אירוע וירטואלי עצוב:

אירוע וירטואלי עצוב:

שני אנשים שונים התמזגו לאדם אחד והגילוי היה בשבילי קשה מאד אדם אחד שכתבתי איתו כמה שנים בפורום מסוים והוא היה אדם רגיש וטוב ומעודן וחכם נורא ומבריק נורא וידען בלתי רגיל ואדם אחר שהיה איתי בפורום אחר והתנהג כמו פסיכופת ודיבר מכוער אל כמעט כולם וכמעט כולם שנאו אותו וגם הוא היה מן גאון כזה ידען ומבריק נורא ולא ידעתי עד עכשיו ששניהם אותו אדם מאחורי שני ניקים שונים ניקים שהפכו למיתולוגיה ברשת אחד לטובה ואחד לשמצה ועם האדם הראשון המקסים והטוב התכתבתי משך תקופה מסוימת ופתאום הוא הפסיק לכתוב לי לגמרי והפורום נסגר והוא נעלם לי לגמרי ואני חיפשתי וחיפשתי אותו וכתבתי לו וכתבתי לו והוא לא ענה ופתאום עכשיו מישהו מצא לי אותו בניק שלישי והתחלתי לכתוב לו והוא ענה לי והתברר שהוא באמת אותו אדם והוא עזב לגמרי את שתי הדמויות הללו וכותב עכשיו בדמות אחרת באיזה מקום והוא לא רוצה להיות בשום קשר איתי ולא משנה כרגע מה הסיבות הן לא קשורות בי אישית. אבל זה סיפור מאד עצוב מבחינתי.

לא הכרתי אותו מעבר לוירטואליה

אבל אהבתי את האדם הראשון אהבה עזה ועמוקה ועכשיו כל כך קשה לי לעכל שהוא והדמות האנטיפטית האחרת הם אותו אדם פשוט לא מבינה איך אדם יכול להתפצל בצורה כזאת

שירZ

New member
יכול להיות תסמונת מיכהאוזן

ניתקלתי בזה לא מעט פעמים. אחד חזק ומבריק והדמות השניה חלשה ולא סימפטית או ההיפך. חלק מהתסמונת היא, שהאדם שיוצר את הדמות חש צורך בסיסי לקבל יחס מועדף ותשומת לב מגולשים אחרים שעימם מקיים קשר וירטואלי, אותו אדם ברוב הפעמים גם אינו מזדהה מציאותית ואם כבר עושה את המעבר הזה הוא אף פעם לא מגיע באותו הדמות שיצר לראשונה. ניתקלנו בלא מעט סיפורים כאלה במשך השנים ע"י העיתונות/חדשות / או מפגשים אקראים במרחבי הנט. זכור לי בתפוז סיפור דומה באחד הפורומים שלא נגמר יפה. לדעתי מכל גילוי כזה את יכולה להבין עד כמה שחורים אותם החורים שיוצר הנט. מקווה שזה לימד אותך שיעור או שניים על חיי הנט. המשך יום טוב וונוס טוב לראותך .

e-magine

New member
האדם הוירטואלי הוא דו-מימדי

האדם המציאותי, הוא לפחות תלת מימדי. וונוס, אני מצטער על מה שעבר ועובר עלייך. אני חושב שאת צריכה לתת לדברים האלה לשקוע קצת, להירגע, ולאחר תקופה מסויימת, לנצל את מה שקרה לך, כמנוף להתייחסות יותר רציונלית ופחות רגשית ל"אנשים וירטואליים". האדם הוירטולי הוא סיפור. הוא טקסט. ככה את צריכה להתייחס אליו. מותר לך לאהוב את הסיפור ומותר לך לאהוב את הטקסט, אבל אל תתיחסי אליו כאדם. (סרפד, נא לא להוציא אותי עכשיו מחוץ לגדר) או שאת מעבירה אותו לעולם המציאות, או שאת מתייחסת אליו כדמות ספרוטית.

