אירוע בתחרות I.C.C. 2018

מטש2

New member
מצוקה מוגדרת כסכנה לחיים, לא לספינה או רכוש

באנגלית DISTRESS נקבע כאשר יש life threatening situation. במצב כזה כל ספינה וכל ימאי מחויבים לעזור. ספינה עם מפרשים בלי מנוע בים סביר לא נמצאת בכזו קטגוריה.

ובכלל, הגדרת המצוקה היא של הכלי שחושב שהוא במצוקה ולא של מישהו אחר. אם הזקנה לא רוצה לעבור את הכביש אז לא צריך לכופף לה את היד. באותה מידה לא צריך ללוות כלי שייט שלא רוצה בכך. החריג היחידי שאני מכיר הוא משמר החופים האמריקאי שיכול להכריז על כלי שייט כלא כשיר ולחייב את הצוות לנטוש.

כמובן שאם סקיפר אחר רוצה להישאר בסביבה, מסיבה כלשהי או ליתר ביטחון, שאפו. לא צריך סכנת חיים בשביל זה.

zina71955

New member
קודם כל. אכן, מצוקה היא אך ורק מצב של סכנת חיים. ושיסלחו לי

כל מגדירי המצוקה האישית למיניהם. זה לא רלבנטי. אם אירוע חמור מגיע לידי בחינה מקצועית/משפטית מי שקובע הוא שופטים/לורדים/טריבונלים שלא תמיד יש להם רקע ימי מעשי (יש להם יועצים מקצועיים) אבל יש להם את התבונה, הידע והניסיון לדון ולפסוק.. ובאשר למשמר החופים האמריקאי. גם הוא לא כל יכול. ידוע לי מקרה של אניית משא שאיבדה את יציבותה רב חובלה עשה חוזה גרירה, פינה את הצוות ונשאר לבד על הגשר. ה USCG הורה לו לעזוב והוא סירב. סירובו נבע מכך שהוא ידע שהאנייה עדיין נמצאית ב "טווח היציבות" Range of Stability . הגרירה התבצעה ןהאנייה הגיעה לנמל וניצלה. ובאשר למושג כושר שייט. כושר שייט נקבע כאשר כלי השייט נמצא בנמל. ברגע שיש אירוע כל שהוא בים. כלי השייט עלול לאבד מעשית את כושר השייט שלו. זה לא אומר שהוא נמצא בסכנה או מסכן חיי אדם באותו מעמד (ושילך לעזאזאל ה USCG ). אם הקברניט הוא איש מקצוע מנוסה ובעל ידע הוא ישכיל לנהל את המצב בשום שכל. והוא ורק הוא יחליט על מצב של מצוקה.

lunatick

New member
כושר שיט

בבקשה לא להתבלבל: כושר שיט ( seawarthines) זה לא מה שמשרד התחבורה בודק אצלנו כל שנתיים. לבדיקה שלהם אין שום קשר לנ"ל.

zina71955

New member
בבקשה לא להתבלבל. זה גם וגם.

רשימת ציוד הבטיחות בסירה/ יכטה/אוניה מוגדרת על פי SOLAS כ Safety Equipment Certificate .כושר שייט - לא זכור לי שיש תעודה כזו על פי SOLAS . בפועל כןשר השייט מורכב ממספר גדול של גורמים בכלי השייט חלקם מתועדים חלקם לא. רשימת ציוד הבטיחות היא אחד מהם. כך שיכול להיות מצב בו רשימת ציוד הבטיחות מלאה ותקינה (גם באוניה וגם ביכטה) ונוצר מצב שכושר השייט, קרי seaworthiness נפגע אנושות.

מטש2

New member
אכן צריך להבדיל בין כושר שייט למסוגלות הכלי להיות בים

היות והרגולציה קבעה שהרישיון של יאכטה נקרא כושר שייט, לא צריך להשתמש במושג הזה כשמדברים על SEA WORTHINESS. צריך מושג אחר - אולי עמידות לים או מתאים לשייט. בוודאי שאין קשר למצוקה....

zina71955

New member
רמת ההבנה של הרגולציה במושגים הימיים גרמה לא אחת למבולקה

לצורך העניין נכניס אתכם קצת למושגי החכירה/ספנות האנגליים. בחוזי חכירה כתוב בסעיף הראשון כלהלן: the vessel to be stout, rigid, sound and in seaworthiness condition at all times וכל השאר בא אחר כך.

למעלה