אירוע בתחרות I.C.C. 2018

yona391

New member
אירוע בתחרות I.C.C. 2018

בחצות הלילה, כ 40 מיל מלרנקה, באחת הספינות ניתק החשמל ונשארו ללא מנוע, מכשירים וקשר. צוות ספינה אחרת ממשתתפי השיוט שחלף על פניהם הבחין בנצנוצי אורות, התקרב וייצר תקשורת בצעקות. כל זה בים די גבוה וברוח של 20 קשרים. הצוות נטש את התחרות והודיע שימשיך ללוותם עד לרנקה. במקביל דווח בקשר ליתר הספינות המתחרות. בלרנקה הוכנו מכונאי, חשמלאי וסירה שתכניס את הספינה לעגינה. הכול הסתיים בכי טוב. מובן שצוות הסיוע זכה בגביע המקום הראשון על ימאות טובה. יש לציין ששני הצוותים נשארו שלוים ופעלו בקור רוח, במיוחד צוות הספינה במצוקה שלא נכנס לפאניקה ופעל בתבונה.

zina71955

New member
יונה. ההגדרה "מצווקה" ממש לא במקום. על פי תיאורך

נשארו המפרשים ומזג האויר היה סביר. גם על פי התקנות הספינה בעלת כושר תנועה וחייבת לפעול על פי התקנות. יש נטייה מוגזמת לראות בכל תקלת מנוע או בכלל כמצב של מצוקה ולא כך הוא.

לחיים1

New member
וודאי שהייתה מצוקה, אולי לא במונח הימי הקלאסי אך כשייט שהיה

שם אוכל להעיד שהיה ים חזק לאורך הרבה שעות, והירח נעלם בשלב מסויים ובשילוב העננות היתה ממש האפלה, כך שהיה לא נעים.

לחיים1

New member
אחרי הכל היה שייט מהנה מאד. מאורגן כהלכה ומאתגר.

בניצוחו ובדרכו המהנה והמקצועית שנה אחרי שנה של יונה בן טל.
מסורת מפוארת!

zina71955

New member
תהום פעורה בינך וביני לגבי ערך המושגים "ים חזק" או "מצוקה".

נקלעתם לאי נעימות שגרמה למצוקה נפשית כלשהיא. אבל לא במונחים של ימאות. ותאורך על הירח שנעלם מעיד על כך.

מטש2

New member
מצטרף לדעת אילן : לא מצוקה. אולי חוסר ביטחון.

ההגדרה "מצוקה" אינה במקום. צוות עם נסיון היה ממשיך במפרשים ללרנקה וזורק עוגן קרוב לשובר הגלים.
"ים גבוה" לא קורה ברוחות של 20 קשר, וגם אם כן אז ים כזה ורוח של 20 קשר אינם אמורים להפריע להפלגה במפרשים (כולה 40 מייל). אם אין אורות ניווט אזי פנס על בטריות צריך להיות בהישג יד כדי להאיר על המפרש במידה ורואים כלי שייט אחר שמתקרב.
אבל אני יכול להבין ששייטים חסרי ניסיון בהפלגות ארוכות במפרשים (ורק על מפרשים) חשים חסרי ביטחון בלי מנוע. קורה הרבה. זה יעבור רק עם הניסיון. תנסו בהפלגות הבאות לא להדליק בכלל מנוע, וגם אם ההפלגה תיקח עוד כמה שעות - אין מה למהר והניסיון רק יעזור לכם. אחד הדברים החשובים בים זה לסמוך רק על עצמכם.

כל זה כמובן בהתבסס על התיאור למעלה. לא הייתי שם ואיני יכול לשפוט, ותמיד צריך לזכור שלכל מקרה בים יש מאות מומחים בחוף שייתנו עצות.....

yona391

New member
יועצי החוף !

כל זה קרה בתחרות והשיוט במפרשים כשהמנוע שימש רק למלוי מצברים.

יונה היקר...

לרב חובל אילן מאירסון (המכונה ZINAׂ)יש יותר מיילים מתחת לקיל מאשר כל הכותבים לעיל
יחדיו....אז הייתי מעט יותר צנוע לפני שהייתי מכנה אותו יועץ חוף..

מטש2

New member
יועצי חוף ומיילים....

לדודו - יונה התכוון ב"יועצי חוף" אלי ולא לאילן. כך הגדרתי את עצמי בפוסט הקודם. ואף אחד לא צריך להיעלב כאן.

ולגבי מיילים - מאיפה אתה יודע כמה יש לי מתחת לקיל ??? תמיהני. אני לא יודע בעצמי (בטח כמה מאות אלפים, מי סופר).

בכל מקרה, ניסיון זה חשוב אבל זה לא הקריטריון היחיד בים. יש גם ידע ויש גם הגיון בריא. כמו שנאמר בזמנו ב"מדריך לימאות" של האדמירליות:
Seamanship is commonsense.

yona391

New member
אכן כן מנטש

בהעדר נתונים, ותקשורת רופפת בצעקות, צוות הסיוע עשה הערכת מצב והתיחס לגרוע מכל: בהפסקת חשמל כללית יתכן קצר שעלול להביא לניצוץ ושרפה, לכן התארגנו לחלוץ. שמח אני להיות בחברת שייטים אחראים כאלה שהם למזלנו הרוב. עדיף עלפני המזלזלים: "שיטת הסמוך". תודה לכל מתכתבי הפורום.