סרפד

New member
אבל אתה לא מצפה ממני לשתוק ../images/Emo13.gif

אני לא "אדם וירטואלי". אני אדם אמיתי שכותב באינטרנט. מה שאתה תופס ממני ומייחס לי זה כבר עניין שלך. אני דווקא מסכימה עם מה שאמרת על התייחסות יותר רציונאלית ופחות רגשית לאנשים שפוגשים ברשת, וגם שהטקסט אינו אדם, הטקסט הוא טקסט, הוא משהו שהפיק אדם (בד"כ) אבל הוא לא האדם עצמו. אני לא מסכימה, כמובן, עם עניין ההעברה ל"מציאות" והתייחסות כאל דמות ספרותית. הטקסט שכותבים, בין אם בהתכתבות ברשת או בדואר הצב או בעיתון או בספר או בשיר, מבטא משהו מן האדם, רק שאין להסתמך על זה כהצגה מלאה של האישיות. אי אפשר להכיר אדם רק על סמך מה שהוא כותב, מצד שני, יש הרבה מקרים, כמוני למשל, בהם אי אפשר להכיר אדם גם בלי לקרוא את מה שהוא כותב. בשביל לנסות להכיר אדם צריך לשלב בין דרכי ההיכרות השונות. אחרת, צריך לדעת את המגבלות של כל מדיום, כולל זה שרוב אנשי הפורום מתייחסים אליו (מסיבות לא לגמרי מובנות לי) כ"המציאות", באופן מוחלט ובהא הידיעה. אגב, גם ב"המציאות" אנשים יכולים מאד מקסימים, טובים, רגישים, חכמים, מבינים וחביבים בערוץ ביטוי אחד וחארות מושלמות בערוצי ביטוי אחרים, כפי שכבר פרטתי בהודעות אחרות. אבל זה כנראה לא משכנע אף אחד. לא משנה כמה רבבות תרמיות, קטנות וגדולות, מתרחשות ב"המציאות" בכל שבוע, וכמה שקרים, קטנים וגדולים, אנחנו מספרים ושומעים, עדיין האנשים ב"המציאות" הם "אנשים אמיתיים", באופן מוחלט ובהא הידיעה, ו"האנשים באינטרנט" הם "אנשים וירטואליים" ו"דמויות ספרותיות". יש מדינות שלמות שחיות במציאות וירטואלית למרות שרוב אזרחיהן לא מחוברים כלל לאינטרנט. אבל זה לא מפריע לאף אחד להמשיך לטעון בעקשות שהאינטרנט הוא הפנטזיה הגדולה ונבדל בכך מאיזה "עולם אמיתי" משוער שמתקיים בכל נקודה בה לא מעורב האינטרנט. אתה חי בהכחשה, ואני לא מאשימה אותך. "האדם המציאותי הוא לפחות תלת מימדי" האדם המציאותי, - ואני לא מתכוונת בזה דווקא לאדם במה שאתה קורא "החיים האמיתיים", אלא לאדם כפי שהוא - הוא רב מימדי. באינטרנט נחשפים מימדים מוגבלים, באמצעים אחרים נחשפים מימדים אחרים. זה מה שצריך לזכור. באינטרט אתה יכול, למשל, להווכח במימדים מסוימים של האינטליגנציה, בכושר הביטוי, בדמיון, בכושר הניתוח וכיו"ב. אי אפשר לבסס יחסים רגשיים או חברות מלאה רק על זה. אבל למי שרוצה רק לשוחח עם בני אדם זה מספיק בהחלט. אגב, במקצוע שלך דווקא הייתי מצפה שתכיר לא מעט "אנשים אמיתיים" ב"העולם האמיתי" שמייצרים סיפורים לא הכי אמיתיים על עצמם ועל אחרים, וגם לא מעט אנשים שנפלו בפח והאמינו לסיפורים האלה.

e-magine

New member
חס וכרפס -

אם הייתי מצפה שאנשים ישתקו, לא הייתי מנהל פורום. רק מה, מה שכתבתי כאן הם במידה רבה דברים שאני חושב שנכון לכתוב לוונוס אחרי מה שעבר עליה. אני לא מתיימר להיות גורו ולהגיד לאף אחד איך להתנהג ומה לחשוב, אני חושב שזה מה שאני צריך להגיד לה כדי לעזור לה ולתמוך בה ולחזק אותה ברגע הזה, (לא מפני שאני חייב אלא מפני שאני רוצה).

סרפד

New member
אז בוא נחדד את העניין

למרות שזה אולי לא המקום. אבל אני לא יכולה לרסן את הסקרנות שלי. איך היית מנסה לעזור לי ולחזק אותי אם הייתי מספרת לך סיפור דומה מ"העולם האמיתי"? זה לא סתם תרגיל בדמיון מודרך. לדעתי, מה שקרה לונוס הוא חויה שמאפיינת את הנסיון האנושי ולא רק את הנסיון באינטרנט, אבל אנחנו מעדיפים להתעלם מזה. נניח שהייתי מספרת לך שהכרתי אדם מקסים וטוב ורגיש. והייתי בקשר ידידותי איתו משך זמן מסוים. מאוחר יותר פתאום נודע לי שיש לו נוהג להטריד אנשים בטלפון באופן תוקפני, לאיים עליהם, לקלל אותם, להעליב אותם, באלימות מילולית קשה. ושיצא לי גם לשמוע הקלטות של השיחות שלו והייתי בהלם - זה היה בנאדם הפוך בדיוק ממה שהכרתי. הוא גם הודה בפני שהוא עשה את זה וכיום הוא לא רוצה שום קשר איתי. כל הסיפור הזה בדוי כמובן, אבל היה יכול לקרות במציאות, נתקלתי אישית בדברים גרועים יותר. אני סקרנית איך היית מנסה לעזור ולחזק אותי, מה היית אומר? על משקל מה שכתבת לונוס, היית אומר לי שאנשים במציאות הם דו מימדיים, ושאתה מקווה שאני אנצל את החוויה כדי לפתח יחס יותר רציונלי ופחות רגשי לאנשים. שאנשים הם סיפור, הם סרט קולנוע, ככה אני צריכה להתייחס אליהם. מותר לי לאהוב את הסיפור, את הסרט, אבל לא להתייחס אליו כאדם. ואם זה לא מה שהיית אומר לי, אז למה לא? מה ההבדל? הרי זה אותו אירוע בדיוק, אז למה היית אומר לי דברים אחרים?

