אירועים ומסעדות

אמאגנות

New member
אירועים ומסעדות

שלום לכולם,

אנחנו אחרי חודש וחצי של תזונה ללא גלוטן ובסה"כ החיים קלים ונעימים

יש לי שאלה לגבי מסעדות, אירועים, מסיבות וכו' - האם באמת לכל מקום צריך להביא אוכל? בשבוע שעבר המשפחה שלי רצתה ללכת למסעדה מזרחית, לא בדקתי מראש כי הנחתי שיהיה מה לאכול אבל אפילו האורז היה שם עם אטריות. נניח שמסעדות אני יכולה להתרגל לבדוק מראש ולבקש להתחשב, אבל בעוד 3 שבועות יש לנו חתונה שאנחנו מוזמנים עם הילדות. להביא לה אוכל מהבית? מה אתם עושים?

תודה

hillator

New member
ככה

מסעדות אפשר ללכת למסעדות שמגישות מנות נטולות גלוטן
לגבי אירועים יש פה ויכוח תמידי.

אני ספציפית באה שותה משהו קר ולא אוכלת

d a p h n a

New member
לגבי מסעדות

אנחנו מבררים מראש ואוכלים רק במקומות שבהם יש אופציות ללא גלוטן.
&nbsp
לגבי אירועים - אנחנו מתקשרים מראש לאולם האירועים ומדברים איתם.
לפעמים, ברור לגמרי שהם לא מבינים כלום ולא רוצים לעזור. אוכלים קודם בבית והולכים לאירוע בשביל להנות ולשמח.
לפעמים, כאשר מיידעים אותם הם דואגים מראש להכין מנות מיוחדות ללא גלוטן - חלקן טובות יותר, חלקן פחות.
ולפעמים הם אומרים לנו שכשנגיע לאירוע נדבר עם האחראי, ואז דואגים לסדר משהו. שוב, נתקלנו במצבים שבהם הכינו לצליאקי ארוחת שלוש מנות מפוארת, ופעמים שבהם היתה מנה אחת בשבילו וכשהגישו מנה נוספת הציעו לו אותו הדבר פעמיים.
&nbsp
מאחר ואני צמחונית (לא צליאקית), ב-90% מהמקרים האוכל שאני מקבלת באירועים בינוני עד גרוע. לכן מבחינתנו, לא הולכים לאירוע כדי לאכול, והאוכל באירוע הוא רק כדי למלא חור בבטן אם מגיעים רעבים. בהתאם, ההתייחסות שלנו לצליאק: אם אנחנו יודעים שסביר שלא יהיה אוכל מתאים, פשוט אוכלים מראש וזהו.
&nbsp
&nbsp

טליאמתי

New member
יש כמה שיטות התמודדות עם אירועים

1. אפשר לבקש מבעל האירוע (אם הוא קרוב מספיק ומרגישים נוח)לבדוק עם השף של האולם האם יש אפשרות למנה ללא גלוטן לצליאקית.
2. אפשר להתקשר לבד לאולם, לדבר עם השף ולבדוק מולו את הנושא.
3. אפשר להביא אוכל מתאים מהבית.
4. ואפשר לאכול בבית לפני האירוע ורק לשתות (כמו שעושה הילה) אבל זה מתאים לדעתי למבוגרים ולא לילדים.

אני נוהגת להביא לעצמי אוכל מהבית פשוט מפני שנמאסו עלי הבדיקות. הרבה יותר פשוט לי להכין כלי או שניים עם אוכל מאשר להתקשר ולבדוק ולסמוך על מה שנאמר לי לגבי ההכנה והשמירה על הנקיון הצליאקי ומפני שאני גם צמחונית וגם נמנעת מרוב מוצרי החלב כך שזה מסבך את העניינים יותר.
אני חושבת שלילד יותר קשה להתעלם ממה שקורה על השולחן מאשר למבוגר כך שאם תחליטי להביא לה אוכל, כדאי להתייעץ אתה מה היא מעדיפה ואולי להפתיע אותה עם קינוח נחמד.

hillator

New member
מסכימה

לגבי ילד דרך ההתמודדות שונה. ניקח למשל אירועים במשרד או בבית ספר. ניראה לי הזוי שכל מי שעושה אצלי במשרד יום הולדת יביא במיוחד בשבילי עוגה ללא גלוטן. או שאם אני חוגגת יום הולדת או משהו כזה אביא ללא גלוטן. זה מיקר עלות. לעומת זאת ילד בגן שכל הגן יאכל עוגת שוקולד והוא לא יקבל נראה לי לא בסדר.

למעלה