מטש2

New member
קצר וניצוץ הם סכנה אמיתית, ולכן....

דבר ראשון צריך לנתק את הבטריות. שלא תהיה אפשרות לניצוץ. ולא צריך לנסות לתקן בלילה - זו לא אנייה או מנועית, יש מפרשים. ברוב המקרים ה"מתקנים" לא רואים טוב ועושים שטויות וזה רק יחמיר את הנזק או במקרה הפחות מוצלח יגרום לפציעה. לחכות לבוקר ואז הכל ייראה יותר פשוט..... ולא אפרט כאן כמה פעמים עברתי את זה (הרבה) וזה עבד טוב.

tillerman

New member
אם כלי השייט או הצוות לא בסכנה אז זה לא מצוקה, זו אי נעימות

תקלות קורות ויקרו וחסרים פרטים רבים על הארוע כגון למה לא היה קשר או אורות הרי המצברים אמורים להספיק לפחות לכמה שעות או שמא ההגה האוטומטי "זלל חשמל " ועוד.כאמור אין מספיק פירוט.
אבל להגדיר את המצב כמצוקה זה לא נכון ומיותר.
הספינה שנשארה ללוות את הסירה עם התקלה נהגה יפה לפי כללי הימאות הטובה וטוב שכך.
מעניין אותי האם הצוות ניסה לאתר ולתקן את התקלה, אם במנוע, אם במערכת החשמל . כאן שייטים יכולים ללמוד מן המקרה ולצאת נשכרים.
רצוי לא להפוך כל הפלגה לקפריסין ל "מירוץ לקלפטיקו" אלא להיות מוכנים ומסוגלים לטפל עצמאית בתקלות מינוריות הן במנוע והן במערכת החשמל.

לחיים1

New member
מצוקה לעיתים משתלמת, לפני כמה שנים הייתי בלב ים אם הסירה שלי

ונתקפתי במצוקה נוראית, היא היתחננה שלא אלחץ MayDay, זה הישתלם ביג טיים..היה כדאי! יצאתי מחוזק יותר, שייט יותר.

zina71955

New member
זו לא סמנטיקה ימית אלא סמנטיקה אישית. באישית מותר לו.

הרפזי

New member
למיטב הבנתי לא הבנתם את יונה

מהתיאור של יונה ניתן להבין שהצוות ללא המנוע והמכשירים היה קר רוח ולא חש במצוקה ורק ביקש להעביר הודעה ללרנקה שיכינו סירה שתעזור להם לתמרן בכניסה למרינה. ואילו הצוות השני שליווה אותם לא ידע עד כמה חמורה התקלה וסבר שיש מצב שהם יכנסו למצב מצוקה ולכן נשאר ללוות אותם. על כן יונה מצא לנכון לדווח לפורום על ימאות טובה שגם הקברניטים הוותיקים ביותר יצאו תמיד מתוך הנחה שבסירה שמאותתת להם יש צוות חסר ניסיון ובמצוקה (למרות שבפועל יש שם צוות מנוסה ולא במצוקה) וימשיך ללוות אותם.

zina71955

New member
אינני יודע מה רמת הניסיון והידע שלך. הסברים, תירוצים וכדומה

אפשר תמיד למצוא. הדיון נסב על ערך אחד בלבד - מצוקה. ובין יורדי הים לא משתמשים בו כלאחר יד. והיטיב לתאר אחד מהצוות שהשתתף בדיון. כשירד הירח ןנעשה חושך מוחלט הוא חש מצוקה. כן. אישית מותר לו. ימית לא. וכל השאר נכתב בספר האגדה.

הרפזי

New member
אני בטוח ש-ZINA הוא בעל ניסיון רב

אבל במקרה של מצוקה אמיתית והוא יהיה בסביבה כנראה שממנו ושכמותו לא תבוא הישועה

zina71955

New member
אתה צודק. כיום בגיל 83 אין לצפות ממני שאושיע אותך בים. אבל

אתה (צעיר) כנראה נחנת בתכונות שלא דורשות ישועה אלא חינוך. ומה שעשיתי בים במהלך חיי הדמיון הפורה ביותר שלך לא ימציא. .

tillerman

New member
באנגלית מצוקה זה DISTRESS, לא היה מצב של DISTRESS

כאשר אומרים ספינה במצוקה או " a ship\yacht in distress"
מתכוונים למצב שהספינה בסכנה, כל שימוש במילה מצוקה במקרה שתואר כאן הוא מיותר.
יתכן שמישהו מהצוות חש לחץ או פחד או כל הרגשה אישית אחרת אבל לא היה מצב של DISTRESS.
אפילו על ציוד פירוטכני של יצרנים מסויימים מופיעה המילה...

למעלה