e-magine

New member
השאלה לגיטימית - התשובה

לא בהכרח הולכת בנתיב שלך. לדעתי, את מאד משתדלת לשכנע שמקרה כמו שקרה לוונוס, יכול לקרות בדיוק במציאות (או אם את מעדיפה, נקרא לזה RL או מצידי, אפילו חיים חסרי אינטרנט) ההבדל, לפי מה שאני מבין מדברי וונוס (אני מתחיל להרגיש כמו איזה פרשן) הוא שבין היתר, האדם שהשתמש בניקים האלה, הוא אדם שבפורום אחד התנהג כלפי אנשים, וכדי ליצור הזדהות, אני אגיד, כלפייך, בצורה יפה נעימה ומתחשבת, ויכתוב בצורה שיצור אצלך רושם של ידידות, ובפורום אחר עם כינוי אחר, יתקוף אנשים ויפגע בהם, לצורך הדיון, גם בך. זה לא שבפורום אחד הוא אומר לך שאת מקסימה חכמה וכיף לדבר איתך, ובפורום אחר יקלל אנשים אחרים, אלא שבפורום האחר, הוא מקלל ומשפיל רק את החברים שלך, אלא גם אותך. כאש הוא יודע שזאת את בשני הפורומים. ואחרי זה, יום אחד הוא פשוט נעלם למרות שהיתה לך התכתבות פרטית איתו ולא מחזיר לך שום תשובה למיילים. ואחרי שנה וחצי, את מאתרת אותו, והוא אומר, נכון, זה היה אני, ואני לא רוצה איתך שום קשר. לא הסברים ולא כלום. זאת הסיטואציה, אני לא רואה בזה דמיון לסיטואציה שיש לך ידיד שהוא נורא נחמד, לך ולחברים שלך ויום אחד את שומעת שהוא גנב או שהוא מכה את אשתו. זה שאדם נחמד באיזו חבורה אינו הבטחה שהוא נחמד בבית שלו או שהוא נחמד בצבא או בעבודה שלו או שהוא לא מגעיל כלפי העובדת בסופר. אין אחיזת עיניים ואין תרמית. המקרים לא דומים. היכולת העולם חסר אינטרנט, לפגוד אותך פעם כגבר ופעם כאישה, פעם כצעיר ופעם כקשיש, קיימת בסרטים כדוגמת "חמים וטעים" וטוטסי ובאגדות כמו הארי פוטר ולא ב"מציאות". מרמה קיימת במציאות בשפע, ואני חושב שכשרואים תכנית כמו "בשידור חוקר" של רפי גינת, אפשר להתפלא איך הקשישה האמינה לבחור הדוחה ונתנה לו מאות אלפי שקלים כדי ש"ישקיע" ויביא לה רווחים. לנו הוא נראה לא אמין ודוחה, לה הוא נראה מלאך אמין. אבל הוא לא שינה צורה, מין, גיל, מוצא. התחפשות ממש, במציאות לא קיימת. אתי אלון, עשתה מה שעשתה בהצלחה גדולה ולאורך זמן, אבל לא בדרך של התחפשות. ואולי היא התיה אישה ואם נפלאה. היא בסך הכל השתמשה בנתונים ובכלים שהיו לה, היא לא התחזתה ולא שיחקה בדמויות. התדהמה העיקרית היא בעצם, למה לא בדקו את החשבונות, למה לא היה פיקוח? ככה מנהלים בנק? יכול להיות שלקוחות שישבו אצל אתי במשרד שאלו: ,איך האישה החביבה והפקידה המסורה והמקצועית עשתה לי את זה? אבל לא זאת השאלה הגדולה שם.

