא והם סחבו אותה בידיים, הם ביקשו ממנה להוריד את התחתונים, הילדה לא רצתה, אחת תפסה אותה בידיים והשנייה הורידה לה את התחתונים, הילדה אמרה די ומספיק אבל זה לא עזר, השתיים דחפו לה ידיים ואצבעות לתוך הפות, הילדה בכתה שכואב לה ושדי, בסוף היא אמרה להם שהיא צריכה פיפי והן נתנו לה ללכת. כשבאו לקחת אותה מהגן היא סיפרה את כל הסיפור. האמא הגיבה בצורה מאד רגועה, היא שיבחה את ביתה על כך שהיא סיפרה לה ובמקביל התחילה לגלגל את העניין- יידעה את הגננת, את המפקחת על הגנים, האוע נמצא כעת בטיפול. באותו יום היתה בגן הגננת המחליפה שלא שמה לב לארוע שמתרחש מתחת לאפה, כמו כן במפגש שעשו אחרי הארוע בגן התברר שהם עשו את זה לעוד ילדה, שקמה וסיפרה. ואני שואלת איך לעזאזל זה קורה, מאיפה בא לילדות קטנות הדחף, הצורך לדחוף אצבעות לפיפי של ילדה (הילדה סיפרה שכאב לה ושהיה להן ריח של פיפי מהידיים....), ואיפה הגננת? ולאן אנחנו שולחות את הילדים שלנו כל בוקר???

שרוֹן

New member
זה שואב את כל הכוח.

זה לדעתי שילוב בין חשיפה לחומר פורנוגרפי ומצוקות נפשיות שמוביל לכל מיני זוועות כאלה. מעלה מחשבות על חינוך ביתי. פה בבאזל פורסם בעיתונות שבבתי ספר יסודיים יש ילדות בכיתה ה' ו' שמציעות את עצמן (או שוכנעו להציע?) עם תעריף מסודר: 10 פרנק להצצה, 20 לנגיעה ו 30 לקיום יחסי מין. והכל בשרותים של בית הספר.

vered4

New member
כמה טוב שהילדים מספרים

הבן שלי כל הזמן משתף במה שקורה איתו. לפעמים זה מייגע- אבל כששומעים על מקרים כאלה, זו ממש ברכה. וכל הכבוד לטיפול של האמא.

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif לאמא ../images/Emo31.gif לגננת

הגננת נשמעת על גבול ההתעלמות - אם היא גם סרבה ללכת עם אותן ילדות, והן היו צריכות לגרור אותה, וגם היא בכתה וביקשה להפסיק... כל הסיפור הזה ודאי נמשך כמה דקות ארוכות, ופלא שצוות הגן כלל לא השגיח בכך
סיפור מזעזע בהחלט!!!

מלמלה

New member
הייתי בודקת לפני במגיבה

כבר שמעתי וקראתי מספר סיפורי זוועה שהתברר שלא היו לפני שנה בן שכנה סיפר שילדים גדולים הרביצו לו בחצר ואף מורה לא עזרה לו (הוא היה בכיתה א') היא מזועזעת עלתה כועסת ובשיחה עם המנהלת הילד הודה שהמציא הכל רגע לפני שמתלהמים, ומזדעזעים איפה שמעת? של מי הגן? האם הילדים מוכרים לך?

bambi31

New member
מלמלה-לצערי הסיפור נכון

אני מכירה את האמא והילדה ומטעמי פרטיות לא מפרטת כאן יותר. אבל הכל אמת לאמיתה.

זה דורש הרבה דימיון להמציא סיפור

כזה... לדעתי חייב להיות בו שבב אמת. ילדים לא ממציאים כאלה סיפורים... מזעזע. ענת

תּמר

New member
יועצת ביה"ס של בני אמרה לנו

שבכתה א' עדיין קשה לילדים להבדיל בין דמיון למציאות, ולפעמים הם מקצינים סיפור תמים (אני לא זוכרת את המילים המדוייקות שלה). היא אמרה את זה לאחר שהילדים חזרו הביתה עם סיפור על מחבל/גנב שטייל על גג ביה"ס עם סכין (או חרב) נוטפת דם. הבן שלי סיפר לי שחבר טוב שלו ממש ראה את זה, ולילדים היו תאורים ציוריים מאוד. לאחר שהיועצת (שהתייחסה ברצינות לחששותיהם) ביררה את העניין, התברר שהיה מדובר בעובד עיריה שזיפת את הגג. המסקנה מזה היא, ששבב אמת יש, אבל לא תמיד מדובר במעשה שקרה. יכול להיות שהילד סיפר שהיכו אותו, כי הוא פחד ממכות מילדים גדולים, והדמיון הפך לו למציאות. לפעמים ילדים מספרים בדיים כדי להציל עצמם מכעס או עונש (של מורה או הורה), ויש גם ילדים עם דמיון מפותח סתם כך.

