אירועים מיוחדים בעיר

Dror Bar

New member
אירועים מיוחדים בעיר

חלק מהזמן הדמויות של השחקנים נמצאים בעיר. העיר היא לפי דעתי אחת הדרכים להעביר את העולם /מערכה יותר טוב כי היא משתנה בלי קשר לכמות המפלצות שהרגו הדמויות במבוך/טירה. יש אירועיים בעיר שגורמים לה להיות אמיתית יותר , מיוחדת יותר וקוסמת יותר . לדוגמא במשחק שאני שיחקתי: 1. תחרות בין גמדים. 2. ביקור בתחנת קמח מוזרה ( מתה לי שם הדמות). זה הדברים רבי המשמעות , האם לכם יש דעה בנושא? איזה מאורעות מעניינים ומיוחדים קרו לדמויות שלכם בעיר?

DDN

New member
עיר לא צריכה מאורעות מיוחדים כדי

שיקרו כאלה לדמויות. בעיר, זה המקום שיש לדמויות זמן להסתובב, לפגוש אנשים חדשים, לסחור, ולנוח. גם במצב מנוחה, יכולים לקרות לדמויות דברים "מעניינים". אני מעדיף משחקים בתוך העיר, ככה באמת הדמות היא יותר דמות חיה מאשר מכונת הרג שמסתובבת ומחסלת מפלצות במבוך. אלכסנדרה הפכה מקוסמת תמימה וחייכנית לערפדיה בעיר, דומיניק מצאה את החיים מעניינים כשחיפשה עבודה מרוויחה ומכובדת בעיר וגם למדה לדבר בשפתו המשונה של רקדן המים סיילו. שתי דוגמאות קטנות. . . .

ogmios

New member
indeed

Super Monkey

New member
זה רק ההתחלה!

דבר ראשון, דרור, אני רוצה לומר שהחבורה לא מבלה "חלק" מהזמן העיר אלא את רוב הזמן בעיר. ההרתפקה במבוך עצמו נמשכת רק כמה שעות או יומיים-שלושה (אם הוא ממש ענקי). חלק גדול מהזמן החבורה מבלה במסעות (פעם לא היו רכבות ומטוסים וללכת ממקום אחד לשני לקח המון זמן). את החלק הכי גדול מבלה החבורה במקום המגורים שלהם (עיר, כפר, יערות, מכרות גמדים..). העיר בD&D היא הריכוז של הציביליזציה. כל המסחר מתרכז שם, אנשים מכל הסוגים, המקדשים ומגדלי הקסם הגדולים הם בעיר... שם גם האצילים והמלכים מזיזים את כל הדברים שמשפיעים על העולם כולו. הרפתקה בעיר יכולה להיות מגוונת ואני אביא כמה דוגמאות קלאסיות: - תככים בארמון - אצילים כל המזמן מנסים על ידי תככים ומזימות, רצח ושקרים להתקדם ולצבור כוח. חבורה יכולה לשמש כחוקרים בתעלומת רצח של אציל או לשמש כחיילים במשחק שחמט בין אצילים יריבים. - הפשע ברחובות - העיר היא הבית של גילדות הגנבים. מלחמות בין כנופיות, הברחת סחורות ומעשי שוד מורכבים הם חלק מהדברים שהחבורה יכולה להשתתף בהם או למנוע אותם. - ג'ק המרטש - הרפתקת אימה בה רוצח מטיל את אימתו על העיר ומטרת החבורה לעצור אותו (יכול להיות גם איש זאב או ערפד אם רוצים להוסיף עניין...). - בלאגן בעיר - בעיר יש מהומות בגלל נסיון הפיכה, מגיפה שפרצה בעיר והאצילים מנסים להציל את עצמם על חשבון העניים. בתוך כל זה החבורה שלכם מנסה לצאת מהעיר/ להגיע לצד השני / להשיג משהו. אפשר גם שצבא זר הצליח לפלוש לעיר וים של אורקים (או משהו ממש כיפי: זומבים) משתוללים ברחובות. גם אפשר לגוון כמו הרפתקה שמתחילה בעיר כמו איזו תעלומה סביב מפתח קסום שיכול לשמש פתח לקבר עתיק ויוביל את החבורה להרפתקה במבוך. בקיצור, מקווה שנתתי לך קצת רעיונות למלא דברים כיפיים שאפשר לעשות בעיר אבל בשביל זה שה"ם צריך ממש להשקיע כי בעיר יש הרבה דמויות שאפשר לפגוש, הרבה דברים לחבורה לעשות והמון מחשבה להשקיע בבנית הסיפור. הרבה יותר קשה מלצייר מפה של מבוך, לאכלס אותה בכמה מפלצות מהספר ולהוריד חידה או שתיים מהאינטרנט. אבל ממש שווה את ההשקעה וממש מומלץ!