סרפד

New member
עד כמה שהבנתי

הוא כתב בשמות השונים בשני פורומים שונים, לכן גם הנחתי שרוב המשתתפים היו שונים. גם שאלתי את ונוס אם אלה היו אותם משתתפים אבל בינתיים לא קבלתי תשובה
האמת שמיד כשקראתי את הסיפור שלה קפץ לי שם מסוים לראש, כי אני יודעת שונוס השתתפה בפורום אקטואליה שגם אני השתתפתי בו וכבר אז שמעתי על משתתף מסוים, נחמד מאד, שמועה שהוא כותב באופן תוקפני בשם אחר. אבל עכשיו ממש לא נראה לי שזה אותו אדם, גם בזמנו חשבתי שרק מנסים להשמיץ אותו. אם אתה רוצה מצבים דומים בחיים אז קח את הדוגמה של מישהו שמחייך אליך ו"חבר" שלך ובאותו זמן אומר עליך דברים מכוערים מאחרי הגב או חותר תחתיך בעבודה או דברים כאלה. ותאמין לי שזו בדיוק אותה תחושה של מרמה ובגידה ואי אמון כשנודע לך, אף שבדרך כלל לא נודע לך. או קח את הדוגמה של "המפתה הנקמן" שנתתי במקום אחר. שלא לדבר על "מפתים" רגילים ולא נקמנים שהם טיפוסים שכיחים ביותר. נכון שבאינטרנט יותר קל להתחזות למספר דמויות שונות. לא שבאופן פיזי זה עד כדי כך קשה - גברים שמתחזים לנשים בד"כ מזוהים לעין בלתי מזוינת (חוץ מאהוד ברק
), אבל נשים שמתחזות לנערים מצליחות לעבור יותר בקלות. בזמנים שאני רזה מאד, אם אני לובשת משהו רחב, חושבים אותי לנער בלי שאני אנסה להתחזות בכלל. ואם אני אלבש שמלה ואיפור ופיאה אף אחד לא יזהה אותי, בקושי אמא שלי. אבל נכון שבאינטרנט זה חלק מ"חוקי המשחק", משהו שחייבים לקחת בחשבון. אבל מה ההבדל המהותי בין אדם שמתחזה ע"י נטילת שתי זהויות שונות, אולי אפילו עם מין אחר וגיל אחר, לאדם שאמנם לא מזייף את הגיל והמין, אבל מזייף הרבה דברים אחרים - למשל, מתחזה לחבר שלך, טוען שיש לו תואר שאין לו, מתחזה לבעל מקצוע מסוים, מעמיד פנים שיש לו אמונה מסוימת, או יכולות מסוימות, או שהוא רגיש ואכפתי. מה זה משנה לי, בתור, נגיד, הקשישה המרומה, אם האדם הזה התחזה גם לאישה כדי לרמות אותי או "רק" למומחה השקעות שאכפת לו ממני? או "המפתה הנקמן", הזיקית - זה באמת משנה שהוא לא הדביק לעצמו שפם ולא חבש פאה ולא קרא לעצמו בשם אחר? הוא לא מתחזה? הוא מתחזה אפילו בפני עצמו. אז נשאר לו אותו פרצוף ואותו שם, כל השאר מזויף, תחפושת. הוא מתחפש לאדם נחמד, מאד רגיש לזולת, אמפתי, הוא מזייף לאורך זמן, ותוך יחסי קרבה ממושכים, יחס של הערכה ועניין עמוק באנשים שהוא בז להם, אפילו הדיעות הפוליטיות שלו הן לא הדיעות הפוליטיות שלו. הוא מדבר בהרבה קולות. הוא מסוגל לדבר במספר קולות בו זמנית, פשוט מדהים לראות את זה - הוא מדבר אל אדם מסוים בדרך מסוימת שגורמת לאדם הזה להאמין שהוא מעריך ומחבב אותו מאד, ובו זמנית ממש, באותה מילה, באותו משפט, מבטא בוז כלפיו שמכוון להרשים מישהו אחר ששומע מהצד ומבין. הוא מגלם כמה דמויות, כל אחת עם קוי אישיות שונים המופנית לאנשים שונים, לעיתים בו זמנית (נכון שאז הוא מסתבך קצת בד"כ), וכולן מזויפות - גם האדם האוהב, וגם האדם הבז, וגם האדם הפגיע שכביכול מתנהג ככה כי הוא נפגע כל כך קשה בחיים, וגם האדם החברותי והקליל, וגם האדם הרציני וה"אינטלקטואלי", כל הדמויות האלה הן תעתועים, אסור להאמין לשום מילה שלו, לשום מחווה שלו, לשום חיוך שלו, לשום הבעה שלו. אז מה אם נשאר לו אותו פרצוף, אם כל דבר שהוא מבטא באמצעות אותו פרצוף הוא שקר? אז מה אם אתה יכול לזהות אותו ברחוב, אם אתה לא יכול להכיר אותו? ואח"כ אני אמורה להאמין שהזיקית הזו הוא "אדם אמיתי" ושההיכרות שלי איתו היא "אמיתית" והחוויות שלי איתו הן "אמיתיות", כי זה ב"עולם האמיתי", בעוד שאתה או ונוס ממילו "דמויות ספרותיות" ו"אנשים וירטואליים". יתכן, אבל אתם לא יותר וירטואליים מהזיקית הזו. אם אדם יעשה לי כזה דבר באינטרנט כמו לונוס, אז אני אתייחס אליו רק כאל עוד רמאי סדיסט חרא שפגשתי בחיים ופגשתי מספיק בלי האינטרנט. העובדה שהאינטרנט מאפשר לו יותר חופש פעולה לא משנה לי. זה בטח לא הופך את כל האחרים באינטרנט לאנשים וירטואליים או דמויות ספרותיות. גם הוא בעיני לא דמות ספרותית, הוא דמות אנושית מתוסבכת.

s h i r k u s h

New member
וואי נשמע הזוי ../images/Emo5.gif

יש לך מושג מה היו הסיבות שלו לבחור להיות כשתי דמויות??

כל דמות היתה בפורום מסוג שונה

לחלוטין ואין לזה קשר לתסמונת מינכהאוזן מה שמדהים שכל דמות שיחקה תפקיד אחר לגמרי

lady_anne

New member
לא חייב שזה מינכהויזן,

יכול להיות שמדובר פשוט באחד מאותם אנשים (עשרות? מאות? מי יודע...) שגודשים את האינטרנט ומשתמשים בבמה זו כפלטפורמה להפגנת הפנים הרבות של אישיותם המפוצלת, בין אם במזיד ובין אם סתם כך, לטובת השעשוע. ליבי ליבי לך, מאדאם
. כל התנסות כזו שוברת את הלב ומפחיתה עוד יותר את האמון שלנו באנשים. כל פעם אני נוכחת מחדש שאי אפשר להכיר אנשים רק דרך ההתנהלות הווירטואלית שלהם, ושעל מנת להיקשר באמת ולהכיר באמת חייבים לעבור למציאות.

סרפד

New member
גם ב"מציאות" יש דברים כאלה

חסרים סיפורים של ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד? לצערי הרב, יצא לי להכיר מקרוב אדם שהיה שיא הנדיבות והחביבות והאכפתיות כלפי חוץ בעוד שבאשתו הוא נהג ההפך לגמרי. ויש ביגמסיטים שמנהלים שני אורחות חיים נפרדים, עם משפחות שונות, מקצועות שונים, שמות שונים ודמויות שונות. ויש את כל הסיפורים של מורה ביום וזונה מקצועית בלילה. ואנשים שמשפחתם הקרובה ביותר מכירה אותם כהגונים ומוסריים והם מנהלים חיים נסתרים של פשע. ולהבדיל, מרגלים שמשפחתם מכירה אותם כסוכנים נוסעים. וכו' וכו'. איך, לדעתכם, הרגיש אהוד יערי כשהתברר לו שאישתו רצחה בדם קר? איך מרגישה אישה, שמכירה את בן זוגה כאיש טוב ואבא מסור, כשהוא מורשע בפדופיליה או באונס? איך הרגישו כל האנשים שלאחר נפילת הגוש הסובייטי וחשיפת מסמכי המשטרה החשאית הסתבר להם שבני זוגם ריגלו אחריהם במשך 10, 15, 20 שנה? אפשר לחיות עם בן אדם 20 שנה ועדיין לא להכיר צדדים די משמעותיים באישיות שלו... אז באינטרנט, כשהכל מבוסס רק על התכתבות, על אחת כמה וכמה.