א אוהל

New member
יכול להיות שאחת או שתי הילדות

שעשו את זה סובלות מהתעללות מינית בבית ומשם הרעיון. צריך לבדוק ואולי לטפל גם הן לפני ש"מלשינים" להורים שלהן על מה שהן עשו. לאן אנחנו שולחים את הילדים שלנו? לנשים זרות שיטפלו בהם ובעוד כמה וכמה כמותם (נע בין 12 ל-35) תמורת שכר מינימום.

גם אצלנו בגן היה מקרה...

בני בגן של ילדים בני 3 ועד 4 בתחילת השנה הקימו בגן פינת הרופא, הילדים החליטו שהם רופאים והיו בודקים ילדים אחרים. ילדה אחת הורידה לילדה אחרת את המכנסים והתחתונים ודחפה לא אצבע, אצל הילדה הזאת התפתחה דלקת וכך נודע לאם. בני בן 4 טען שחלק מהילדים בודקים לילדים אחרים אם יש להם אדום בטוסיק אני נכנסתי למנהלת הגן והסברתי בעדינות את העניין ודרשתי לדבר עם הילדים בעניין ולסגור את הפינה. לפעמים זה נובע מסקרנות של ילדים ולפעמים מרוע! ולא נראה לי שיש מה לעשות בעניין תמיד היו ותמיד יהיו דברים כאלה וחבל שכך!!!

ארוע חריג

הייתי בודקת את הנושא בין שלושת הילדות שהיו שותפות למעשה. משוחחת עימן ומבהירה להן חד משמעית שאין רשות לאף אדם לגעת באדם אחר. לתת דוגמא עליהן שגם הן צריכות לשמור על גופן. במקביל משוחחת במליאה על שמירת הגוף שלנו (לא מעלה את הסיפור הנדון) ולהגיב בתקיפות ובכעס על התנהגות של אי שמירה על הפרט. גם אצלי היה משהו... ילדה אחת הכניסה ילד לשרותי הבנים וכל פעם נגעה באיבר מינו. עד שלא סיפר לאימו לא ידענו על כך. ומאז השיחה האישית והכללית כדלקמן. העניין לא חזר יותר... גם בין שני הילדים וגם בין שאר הילדים. בהצלחה

../images/Emo123.gif../images/Emo5.gif סיפור מזעזע

וגם לי נראה שהילדות המתעללות נחשפו לחוויה עם קונוטציה מינית, בין שעברו אותה על בשרן שלהן ובין שראו משהו. כל הכבוד לאמא שהגיבה באופן כל כך שקול. לא בטוחה שאני הייתי יכולה לשמור על 'פאסון' שכזה. מסכנות כל הילדות המעורבות בסיפור.

אני מוטרדת מהעניין בכלל,

כל סיפורי האלימות האלו מצמררים. אני חושבת שזה החשש הכי גדול שלי ממערכת החינוך...באמת עושה מחשבות לכיוון חינוך ביתי.

תּמר

New member
אני זוכרת את עצמי כילדה בגן

נראה לי שלפני גן חובה. אמא אמרה לי תמיד לא לשחק ברופא וחולה, ולא לשים דברים בתחתונים, ואני זוכרת שתמיד שיחקנו במשחקים האלו (נראה לי שהייתי החולה), ולא עזרו התחינות של אמא שלי. בכל מקרה, לא זכור לי משחקים עם דחיפת אצבעות או חפצים לפות (אולי לפי הטבעת, וזה לא פחות רע). מובן, שכאשר מדובר בהתעללות פיזית (הילדה בוכה, ועושים דברים נגד רצונה), זה סיפור אחר. אבל נראה לי שמשחקים כאלו הם מאוד נפוצים בקרב ילדים. (לא זכור לי שהבנים שלי חזרו עם סיפורים על משחקים כאלו, וקרוב לוודאי שהם גם לא שיחקו. אולי זה נפוץ יותר אצל בנות?) השאלה שלי, איך אומרים לילדה שמשחקים כאלו לא מומלצים, ואיך מפנימים את זה אצלה? אחרי הכל, זה יכול להיות תוצאה של סקרנות תמימה.

למעלה