Nihau

New member
עיר ומלואה

קניות בשוק ומיקוח על מחירים טיול ביריד אוכל\אמנות\יד שניה\בע"ח למכירה\עבדים\חייזרים\חלקי חילוף לחלליות\שרידי קדושים\תרופות פלא... השתתפות בתהלוכה נשף מסיכות תחרויות אולימפיות- קשתות, אריגה, האבקות חופשית, רקמה, הרמת משקולות, גז, ריצה, רעייה בעזרת כלב, קפיצה לרוחק, צליפה בקלע, שחיה, בנית גדרות... חגים- דתיים ועממיים תגרת רחוב עזרה\קריאה\הפרעה\בריחה ל\מ כוחות השיטור המקומיים משפט רחוב זריז ביצוע גזר הדין מציאת הוריו של ילד אבוד מציאת ילד אבוד והחזרתו להוריו השתתפות באירוע התרמה לנזקקים צפייה בקרקס נודד הרשמות ללימודים בגילדה\אוניברסיטה בעקבות צפייה בטקסי סיום הלימודים של הבוגרים ועוד. זה רק על קצה המזלג מה שעיר יכולה לספק כמקור עיניין במ"ת

Dror Bar

New member
אוקיי

נתתם לי רעיונות רבים לבצע בעיר שלי עוד שאלה : אני רוצה ליצור דמות סייפת אך יש לי רק ספר לשחקן, שה"מ ומפלצות.( מו"ד 3.5) אני חושב לעשות את זה ע"י יצירות לוחם שיתמחה בסיוף, יש לי רעיונות ומבנה הוא אמור להיות אלף, משוויץ אך בעל כבוד. יש לי התלבטות אם הוא ילחם עם שני חרבות או אחת ( אני לא יודע מה יותר מוכר ונהוג) ומכוון שאינו מקצוע סייף בעצמו הפיטים לא כל כך ברורים. בהתחשב בכך שהוא לוחם- סייף אני נותן לו זריזות וכוח גבוהים ( כנראה זריזות בראש) , אחרי זה אנטיליגנציה וחוסן. אם תוכלו לעזור לי לבנות אשמח

DDN

New member
אין לך אפשרות להשיג את המדריך ללוחם

הSWASHBUCKLER הוא בדיוק מה שאתה מחפש.

Dror Bar

New member
אני יודע אבל אין לי אפשרות להשיג את

המדריך ללוחם

Ihavenonick

New member
I think

you should put CHA afoter CON or before that. it is more importent than STR because a Swashbuckler uses feints( hint to DDN) to outsmart the opponent than his strength.

Ihavenonick

New member
anyway

if you prefer to get a warior who's uses speed and agility than STR then use the recomendations, he suppose to hit alot and be untouchable then to go into the battle without any feints and tumbles good things to put: weapon finesse, improved init, acrobatic, agile, combat expertise, improved feint.... bluff, tumble, jump

swashbuckler זה לא מקצוע, זה יותר

גישה לחיים. התכונות העיקריות שלו הם כריזמה וזריזות. צריך להיות לו הרבה מיומניות שקשורות לערמומיות, כגון יכולת שכנוע, התחפשות, פיתוי וכו'. אבל כאמור אני לא חושב שswashbuckler חייב להיות סייף בסגנון המאה ה-16. קודם כל נתחיל בכך שאם הקמפיין שלך תואם יותר את ימי הביניים שלנו (כלומר עם אבירים לבושים בשריון מלא וחמושים בחרבות כבדות), אז סייף לא יהיה במקום. הוא לא יוכל לפגוע ביריב שלו והחרב שלו מן הסתם תשבר בקלות. לכן אני חושב שכדאי יותר להתרכז באישיות ובאופי של הswashbuckler ולהתאים אותו לתקופה המדוברת. אם תחשוב על זה תראה שגם דמויות בדיוניות מתקופות אחרות יכולות להתאים לדימוי של swashbuckler, למשל ג'יימס בונד יכול להיות גרסה מודרנית, או אפילו האן סולו יכול להיות גרסה עתידנית.

Ihavenonick

New member
ראיתי בתוכנית של ערוץ ההיסטוריה

שבתחילת תקופות האבירים, הלוחמים דווקא נהגו להתחמק ממכות החרב ולעשות TUMBLING מאשר לבלום את המכות מאחר והמתכת לא היתה חזקה מספיק והייתה מתעקמת. ולכן הדגש היה על כוח וזריזות.

למעלה