e-magine

New member
השאלה "למה" היא שאלה מטרידה

והרסנית. התשובה יכולה להיות: :כי זה מה שהוא רצה, כי זה מה שהיה מתאים לו, כי כל אדם הוא משהו אחר ואי אפשר לפרש את השני דרך המשקפיים שלנו. באכזבה אינטרנטית מהסוג הזה, העיסוק בשאלה למה, הוא עיסוק לא מועיל ואפילו הרסני. לדעתי, עלינו להשלים עם העובדה שאנשים מתנהגים בכל מיני צורות וכי לעולם לא נקבל תשובה לשאלה למה. נכון יש לנו לפעמים רצון עז לעמוד פנים מול פנים ולשאול למה, אולי אפילו לתפוס את השני בכתף ולשאול: "למה עשית לי את זה?" יכול להיות שמה שנקבל בחזרה יהיה רק קללה או חיוך אווילי.

סרפד

New member
למה - זו שאלה מעניינת

יותר מאשר מטרידה, לגבי. כנראה שהאמון שלי בבני אדם נמוך מהממוצע בלי שאני אפילו אחשוב על זה באופן מודע כי תרמיות וגילויים של "הצד האפל" כבר הפסיקו מזמן להפתיע אותי, למרות שכשזה קורה זה יכול לפגוע באופן כמעט קטלני. אולי זו אחת הסיבות שאבדתי את הסבלנות לבני אדם ובעיקר את היכולת להרגיש אמפתיה כלפיהם. עכשיו אני שמה לב שהעמדה שלי היא מעין עמדה של "יאוש" - הידיעה שאתה יכול לחיות עם אדם 20 שנה ועדיין לא להכיר צדדים משמעותיים באישיותו, שאף פעם אי אפשר לדעת. הפסקתי לקחת את זה באופן אישי, להרגיש את ההרגשה הטבעית שזה משהו ש"קרה לי", כלומר השאלה "למה הוא/היא עשו לי את זה?". והשאלה למה הפכה יותר לשאלה כללית על הטבע האנושי ולכן היא מעניינת. האדם הוא יצור מורכב. רוב בני האדם הם לא רק טובים או רק רעים. מצד אחד, יש מוסכמות חברתיות. החיים בחברה דורשים מאתנו שנהיה נחמדים ונעימים לזולת באופן סביר, אחרת הזולת ינדה אותנו. אנשים שיש להם דחפים אפלים חזקים חוששים לעיתים קרובות, למזלנו, לתת להם ביטוי מעשי כי הם פוחדים מן התוצאות, מן התגובה החברתית כלפיהם. אבל אם הם עדיין זקוקים לתת פורקן לדחפים האלה - או שהם ינסו להתמודד עם זה פסיכולוגית/רוחנית, או שהם יפגעו בעצמם, או שהם יבחרו לעשות מעשים בסתר, או בזהות אחרת, כדי לא לשלם את מחיר הסנקציות החברתיות הכרוך בהכתמת תדמיתם. מצד שני, האדם הפועל בדרכים הפוגעות בזולת מודע לעיתים לנזק שהוא גורם וחש אשמה בשל כך ומנסה לפצות ע"י התנהגות חיובית במיוחד בתחומים אחרים בחייו. למשל, לעזור לזולת, להיות אבא טוב באופן יוצא מגדר הרגיל, להצטיין בעבודתו וכו'. מצד שלישי, צריך לזכור שהאדם הוא מורכב. יתכן ש"ד"ר ג'קיל" הוא לא רק פסאדה לצורך חברתי, יתכן שד"ר ג'קיל אמיתי באותה מידה כמו מיסטר הייד. שאדם מסוים חש צורך לבטא גם הצדדים הנעימים והמוסריים באישיותו וגם את הצדדים התוקפניים יותר באישיותו, ומאחר שהוא לא יכול לעשות את זה באותה מסגרת, כי ביטוי הצדדים התוקפניים יבטל מניה וביה את "דוקטור ג'קיל", אז הוא בוחר שתי דמויות שונות כדי להתבטא באמצעותן. הסיפור, כפי שהביאה אותו ונוס ממילו, יכול כמעט לעורר בי אמפתיה כלפיו, בלי שום קשר, כמובן, להצדקת הפגיעה או לנסיון לתרץ אותה. בעיני, מה הוא בסה"כ עשה? אדם שבפורום אחד הציג את הצד החיובי והחברתי שלו, ובפורום אחר נתן פורקן לדחפים היותר תוקפניים שלו. ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד קלאסי. יתכן גם שהוא נהנה מהתרמית. אבל אני יכולה להתחבר לזה, אני יכולה לדמיין את עצמי עושה את אותו הדבר, למרות שלא עשיתי דברים כאלה. כפי שונוס מתארת את זה, בדמות האחת הוא היה סופר-חיובי, יותר מדי חיובי - רגיש, טוב, מעודן, חכם, מקסים. בטח הטיפוס שלעולם לא יפגע באיש. טיפוס כזה שדוחה את כל דחפיו התוקפניים ולא מתיר לעצמו לבטא ולחשוף אותם בחברה בשום צורה. זה מוביל באופן טבעי ל"צד אפל". לא יתכן שבנאדם יהיה תמיד רגיש, טוב, מעודן, חכם ומקסים, ואם הוא מתעקש אז יתפתח בו כמעט בהכרח "צד אפל" כועס, תוסס ועיקש שידרוש שגם לו יהיה ביטוי. יתכן שהעובדה שהוא עזב את הדמויות וכותב עכשיו בשם שלישי מרמזת אפילו על איזה תהליך שהוא עבר שבסופו הוא מצליח לאחד את שתי הדמויות בתוכו ולא לדחות את הצדדים היותר תוקפניים שלו. יתכן גם שהוא באמת נהנה מהתרמית. הכרתי אדם שהרגיש שהוא חייב להיות מקסים ומעניין וטוב ורגיש ו"אמפתי" ומקשיב לזולת וכל זה כי אחרת אף אחד לא יאהב אותו. זה עניין של איזון. רוב בני האדם מתנהגים בחביבות כדי לרכוש את חיבת הזולת, אבל עד גבול מסוים, הם לא מוותרים לגמרי על אישיותם בתהליך, ומאחר שהם זוכים לחיבת הזולת למרות שהם לא תמיד מקסימים ומעניינים ונחמדים, אז הם לא מרגישים שאהבת הזולת מאד תלויה בדבר, לגמרי מותנית, ושלמרות שהם פופולריים אף אחד למעשה לא אוהב אותם בזכות מי שהם באמת. אבל האדם הזה היה קיצוני וטרח הרבה כדי להקסים ולעניין ולהיות "נורא נחמד" כפי שתמיד תיארו אותו. הוא לא הרשה לעצמו אפילו לבטא את דעותיו האמיתיות, במידה שהיו לו בכלל, ואת רצונותיו ופעל בדרכים של מניפולציות כדי להשיג את רצונו. ובאותו זמן כעס מרות על הזולת, הזולת באשר הוא, שאינו אוהב אותו בזכות עצמו, שעליו לטרוח כל כך הרבה כדי "לפתות" אותו ושינטוש אותו אם חלילה יהיה פעם פחות נחמד או ישעמם אותו. ההתנהגות הנחמדה והמקסימה שלו היתה כפייתית, כמו מסכה שדבקה לעורו עד אין יכולת להפריד ביניהם, ובאותו זמן הוא נטר טינה נקמנית לחברה על "חטאיה", כביכול, כלפיו. הוא התייחס לפיתוי, בין אם של חברים ובין אם של נשים, כאל ציד, טמינת מלכודת, הפלה ברשת. וברגע שהאדם היה "נופל" (ביטוי שלו), בעיקר נשים, הוא היה מתעלל בו רגשית כמומחה למניפולציות, הוא היה נוקם. מכיוון שהוא התחיל לפעול כך מגיל מאד צעיר הוא היה מומחה למניפולציות - הוא היה מתמרן את הדברים באופן כזה שזו היתה תמיד יוזמתו של האדם האחר ולכן אי אפשר היה אפילו להאשים אותו בהולכת שולל כי הוא לא עשה כלום! לדעתי, הוא היה קורבן של עצמו באותה מידה, או אפילו יותר, מהאנשים בהם הוא פגע. האנשים בהם הוא פגע נפגעו, לפעמים קשה, אבל נשארה להם האישיות שלהם, גם אם הם סבלו הרבה הם שרדו ועברו הלאה. ואילו הוא חי בתחושה של ריקנות קשה ביותר כי הוא הקריב את פיתוח אישיותו, עצמיותו, זהותו, לטובת העניין. הוא לא יודע מי הוא וצריך להתאמץ מאד ולסבול הרבה במשך שנים כדי למצוא דרכים לבטא את עצמו באופן אותנטי במציאות.

e-magine

New member
סרפד, מעין המשך לשרשור הקודם

השרשור בו כתבתי על פיני בלילי ועוד מחשבות. אני אספר לך סיפור חדש. מישהו מקים יום אחד פורום, באתר פרטי, הוא מתחיל לכתוב שם, כמה חברים באים בימים הראשונים לברך ואחר כך נהיה שקט. הוא מתחיל לפרסם את הפורום בדרכים המקובלות ולא הכי אלגנטיות ("הצפה עדינה" הודעות תוכן בפורומים שונים עם מתן קישור לפורומו, חלק נמחקות ללא רחמים) יום בהיר אחד, מגיעה לפורום גולשת, היא מתחילה לכתוב הודעות לעניין ומדהימות. באים עוד שניים שלושה גולשים, ויש כאלה שבאים ונעלמים. לימים, מתפתח דיאלוג בין המנהל לגולשת, גולש שלישי מגיע ומספר שפתח פורום בלי נושא, הדיאלוג ממשיך גם שם. לימים, המנהל מעביר את הפורום מהאתר הפרטי לפורטל גדול. הגולשת שכתבה שם והוותה בערך 50% מהפורום מגיעה גם. במקום החדש הפורום מתחיל לגדול ולהתפתח. הזמן עובר. התקשורת בין המנהל לגולשת היא לאורך כל הדרך, תקשורת בפורום, וירטואלית ואנונימית גרידא. נכון שלעיתים נדירות מחליפים איזה מייל קטן. יום אחד הגולשת כותבת בפורום שלא יהיה לה מחשב חודש. החודש עובר ושום דבר לא קורא. עוברים חדשיים, המנהל שולח לגולשת איזה מייל ושואל אם היא עוד חייה, היא עונה שכן, תודה ועדיין אין מחשב. עוברת חצי שנה ועדיין אין סימן ממנה בפורום וגם לא בפורומים מסביב. המנהל שוב שולח מייל, אך הפעם הוא מקבל תשובה ששרת הדואר של הגולשת לא קיים ברשת. למעשה, באותו רגע אין למנהל כמעט שום דרך לתקשר עם הגולשת. הגהיות והוא לא מכיר אותה, הוא לא יכול לדעת אם היא חיה או לא, אם היא בריאה או לא, אם היא החליפה ניק מסיבה כזאת או אחרת, אם היא קוראת פסיבית בפורום, והוא מכיר בעובדה שהוא ניצב מול חור שחור ולעולם לא ידע מה קרה לגולשת שפעם נהגה לכתוב בפורום, גם על עצמה. למעשה הוא לא יכול לדעת בכלל אם הגולשת היא אכן דומה למה שתארה בעבר בכתיבתה. במקרה, לסיפור שלנו יש עוד פרק, אחרי המון זמן, הגולשת חזרה לפורום והסבירה שמסיבות שלא תלויות בה, לא היתה לה גישה לאינטרנט. אך ברור לחלוטין שמה שקרה פעם אחת, יכול לקרות שוב. הגולשת הזאת לא עשתה שום דבר רע, היא לא תקפה ולא קיללה, לא רימתה ולא התחזתה. הדבר היחיד שהיא עשתה, וגם זה לא מרצון זה שלאחר נוכחות קבועה ודומיננטית בפורום, נעלמה כאילו שבלעה אותה האדמה. יתכן ואת מכירה את הסיפור הזה ויתכן וסיפורים כאלה, או דומים יש אלפים. האם בהתייחס לסיפור הזה, את אומרת שמנהל הפורום צריך להתייחס לגולשת שכותבת בפורום כמו שהוא מתייחס לשכנה או לידידה או למישהי שעובדת איתו? האם במה שאני קורא מציאות, אנשים נעלמים בצורה כזאת כדבר שבשיגרה? נכון, יש פה ושם אנשים שמסתתרים מנושים, או מכל מיני סיבות, אך בדרך כלל, זה לא קורה בצורה כזאת ובטח לא כמעשה יומיומי. אם אני לא אראה שכן שלי הרבה זמן, אני אשאל את אשתו איפה הוא. אם זה אדם בודד, הוא לא יעלם בלי סימנים, מישהו יראה אמבולנס, מישהו יבוא לפתוח את הדירה, מישהו אולי יבוא לקחת את האוטו. משהו יקרה. לשמחתי, אנשים בדרך כלל לא נעלמים בלי סימנים. "האדם הוירטואלי" יכול להיעלם בלי להשאיר אפילו ביט אחד.

סרפד

New member
תלוי איפה ../images/Emo13.gif

כמה מן המקומות בהם נעלמו אנשים לעיתים קרובות בלי להותיר סימן: גרמניה, ארגנטינה, ברה"מ, עירק. כמה מן המקומות בהם אנשים עדיין נעלמים בלי להותיר סימן: סין, צפון קוריאה, אירן, סוריה. "האם בהתייחס לסיפור הזה, את אומרת שמנהל הפורום צריך להתייחס לגולשת שכותבת בפורום כמו שהוא מתייחס לשכנה או לידידה או למישהי שעובדת איתו?" לא, אף פעם לא אמרתי שצריך להתייחס לאדם שפוגשים ברשת כמו לשכן או ידיד, אבל אפשר להתייחס אליו כמו לאדם שפוגשים ברשת ולא לדמות ספרותית. העובדה שהוא יכול להעלם מסיבה זו או אחרת לא הופכת אותו לאדם וירטואלי, כל עוד שאדם כותב את הטקסט שאתה קורא (ולא מכונה או תוכנה) אז מדובר באדם אמיתי שכותב ברשת ולא באדם וירטואלי שקיים רק על המסך. אדם שיש לו מחשבות, רגשות, שיכול להפגע, לשמוח, לצחוק וכו'. המפגש עם אנשים ברשת מצריך סוג נוסף או הגדרה נוספת של קשר עם בני אדם שתהיה ספציפית לאינטרנט ולא חבר או שכן או משהו אחר מקביל לדברים שאנחנו כבר מכירים. אולי מתכתב - גם מתכתבים לא תמיד מוסרים את השם האמיתי שלהם או הכתובת וגם הם יכולים להעלם. התכתבתי עם אנשים גם לפני האינטרנט מגיל צעיר וגם מאוחר יותר. פגשתי אולי שניים מהם, היתר או שנעלמו או שנעלמתי להם, וגם השתמשנו בד"כ בשמות בדויים. זה מאד דומה לאינטרנט ולכן בשבילי המצב באינטרנט מאד טבעי בהתבסס גם על תקדימים מ"העולם האמיתי" שלך. זה שרוב מי שמתכתבים היום באינטרנט לא התכתבו לפניו ומכירים רק קשרים מסוגים אחרים, "קונקרטיים" יותר, זה כבר עניין ובעיה שלכם
ראית את הסרט "החנות מעבר לפינה"? זה המקור (המוצלח יותר) של "כשהארי פגש את סאלי" - אותו שלד עלילתי, רק שב"חנות מעבר לפינה" ההתכתבות היא עם נייר ודיו ותאי דואר אנונימיים וב"כשהארי פגש את סאלי" ההתכתבות היא באינטרנט. לגבי זהות, אז בדיוק היום נתתי דוגמה ב"קומונה" שלנו - בלוגר שטוען שהוא גבר סעודי החי בערב הסעודית. אני לא יודעת אם הוא גבר או אישה, סעודי או אמריקאי, ואם הוא חי בסעודיה או בבריטניה. אבל הוא לא אדם וירטואלי, יש שם אדם אמיתי, אף שאני לא יודעת אם פרטי הזהות הקונקרטיים שהוא מוסר נכונים. מה שאני כן יודעת זה שהוא כותב דברים מעניינים, שהוא נבון, שיש לו חוש הומור, שיש לו דרכים מקוריות להציג דברים, שיש לו סגנון מזוהה. דברים מהסוג הזה הם הדברים היחידים שאפשר לדעת בהתכתבות ואי אפשר לזייף אותם - אי אפשר לזייף לאורך זמן תבונה, הומור, דרך הסתכלות, סגנון מסוים (אף שלכל אחד יש הרבה סגנונות). גם תלוי מה חשוב לך יותר באדם. לי חסר מאד בקשרים עם בני אדם הצד המנטלי, המקופח בחיים בלי התכתבות. הקשרים באינטרנט מספקים את הצרכים האלה שלי - לדבר עם אנשים, להחליף דיעות, לקרוא מה הם חושבים ומרגישים, לכתוב מה אני חושבת ומרגישה. כל זה חסר לי מאד לפני כן. היו לי חברים, אבל לשבת במסעדות, בתי קפה, או ללכת לקולנוע ולתיאטרון, זה לא בשבילי אם לא נלוות לזה שיחות ממשיות, רצוי בנושאים שמעניינים אותי. סבלתי מאד מהחסך הזה. הייתי רעבה לזה, מורעבת. היום יש לי סיפוק, מאנשים אמיתיים עם מחשבות אמיתיות, ולא רק רסיסים כפי שיש לרוב בשיחות פנים אל פנים, שמבטאים אותן בכתב באינטרנט, באינטנסיביות שמספקת אותי, כל יום ולא שיחה עם תוכן פעם בחודש והשאר ללכת לצפות במשהו או לאכול או לרכל או לדבר על כל מיני דברים בעבודה. אם זה גבר או אישה, בגיל 17 או 70, חי בישראל או באירן, פחות משנה לי. אני לא מבססת על זה קשרים רגשיים עמוקים, אני לא רואה בזה "חברות" במובן הקשה של המילה. פשוט כיף לי להתכתב עם אנשים בפורומים, בבלוגים, מעין "חברים לעט". זה דומה קצת לסוג הקשר במסיבות. נפגשים, מבלים, נהנים, מחבבים אדם כזה או אחר כי הוא נעים, מעניין, או משהו כזה, באופן שטחי כזה. כשאתה נפגש עם אנשים רק במסיבות, אתה לא יודע בדיוק מי הם ומה הם, אתה מכיר רק צדדים מסוימים שלהם. וככה בערך אני רואה את האינטרנט.

זה מאד חשוב לדעת מי הניקים

אני חושב שזה דיי פוגע ואני חושב שזכותם של הכותבים בתפוז לדעת על שני הניקים שהם אחד ועל השלישי. אולי כך ידעו לזהות אותו בעתיד ולהימנע מפגיעתו הרעה. במקרה הפרטי שלך נפגעת ממנו קשה. תעזרי לאחרים שלא להיפגע.

e-magine

New member
עמית, אני חולק עלייך

יש רבים שמחזיקים גדוד של ניקים ומשתמשים בהם. אני יודע שיש דעות שונות לגבי שאלת האאוטינג, יש כאלה שאומרים שהצלבת שמות משתמש ללא אישור בעל השמות, היא סוג של אאוטינג. יש כאלה שאומרים שלא, ושאווטינג היא אך ורק פעולה של יחוס זהות מציאותית לשם משתמש. אני מחוייב לאסכולה שאומרת שכל מסירת פרט ללא הסכמתו של האדם שעומד מאחורי שם המשתמש, היא אאוטינג. אני בעצמי מודע לעובדה שאנשים מסויימים כתבו כאן או התכתבו איתי בשמות שונים, למרות שלא סיפרו לי על כך. אני מתייחס כאן אך ורק למה שעבר ועובר על וונוס, מנקודת מבטה. אני לא אתן יד לעשות משפט שדה (לא במעמד צד אחד ולא במעמד שני הצדדים) בפורום, לאף אחד, בין שהוא חבר הפורום ובין שלא. ובטח שאני לא אתן לגזור את הדין ןלהוציא לפועל. זאת הגנה שאני מחוייב לתת, כמנהל פורום, לכל אחד, בין שהוא כותב כאן ובין שלא. אני מודה לוונוס שלא חשפה כאן פרטים על אדם אחר, אלא רק בחרה לשתף אותנו בחוויה הזוואתית שהיא עברה.

לא ביקשתי את פרטיו האישיים

ביקשתי לתת את שני הניקים ואת המקום שבו הוא כותב. חושב שזכותנו לדעת על אנשים שמשתמשים בכמה ניקים בייחוד אם הם פוגעים באנשים אחרים. אני אישית נפגעתי מאנשים כאלה. ולא שאני שולל שימוש בכמה ניקים. אבל מי שמשתמש ביותר מניק אחד ובזהויות שונות צריך לקחת בחשבון שיקשרו בין הניקים שלו. גם לי יש שני ניקים. ולא מין הנמנע שיהיו לי עוד. אני בהחלט לוקח בחשבון שאנשים יקשרו בין הניקים שלי. בכל מקרה אני לא רוצה להיות רע ופוגע בשום ניק.

למעלה